X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • wulkan86 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tą tempka?@ mam mieć pojutrze,najdalej w niedziele?spada czy wzrasta jeśli nie doszlo do zapłodnienia przezd okresem,i na jakim poziomie powinna być jeśli jest się w początkowej wersji dwupaka?

Wybuchowa niczym Etna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z szyjka macicy? powinna ona znajdować się blisko czy dalej wyjścia z pochwy?. MOja znajduje sie bardzo daleko i nie wiem jak to interpretowac, na dodatek jest strasznie krotka.

• NatiB Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wulkan86 wrote:
    a jak to jest z tą tempka?@ mam mieć pojutrze,najdalej w niedziele?spada czy wzrasta jeśli nie doszlo do zapłodnienia przezd okresem,i na jakim poziomie powinna być jeśli jest się w początkowej wersji dwupaka?

Jesli nie doszlo do zaplodnienia to spada, jesli do zaplodnienia doszlo, to utrzymuje się taka jak w dniu owulacji, lub jest lekko wyzsza

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malllluuuchhh wrote:
    cludi jest watek o tym osobny i tam dziewczyny wpisaly kilka fajnych pomyslow.
    jakbys mogła to podrzuć link ;)

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi wrote:
    A tak że zapytam w jakiej formie poinformowałyście swoich partnerów, mężów o ciąży. ?

Ja zrobiłam test jak mój mąż byl w trasie. Pamiętam ze to byl piątek.
    Oczywiście z rana poleciałam zrobić i tak w sumie sądziłam że będzie jedna kreska a tu szok jednak dwie.
    Przyjechał dopiero wieczorem a ja cały dzień czekałam na niego z tą wieścią.
    Ja tu jak na szpilkach a on jeszcze kibelek, jeszcze to , tamto.
    W końcu przyszedł i mówię siadaj, ja zaraz przyjdę i się go pytam czy chce juz zobaczyć prezent świąteczny, powiedział ze tak a ja wyciągam test :D

Byl szok, potem wstal, klasnął w dłonie i znów usiadł. A ja tak patrzę na niego i się pytam co tak słabo? A on ze nie chciał żeby cały dom się dowiedział :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludii prosze : https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/pomysly-na-to-jak-poinformowac-dziadkow-bliskich-o-ciazy,4359.html

• NatiB Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi wrote:
    A tak że zapytam w jakiej formie poinformowałyście swoich partnerów, mężów o ciąży.

Jak wspomniałam Mojemu, że w związku z tym, że jeden dzień mi sie spoznia, musze zrobić test dla potwierdzenia naszych przypuszczeń, to zabronił mi robić pod jego nieobecność, także 12 wrzesnia po godzinie 23 sikałam w łazience na test, a On biedny siedział na łóżku i czekał (i tak wiedzielismy ze bedzie pozytyw bo mega dziwnie sie czułam w drugiej połowie cyklu). Pokazala sie druga kreska testowa a ja cała dygocząc wyszlam z łazienki i Mu mówie, że "szukam w ulotce co znaczą dwie kreski bo są dwie jebitne kreski". To sie z radosci popłakał a ja i tak nie wierzyłam, że serio moge być w ciąży. Ciesze się, że był wtedy przy mnie, inaczej bym chyba padła z wrażenia. A i tak byłam pewna przed testem, że to ciąża, tym bardziej nie czaje mojego szoku i niedowierzania.

taka ja lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB ja tez byłam w szoku. Cieszyłam się i płakałam jednocześnie. Mój też nie mógł uwierzyć w nasze szczęście. Chciał żebym na drugi dzień zrobiła test dla pewności, a ja mu mówię że w poniedziałek zrobię. I znowu były dwie tylko tym razem jedna bledsza. Potem do lekarza.
    W 6 tygodniu +4 dni już był zarodek z serduszkiem :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:31

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście jak co miesiąc miałam objawy ciążowe i naprawdę byłam świecie przekonana że @ przyjdzie lada dzień ;) ale aby się nie rozczarować to czekałam 1, 2,3 -6 dnia po @ i @ nie było a brzuch bolał :/ myślę sobie no dziwne ale czasami się spoznial więc niedowierzalam ;)
    Skończyłam pracę chyba jakoś ok 17
    00 i stwierdziłam że czas kupić test więc kupiłam dwa :) I wino do tego :) bo stwierdziłam że napewno test będzie negatywny i ze się z moim facetem napije; ) wróciłam i mój był na silowni akurat A ja nie wytrzymałam i zrobiłam test ;) i tak patrzę i najpierw jedna kreska A za chwilę ... druga taka trochę bledsza Ale dobrze widoczna :D bozeee jak mnie zwalilo z nóg ! Zrobiłam zdjęcie i wysłałam mojemu A onnn tak :P : " co to jest ? ;)" hahaha ... zaraz wrócił i się cieszyliśmy ;) i tylko on się napil winka :) drugi test zrobiliśmy już razem rano i wielkieeee dwie krechy! !! ;)
    Najlepsza moja mama wysłałam jej zdjęcie testu (i naprawdę dobrze było widać że to jest test !;) ) a moja mama dzwoni i mówi : " co mi jakieś przyciski od windy wysyłasz " hahaha ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zwlekałam z pierwszym testem. Byłam pewna ze lada dzień @ przyjedzie. Pierwszy raz od starań miałam takie podejście (chyba odpuściłam) a tu taka niespodzianka.

ania181111 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przyciski od windy, uśmiałam się :D

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja też zwlekałam z pierwszym testem. Byłam pewna ze lada dzień @ przyjedzie. Pierwszy raz od starań miałam takie podejście (chyba odpuściłam) a tu taka niespodzianka.
    my też żeśmy dopuścili :)
    A tuuuu proszę ;)
    Ja też się śmiałam z mojej mamy :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny ;) dzis bylam z doskoku u lekarza bo sluz wydal sie dziwny, ale wsystko jest ok, to moje 1 usg w ciazy, jeszcze serduszkamnie hylo widac mam podejsc za tydzien. A u was jak bylo ? Kieedy zobaczylyscie serducho?

ja jakos w 7dmym tyg (bylam w 5tym na wizycie i jeszcze nic nie bylo widac wiec nie ma co sie spieszyc (wazne zeby przed 10tym tyg byc-chodzi o becikowe itp)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi wrote:
    A tak że zapytam w jakiej formie poinformowałyście swoich partnerów, mężów o ciąży.

Dziś zasypiam na stojąco kolejna noc nie przespana tym razem od 3 az po 5.30 gdy trza było wstawać do roboty i ciągle mi się odbija ledwo wystałam w kościele dziś. Podbrzusze nadal boli jak na @ , która jeszcze się nie zjawia, piersi praktycznie nie bolą , czyżby się coś rodziło ?

ja zadzwonilam do meza jak byl w pracy :D i pow ze nic z tego (a okres spoznial mi sie miesiac), jak wrocil do domu taki smutny to wyjelam test z dwiema kreseczkami hehe, na poczatku nie chcial uwierzyc, ale jak juz dotarlo do niego to myslalam ze mnie udusi ze szczescia

kasiaa.. lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    ja zadzwonilam do meza jak byl w pracy :D i pow ze nic z tego (a okres spoznial mi sie miesiac), jak wrocil do domu taki smutny to wyjelam test z dwiema kreseczkami hehe, na poczatku nie chcial uwierzyc, ale jak juz dotarlo do niego to myslalam ze mnie udusi ze szczescia
    Och jak wspaniale :D Pamietam swoją pierwszą ciąże jak maz sie dowiedział to podobna reakcja a potem głupi wziął telefon i wysłał smsa jednej tresci do wszystkich w kontaktach a miał rozne telefony np: do mechanika haha. I się smiałam co takiego mechanika interesuje moja ciąża... :D

Podobno tak dużo osob mówi ze jak za szybko sie dzielimy ta wiadomoscia ze znajomymi,kupujemy juz ubranka to nie wrózy nic dobrego .Ja nastepnego dnia pobiegłam po pierwsze skarpetki. I tej ciazy nie utrzymałam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:27

201610141756.png
    201802217352.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    A z tymi kolejkami w sklepach, to jest straszne. Tak naprawdę, zawroty głowy mogą byc przez cała ciąże, no ale największe mdłości i złe samopoczucie sa na początku, kiedy jeszcze nic nie widać - i wtedy wlasnie ciezko udowodnić, bo nie wierzą.

Ja tydzien temu byłam w przychodni na badaniu krwi. Specjalnie jeszcze zapytałam pielęgniarki, czy jako ciężarna moge wejsc bez kolejki, na co ona, ze "oczywiscie" (brzucha trochę mi widać - jak powiecie jak, to wstawię fotkę) i co? Jakaś starsza pani zastawila mi drogę, bo jej kolej. No to mowię, ze jako ciężarna mam prawo wejsc bez kolejki, a ta na mnie z krzykiem, ze "tak tak, wszystkie sa w ciazy" to kolezanka, ktora była ze mną stanęła w mojej obronie i mówi, ze kolezanka jest w ciazy, do tego musi leżeć i jej sie należy wejście bez kolejki, a ta baba znów "tak tak, wszystkie udają". Żal... Dodam, ze była z mężem, ktory mnie bez problemu wpuścił, a ta darła jape :/ współczuje temu panu, pewnie potem bęcki dostał :/
    Gdybym nie musiała leżeć, to rozważyłabym, czy nie stanąć na końcu kolejki... Tylko i tak sie bałam, ze złapie jakieś choróbsko. No i ta baba chyba je na mnie ściągnęła, bo jeszcze sie nie wylizałam z przeziebienia.

Ania, u mnie pierwsze ruchy, to tak jakby mi bąbelek pękał kilka razy w jednym miejscu. Następnego dnia jak położyłam rękę, to czułam jak ten bąbelek podskakuje, a dwa dni pózniej, to juz nawet mąż poczuł, wiec szybko był postęp. Przy czym ja pierwsze ruchy poczułam dopiero w 21 tc.

Fakt ludzie sa okrutni, jeszcze nigdy mnie nikt nie przepuscil w kolejce do pobrania krwi, nawet miejsca nie ustapil (a widac bylo ze juz stac nie moge) jedynie na egzaminie ustnym na uczelni mialam pierwszenstwo hehe a tak to dramat :/ a ja mam konkretny brzuchol i do tego nie zapina mi sie guzik od plaszcza :p a sa tylko dwa

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Och jak wspaniale :D Pamietam swoją pierwszą ciąże jak maz sie dowiedział to podobna reakcja a potem głupi wziął telefon i wysłał smsa jednej tresci do wszystkich w kontaktach a miał rozne telefony np: do mechanika haha. I się smiałam co takiego mechanika interesuje moja ciąża... :D

do mechanika hahaha

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Podobno tak dużo osob mówi ze jak za szybko sie dzielimy ta wiadomoscia ze znajomymi,kupujemy juz ubranka to nie wrózy nic dobrego .Ja nastepnego dnia pobiegłam po pierwsze skarpetki. I tej ciazy nie utrzymałam :/

ja w pierwszej ciazy zaraz polecialam po jakies ubranka i rodzicom mowilismy i kilku znajomym i tez dlugo w ciazy nie bylam (ale ja sb tlumacze ze tak musialo byc) tym razem dopiero po 3 mies zaczelismy mowic o ciazy i wybralam sie gdziekolwiek do sklepu :p ja teraz nie mam takiej cierpliwosci lazic w tym szumie i grzebac bo doslownie sie 'grzebie' w tych ciuchach scisnietych na wieszakach.. lubie czasem poogladac cos ale tak z godzinke, dwie a kiedys potrafilam pol dnia spedzic w sklepie

kasiaa.. lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    ja w pierwszej ciazy zaraz polecialam po jakies ubranka i rodzicom mowilismy i kilku znajomym i tez dlugo w ciazy nie bylam (ale ja sb tlumacze ze tak musialo byc) tym razem dopiero po 3 mies zaczelismy mowic o ciazy i wybralam sie gdziekolwiek do sklepu :p ja teraz nie mam takiej cierpliwosci lazic w tym szumie i grzebac bo doslownie sie 'grzebie' w tych ciuchach scisnietych na wieszakach.. lubie czasem poogladac cos ale tak z godzinke, dwie a kiedys potrafilam pol dnia spedzic w sklepie
    Tak samo ja zrobiłzm tzn. 3 miesiace po straconej ciazy zaszłam ponownie wiedzieli tylko rodzice i najbliższe osoby mechnik juz nie wiedział haha. Ubranka itp dopiero kupowałam pod koniec ciąży i wszytsko skonczyło się ok. :)

201610141756.png
    201802217352.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ