X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) Wiec jakos musze wytrwał do piątku :) Mam nadzieje, że będe równie szczesliwa tak jak wy z testu :) Wszystkim mamo gratuluje i życze zdrówka :)

• wulkan86 Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kochana w dzien spodziewanej @zrob test, mi wyszedl juz 2 kreski w dniu @zrob tak i sie nie stresuj

zrobie,średnia z trzech miesięcy-28 dni trwa cykl,(27,30,28)jeśli zasugerowac się ostatnim terminem to 13,02 powinna być @,a najdalej 15,02.
    kupiłam bobo test poczekam do niedzieli ,jak nic się nie pojawi to w pon zrobie,ale nie wiem czy wytrzymam,9 lat temu na walentynki okazało się ze istnieje juz jako 2w1,fajny byłby zbieg okoliczności...

Wybuchowa niczym Etna
  • Daryjka0807 Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza 5tydz5dzien. Aaaaa :) ciesze sie. Martwi mnie tylko ze dostalam luteine na podtrzymanie bo niby pecherzyk nie przykleil sie jeszcze w calosci...

wulkan86 lubi tę wiadomość

oar83e3k96p602pj.png
    20150620580114.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Tez sie nie moge doczekać terminu :) tym bardziej, ze od 23 tc "siedzę" jak na szpilkach :(

No to jestem ciekawa, co Wam - obie Anie - dzieci zrobią za niespodzianki z płcią :)
    Sarcia, a Ty jak będziesz miała przeczucia, to pisz ;) mnie bardzo mocno jajniki nie bolały, ale faktycznie nie dało sie nie zauważyć zakłuć. Raz jeden raz drugi - o ile sie nie mylę, to znak, ze produkują progesteron, wiec bardzo dobrze :)

Ja i tak do końca nie będę się nastawiać na płeć, moja koleżanka miała powiedziane że będzie chłopak a się córka urodziła.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo zaobserowałam u siebie żyłki ? Czy któraś z was tak miała?

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy aby napewno macie po jednym bobiku w sobie ? ;) sąsiadka bd w ciąży cały czas myślała , że ma jednego synusia a w dniu porodu okazało się że nosiła w sobie aż dwóch ;)

Coś czuję i że mnie zaś jakieś przeziębienie męczy. Czy zjem czy też nie to mnie mdli"(a w tej chwili to już wgl się podniosło) jak nigdy cycki jeszcze nie bolą - chyba sobie za dużo wmawiam ale nie powiem fajnie by było na walniętego wiedzieć .. Dobra nie gdybam bo znowu się zawiode niby na lajcie ale jednak boli każda kolejna porażka..

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Tez sie nie moge doczekać terminu :) tym bardziej, ze od 23 tc "siedzę" jak na szpilkach :(

No to jestem ciekawa, co Wam - obie Anie - dzieci zrobią za niespodzianki z płcią :)
    Sarcia, a Ty jak będziesz miała przeczucia, to pisz ;) mnie bardzo mocno jajniki nie bolały, ale faktycznie nie dało sie nie zauważyć zakłuć. Raz jeden raz drugi - o ile sie nie mylę, to znak, ze produkują progesteron, wiec bardzo dobrze :)

Malluuchhh - nie pozostaje mi nic innego, jak powtórzyć słowa dziewczyn, ze musisz poczekać do testu, ale oczywiscie trzymam kciuki, zeby były dwie kreseczki :)

Ja, mimo ze miałam rożne objawy, to myślałam, ze sobie je zmyśliłam, ze mi sie wydaje i sobie wmówiłam (co przeczytałam w necie o jakimś objawie, to miałam - tak gdzies tydzień przed data spodziewanej @), ale jakos czułam, ze nie moze byc inaczej niż fasolek ;)
    Dopiero pózniej, jak juz dzidzia była potwierdzona, to racjonalnie podeszłam do objawów i je tu spisalam :)

Jestem ciekawa jak nie wiem cooo .... podświadomie czuję że syn Aleeee kurczę nie wiemmm już sama :/
    ważne żeby było zdrowe ;) i będzie dobrze :)

Jak Twoje przeziębienie ? Czujecie się już lepiej ?
    Mnie pamiętam też bolały jajniki Ale to na samym poczatku :/ myślałam że nie wytrzymam :/ i ze @ zaraz przyjdzie :/

Szotka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za testujace :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:30

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka :) widzisz :) ! Dobrze ze mija choroba :) możesz być osłabiona przez przeziębienie :/ ... A kaszel też pewnie minie niedługo :)nie martw się :) .
    Dziś mam dziewczyny takiego lenia ze szok ;) dopiero wstaje bo tak mi się spać chciało strasznie :) I od 7.20 sobie drzemki urządzam :)

Daryjka ja też brałam luteine od 10tygodnia :) napewno nie zaszkodzi :).

Z zylkami na piersiach to od 10 tygodnia chyba się pojawiły :)... albo jeszcze później - teraz mi doszła krecha na brzuchu :)a co najśmieszniejsze to myślałam że od bielizny mi się odcisnelo ;) haha

Ja to w ogóle jakaś "zdziwiona " wiecznie chodzę :)- na poprawę humoru opowiem wam jak pierwszy raz poczułam ruchy dziecka: no więc leżę sobie i nagle na dole brzucha czuję takie hmmm "bulgotanie" , ruszanie i myślę sobie tak bozeee :) coś się dzieje chyba z jelitami (haha jelita na dole brzucha tak nisko) ! I dzwonię do mojej p doktor ze "jelita mi się ruszają " haha a P dr spokojnym głosem z takim lekkim śmiechem mówi " wie Pani teraz to nie jelita raczej A ruchy dziecka będzie Pani czuła ";) i faktycznie to były ruchy mojego maleństwa :)
    do dziś je czuje:)
    Dobrze ze do szpitala nie pojechałam z panika w oczach haha ;)

Szotka, taka ja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:30

ania181111 lubi tę wiadomość

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie 2 tyg przed terminem @ jako pierwszy objaw to ból podbrzusza podobny do @ ,ból kręgosłupa , tydzien przed @ test negatywny, 2 dni przed spodziewanym okresem zawroty głowy i mdłości. Dzień przed spodziewanym @ test pozytywny a wczoraj robiłam pierwszą betę 3 dni po terminie`@ wynik 935 mlU/ml. Objawy nie ustąpiły ból podbrzusza czasami boli w dzien czasami wieczorem,straszne zawroty głowy w trakcie chodzenia,mdli mnie na jedzenie,doszły bóle piersi,osłabienie.
    Trzymam kciuki za starające aby ujżały 2 kreseczki

201610141756.png
    201802217352.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Mam nadzieje, ze mija i juz sobie pójdzie choróbsko :)

Hehe z tym bulgotaniem w jelitach, to zabawne xD jakbys pojechała na IP, to by Cie na jakis gastryczny oddział położyli xD ja miałam takie pękające bąbelki i wiedziałam, ze to TO :D ale jakbym miała bulgotania w jelitach, to tez bym zgłupiała ;) będziesz miała, co córci albo synusiowi opowiadać ;)
    Haha no właśnie ;) będzie co opowiadać :)

Szotka lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pierwszych ruchów jakie to uczucie? Bo ja może nie ruchy czuję ale tak jakby obecność dzidzi. Sporadycznie takie gilgotki od środka.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Witam u mnie 2 tyg przed terminem @ jako pierwszy objaw to ból podbrzusza podobny do @ ,ból kręgosłupa , tydzien przed @ test negatywny, 2 dni przed spodziewanym okresem zawroty głowy i mdłości. Dzień przed spodziewanym @ test pozytywny a wczoraj robiłam pierwszą betę 3 dni po terminie`@ wynik 935 mlU/ml. Objawy nie ustąpiły ból podbrzusza czasami boli w dzien czasami wieczorem,straszne zawroty głowy w trakcie chodzenia,mdli mnie na jedzenie,doszły bóle piersi,osłabienie.
    Trzymam kciuki za starające aby ujżały 2 kreseczki
    ja jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to tylko brzuch mnie bolał jak na @ :) I ten ból jajników :/
    później doszły mdlosci, bol piersi i dopiero teraz mam silne zawroty głowy że nie mogę w kolejce stać w sklepie :/bo zaraz mdleje:/ Ale daje radę :)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    ja jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to tylko brzuch mnie bolał jak na @ :) I ten ból jajników :/
    później doszły mdlosci, bol piersi i dopiero teraz mam silne zawroty głowy że nie mogę w kolejce stać w sklepie :/bo zaraz mdleje:/ Ale daje radę :)

O właśnie co do tych kolejek w sklepie to ja ostatnio stoję za wędlinką w sklepie i tak mi się gorąco zaczęło robić że wiedziałam co będzie za chwilę. W efekcie poszłam z tej kolejki no jakbym klapła to nie wiem kto by mnie pozbierał tam z tej podłogi. No i wróciłam bez mięska.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    O właśnie co do tych kolejek w sklepie to ja ostatnio stoję za wędlinką w sklepie i tak mi się gorąco zaczęło robić że wiedziałam co będzie za chwilę. W efekcie poszłam z tej kolejki no jakbym klapła to nie wiem kto by mnie pozbierał tam z tej podłogi. No i wróciłam bez mięska.
    Ja to się już nie pierdziele :) mówię że jestem w ciąży i Panie w sklepie zawsze mnie obsluza jako pierwsza :)
    Ale np w marketach jest ciężko dlatego mojego faceta wysyłam bo jak byłam ostatnio sama to przy kasie prawie zemdlalam A jakaś Stara baba nie chciała mnie przepuścić ! Bo "ciąża to nie choroba" :/

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Ja to się już nie pierdziele :) mówię że jestem w ciąży i Panie w sklepie zawsze mnie obsluza jako pierwsza :)
    Ale np w marketach jest ciężko dlatego mojego faceta wysyłam bo jak byłam ostatnio sama to przy kasie prawie zemdlalam A jakaś Stara baba nie chciała mnie przepuścić ! Bo "ciąża to nie choroba" :/

Kurczę miałam dać cytat a polubiłam.

No ja właśnie byłam w takim pseudo super markecie.
    Ale mi się tak głupio upominać o pierwszeństwo no może jakby byl napis że ciężarne przodem to bym brzuch wystawiła bo czasami jest ale nie w tym sklepie. W każdym razie ja w płaszczu zabunkrowana wiec pomimo ze brzuchol juz spory jak na ten tydzień to jeszcze potrafi się zakamuflować pod płaszczykiem :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daryjka0807 wrote:
    Hej dziewczyny ;) jestem tu nowa. Trafiłam na ten wątek jakies 2tyg temu jak szukałam pierwszych sprawdzinych objawów..
    Nie staraliśmy się z mężem jakoś uparcie ale 6m po ślubie udałam sie do ginekologa z uwagi na dość nieregularne @. Okazalo się że miałam nieco podwyższoną prolaktyne i dostałam miesięczną kuracje bromergonem którą wspominam koszmarnie.. moja P.gin zaleciła aż 2x1 tabletka po miesiącu stosowania okazało się że moja prolaktyna jest o wieleee za NISKA! Powiedziała że teraz musi się to wyregulować i zeby wrócić za 3miesiące... (na pewno wrócę ale już nie do niej.. )

Od ponad 2tyg zaczeły boleć mnie piersi, zaczeło się od wrażliwych sutków, później bolały całe. Pomyślałam pewnie @ się zbliża bo jeszcze kilka dni pozniej zacząl boleć brzuch tak jak na @ plus takie klucia w jajnikach. Czasem mi się wydawało że mocniej czuję niektóre zapachy ale nie nakręcałam się specjalnie, myślałam że mi się wydaje. Trwało to ponad tydzień co już mnie zaniepokoiło ale po moich wcześniejszych nieregularnych cyklach postanowiłam zaczekać. @ miała nadejść 1lutego i cisza.. ból piersi i podbrzusza jest nadal. Nie nakręcałam się poczekałam z testem do wczoraj.. z porannego jak i popoludniowego moczu odrazu widoczne II kreseczki

Ja tez gratuluje ;)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daryjka0807 wrote:
    Dziekuje dziewczyny! Jeszcze do mnie to nie dociera ☺ teraz musze wybrać lekarza i umówić się na wizytę.
    odnośnie tamtej lekarki to brak mi słów. Ta prl mialam podwyzszona chyba o 12jednostek i jak czytalam rozne forum ze dziewczyny mialy prl o 100 lub 300 jednostek wyzsza i braly tylko pol tabletki to bylam w szoku. Ale na szczescie to juz za mną :P
    teraz oby wszystko było okej.

A z jakiego województwa jesteście?

swietokrzyskie sie klania ;)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ