Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Szczerze mówiąc to nie rozumiem czemu tak liczy się tygodnie ciazy...na moją logikę jestem w trakcie trzeciege tc a według kalkulatora w trakcie 5. No ale wszystko jedno:-) udało się nam w 4 cyklu chociaż byłam już pewna że nic z tego. Strasznie byłam zła. Bolaly mnie piersi od 1 dnia po owu. Naczytałam się na internecie ze mam podwyższoną prolaktyne i z ciazy nici bez brania hormonów..Potem dzień przed Normalnym terminem @ bolal mnie brzuch jak na normalną @. 2 dni chodziłam do ubikacji sprawdzać czy juz się pojawiła. Juz nawet szukałam ginekologa żeby się zgłosić na prolaktyne. Ale @ nie przyszła i dzień po terminie zrobiłam test...jedna kreska:-( ale potem patrze dokładniej i cień cienia kreski drugiej. Myślałam że mam zwidy ;-)dwa dni później koleje i tak ze od poniedziałku mam 2 grube krechy czuję się świetnie:-) mam dużo energii ciekawe czy to minie..cieszymy sie z mezem bardzo. Ale do konca nie wiemy co sie dzieje ;-)trzymam za was i za nas kciuki. Tak fajnie się czyta o waszych odczuciach;-)
-
sarcia123 wrote:Dokladnie tak jest, tc liczy sie od ostatniej miesiaczki, jesli masz regularne okolo 28 dni, jesli masz dluzsze cykle i nie regularne to tydzien ciazy lekarz wskaze wg usg, ja mam cykle 34 dnioee i wg @ powinnam byc w 9 tc, a wg usg jestem w 7 tc, i okropnie bola mnie jajniki
-
Ja np mam cykle zazwyczaj 30 dniowe...w cyklu kiedy udało sie zafasolkowac (usg u gina na to wskazuje) moje ovu musiało sie troszeczke spoznic bo dzidzia wg usg wychodzi ze jest tydzien młodsza
tak na dobra sprawe ja liczenie tygodni ciazy zostawiam lekarzowi...powie ze 8 tc to mu wierze powie ze 9 tc tez mu wierze...wkoncu kto jak kto ale to on sie troche tych Maluchów w brzuchach naogladałzona92 lubi tę wiadomość
"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
I to się liczy, a reszta nie!
Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
zm. 25.06.2015 / 00:32
-
nick nieaktualny
-
Ja mam termin na hmmm ... Z jednego usg wychodzi ze 7 z drugiego ze 10 lipca Ale to kwestia kilku dni
Też będę latem umierać z goraca
Chociaż mam plan nóżki na słońcu odpalić Ale co z tego wyjdzie to nie wiem
Pewnie nie będę miała siły wyjść z domu w upał a co dopiero noge na słońce wystawić hahasarcia123 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
zona92 wrote:Hej Szczerze mówiąc to nie rozumiem czemu tak liczy się tygodnie ciazy...na moją logikę jestem w trakcie trzeciege tc a według kalkulatora w trakcie 5. No ale wszystko jedno:-) udało się nam w 4 cyklu chociaż byłam już pewna że nic z tego. Strasznie byłam zła. Bolaly mnie piersi od 1 dnia po owu. Naczytałam się na internecie ze mam podwyższoną prolaktyne i z ciazy nici bez brania hormonów..Potem dzień przed Normalnym terminem @ bolal mnie brzuch jak na normalną @. 2 dni chodziłam do ubikacji sprawdzać czy juz się pojawiła. Juz nawet szukałam ginekologa żeby się zgłosić na prolaktyne. Ale @ nie przyszła i dzień po terminie zrobiłam test...jedna kreska:-( ale potem patrze dokładniej i cień cienia kreski drugiej. Myślałam że mam zwidy ;-)dwa dni później koleje i tak ze od poniedziałku mam 2 grube krechy czuję się świetnie:-) mam dużo energii ciekawe czy to minie..cieszymy sie z mezem bardzo. Ale do konca nie wiemy co sie dzieje ;-)trzymam za was i za nas kciuki. Tak fajnie się czyta o waszych odczuciach;-)
Gratuluje ja niestety z tych co wg nie maja energii w ciazy :p (no moze z wyjatkiem 2-giego trymestru) 3-ci to juz jakas makabra -
sarcia123 wrote:A na kiedy macie terminy dziewczyny ? ja mam na 12.10 czyli cala wiosna i lato przerabane zadnych wycieczek i opalania nad jeziorem w dodatku moja corcia ma 29.08 4 urodzinki to chybamwszystko gotowe kupie bo nie bede miec sily robic nic xD
u mnie wg usg 12sty kwiecien a jak bedzie to sie okaze -
ania181111 wrote:Ja mam termin na hmmm ... Z jednego usg wychodzi ze 7 z drugiego ze 10 lipca Ale to kwestia kilku dni
Też będę latem umierać z goraca
Chociaż mam plan nóżki na słońcu odpalić Ale co z tego wyjdzie to nie wiem
Pewnie nie będę miała siły wyjść z domu w upał a co dopiero noge na słońce wystawić haha
ja sie zalape na ten chlodniejszy okres jeszcze hehe w lato bedziemy z malym razem sie opalac -
taka ja wrote:ja sie zalape na ten chlodniejszy okres jeszcze hehe w lato bedziemy z malym razem sie opalac
coś nni przeziębienie bierze ....
Właśnie ! Jak to jest z tym usg 3D bo się nie orientuje . Kiedy najlepiej robić ?
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie o was moze ktoras tez tak miala dostaje jakies napady glodu nie wiem co mi jest zjem cos i np za 40 minut mam wrazenie ze nivdy w zyciu nic nie jadlam, imwtedy zaraz mam mdlosci i boli mnie zoladek i mam taki dziwny gorzki posmak w buzi, zalatwiam sie normalnie. Pytam bo w 1 ciazy takich dziwacznych dolegliwosci nie mialam, i codziennie budze sie z bolem glowy amwieczoram do 1 nie moge usnac. Macie jakies rady ?? Bede wdzieczna za kazdy ratunek haha
-
nick nieaktualny
-
Mam do Was pytanie, bo już zgłupiałam sama. Staramy się o dziecko, objawy miałam niemal jednoznaczne: ból podbrzusza, placów, podwyższona temperatura (37,4), wrażliwe piersi. Czułam, że coś się dzieje. I nagle przed terminem @ pojawiło się krwawienie, które trwało 2 dni. I cisza. Testy wychodziły negatywne, więc stwierdziłam, że się nie udało i czas się z tym pogodzić. Ale nadal czuje się dziwnie, wczoraj pojawiły się zawroty głowy, nadal podwyższona temperatura. No i mam w pamięci historię mojej babci, która o ciąży dowiedziała się w 4 miesiącu, bo miała co miesiąc krwawienia w terminie @. Któraś z Was tak miała? Bo ja już nie wiem co mysleć...
-
nick nieaktualnyJa mialam podobna sytuacje 2 lata temu i beta i testy wysxly negatywne, i okazalo sie ze normalnie to byl okres tyle ze taki krotki, a zagniezdzanie zarodka to jest delikatne kremowo rozowe plamienie ale nie leci krew. Krew z reguly nic dobrego nie zwiastuje
-
nick nieaktualnyTosia nie martw sie , ja z mezem staralam sie 2 lata o ciaze, i jak przestalam sie starac i myslex o tym , poszlam 14.01 na wizyte kontrolna do mojego ginekologa bo od maja nie bylammi akurat jajeczko szykowalo sie do pekniecia wrocilam do domu i na nastepny dzien mialam wielka chec na meza i miesiac pozniej okazalo sie ze w ciazy jestem , ale w szoku bylam bo sie nie spodziewalam ze siemuda a teraz jest 8 tydzien. Takze glowa do gory
-
sarcia123 wrote:http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/badania/badanie-usg-w-ciazy-wyjasniamy-co-to-jest-usg-3d-i-4d,200_3935.html
przeczytane czyyli wypadało by jakoś teraz też zrobić
Dzięki za link
Wy robilyscie ? Fajna pamiątkaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 15:35
Tosia ja tak mialam w pierwszej ciazy..krwawienia w terminie miesiaczki do 4 miesiaca..takie mniej obfite krotkie ale bylo..i testy tez mi wychodzily negatywne..najlepiej zrobic bete..najlepsze rozwiazanie"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
I to się liczy, a reszta nie!
Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
zm. 25.06.2015 / 00:32
-
nick nieaktualnyJa uwazam bieganie na bete i wydawanie po 30 zl za badanie jest bez sensu, skoro ledwo jest kilka dni pomkrwawieniu to niech odczeka tydzien, dwa i wtedy sie wybierze na krew, bez sensowne jest 2 dni po krwawieniu latac imwydawac kase. Dziewczyny, uspokojcie sie trochemi nie panikujcie, bk takie nakrecanie sie prowadzi tylko do nerwicy ja tez tak mialam i sama doszlam do tego ze pospiech zly doradca. Nic na sile, co ma byc to bedzie ! Troche wewnetrznego spokoju
taka ja lubi tę wiadomość