X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Szczerze mówiąc to nie rozumiem czemu tak liczy się tygodnie ciazy...na moją logikę jestem w trakcie trzeciege tc a według kalkulatora w trakcie 5. No ale wszystko jedno:-) udało się nam w 4 cyklu chociaż byłam już pewna że nic z tego. Strasznie byłam zła. Bolaly mnie piersi od 1 dnia po owu. Naczytałam się na internecie ze mam podwyższoną prolaktyne i z ciazy nici bez brania hormonów..Potem dzień przed Normalnym terminem @ bolal mnie brzuch jak na normalną @. 2 dni chodziłam do ubikacji sprawdzać czy juz się pojawiła. Juz nawet szukałam ginekologa żeby się zgłosić na prolaktyne. Ale @ nie przyszła i dzień po terminie zrobiłam test...jedna kreska:-( ale potem patrze dokładniej i cień cienia kreski drugiej. Myślałam że mam zwidy ;-)dwa dni później koleje i tak ze od poniedziałku mam 2 grube krechy ;-) czuję się świetnie:-) mam dużo energii ciekawe czy to minie..cieszymy sie z mezem bardzo. Ale do konca nie wiemy co sie dzieje ;-)trzymam za was i za nas kciuki. Tak fajnie się czyta o waszych odczuciach;-)

2zfr1s0.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dokladnie tak jest, tc liczy sie od ostatniej miesiaczki, jesli masz regularne okolo 28 dni, jesli masz dluzsze cykle i nie regularne to tydzien ciazy lekarz wskaze wg usg, ja mam cykle 34 dnioee i wg @ powinnam byc w 9 tc, a wg usg jestem w 7 tc, i okropnie bola mnie jajniki :/
    No ja mam 25-26 dniowe cykle. Ale też tak wyliczylam ze jest 2 tygodnie różnicy według kalkulatora a mojej owu :-) ja czasami czuje takie napięcie mcicy no i jajnik czasem zakuje :-) na szczęście nie jest to uciążliwe ;-)

2zfr1s0.png
  • BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mam cykle zazwyczaj 30 dniowe...w cyklu kiedy udało sie zafasolkowac (usg u gina na to wskazuje) moje ovu musiało sie troszeczke spoznic bo dzidzia wg usg wychodzi ze jest tydzien młodsza :)
    tak na dobra sprawe ja liczenie tygodni ciazy zostawiam lekarzowi...powie ze 8 tc to mu wierze powie ze 9 tc tez mu wierze...wkoncu kto jak kto ale to on sie troche tych Maluchów w brzuchach naogladał :P

zona92 lubi tę wiadomość

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kiedy macie terminy dziewczyny ? ;) ja mam na 12.10 czyli cala wiosna i lato przerabane zadnych wycieczek i opalania nad jeziorem w dodatku moja corcia ma 29.08 4 urodzinki to chybamwszystko gotowe kupie bo nie bede miec sily robic nic xD

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na hmmm ... Z jednego usg wychodzi ze 7 z drugiego ze 10 lipca :) Ale to kwestia kilku dni :)
    Też będę latem umierać z goraca :/
    Chociaż mam plan nóżki na słońcu odpalić Ale co z tego wyjdzie to nie wiem ;)
    Pewnie nie będę miała siły wyjść z domu w upał a co dopiero noge na słońce wystawić haha ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona92 wrote:
    Hej :-) Szczerze mówiąc to nie rozumiem czemu tak liczy się tygodnie ciazy...na moją logikę jestem w trakcie trzeciege tc a według kalkulatora w trakcie 5. No ale wszystko jedno:-) udało się nam w 4 cyklu chociaż byłam już pewna że nic z tego. Strasznie byłam zła. Bolaly mnie piersi od 1 dnia po owu. Naczytałam się na internecie ze mam podwyższoną prolaktyne i z ciazy nici bez brania hormonów..Potem dzień przed Normalnym terminem @ bolal mnie brzuch jak na normalną @. 2 dni chodziłam do ubikacji sprawdzać czy juz się pojawiła. Juz nawet szukałam ginekologa żeby się zgłosić na prolaktyne. Ale @ nie przyszła i dzień po terminie zrobiłam test...jedna kreska:-( ale potem patrze dokładniej i cień cienia kreski drugiej. Myślałam że mam zwidy ;-)dwa dni później koleje i tak ze od poniedziałku mam 2 grube krechy ;-) czuję się świetnie:-) mam dużo energii ciekawe czy to minie..cieszymy sie z mezem bardzo. Ale do konca nie wiemy co sie dzieje ;-)trzymam za was i za nas kciuki. Tak fajnie się czyta o waszych odczuciach;-)

Gratuluje :) ja niestety z tych co wg nie maja energii w ciazy :p (no moze z wyjatkiem 2-giego trymestru) 3-ci to juz jakas makabra

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A na kiedy macie terminy dziewczyny ? ;) ja mam na 12.10 czyli cala wiosna i lato przerabane zadnych wycieczek i opalania nad jeziorem w dodatku moja corcia ma 29.08 4 urodzinki to chybamwszystko gotowe kupie bo nie bede miec sily robic nic xD

u mnie wg usg 12sty kwiecien a jak bedzie to sie okaze ;)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Ja mam termin na hmmm ... Z jednego usg wychodzi ze 7 z drugiego ze 10 lipca :) Ale to kwestia kilku dni :)
    Też będę latem umierać z goraca :/
    Chociaż mam plan nóżki na słońcu odpalić Ale co z tego wyjdzie to nie wiem ;)
    Pewnie nie będę miała siły wyjść z domu w upał a co dopiero noge na słońce wystawić haha ;)

ja sie zalape na ten chlodniejszy okres jeszcze hehe ^_^ w lato bedziemy z malym razem sie opalac

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    ja sie zalape na ten chlodniejszy okres jeszcze hehe ^_^ w lato bedziemy z malym razem sie opalac
    Ojej zazdroszczę ...my pewnie w upały się będziemy męczyć :/ no ale coz jakoś damy radę
    coś nni przeziębienie bierze :/ ....
    Właśnie ! Jak to jest z tym usg 3D bo się nie orientuje . Kiedy najlepiej robić ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o was moze ktoras tez tak miala ;) dostaje jakies napady glodu nie wiem co mi jest zjem cos i np za 40 minut mam wrazenie ze nivdy w zyciu nic nie jadlam, imwtedy zaraz mam mdlosci i boli mnie zoladek i mam taki dziwny gorzki posmak w buzi, zalatwiam sie normalnie. Pytam bo w 1 ciazy takich dziwacznych dolegliwosci nie mialam, i codziennie budze sie z bolem glowy amwieczoram do 1 nie moge usnac. Macie jakies rady ?? Bede wdzieczna za kazdy ratunek haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/badania/badanie-usg-w-ciazy-wyjasniamy-co-to-jest-usg-3d-i-4d,200_3935.html

Tu poczytaj jest fajnie opisane o tym w 3d i 4d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:46

• Tosia85 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, bo już zgłupiałam sama. Staramy się o dziecko, objawy miałam niemal jednoznaczne: ból podbrzusza, placów, podwyższona temperatura (37,4), wrażliwe piersi. Czułam, że coś się dzieje. I nagle przed terminem @ pojawiło się krwawienie, które trwało 2 dni. I cisza. Testy wychodziły negatywne, więc stwierdziłam, że się nie udało i czas się z tym pogodzić. Ale nadal czuje się dziwnie, wczoraj pojawiły się zawroty głowy, nadal podwyższona temperatura. No i mam w pamięci historię mojej babci, która o ciąży dowiedziała się w 4 miesiącu, bo miała co miesiąc krwawienia w terminie @. Któraś z Was tak miała? Bo ja już nie wiem co mysleć...

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - krwawienie mogło wynik z zagnieżdżania się zarodka. Zrób betę. Będziesz miała pewność :)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Tosia85 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak zrobię :) Będę wiedziała na pewno czy sie cieszyć, czy... brać do roboty w kolejnym cyklu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam podobna sytuacje 2 lata temu i beta i testy wysxly negatywne, i okazalo sie ze normalnie to byl okres tyle ze taki krotki, a zagniezdzanie zarodka to jest delikatne kremowo rozowe plamienie ale nie leci krew. Krew z reguly nic dobrego nie zwiastuje

• Tosia85 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego się właśnie obawiam :( Ale tak czy inaczej próbujemy dalej. W końcu się uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia nie martw sie , ja z mezem staralam sie 2 lata o ciaze, i jak przestalam sie starac i myslex o tym , poszlam 14.01 na wizyte kontrolna do mojego ginekologa bo od maja nie bylammi akurat jajeczko szykowalo sie do pekniecia wrocilam do domu i na nastepny dzien mialam wielka chec na meza i miesiac pozniej okazalo sie ze w ciazy jestem , ale w szoku bylam bo sie nie spodziewalam ze siemuda :) a teraz jest 8 tydzien. Takze glowa do gory

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/badania/badanie-usg-w-ciazy-wyjasniamy-co-to-jest-usg-3d-i-4d,200_3935.html

przeczytane :) czyyli wypadało by jakoś teraz też zrobić :)
    Dzięki za link :)
    Wy robilyscie ? Fajna pamiątka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 15:35

• BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia ja tak mialam w pierwszej ciazy..krwawienia w terminie miesiaczki do 4 miesiaca..takie mniej obfite krotkie ale bylo..i testy tez mi wychodzily negatywne..najlepiej zrobic bete..najlepsze rozwiazanie

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam bieganie na bete i wydawanie po 30 zl za badanie jest bez sensu, skoro ledwo jest kilka dni pomkrwawieniu to niech odczeka tydzien, dwa i wtedy sie wybierze na krew, bez sensowne jest 2 dni po krwawieniu latac imwydawac kase. Dziewczyny, uspokojcie sie trochemi nie panikujcie, bk takie nakrecanie sie prowadzi tylko do nerwicy ja tez tak mialam i sama doszlam do tego ze pospiech zly doradca. Nic na sile, co ma byc to bedzie ! Troche wewnetrznego spokoju

taka ja lubi tę wiadomość

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ