X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Szczerze mówiąc to nie rozumiem czemu tak liczy się tygodnie ciazy...na moją logikę jestem w trakcie trzeciege tc a według kalkulatora w trakcie 5. No ale wszystko jedno:-) udało się nam w 4 cyklu chociaż byłam już pewna że nic z tego. Strasznie byłam zła. Bolaly mnie piersi od 1 dnia po owu. Naczytałam się na internecie ze mam podwyższoną prolaktyne i z ciazy nici bez brania hormonów..Potem dzień przed Normalnym terminem @ bolal mnie brzuch jak na normalną @. 2 dni chodziłam do ubikacji sprawdzać czy juz się pojawiła. Juz nawet szukałam ginekologa żeby się zgłosić na prolaktyne. Ale @ nie przyszła i dzień po terminie zrobiłam test...jedna kreska:-( ale potem patrze dokładniej i cień cienia kreski drugiej. Myślałam że mam zwidy ;-)dwa dni później koleje i tak ze od poniedziałku mam 2 grube krechy ;-) czuję się świetnie:-) mam dużo energii ciekawe czy to minie..cieszymy sie z mezem bardzo. Ale do konca nie wiemy co sie dzieje ;-)trzymam za was i za nas kciuki. Tak fajnie się czyta o waszych odczuciach;-)

DomiTomi lubi tę wiadomość

2zfr1s0.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dokladnie tak jest, tc liczy sie od ostatniej miesiaczki, jesli masz regularne okolo 28 dni, jesli masz dluzsze cykle i nie regularne to tydzien ciazy lekarz wskaze wg usg, ja mam cykle 34 dnioee i wg @ powinnam byc w 9 tc, a wg usg jestem w 7 tc, i okropnie bola mnie jajniki :/
    No ja mam 25-26 dniowe cykle. Ale też tak wyliczylam ze jest 2 tygodnie różnicy według kalkulatora a mojej owu :-) ja czasami czuje takie napięcie mcicy no i jajnik czasem zakuje :-) na szczęście nie jest to uciążliwe ;-)

2zfr1s0.png
  • BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mam cykle zazwyczaj 30 dniowe...w cyklu kiedy udało sie zafasolkowac (usg u gina na to wskazuje) moje ovu musiało sie troszeczke spoznic bo dzidzia wg usg wychodzi ze jest tydzien młodsza :)
    tak na dobra sprawe ja liczenie tygodni ciazy zostawiam lekarzowi...powie ze 8 tc to mu wierze powie ze 9 tc tez mu wierze...wkoncu kto jak kto ale to on sie troche tych Maluchów w brzuchach naogladał :P

zona92, DomiTomi lubią tę wiadomość

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kiedy macie terminy dziewczyny ? ;) ja mam na 12.10 czyli cala wiosna i lato przerabane zadnych wycieczek i opalania nad jeziorem w dodatku moja corcia ma 29.08 4 urodzinki to chybamwszystko gotowe kupie bo nie bede miec sily robic nic xD

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na hmmm ... Z jednego usg wychodzi ze 7 z drugiego ze 10 lipca :) Ale to kwestia kilku dni :)
    Też będę latem umierać z goraca :/
    Chociaż mam plan nóżki na słońcu odpalić Ale co z tego wyjdzie to nie wiem ;)
    Pewnie nie będę miała siły wyjść z domu w upał a co dopiero noge na słońce wystawić haha ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona92 wrote:
    Hej :-) Szczerze mówiąc to nie rozumiem czemu tak liczy się tygodnie ciazy...na moją logikę jestem w trakcie trzeciege tc a według kalkulatora w trakcie 5. No ale wszystko jedno:-) udało się nam w 4 cyklu chociaż byłam już pewna że nic z tego. Strasznie byłam zła. Bolaly mnie piersi od 1 dnia po owu. Naczytałam się na internecie ze mam podwyższoną prolaktyne i z ciazy nici bez brania hormonów..Potem dzień przed Normalnym terminem @ bolal mnie brzuch jak na normalną @. 2 dni chodziłam do ubikacji sprawdzać czy juz się pojawiła. Juz nawet szukałam ginekologa żeby się zgłosić na prolaktyne. Ale @ nie przyszła i dzień po terminie zrobiłam test...jedna kreska:-( ale potem patrze dokładniej i cień cienia kreski drugiej. Myślałam że mam zwidy ;-)dwa dni później koleje i tak ze od poniedziałku mam 2 grube krechy ;-) czuję się świetnie:-) mam dużo energii ciekawe czy to minie..cieszymy sie z mezem bardzo. Ale do konca nie wiemy co sie dzieje ;-)trzymam za was i za nas kciuki. Tak fajnie się czyta o waszych odczuciach;-)

Gratuluje :) ja niestety z tych co wg nie maja energii w ciazy :p (no moze z wyjatkiem 2-giego trymestru) 3-ci to juz jakas makabra

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A na kiedy macie terminy dziewczyny ? ;) ja mam na 12.10 czyli cala wiosna i lato przerabane zadnych wycieczek i opalania nad jeziorem w dodatku moja corcia ma 29.08 4 urodzinki to chybamwszystko gotowe kupie bo nie bede miec sily robic nic xD

u mnie wg usg 12sty kwiecien a jak bedzie to sie okaze ;)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Ja mam termin na hmmm ... Z jednego usg wychodzi ze 7 z drugiego ze 10 lipca :) Ale to kwestia kilku dni :)
    Też będę latem umierać z goraca :/
    Chociaż mam plan nóżki na słońcu odpalić Ale co z tego wyjdzie to nie wiem ;)
    Pewnie nie będę miała siły wyjść z domu w upał a co dopiero noge na słońce wystawić haha ;)

ja sie zalape na ten chlodniejszy okres jeszcze hehe ^_^ w lato bedziemy z malym razem sie opalac

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    ja sie zalape na ten chlodniejszy okres jeszcze hehe ^_^ w lato bedziemy z malym razem sie opalac
    Ojej zazdroszczę ...my pewnie w upały się będziemy męczyć :/ no ale coz jakoś damy radę
    coś nni przeziębienie bierze :/ ....
    Właśnie ! Jak to jest z tym usg 3D bo się nie orientuje . Kiedy najlepiej robić ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o was moze ktoras tez tak miala ;) dostaje jakies napady glodu nie wiem co mi jest zjem cos i np za 40 minut mam wrazenie ze nivdy w zyciu nic nie jadlam, imwtedy zaraz mam mdlosci i boli mnie zoladek i mam taki dziwny gorzki posmak w buzi, zalatwiam sie normalnie. Pytam bo w 1 ciazy takich dziwacznych dolegliwosci nie mialam, i codziennie budze sie z bolem glowy amwieczoram do 1 nie moge usnac. Macie jakies rady ?? Bede wdzieczna za kazdy ratunek haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/badania/badanie-usg-w-ciazy-wyjasniamy-co-to-jest-usg-3d-i-4d,200_3935.html

Tu poczytaj jest fajnie opisane o tym w 3d i 4d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:46

• Tosia85 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, bo już zgłupiałam sama. Staramy się o dziecko, objawy miałam niemal jednoznaczne: ból podbrzusza, placów, podwyższona temperatura (37,4), wrażliwe piersi. Czułam, że coś się dzieje. I nagle przed terminem @ pojawiło się krwawienie, które trwało 2 dni. I cisza. Testy wychodziły negatywne, więc stwierdziłam, że się nie udało i czas się z tym pogodzić. Ale nadal czuje się dziwnie, wczoraj pojawiły się zawroty głowy, nadal podwyższona temperatura. No i mam w pamięci historię mojej babci, która o ciąży dowiedziała się w 4 miesiącu, bo miała co miesiąc krwawienia w terminie @. Któraś z Was tak miała? Bo ja już nie wiem co mysleć...

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - krwawienie mogło wynik z zagnieżdżania się zarodka. Zrób betę. Będziesz miała pewność :)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Tosia85 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak zrobię :) Będę wiedziała na pewno czy sie cieszyć, czy... brać do roboty w kolejnym cyklu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam podobna sytuacje 2 lata temu i beta i testy wysxly negatywne, i okazalo sie ze normalnie to byl okres tyle ze taki krotki, a zagniezdzanie zarodka to jest delikatne kremowo rozowe plamienie ale nie leci krew. Krew z reguly nic dobrego nie zwiastuje

• Tosia85 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego się właśnie obawiam :( Ale tak czy inaczej próbujemy dalej. W końcu się uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia nie martw sie , ja z mezem staralam sie 2 lata o ciaze, i jak przestalam sie starac i myslex o tym , poszlam 14.01 na wizyte kontrolna do mojego ginekologa bo od maja nie bylammi akurat jajeczko szykowalo sie do pekniecia wrocilam do domu i na nastepny dzien mialam wielka chec na meza i miesiac pozniej okazalo sie ze w ciazy jestem , ale w szoku bylam bo sie nie spodziewalam ze siemuda :) a teraz jest 8 tydzien. Takze glowa do gory

DomiTomi lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/badania/badanie-usg-w-ciazy-wyjasniamy-co-to-jest-usg-3d-i-4d,200_3935.html

przeczytane :) czyyli wypadało by jakoś teraz też zrobić :)
    Dzięki za link :)
    Wy robilyscie ? Fajna pamiątka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 15:35

• BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia ja tak mialam w pierwszej ciazy..krwawienia w terminie miesiaczki do 4 miesiaca..takie mniej obfite krotkie ale bylo..i testy tez mi wychodzily negatywne..najlepiej zrobic bete..najlepsze rozwiazanie

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam bieganie na bete i wydawanie po 30 zl za badanie jest bez sensu, skoro ledwo jest kilka dni pomkrwawieniu to niech odczeka tydzien, dwa i wtedy sie wybierze na krew, bez sensowne jest 2 dni po krwawieniu latac imwydawac kase. Dziewczyny, uspokojcie sie trochemi nie panikujcie, bk takie nakrecanie sie prowadzi tylko do nerwicy ja tez tak mialam i sama doszlam do tego ze pospiech zly doradca. Nic na sile, co ma byc to bedzie ! Troche wewnetrznego spokoju

taka ja lubi tę wiadomość

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ