X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja uwazam bieganie na bete i wydawanie po 30 zl za badanie jest bez sensu, skoro ledwo jest kilka dni pomkrwawieniu to niech odczeka tydzien, dwa i wtedy sie wybierze na krew, bez sensowne jest 2 dni po krwawieniu latac imwydawac kase. Dziewczyny, uspokojcie sie trochemi nie panikujcie, bk takie nakrecanie sie prowadzi tylko do nerwicy ja tez tak mialam i sama doszlam do tego ze pospiech zly doradca. Nic na sile, co ma byc to bedzie ! Troche wewnetrznego spokoju
    też tak uważam ! Sama kiedyś latalam na betę jak głupia co miesiąc :/ i zawsze to samo ... czyli nic . Najlepiej na spokojnie . Czas i cierpliwość (wiem ciężko powiedzieć )to najlepszy doradca :) wiem bo ponad 2 latach starań to już później odpuscilam i udało się ! A tak to co miesiąc jak tylo spoznial się jeden dzień @ potrafilam 4 testy zrobić :/ a jak drugi dzień @ nie było to na betę bieglam. Teraz śmiać mi się chce . Jak zaszlam w ciążę ponad tydzień nie miałam okresu i dopiero zrobiłam test . I wierzycie mi że nie miałam żadnych objawów ciazy - tzn tylko takie jak na @ pojawiły się później , duuuzo pozniej

AgaL lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zgadzam sie z toba, moj maz to w glowe sie pukal jak widzial co wypraeiam, potrafilam 6 testow w aptece kupic i robilam potajemnie a teraz sie smieje ze jak szalona sie zachowywalam, nakrecalam inwinilam ze jestem do niczego ze naeet w ciaze nie moge zajsc. Odpuscilam i udalo sie. Test zrobilam po tygodniu wyszedl + -tl po 1.5 tyg od tego poszlam na bete, wiec rady typu idz na bete sa mega nietrafione.

AgaL lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. Nie ma co panikowac i tracić pieniążków na testy i betę :P bo kiedyś napewno się przydadzą na inne wydatki :)
    Nie ma @ dopiero róbcie test .
    Ja wiem że różne są przypadki ze niby testy nie wychodzą A jest się w ciazy - pewnie testy moga się mylić ale robia to naprawdę baaardzo rzadko ;)
    Jak kiedyś policzylam ile wydalam na testy (robiłam NA SERIO ) co miesiąc to się za głowę zlapalam :/ do tego beta. .. I to jeszcze jak wariatka potrafilam ja dwa razy zrobić bo myślałam ze niewiarygodna;) - obsesja ciazowa - tak to nazwałam; )

taka ja, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że dobra kolejność jest taka, że spokojnie czekamy do terminu @, na 2-3 dzień robimy sikańca, jak nic nie wychodzi odczekujemy jeszcze kilka dni i dopiero ostatecznie robimy betę. Ja robiłam betę tylko jako potwierdzenie po zobaczeniu dwóch kresek na teście.

ania181111, AgaL, DomiTomi lubią tę wiadomość

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Ojej zazdroszczę ...my pewnie w upały się będziemy męczyć :/ no ale coz jakoś damy radę
    coś nni przeziębienie bierze :/ ....
    Właśnie ! Jak to jest z tym usg 3D bo się nie orientuje . Kiedy najlepiej robić ?

u nas lekarz mowil ze ta kolo 30stego tyg a nawet po bo wtedy juz dziecko jest dobrze uksztaltowane i mozna cos zob ;) nasz niestety sie zaslanial i nic z tego nie bylo

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Ja myślę, że dobra kolejność jest taka, że spokojnie czekamy do terminu @, na 2-3 dzień robimy sikańca, jak nic nie wychodzi odczekujemy jeszcze kilka dni i dopiero ostatecznie robimy betę. Ja robiłam betę tylko jako potwierdzenie po zobaczeniu dwóch kresek na teście.

u mnie to samo :) czekalam az test pokaze 2 krechy bo nie ukrywam ze beta to jednak jest jakis wydatek tyle ze ja robilam po tym jak miesiac mi sie @ spoznial

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam ze bete smialo mozna zrobic 2-3 tygodnie po spodziewanym okresie wtedy wynik wyjdzie juz przyzwoity bo po tygodniu to sa niskie te wyniki do 50 reguly i potem trzeba isc 2 raz zeby sprawdzac czy rosnie wiec pospiech w tych sprawach jest bez sensu, a testy ciazowe juz jakies lepsze tez kolo 10 zl kosztuja wiec calkiem na te obsesje mozna sporo wydac ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    u nas lekarz mowil ze ta kolo 30stego tyg a nawet po bo wtedy juz dziecko jest dobrze uksztaltowane i mozna cos zob ;) nasz niestety sie zaslanial i nic z tego nie bylo
    Tak zrobię :) jeszcze się mojej gin zapytam jak pójdę :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    też tak zrobiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie bede robic usg ani 3d ani 4d jakos mnie to tak nie przekonuje ;) wole robic zdjecia imfilmy jak dzidzia bedzie na swiecie ;)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę na 4d na początku marca :D! Nie moge się doczekać aż podejrzę buzkę mojego szkrabka:D

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce zobaczyć buzke mojego dziecka :)już nie mogę się doczekać :D

AgaL lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 12:11

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze starająca, ale podczytuje Was na bieżąco z nadzieją, że dołącze do Was kiedyś :)
    Dzięki że napisałyście o tym testowaniu na wariata i lataniu na betę. Od dwóch miesiecy dałam na luz i spokojnie bez testów (w 11dpo) czekam na @ i walczę dalej.
    Spokojnej ciąży Wam życzę !:)

A na zdj 4D widziałam synka koleżanki.... przepiękne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:06

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Pisząc o badaniu beta to tak jest u Mnie latam co drugi dzień i sprawdzam czy rośnie :) Staramy się z mężem od 1,5 roku.Pierwszą ciąże poroniłam w lipcu 2015 ,po pół roku starania zaszłam ponowie.Jestem przewrażliwiona po ostatnim poronieniu.Staram się teraz kontrolować i czekam na Nasze maleństwo i być myśli że będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:40

DomiTomi lubi tę wiadomość

Maja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to jest wydawanie kasy bez sensu, i tak co ma byc tl bedzie :) dZiecko to nie marchewka w supermarkecie i z dnia nabdsirn miec go nie mozna, potrzrbny spokoj i opanowanie mi lekarz poradzil milosc tylko wtedy kiedy mam chec, no i widzicie udalo sie ;)

AgaL, BlueBerry23062015 lubią tę wiadomość

• BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z tym spokojem to prawda :) ja po smierci Szymonka wariowałam..było to na zasadzie ja chce dziecko..pozniej ze ja przeciez własnie je straciłam...i taka hustawka emocjonalna..w pewnym momencie gdy juz wypłakałam cała złosc i zal o wszystko do wszystkich i samej siebie dałam na luz...olałam patrzenie na sluz na dni płodne i tym podobne sprawy..co ma byc to bedzie...okazało sie ze owulacja sie przesuneła o kilka dni i to co wydawało sie nierealne w danym cyklu - stało sie mozliwe...dzis własnie byłam na kolejnej wizycie u lekarza...słuchałam serduszka mojego szkraba...

Im bardziej na siłe w stresie i nerwach sie o cos staramy...tym bardziej odwrótny skótek to wszystko przynosi :) wiec dziewczyny...troche luzu a wszystko przyjdzie w swoim czasie :)

AgaL, taka ja lubią tę wiadomość

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No i to jest wydawanie kasy bez sensu, i tak co ma byc tl bedzie :) dZiecko to nie marchewka w supermarkecie i z dnia nabdsirn miec go nie mozna, potrzrbny spokoj i opanowanie mi lekarz poradzil milosc tylko wtedy kiedy mam chec, no i widzicie udalo sie ;)

Sarcia właśnie z tym mi najtrudniej .... żeby nie patrzeć na te płodne, na owulki....przez to moje śledzenie cyklu mam mniejszą przyjemność z serduszkowania.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nienawidziłam rad "daj na luz" nie byłam w stanie

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    ale z tym spokojem to prawda :) ja po smierci Szymonka wariowałam..było to na zasadzie ja chce dziecko..pozniej ze ja przeciez własnie je straciłam...i taka hustawka emocjonalna..w pewnym momencie gdy juz wypłakałam cała złosc i zal o wszystko do wszystkich i samej siebie dałam na luz...olałam patrzenie na sluz na dni płodne i tym podobne sprawy..co ma byc to bedzie...okazało sie ze owulacja sie przesuneła o kilka dni i to co wydawało sie nierealne w danym cyklu - stało sie mozliwe...dzis własnie byłam na kolejnej wizycie u lekarza...słuchałam serduszka mojego szkraba...

Im bardziej na siłe w stresie i nerwach sie o cos staramy...tym bardziej odwrótny skótek to wszystko przynosi :) wiec dziewczyny...troche luzu a wszystko przyjdzie w swoim czasie :)
    no to prawda ....
    nie ma co się nakrecac:) co ma być i kiedy ma być to będzie :)
    trzeba się wyluzować i tyle ;)
    Ja Też wariowalam wyliczalam dni płodne, spr sluz, testy na owu i taki sex "bo teraz trzeba" :/ zmeczylo nas to bardzooo i stwierdziłam że nie ma sensu i dałam spokój ;) i zaczęliśmy się kochać tak jak nam się podobało :) I wtedy się udało od pierwszego cyklu "naszego odpuszczenia"
    Jaki szok przeżyłam wtedy :)
    Wierzcie mi nie ma co się nakrecac ! Będzie dobrze :)

AgaL, sarcia123, DomiTomi lubią tę wiadomość

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ