Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze..zanim mi sie brzuch pojawi to moze przywykne do spania na lewym boku..jak ja cale zycie spalam na plecach albo na prawym boku
w ciazy z Szymonkiem kostki zaczely mi puchnac w maju..takie serdelki mi sie zaczely robic..na szczescie bylo cieplo (wiec balerinki i sandalki byly noszone) a jesli chodzi o ciaze to sama koncowka bo ok 36 tygodnia..mam nadzieje ze obecna ciaza bedzie podobna bo to nic przyjemnego..
Pomoglo np moczenie nog w chlodnej wodzie..ale bylo juz praktycznie lato..i zdecydowanie ograniczenie soli pomagazona92 lubi tę wiadomość
"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
I to się liczy, a reszta nie!
Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
zm. 25.06.2015 / 00:32
-
Nooo tylko bez paniki, ja nie kładę sie na plecach a nie raz nad ranem budziłam się w takiej pozycji własnie, na plecach, wyciągnięta jak dluga. Jesli tej przytomnosci nie tracisz leżąc na plecach tzn, że tej żyły nie uciska, ale nie wiadomo w którym tygodniu ciąży macica będzie na tyle duża, żeby ucisnąć a wtedy to już może być niebezpiecznie lepiej nie sprawdzać osobiscieBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
NatiB wrote:A jak spisz lub odpoczywasz? Bo często winna jest zastana limfa i woda w naczyniach a to zastanie powoduje lezenie na innym boku niz lewy. Jesli lezysz na plecach lub prawym boku to moze byc to od ucisku macicy na żyłę. To moze pomoc, ale mimo wszystko w wielu przypadkach woda schodzi dopiero po porodzie
Ja na lewym boku nie moge lezec bo nie mam jak odychac i zaraz slabo mi sie robi -
No i oczywiscie dzis dziewczynki postepy pierwsza pralka z ubrankami schnie, jutro prasowanko no i kolejna 'porcja' :p a moze w piatek uda sie zakupic lozeczko chyba ten wozek w pokoju tak na mnie dziala hehe.. odrazu sil mi przybylo. A tak wg to jak sie macie drogie fasolki?
-
Hej dziewczyny super temat, tez mnie bardzo ciekawi bo moje testy ciążowe wyszły dodatnie; -) ale mam pytanie..może z kosmosu ale naprawdę nie wiem. Jak piszecie że bylyscie np w 7 tc ciazy pierwszy raz u ginekologa.Ale od kiedy jest 7 tydzień ciąży? Od ostatniej miesiączki? Od owulacji czy jak?
-
nick nieaktualnyTak się podaje zwykle, że pierwszy dzień "ciąży" to dzień wystąpienia miesiączki. Proste do obliczania, jak się ma regularne, 28 dniowe cykle. Ja, zakładając wykres celowo zmieniłam datę miesiączki na późniejszą, bo cykle mam długie i licząc od daty @, powinnam być już w 11 tygodniu, a nie w 10. Na szczęście z dużym prawdopodobieństwem wiem, kiedy była owulacja, więc wykres i suwaczek mniej więcej się zgadza +/- 2 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 09:15
zona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokladnie tak jest, tc liczy sie od ostatniej miesiaczki, jesli masz regularne okolo 28 dni, jesli masz dluzsze cykle i nie regularne to tydzien ciazy lekarz wskaze wg usg, ja mam cykle 34 dnioee i wg @ powinnam byc w 9 tc, a wg usg jestem w 7 tc, i okropnie bola mnie jajniki
-
Drogie Moje "ciezaroweczki" co sadzicie o farbowaniu wlosow w ciazy..zanim zaciazylam mialam wspanialy cel z ciemnych rudych przejsc w blond..obecnie mam na glowie jasny miodowy blond lekko rudawy..i powiwm szczerze ze jestem w kropce..w poprzedniej ciazy wlosy farbowalam na jasny braz i to jakimis szamponami i szamponetkami bo to taki moj naturalny..
teraz tak patrze na swoje wlosy i nie wiem co dalej..nie oklamujmy sie zeszly rok a dokladnie od 23.06 pozostawil pietno na jakosci kolorystycznej moich wlosow.."Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
I to się liczy, a reszta nie!
Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
zm. 25.06.2015 / 00:32
-
nick nieaktualny
-
NatiB wrote:U mnie pranie wyglądało tak:
http://static.pokazywarka.pl/i/6355911/691493/image.jpg
Do wyprasowania została 1/3 -
Witam serdecznie Z kalkulatora wynika mi, że jestem w 8 tygodniu ciąży. 4 lutego byłam na wizycie u ginekologa to tylko było zgrubienie macicy. Jutro mam kolejną wizytę i mam cichą nadzieję, że zobaczę coś więcej
Moimi pierwszymi objawami ciąży były bolące, powiększone piersi oraz pojawiające się żyłki. Oprócz tego byłam (i nadal jestem) bardzo senna, dolegał mi ból głowy (bardzo rzadko pobolewa mnie głowa) i brak okresu (jednodniowe słabe plamienie a później małe ilości brązowego śluzu). No i 2 kreski tydzień po dniu spodziewanej miesiączki.
Pozdrawiam i życzę zdrowia
zona92 lubi tę wiadomość