X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Jak ja nienawidziłam rad "daj na luz" nie byłam w stanie

Nikt tefo nie lubi jak ktos ci doradza jak by lepszefo zajecia nie mial, ale dorosla kobieta nie moze zachowywac sie jak rozwydrzona mksiezniczka i tupac nozka. Taka jest prawda ze chcec plsiadania dziecka nie moze przyslonic innych waznych aspektow malzenstwa, bo nakrecanie sie psuje nie tylko nam nastroj, a nasz maz z czasem moze poczuc sie ze jest yylko potrzebny zeby zrobic dziecko, a wieloletnie starania potrafia zmeczyc jak co miesiac nic, 2 lata sie staralismy i robilismy bo owu bo trzeba, kazdy musi domtego dojsc sam moze to i wulgarne stwierdzenie ale prawdzkwe ze na sile to sie jeszcze nikt nie z.... i swieta prawda pol zartem pol serio ;) dziewczyny, uda sie jak nie traz to pozniej musicie to wierzyc popdostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:56

AgaL lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co ty piszesz? Porównujesz kobiety starające się zajść w ciążę do "rozwydrzonych księżniczek"? Gratuluję kultury.
    Starałaś się dwa lata, nie staraj się zrozumieć kogoś, kto starał się 5 czy 10 lat.

To, że tobie się udało nie znaczy, że inni też będą mieli to szczęście. Niektórzy bez leczenia, mierzenia i obserwowania nie mają szans.
    Ciekawa jestem jak kobieta bez owulacji, z wrogim śluzem, czy z mężczyzną z brakiem plemników w spermie ma zajść w ciążę przez "odpuszczenie sobie"

Nie mogę czytać takich wpisów, swiadczą o tym, że mało wiesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 17:20

Lusia_M, NatiB, Leticia, Inka-29 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie wierze w to co czytam. Po roku już powinno isc do lekarza i zacząć diagnostykę a nie odpuszać i dawać na luz. Czasem leczenie nieplodnosci trwa latami a nie kazdy ma 20 lat zeby sobie odpuszczac i poczekac na lepszy moment. A jesli byloby wszystko w normie, to przez rok nie byloby problemu z zajsciem w ciąże i "spinanie sie" nie spowodowaloby braku owulacji albo problemow z nasieniem. Ja nie wierze. Uspokoic sie i nie tupac nóżką...

Dalile, Leticia, Elina lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "na siłę to się nikt nie zesrał" Nie masz dzieci to nie, nie drąż tematu...

• NatiB Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem tylko prolaktyna za wysoka i stąd problem, albo za krotka faza lutealna, takie to czasem proste i idzie wyleczyć po pierwszym cyklu, tylko niekiedy ludzie nie są świadomi... To mają odpuscic i nie tupać nózkami... 12 mies bez skutku to do lekarza po skierowanie na badania i dalej już sie sluchac odpowiednich ludzi

Bartuś❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak źle nie odebrałam posta sarci... Myślę, że wiem, co chciała powiedzieć. Czasem starania potrafią przerodzić się w obsesję, czasem seks przestaje sprawiać przyjemność, czasem związki tego nie wytrzymują... Wiele osób pisało, że jak wrzuciły na luz, to zaciążyły. Myślę, że o to sarci chodziło.

Diagnostyka -ok, wyleczenie chorób -jak najbardziej, zadbanie o zdrowie - jest ważne. Ale jeśli kolejni lekarze potwierdzają, że NIE MA przyczyn medycznych do braku ciąży, to właśnie "odpuszczenie" zdaje się działać. Tak zrozumiałam wypowiedź sarci.

AgaL, taka ja lubią tę wiadomość

• NatiB Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko szło lepiej napisać "powinno się troszkę odpuścić, wrzucić więcej luzu, czerpać przyjemność ze starań" a nie "nie tupać nóżkami jak księżniczki" :)

Elina lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post jest niegrzeczny i niesprawiedliwy dla kobiet walczących o dziecko, które tu się sprowadza do rozkapryszonych dzieci.

NatiB, Leticia, Elina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniał mi się artykuł, który kiedyś czytałam o ciąży urojonej i chęci posiadania dziecka ZA WSZELKĄ CENĘ. Artykuł zrobił na mnie mocne wrażenie. Może się wypowiecie.
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/przed-ciaza/ciaza-urojona/q4d15q

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

Nie tylko Ty :D ale z czasem samo przyszlo ze odpuscilam

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale wy tez nie potrzebnie zaatakowalyscie Sarcie.. wyrazila swoje zdanie na podstawie wlasnych obserwacji i doswiadczen.. rozumiem ze moglyscie sie poczuc dotkniete bo moze nie 'ubrala' swoich mysli w odpowiednie slowa ale napewno nie chciala nikogo urazic..

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może, ale jak przeczytałam o tym tupaniu nóżkami to jebłam

Elina lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

a kto ci powiedzial ze nie mam dzieci? mam wspaniała 4 letnio corke jak bys czytala posty to bys widziala bo 100 razy juz o tym pisalam, a nie leczylam sie na zadna nieplodnosc tylko staralam o 2 dziecko dla twojej informacji, i na to wyglada ze ty pojecie masz znikome bo ja w przeciwienstwie do ciebie przezylam juz ciaze urodzilam i odchowalam corke

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria i taka ja, dokladnie trafiłyscie w sedno i dokladnie zrozumialyscie moj post i to co chcialam przekazac;)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To była parafraza twojego posta, a nie odezwa do Ciebie :)

Można wyrażać swoje zdanie, ale można to robić w miły sposób. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:29

Elina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja zauwazylas to jest post o pierwszych objawach ciazy, a problem nieplodnosci i zajscia w ciaze to chyba nie ten watek, bo z watku o objawach ciazy zrobila sie wielka dyskusja na kazde tematy.. wiec zalozcie sobie watek dla osob z problemem nieplodnosci i tam sobie rozmawiajcie...takie jest moje zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o tupaniu nozka to byla metafora do tego posta poniewaz jest pretensjonalny stad moja dygresja na ten temat

Dalile napisała:

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym tylko zauważyć, że to wy w tym przypadku zeszłyście z tematu :) No i nigdy się tu go nie trzymałyśmy za ścisło. Piszemy o wszystkim i o niczym - o zakupach, wizytach i samopoczuciu.
    Chyba masz jakiś problem dziewczyno :)

Jestem też bardzo ciekawa co było pretensjonalnego w moim poście :) Może rozwiniesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:50

NatiB, Leticia, Elina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posluchaj ja nie bede sie z nikim wygadywac w internecie o bzdury :) wiec daj sobie spokoj i przestan prowokowac jesli faktycznie nie chcesz sie poczuc urazona. Dziekuje, koniec tematu, mam prawo wypowiedziec swoje zdanie a jesli cimsie nie podoba nie czygaj. Jestem na tym forum od 2 lat jest tu wiele fajnych osob, a na twoje posty od dzis nie zwracam uwagi, pamietaj ze jesliktos wywiera na tobie negatywne emocje to zmien towarzystwo a nie siebie. Pozdrawiam

justi:: lubi tę wiadomość

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ