Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDalile wrote:Jak ja nienawidziłam rad "daj na luz" nie byłam w stanie
Nikt tefo nie lubi jak ktos ci doradza jak by lepszefo zajecia nie mial, ale dorosla kobieta nie moze zachowywac sie jak rozwydrzona mksiezniczka i tupac nozka. Taka jest prawda ze chcec plsiadania dziecka nie moze przyslonic innych waznych aspektow malzenstwa, bo nakrecanie sie psuje nie tylko nam nastroj, a nasz maz z czasem moze poczuc sie ze jest yylko potrzebny zeby zrobic dziecko, a wieloletnie starania potrafia zmeczyc jak co miesiac nic, 2 lata sie staralismy i robilismy bo owu bo trzeba, kazdy musi domtego dojsc sam moze to i wulgarne stwierdzenie ale prawdzkwe ze na sile to sie jeszcze nikt nie z.... i swieta prawda pol zartem pol serio dziewczyny, uda sie jak nie traz to pozniej musicie to wierzyc popdostuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:56
AgaL lubi tę wiadomość
-
Jezu co ty piszesz? Porównujesz kobiety starające się zajść w ciążę do "rozwydrzonych księżniczek"? Gratuluję kultury.
Starałaś się dwa lata, nie staraj się zrozumieć kogoś, kto starał się 5 czy 10 lat.
To, że tobie się udało nie znaczy, że inni też będą mieli to szczęście. Niektórzy bez leczenia, mierzenia i obserwowania nie mają szans.
Ciekawa jestem jak kobieta bez owulacji, z wrogim śluzem, czy z mężczyzną z brakiem plemników w spermie ma zajść w ciążę przez "odpuszczenie sobie"
Nie mogę czytać takich wpisów, swiadczą o tym, że mało wiesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 17:20
Lusia_M, NatiB, Leticia, Inka-29 lubią tę wiadomość
-
Tez nie wierze w to co czytam. Po roku już powinno isc do lekarza i zacząć diagnostykę a nie odpuszać i dawać na luz. Czasem leczenie nieplodnosci trwa latami a nie kazdy ma 20 lat zeby sobie odpuszczac i poczekac na lepszy moment. A jesli byloby wszystko w normie, to przez rok nie byloby problemu z zajsciem w ciąże i "spinanie sie" nie spowodowaloby braku owulacji albo problemow z nasieniem. Ja nie wierze. Uspokoic sie i nie tupac nóżką...
Dalile, Leticia, Elina lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Czasem tylko prolaktyna za wysoka i stąd problem, albo za krotka faza lutealna, takie to czasem proste i idzie wyleczyć po pierwszym cyklu, tylko niekiedy ludzie nie są świadomi... To mają odpuscic i nie tupać nózkami... 12 mies bez skutku to do lekarza po skierowanie na badania i dalej już sie sluchac odpowiednich ludziBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualnyA ja tak źle nie odebrałam posta sarci... Myślę, że wiem, co chciała powiedzieć. Czasem starania potrafią przerodzić się w obsesję, czasem seks przestaje sprawiać przyjemność, czasem związki tego nie wytrzymują... Wiele osób pisało, że jak wrzuciły na luz, to zaciążyły. Myślę, że o to sarci chodziło.
Diagnostyka -ok, wyleczenie chorób -jak najbardziej, zadbanie o zdrowie - jest ważne. Ale jeśli kolejni lekarze potwierdzają, że NIE MA przyczyn medycznych do braku ciąży, to właśnie "odpuszczenie" zdaje się działać. Tak zrozumiałam wypowiedź sarci.AgaL, taka ja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzypomniał mi się artykuł, który kiedyś czytałam o ciąży urojonej i chęci posiadania dziecka ZA WSZELKĄ CENĘ. Artykuł zrobił na mnie mocne wrażenie. Może się wypowiecie.
http://kobieta.onet.pl/dziecko/przed-ciaza/ciaza-urojona/q4d15q -
Oj dziewczyny ale wy tez nie potrzebnie zaatakowalyscie Sarcie.. wyrazila swoje zdanie na podstawie wlasnych obserwacji i doswiadczen.. rozumiem ze moglyscie sie poczuc dotkniete bo moze nie 'ubrala' swoich mysli w odpowiednie slowa ale napewno nie chciala nikogo urazic..
-
nick nieaktualnyDalile wrote:"na siłę to się nikt nie zesrał" Nie masz dzieci to nie, nie drąż tematu...
a kto ci powiedzial ze nie mam dzieci? mam wspaniała 4 letnio corke jak bys czytala posty to bys widziala bo 100 razy juz o tym pisalam, a nie leczylam sie na zadna nieplodnosc tylko staralam o 2 dziecko dla twojej informacji, i na to wyglada ze ty pojecie masz znikome bo ja w przeciwienstwie do ciebie przezylam juz ciaze urodzilam i odchowalam corke -
nick nieaktualny
-
"na siłę to się nikt nie zesrał" Nie masz dzieci to nie, nie drąż tematu...
To była parafraza twojego posta, a nie odezwa do Ciebie
Można wyrażać swoje zdanie, ale można to robić w miły sposób.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:29
Elina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybo ja zauwazylas to jest post o pierwszych objawach ciazy, a problem nieplodnosci i zajscia w ciaze to chyba nie ten watek, bo z watku o objawach ciazy zrobila sie wielka dyskusja na kazde tematy.. wiec zalozcie sobie watek dla osob z problemem nieplodnosci i tam sobie rozmawiajcie...takie jest moje zdanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:31
-
nick nieaktualny
-
Chciałabym tylko zauważyć, że to wy w tym przypadku zeszłyście z tematu No i nigdy się tu go nie trzymałyśmy za ścisło. Piszemy o wszystkim i o niczym - o zakupach, wizytach i samopoczuciu.
Chyba masz jakiś problem dziewczyno
Jestem też bardzo ciekawa co było pretensjonalnego w moim poście Może rozwiniesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:50
NatiB, Leticia, Elina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPosluchaj ja nie bede sie z nikim wygadywac w internecie o bzdury wiec daj sobie spokoj i przestan prowokowac jesli faktycznie nie chcesz sie poczuc urazona. Dziekuje, koniec tematu, mam prawo wypowiedziec swoje zdanie a jesli cimsie nie podoba nie czygaj. Jestem na tym forum od 2 lat jest tu wiele fajnych osob, a na twoje posty od dzis nie zwracam uwagi, pamietaj ze jesliktos wywiera na tobie negatywne emocje to zmien towarzystwo a nie siebie. Pozdrawiam
justi:: lubi tę wiadomość