Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa wam powiem ze ta tkliwosc piersi mi juz tak przrchodzi, ale za to pravujace narzady daja o sobie znac, w postaci ciagniecia w podbrzuszu i wrazenia jak by jajniki mnie bolaly co ile macie wizyty u swoich lekarzy? Prywatnie chodzicie czy na nfz ?
-
sarcia123 wrote:Ilka, poczekaj do, dnia spodziewanej miesiaczki i zrob sobie test. Mnie piersi zaczely bolec tak od 5 tygodnia ciazy dopiero wiec ciezko stwierdzic, bo dopiero 22 dni, jestes po @ , a dni, plodne sa mniej wiecej w polowie cyklu, wiec moim zdaniem nam jakie kolwiek objawy jest zdecydowanie za wczesnie
Tez tak myślę ale strasznie dziwna miałam ostatnia miesiączkę. Tym bardziej ze np moja mama miała miesiączkę przez pierwsze trzy miesiące wiec zastanawiają mnie te objawy. Tym bardziej ze nigdy nie odczowalam nic w trakcie owulacji itp .a miała któraś z Was podobne objawy tktóre potem potwierdziły ciążę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 16:58
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:co ile macie wizyty u swoich lekarzy? Prywatnie chodzicie czy na nfz ?
Ja miałam pierwszą 28 stycznia, potem 6 lutego (z wszystkimi wynikami), a następną wyznaczył na 8 marca, czyli odstęp miesiąca. Nie mogę się doczekać, ale znów będę strasznie zdenerwowana, jak tam wejdę. Każdy lekarz tak na mnie działa, a te wizyty ciążowe to najgorzej. Nie dość, że krępuje mnie badanie, to jeszcze martwię się, czy wszystko ok z dzieckiem. Choć lekarz miły.
-
nick nieaktualnyIlka, ja akurat takich objawow nie mialam jak piszesz, no a nie ma co patrzec na nasze mamy ktore rodzily kilkadzisiat lat wstecz, z mojegomakurat doswiadczenia wiem ze krwawienia i ciaza baaardzo rzadko ida w parze, przynajmniej u mnie, jak ciazamto 1 co okresu nie dostalam, i z joim 1 dzieckiem i teraz tez. Najwazniejsze zebys byla spokojna nie denerwowala siemi poczekala na dzien spodziewanej @
-
nick nieaktualnyJa 1 wizyte mialam 10 lutego, 19 lutego bylam zobaczyc serduszko i zalozyc karte ciazy, dostalam wykaz badan jakie mam zdobic na nastepna wizyte i kolejna wizyta za 6 tygodni czyli mam na 31 marca, ja akurat 4 lata chodze do mojego lekarza chodze prywatnie i mam do niego zaufanie to akuray sie nie stresujs bierze ktoras z was luteine dopochwowo ? Bo ja mimo izmciazy zagozonej nie mam wszystko jest ok to dostalam luteine 100 mg dopochwowo do 12 tc
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Ja wam powiem ze ta tkliwosc piersi mi juz tak przrchodzi, ale za to pravujace narzady daja o sobie znac, w postaci ciagniecia w podbrzuszu i wrazenia jak by jajniki mnie bolaly co ile macie wizyty u swoich lekarzy? Prywatnie chodzicie czy na nfz ?
Ja chodze na prywat, jesli chodzi o czestotliwosc wizyt to tak co 3-4 tygodnie zalezy kiedy. U mnie kolejna wizyta takze 8smego marca no i teraz to w sumie co wizyta mam zlecane jakies badania -
sarcia123 wrote:Ja tez mialam poronienie w 2014 w listopadzie, w 3 tygodniu, ale tomjuz dawno bylo
ja tez niestety poronilam w 2014 we wrzesniu ale podejrzewam ze to mogl byc niski progesteron, w tej ciazy tez mialam bardzo niski na poczatku i bralam tabletki, dzieki Bogu wszystko jak narazie jest ok no i zaczynamy pomalu zaopatrywac sie w rzeczy do szpitala -
nick nieaktualnyJa moze tezmprzez to poronoenie sprzed 2 lat dostalam teraz leki, bo wtedy ciaza sie niemutrzymala , teraz dostalam od razu luteine dopochwowo z aplikatorem ta ktora jambiore to jest po prpstu progesteron 100 mg mam 2x1 aplikacje, no i do 12mtc. Moj lekarz kowi ze jak sie nic nie dzieje to co 6 tygodni wizyta ja tez chodze prywatnie, ogoljie wam powiem ze ceny wizyt prywatnych na przelomie ostatniego roku bardzo poszly w gore....
-
Witam! Podczytuje was od kilku dni ale dzisiaj jak zobaczyłam dwie kreseczki to już mogę opisać moje potwierdzone testem objawy.
Lekkie mdłości, klucia jajników czasami dość bolesne. Dwa dni temu lekkie skurcze jak na miesiączkę które teraz ustąpiły. Brodawki jakby lekko słuchaniete wydają się większe. No i brak okresu. Ale się ciesze! Mm tylko nadzieje ze wszystko będzie ok. Dziewczyny kiedy do lekarza jak sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:53
taka ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaterineczka wrote:Dziewczyny kiedy do lekarza jak sądzicie?
Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów, to 6-7 tydzień licząc od daty ostatniej miesiączki, zakładając, że masz 28-30 dniowe cykle.W 6-7 tygodniu zapewne zobaczysz serduszkotaka ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hey jestem nowa i mam objawy tak jak na ciaze.alr nie chce sobie robić znowu nadziei.moje objawy:
-pare kropelek krwi z nosa
-bolące sutki
-jakoes bulgotanie w brzuchu i dzwieki
-od 2 dni opryszczka
-czasami bole e podbrzuszzu i kucie jajników slabsze niż przed okresem
9 dni temu często chodziłam do ubikacji na siko
2 dni przed planowana miesiączka bylo mi duszno i nie dobrze nic nie mogłam jeść
Dzis jest 26dc.
Co wy o tym myślicie ?