Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kalakala89891 wrote:Czytałam na innych forach ze byly podobne objawy i okazało sie ze ciaza
Każdy objaw można później przypisać pod ciążę.
Trzymam za Ciebie kciuki, ale krew z nosa może lecieć z miliona innych powodów, opryszczka to po prostu osłabienie organizmu (ja miewałam ją często i nie było to objawem ciąży), bulgotanie w brzuchu to najczęściej zwykła niestrawność..
Zrób test a będziesz miała pewność. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny Witam się. Podzielę się moimi potwierdzonymi objawami. Pierwsze - stan podgorączkowy i mega dreszcze, zatkany nos nocą (czytałam, że to spowodowane hormonami), tuż przed pozytywnym testem mdłości, nawet wymioty, wstrętny humor i nerwy o byle co
-
Mi test wyszedł pozytywny 2 dni przed spodziewaną miesiączką, w 26 dniu cyklu, 12 dni po owulacji.
Moim pierwszym objawy 10 dni p.o. była wrażliwość na zapachy. I tyle. Wszystkie pozostałe objawy rozpoczęły się kilka dni po spodziewanej miesiączkę - ogromna senność, wzmożony apetyt i bolesność piersi.
Podbrzusze bolało mnie jak na miesiączkę na ok 3 dni przed, ból utrzymał się przez jakiś czas. -
nick nieaktualnyJa 1 objawem jaki zaobserwowlam to byla niechcec do wypicia lampki wina z moja mama na poczatku od zaplodnienia czulam sie normalnie, zadnych objawow nie mialam, dopiero kiedy minal termin okresu zaczelam byc strasznie senna, no i sie strasznie rozchorowalam co skonczylo sie antybiotykiem bezpiecznym w ciazy bo podejrzewalam ze fo ciaza. Czestomocz czy bolesnosc piwrsi zaczely mi dokuczac w 6 tygodniu, mialam tez temperature od 37 do 37.5, i, straszna sennosc i okropny bol nog tak przynajmniej bylo u mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:55
-
Mi od okresu temp trzyma się 36,3 - 36,4 stp akurat mam dni płodne i ból jajników okropny.. Jutro ide do gina zobaczymy co powie, bo to już mija prawie rok o prób..5 nie udanych prób IUI - rok 2017
20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
-
Cześć dziewczyny, dawno do was nie zaglądałam, staraliśmy się z mężem o dziecko prawie rok i co miesiąc myślałam że jestem w ciąży bo oczywiście miałam wszystkie objawy nabrzmiałe piersi, kłucie jajników i takie tam... w końcu odpuściłam... i w tym cyklu kiedy w końcu się udało nie miałam nic, żadnych objawów pierwszym objawem był pozytywny test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki, i zrobiłam go tylko dlatego że coś mnie tknęło bo trochę popiłam na urodzinach mojego męża choć i wtedy nie byłam pewna, że jestem w ciąży bo kreski na teście były bardzo bledziudkie... a i jeszcze jedno miałam delikatne plamienia brązowe i ból w dole brzucha jak na miesiączkę więc od razu popędziłam do lekarza a pan doktor stwierdził ze to ciąża pozamaciczna bo nie widzi pęcherzyka i wypatrzył mi coś na jajniku, więc od razu szpital, nerwy... szkoda gadać w szpitalu okazało się po tygodniu że wszystko ok teraz jestem w 20 tc więc taka rada zeby za wcześnie nie biec do lekarza tylko zrobić sobie badanie bhcg i pożniej powtórzyć po 48 h aby zobaczyć jak przyrasta. Po pozytywnym teście ciążowym następne objawy miałam ok 6-7 tc mdłości i wymioty które trwały do końca 3 mies.(na dziewczynkę ) no i powiększone piersi.Pozdrawiam, życzę zaciążonych brzuszków
AgaL lubi tę wiadomość
... -
@iloilo ja ze 3 lata nie byłam na przeglądzie wiecznie czasu brakowało a że teraz jeste śmy na etapie starań to tak dla spkojoju ide sprawdzić czy wszystko ok ze mną. To samo miałam przez ostatnie dwa cykle obiawy jak na Ciążę a @ i tak przychodziła choć odpuściłam sobie na maxa już teraz . Jednak dla spokoju wolę iść się przebadać.5 nie udanych prób IUI - rok 2017
-
kalakala89891 wrote:Moja temp tam wynosi 37.4 a pod pacha 37.co to może znaczyć ?5 nie udanych prób IUI - rok 2017
-
kalakala89891 wrote:Dzis mam 26 dc.to dzis robic juz ?
Ja zrobiłam w 21 dniu p.o. i wyszedł pozytywny kolejny w 24 dniu i też pozytywny.
U mnie jeszcze przed testem objawami były nerwowość , bóle piersi i zgaga, która utrzymuje się do dziś.
Po teście to już zaobserwowałam silne mdłości i wilczy głód, częstomocz (ale to w zasadzie miałam zawsze bo mam problemy z pęcherzem). -
Ania_1986 wrote:Ja zrobiłam w 21 dniu p.o. i wyszedł pozytywny kolejny w 24 dniu i też pozytywny.
U mnie jeszcze przed testem objawami były nerwowość , bóle piersi i zgaga, która utrzymuje się do dziś.
Po teście to już zaobserwowałam silne mdłości i wilczy głód, częstomocz (ale to w zasadzie miałam zawsze bo mam problemy z pęcherzem).
A jaka temp miałaś ?
-
nick nieaktualnyA ja mysle ze nie trzeba powtarzac badania beta hcg zeby sprawdzac czy jest przyrost bo to sensu nie ma a pieniadze wydane. p[o kolei powinnas najpierw kupic test w dniu miesiaczki zrobic, jesli wyjdzie negatywny odczekac 4-5 dni jesli nadal nie bedzie okresu to powtorzyc , i dopiero jesli wyjdzie pozytywny to smialo poczekac ze 2 tygodnie i pojsc na krew, od okresu po 5 ytygodniach jak pojdziesz na bete to przyrost powinien byc ponad 400 to wtedy to jzu wiesz ze jestes w ciazy, siegnij po telefon i zarejestruj sie do lekarza smialo kolo 7 tygodnia bo wczesniej nic nie bedzie widac na usg, taka jest moja rada. ja osobiscie na temperaturze nie polegalam nie mierzylam kilka razy dziennie tylko raz dziennie orientacyjnie
-
nick nieaktualny
-
kalakala89891 wrote:A jaka temp miałaś ?
Ja ogólnie temperatury miałam niskie bo używałam termometru elektrycznego ale wydac było tendencje wzrostowe.
W dniu w którym prawdopodobnie doszło do zapłodnienia miałam 36,7 później się utrzymywała około 36,5. Dla porównania przed owulacją miałam 35,8. Więc widać było że ta temperatura rośnie.