X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalakala89891 wrote:
    Czytałam na innych forach ze byly podobne objawy i okazało sie ze ciaza

Każdy objaw można później przypisać pod ciążę.
    Trzymam za Ciebie kciuki, ale krew z nosa może lecieć z miliona innych powodów, opryszczka to po prostu osłabienie organizmu (ja miewałam ją często i nie było to objawem ciąży), bulgotanie w brzuchu to najczęściej zwykła niestrawność..
    Zrób test a będziesz miała pewność.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • kalakala89891 Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey okey napewno zrobię ;)

• kalakala89891 Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl to jakie wy mialyscie objawy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, zrob sobie test :) ja w dniu spodziewanejn@ zrobilam test i wyszly 2 kreski, takze smialo rob i daj znac :)

• kalakala89891 Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam 26 dc.to dzis robic juz ?

• aher Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Witam się. Podzielę się moimi potwierdzonymi objawami. Pierwsze - stan podgorączkowy i mega dreszcze, zatkany nos nocą (czytałam, że to spowodowane hormonami), tuż przed pozytywnym testem mdłości, nawet wymioty, wstrętny humor i nerwy o byle co ;)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • kalakala89891 Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Aher ja za to inne caalkiem 4-5 dni przed planowana miesiaczka bol podbrzusza i kucie jajników.a dzis powinna być miesiaczka i narazie nic a tylko czasami kuje ale rzadko.no i dwa dni przed miałam nudności.

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi test wyszedł pozytywny 2 dni przed spodziewaną miesiączką, w 26 dniu cyklu, 12 dni po owulacji.
    Moim pierwszym objawy 10 dni p.o. była wrażliwość na zapachy. I tyle. Wszystkie pozostałe objawy rozpoczęły się kilka dni po spodziewanej miesiączkę - ogromna senność, wzmożony apetyt i bolesność piersi.
    Podbrzusze bolało mnie jak na miesiączkę na ok 3 dni przed, ból utrzymał się przez jakiś czas.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 objawem jaki zaobserwowlam to byla niechcec do wypicia lampki wina z moja mama :) na poczatku od zaplodnienia czulam sie normalnie, zadnych objawow nie mialam, dopiero kiedy minal termin okresu zaczelam byc strasznie senna, no i sie strasznie rozchorowalam co skonczylo sie antybiotykiem bezpiecznym w ciazy bo podejrzewalam ze fo ciaza. Czestomocz czy bolesnosc piwrsi zaczely mi dokuczac w 6 tygodniu, mialam tez temperature od 37 do 37.5, i, straszna sennosc i okropny bol nog tak przynajmniej bylo u mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:55

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od okresu temp trzyma się 36,3 - 36,4 stp akurat mam dni płodne i ból jajników okropny.. Jutro ide do gina zobaczymy co powie, bo to już mija prawie rok o prób..

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • kalakala89891 Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja temp tam wynosi 37.4 a pod pacha 37.co to może znaczyć ?

• iloilo Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno do was nie zaglądałam, staraliśmy się z mężem o dziecko prawie rok i co miesiąc myślałam że jestem w ciąży bo oczywiście miałam wszystkie objawy nabrzmiałe piersi, kłucie jajników i takie tam... w końcu odpuściłam... i w tym cyklu kiedy w końcu się udało nie miałam nic, żadnych objawów pierwszym objawem był pozytywny test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki, i zrobiłam go tylko dlatego że coś mnie tknęło bo trochę popiłam na urodzinach mojego męża :) choć i wtedy nie byłam pewna, że jestem w ciąży bo kreski na teście były bardzo bledziudkie... a i jeszcze jedno miałam delikatne plamienia brązowe i ból w dole brzucha jak na miesiączkę więc od razu popędziłam do lekarza a pan doktor stwierdził ze to ciąża pozamaciczna bo nie widzi pęcherzyka i wypatrzył mi coś na jajniku, więc od razu szpital, nerwy... szkoda gadać w szpitalu okazało się po tygodniu że wszystko ok teraz jestem w 20 tc :) więc taka rada zeby za wcześnie nie biec do lekarza tylko zrobić sobie badanie bhcg i pożniej powtórzyć po 48 h aby zobaczyć jak przyrasta. Po pozytywnym teście ciążowym następne objawy miałam ok 6-7 tc mdłości i wymioty które trwały do końca 3 mies.(na dziewczynkę :) ) no i powiększone piersi.Pozdrawiam, życzę zaciążonych brzuszków :)

AgaL lubi tę wiadomość

...
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @iloilo ja ze 3 lata nie byłam na przeglądzie wiecznie czasu brakowało a że teraz jeste śmy na etapie starań to tak dla spkojoju ide sprawdzić czy wszystko ok ze mną. To samo miałam przez ostatnie dwa cykle obiawy jak na Ciążę a @ i tak przychodziła choć odpuściłam sobie na maxa już teraz . Jednak dla spokoju wolę iść się przebadać.

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalakala89891 wrote:
    Moja temp tam wynosi 37.4 a pod pacha 37.co to może znaczyć ?
    sprawdzaj w jednym miejscu o tej samej porze .. choć co termometr to i temp inna ...

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalakala89891 wrote:
    Dzis mam 26 dc.to dzis robic juz ?

Ja zrobiłam w 21 dniu p.o. i wyszedł pozytywny :) kolejny w 24 dniu i też pozytywny.

U mnie jeszcze przed testem objawami były nerwowość , bóle piersi i zgaga, która utrzymuje się do dziś.

Po teście to już zaobserwowałam silne mdłości i wilczy głód, częstomocz (ale to w zasadzie miałam zawsze bo mam problemy z pęcherzem).

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • kalakala89891 Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a jaka ten miałaś ? ;)

• kalakala89891 Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja zrobiłam w 21 dniu p.o. i wyszedł pozytywny :) kolejny w 24 dniu i też pozytywny.

U mnie jeszcze przed testem objawami były nerwowość , bóle piersi i zgaga, która utrzymuje się do dziś.

Po teście to już zaobserwowałam silne mdłości i wilczy głód, częstomocz (ale to w zasadzie miałam zawsze bo mam problemy z pęcherzem).

A jaka temp miałaś ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle ze nie trzeba powtarzac badania beta hcg zeby sprawdzac czy jest przyrost bo to sensu nie ma a pieniadze wydane. p[o kolei powinnas najpierw kupic test w dniu miesiaczki zrobic, jesli wyjdzie negatywny odczekac 4-5 dni jesli nadal nie bedzie okresu to powtorzyc , i dopiero jesli wyjdzie pozytywny to smialo poczekac ze 2 tygodnie i pojsc na krew, od okresu po 5 ytygodniach jak pojdziesz na bete to przyrost powinien byc ponad 400 to wtedy to jzu wiesz ze jestes w ciazy, siegnij po telefon i zarejestruj sie do lekarza smialo kolo 7 tygodnia bo wczesniej nic nie bedzie widac na usg, taka jest moja rada. ja osobiscie na temperaturze nie polegalam nie mierzylam kilka razy dziennie tylko raz dziennie orientacyjnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzieki Bogu nie wymiotowalam, jedynie to mam mdlosci cokolwiek bym nie zjadła, chwilami pieczenie w przełyku no i mam wzdety brzuch mimo ze jem lekkop i pozywnie zeby zoladka nie obciazac, to i tak mnie boli chwilami ze wytrzymac nie idzie ;/

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalakala89891 wrote:
    A jaka temp miałaś ?

Ja ogólnie temperatury miałam niskie bo używałam termometru elektrycznego ale wydac było tendencje wzrostowe.

W dniu w którym prawdopodobnie doszło do zapłodnienia miałam 36,7 później się utrzymywała około 36,5. Dla porównania przed owulacją miałam 35,8. Więc widać było że ta temperatura rośnie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ