Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Prenatalne mam do zrobienia pomiedzy 21.03 a 31.03...jeszcze nie umówiłam konkretnie wizyty:P znajoma na prenatalnych na 80% dowiedziała sie z bedzie córa moze mój Brzdącu tez bedzie łaskawy pokaza coś wiecej ;P"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
I to się liczy, a reszta nie!
Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
zm. 25.06.2015 / 00:32
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny Wy już takie zaawansowane ciąże, zastanawiacie się nad płcią, a ja dopiero w ten piątek może zobaczę moje maleństwo na usg. Denerwuję się bardzo bo zawsze jest ta niepewność, że coś jest nie tak, ale badania wychodzą mi ok więc mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i maluszek rośnie zdrowo.
Ale ja jestem panikara więc póki nie urodzę to będzie stres
-
nick nieaktualnyania181111 wrote:Teraz szybko zleci myślisz że już będziesz znała płeć ?
Chcialabym juz widziec ale co tam za szkodnik siedzi to sie okaze chociaz to bedzie juz 13 tydzien wiec moze cos, z 1 corcia dopiero w 5 miesiacu bylo widac ze bedzie mala krolewna -
nick nieaktualnyDiewuszka86, neatywne myslenie nastawia ciebie i dziecko negatywnie, po co domysy a moze cos nie tak? Jesli nie masz problemow jak dotad ro sie ciesz a ich nie wyszukuj, bo, chyba mowic nie trzeba ze stres to wrog wszystkiego i niszczyciel psychiki i organizmu. Ciesz sie ze jestes w ciazy , bo wiele kobiet marzy o tym a szczescia takiego nie ma. Wiec zero zmartwien
-
Sarcia to wszystko chyba dlatego, że to moja pierwsza ciąża i to wymarzona i wymodlona po 1,5 roku starań. Dlatego chyba jestem przewrażliwiona. Coś na zasadzie "to nie może być prawda".
Myślałam, że jak zobaczę 2 kreseczki to się uspokoję a nie że będzie jeszcze gorzej.. Może jak zobaczę małego kropka na ekranie w piątek to odetchnę
Z Twojego posta zrozumiałam, że masz już córeczkę. A teraz nastawiasz się na chłopca czy córcię do kompletu? -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, podczytuje Was wszystkie już od dłuuuugiego czasu i traktuję użytkowniczki tego forum niemal jak bliskie znajome;) Bardzo proszę Was o pomoc, bo zeświruję. Zawsze miałam regularne cykle 29-dniowe. Spóźnia mi się okres już tydzień. W dzień spodziewanego okresu i kolejnej nocy miałam bóle miesiączkowe, byłam pewna, że idzie @. Ale bardzo zdziwiły mnie wielkie ilości białego śluzu, choć zazwyczaj śluz mam bardzo skąpy. Poczytałam, że są to możliwe objawy ciąży, więc trzy dni po spodziewanej miesiączce zrobiłam beta - negatywna (<0,01). Wszystkie testy sikane oczywiście też. W tym cyklu chorowałam na grypę w tygodniu, w którym powinnam mieć owulacje, więc możliwe, że się przesunęła? I termin okresu jest tak naprawdę później? Okres spóźnia się już prawie tydzień i dziś kolejny test sikany i nic (ewentualnie cienka jak włos druga kreska, która może być tworem mej wyobraźni).
Moje objawy:
- bóle menstruacyjne wcześniej
- bóle podbrzusza
- duże ilości białego śluzu
To objawy najbardziej zastanawiające i realne. Inne mogą być przypadkiem lub wyszukiwaniem objawów:
- odbijanie, zgaga
- podwyższona temperatura do 37, ale tylko wieczorem
- wilczy apetyt
- częstomocz
- migrena nonstop
MOJE PYTANIE DO WAS: Kiedy powtórzyć betę, aby być już na 100% pewna, że to ciąża bądź też nie i MÓC WRÓCIĆ DO SWOJEGO ŻYCIA. Ginekologa mam za 3 tygodnie. Czy 2 tygodnie od ostatniego przytulania z mężem wystarczy? (26dc możliwe zapłodnienie, beta była w 33dc negatywna, a teraz jestem w 36dc) -
Dołączę trochę do pytania Pytającej. Też mnie ciekawi po jakim czasie jest sens robić betę... Ja mam dość krótkie cykle od jakiegoś czasu (24-26 dni). Jestem obecnie w 20 dc (spodziewana @ za 7 dni), owulacja była w 13 dc. Czyli teoretycznie od potencjalnego zapłodnienia (a walczyliśmy mocno przez wszystkie dni płodne) minął tydzień z hakiem. Po jakim czasie jest sens robić betę? Czekać faktycznie do dnia miesiączki, czy jest szansa, że coś wyjdzie wcześniej?
-
U mnie tydzień po dacie miesiączki jest, tak jak pisałam, ale możliwe, że owulacja się przesunęła (nie wiem kiedy była) więc nie mam pojęcia kiedy może być teraz dzień miesiączki... Wiem tylko, że ostatnia możliwość zapłodnienia była 29 lutego przed wyjazdem męża. Myślicie, że 2 tygodnie po tym terminie beta da wiarygodny wynik?
-
nick nieaktualnyJa beta hcg robilam 4 dni po terminie okresu i wyszla 458 i wtedy umowilam sie do gina, w 6 tygodni upotwierdzil ciaze i widac bylo serduszko. W dniu spodziewanego okresu test 2 kreski, po 2 dniach 2 test rowniez 2 kreski i wtedy beta., a propo jak jest ciaza nwet poczatek to beta zawsze jest delikatnie podnoesiona mp 10 czy 12, ale nie jest negatywna przynajmnej w moim przypadku
taka ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeta hCG: kiedy zrobić badanie?
Badanie beta hCG najlepiej jest zrobić tuż po terminie spodziewanej miesiączki. I to niezależnie od tego, czy testy dają wynik pozytywny czy negatywny. Badanie beta hCG daje wynik wiarygodny i pozwala rozsądzić, czy kobieta spodziewa się dziecka, czy też brak okresu spowodowany jest czynnikami innymi niż ciąża.
-
Ech, no to czekam Choć zrobienie kusi bardzo, bo jajnik kłuje od czasu do czasu, podbrzusze pobolewa i piersi jakby większe. Ale może się wkręcam. Może to też objawy nadchodzącej @. Lepiej się nie nastawiać i za tydzień zrobić betę. Dzięki za rady i powodzenia!
-
Pytająca wrote:U mnie tydzień po dacie miesiączki jest, tak jak pisałam, ale możliwe, że owulacja się przesunęła (nie wiem kiedy była) więc nie mam pojęcia kiedy może być teraz dzień miesiączki... Wiem tylko, że ostatnia możliwość zapłodnienia była 29 lutego przed wyjazdem męża. Myślicie, że 2 tygodnie po tym terminie beta da wiarygodny wynik?
W moim przypadku pozytywny wynik bety otrzymałam w 10 dniu po owulacji. Było to tylko 11 jednostek, więc pewnie dzień wcześniej wynik nie byłby taki oczywisty
Pamiętaj, że plemniki mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety kilka dni, więc jeśli Twoja owulacja wystąpiła później niż 29 lutego, to zapłodnienie wciąż było możliwe. Może odczekaj jeszcze kilka dni dla pewności
Trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcie zagadki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTez mysle ze mozecie kilka dni smialo odczekac zeby zdobic bete, z tym to sie nie pali jesli okres nie przychodzi i nic sie innego zlefo nie dzieje to smialo odczekajcie ze 2 tygodnie i wtedy zrobcie bo, pomco kase na widzimisie wydawac
taka ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak ktos sie stara o zajscie w ciaze a nie wie kiedy ma owulacje warto w aptece kupic testy owulacyjny 11 zl kosztuje 5 paskow w opakowaniu i tez mocz sie na nie oddaje i wychodzi czy masz owu czy nie, to tez jsst bardzo przydatne ja z tego korzystalam