Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:W moim przypadku pozytywny wynik bety otrzymałam w 10 dniu po owulacji. Było to tylko 11 jednostek, więc pewnie dzień wcześniej wynik nie byłby taki oczywisty
Pamiętaj, że plemniki mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety kilka dni, więc jeśli Twoja owulacja wystąpiła później niż 29 lutego, to zapłodnienie wciąż było możliwe. Może odczekaj jeszcze kilka dni dla pewności
Trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcie zagadki
Bardzo dziękuję za tę odpowiedź!:)Tak właśnie mam nadzieję, że wszystko się poprzesuwało i to jest wyjaśnienie. Dam znać, gdy się dowiem! DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE! miło, że ktoś trzyma kciuki:) -
Pytająca...głowa do góry...u mnie szczesliwie ovu przesuneło sie o prawie tydzien i obecnie koncze 10tc wiec trzymam kciuki i za Ciebie
Dziewczęta...ostatnio byłam na wizycie u internisty (gin mnie skierował). Nigdy nie miałam problemów z cisieniem a od kilku dni pierwsza wartosc jest zdecydowanie za wysoka:/ czesto po zwykłym spacerze serce wali mi jak oszalałe i łapie zadyszke
Zaniepokoiło to mojego gina i...no cóz...jutro mam USG tarczycy i USG jamy brzucha (inetrnista zalecił) a w poniedziałek daje sie podpiac do Holtera RR..zobaczymy co mi wyjdzie.
Gin mówi ze to raczej za wczesie na nadcisienie ciazowe...i powiem szczerze ze troche sie denerwuje...a 24godzin z Holterem sobie nie wyobrazam moze to byc ciekawe doswiadcznie"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
I to się liczy, a reszta nie!
Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
zm. 25.06.2015 / 00:32
-
BlueBerry23062015 wrote:P
Gin mówi ze to raczej za wczesie na nadcisienie ciazowe...i powiem szczerze ze troche sie denerwuje...a 24godzin z Holterem sobie nie wyobrazam moze to byc ciekawe doswiadcznie
BlueBerry ja miałam raz Holtera i da się to przeżyć, nawet byłam z nim w pracy Trochę problem bo się nie można całkiem umyć i niewygodnie spać, ale ostatecznie to tylko 24 h, da się przeżyć -
Ja zrobiłam test sikany jakieś 4 dni przed terminem miesiączki, wyszedł negatywny (tzn. był jakiś cień cienia jak się popatrzyło pod światło, ale uznałam, że to moja wyobraźnia). 2 dni później zrobiłam betę i wyszła 75,5 Następnego dnia sikaniec już wyszedł wyraźnie Także faktycznie chyba ten termin miesiączki jest optymalnym dniem na zrobienie testu.
Aa dziewczyny ja jutro wizyta u gina i mam nadzieję zobaczę moje szczęście na ekranie Tydzień temu beta wyszła powyżej 8 tysięcy więc chyba już powinno być coś widać.
Pozdrawiam wszystkie zaciążone i staraczki niech moc będzie z Wami!taka ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Myślę, że czasem problemem może być, że za dzień okresu obieramy sobie datę, która do tej pory była prawidłowa, natomiast w danym cyklu mogło dojść z różnych przyczyn do przesunięcia owulacji, więc wtedy w "starym" dniu okresu testy mogą wychodzić jeszcze negatywnie. Mam rację?
-
Za dzień owulacji*
To owulacja jest wyznacznikiem. Nie okres. Wiek ciąży od okresu to tak naprawdę zalozenie że cykl trwac mial dokladnie 28 dni a owulacja była dokladnie w 14 dniu cyklu.
Jesli znasz np. dzieki monitoringowi dokladna date owulacji dodaj dwa tyg i masz wiek ciazy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. -
nick nieaktualnyKazda kpbieta tez jest inna wiec ciezko cos przyjac czy zalozyc, od reguly wyjatków jdst milion dlatego kazda kobieta indywidualnie musi obserwowac cykle i owulacje, bo ja tez mialam problem z zajsciem w ciaze wlasnie przez dlugie 34-35 dniowe cykle stad tez owulacje mialam zawsze poznoej niz powinnam, dlatego na to jednoznacznej odpowiedzi tak naprawde nie ma. I np u mnie za termin porpdu przyjmuje sie date wg usg a nie wg ostatniej miesiaczki, wlasnie przez te nie regularne cykle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 11:34
-
Witajcie mam 24 dzień cyklu dziś zauważyłam lekkie plamienie do @ jeszcze 5 dni.. W tym cyklu wyłączyłam mózg do zera na temat ciąży , gdybać nie mam zamiaru czy to już czy nie ...5 nie udanych prób IUI - rok 2017
20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
-
nick nieaktualny
-
Czy któreś z Was bolał brzuch w ciazy tak miesiaczkowo ? Jestem w 9 tygodniu czekam spokojnie na wizytę 23 marca ale wczoraj miałam pierwszy raz bole brzucha typowo miesiączkowe tak od 16 do 20 taki przerywany ten bol przy tym 3 razy wymiotowałam, strasznie było mi zimno i mnie delikatnie trzęsło , pierwszy raz czułam sie aż tak źle ... Plamienia nie ma , postanowiłam nie jechać na wieczorny dyżur skoro brak plamien.... dziś piersi dalej bolą lekkie mdlosci sie utrzymują ale znow mam paranoje ze te bóle brzucha to cos złego i mam wrażenie ze brzuch na dole jest mniej napiety i mniej wystaje ... Załamka jestem straszna paranoiczka16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
nick nieaktualnyJa takie bole to mam srednio co 2 dni i to od 6 tygodnia, wiec powodu do niepokoju nie ma, macics wiezadla wszystko sie rozciaga, pracuje to nie ma sie co dziwic, jesli nie ma zadnych plamien to nie ma co popadac w schizy jesli sie nic nie dzieje. Trzymaj sie
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Cludi, wyprobuj te rzeczy ktore ci mowilam ovarin+conceive plus, nie mysl -dzialaj!
Jak dostane @ to biore sie za zakup tego co poleciłaś spokojna głowa plan jest5 nie udanych prób IUI - rok 2017
20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja już po wizycie Jestem mega szczęśliwa maluszek ma "już" 6 mm i widziałam bijące serduszko! Niesamowite przeżycie.
Mam jednak pytanie do bardziej zaawansowanych ciążowo dziewczyn. Otóż, od owulacji biorę luteinę 100 mg dopochwowo 2 tabletki na noc. Lekarz dziś mi powiedział, że mam zmniejszyć dawkę do 1 tabletki i za tydzień całkiem odstawić.
Mam obawy, że to za wcześnie. Lekarz powiedział mi, że jeśli będą plamienia po odstawieniu to mam wrócić do brania luteiny, a jak nie tzn. że wszystko ok i mogę o niej zapomnieć.
Czy któraś może miała podobną sytuację? -
nick nieaktualnyJa biore luteine dopochwowo 100 mg 2x1 rano i wieczorem i mam ja brac do 14 tygodnia ciazy, czyli do nastepnej wizyty ktora mam 31.03 a na tej wizycie sie dowiem czy mam dalej brac czy nie, ale biore luteine od 6 tc i plamien ani tym podobnych rzeczy nie mialam, a biore regularnie od 19.02
-
nick nieaktualnyA pozatym jak sie stresujesz to pl zakonczeniu brania luteiny pojdz na krew k zbadaj sobie poziom progesteronu i wtedy bedziesz wiedziec czy masz w normie na dany tydzien ciazy, w razie watpliwosci wtedy pojdzidsz do lekarza, a przynajmniej nie bedziesz w glowe zachodzic czy nie za wczesnie itd.