X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    W moim przypadku pozytywny wynik bety otrzymałam w 10 dniu po owulacji. Było to tylko 11 jednostek, więc pewnie dzień wcześniej wynik nie byłby taki oczywisty :)
    Pamiętaj, że plemniki mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety kilka dni, więc jeśli Twoja owulacja wystąpiła później niż 29 lutego, to zapłodnienie wciąż było możliwe. Może odczekaj jeszcze kilka dni dla pewności :)
    Trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcie zagadki :)

Bardzo dziękuję za tę odpowiedź!:)Tak właśnie mam nadzieję, że wszystko się poprzesuwało i to jest wyjaśnienie. Dam znać, gdy się dowiem! DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE! miło, że ktoś trzyma kciuki:)

dqprj44jms8c8veb.png
  • BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytająca...głowa do góry...u mnie szczesliwie ovu przesuneło sie o prawie tydzien i obecnie koncze 10tc :) wiec trzymam kciuki i za Ciebie :)

Dziewczęta...ostatnio byłam na wizycie u internisty (gin mnie skierował). Nigdy nie miałam problemów z cisieniem a od kilku dni pierwsza wartosc jest zdecydowanie za wysoka:/ czesto po zwykłym spacerze serce wali mi jak oszalałe i łapie zadyszke :/
    Zaniepokoiło to mojego gina i...no cóz...jutro mam USG tarczycy i USG jamy brzucha (inetrnista zalecił) a w poniedziałek daje sie podpiac do Holtera RR..zobaczymy co mi wyjdzie.
    Gin mówi ze to raczej za wczesie na nadcisienie ciazowe...i powiem szczerze ze troche sie denerwuje...a 24godzin z Holterem sobie nie wyobrazam :P moze to byc ciekawe doswiadcznie :P

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Czekajcie do dnia miesiączki i dopiero betke robić :)

Ja to bym poszla dopiero po miesiaczce i po uzyskaniu pozytywnego testu 'sikanego' :p zeby potem nie patrzyli jak na glupia ze tak ciagle latam

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    P
    Gin mówi ze to raczej za wczesie na nadcisienie ciazowe...i powiem szczerze ze troche sie denerwuje...a 24godzin z Holterem sobie nie wyobrazam :P moze to byc ciekawe doswiadcznie :P

BlueBerry ja miałam raz Holtera i da się to przeżyć, nawet byłam z nim w pracy :) Trochę problem bo się nie można całkiem umyć i niewygodnie spać, ale ostatecznie to tylko 24 h, da się przeżyć :)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam test sikany jakieś 4 dni przed terminem miesiączki, wyszedł negatywny (tzn. był jakiś cień cienia jak się popatrzyło pod światło, ale uznałam, że to moja wyobraźnia). 2 dni później zrobiłam betę i wyszła 75,5 :) Następnego dnia sikaniec już wyszedł wyraźnie :) Także faktycznie chyba ten termin miesiączki jest optymalnym dniem na zrobienie testu.

Aa dziewczyny ja jutro wizyta u gina i mam nadzieję zobaczę moje szczęście na ekranie :) Tydzień temu beta wyszła powyżej 8 tysięcy więc chyba już powinno być coś widać.

Pozdrawiam wszystkie zaciążone i staraczki niech moc będzie z Wami!

taka ja lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zawsze trzeba byc dobrej mysli i miec nadzieje ze bedzie dobrze ;) z testami betami to jak zrobi sie w odpowiednim czasie to wyniki beda wiarygodne, takze dajcie znac. Trzymamy kciuki :)

• Pytająca Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że czasem problemem może być, że za dzień okresu obieramy sobie datę, która do tej pory była prawidłowa, natomiast w danym cyklu mogło dojść z różnych przyczyn do przesunięcia owulacji, więc wtedy w "starym" dniu okresu testy mogą wychodzić jeszcze negatywnie. Mam rację?

dqprj44jms8c8veb.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dzień owulacji*
    To owulacja jest wyznacznikiem. Nie okres. Wiek ciąży od okresu to tak naprawdę zalozenie że cykl trwac mial dokladnie 28 dni a owulacja była dokladnie w 14 dniu cyklu.
    Jesli znasz np. dzieki monitoringowi dokladna date owulacji dodaj dwa tyg i masz wiek ciazy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda kpbieta tez jest inna wiec ciezko cos przyjac czy zalozyc, od reguly wyjatków jdst milion dlatego kazda kobieta indywidualnie musi obserwowac cykle i owulacje, bo ja tez mialam problem z zajsciem w ciaze wlasnie przez dlugie 34-35 dniowe cykle stad tez owulacje mialam zawsze poznoej niz powinnam, dlatego na to jednoznacznej odpowiedzi tak naprawde nie ma. I np u mnie za termin porpdu przyjmuje sie date wg usg a nie wg ostatniej miesiaczki, wlasnie przez te nie regularne cykle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 11:34

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam 24 dzień cyklu dziś zauważyłam lekkie plamienie do @ jeszcze 5 dni.. W tym cyklu wyłączyłam mózg do zera na temat ciąży , gdybać nie mam zamiaru czy to już czy nie ...

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi, wyprobuj te rzeczy ktore ci mowilam ovarin+conceive plus, nie mysl -dzialaj!

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któreś z Was bolał brzuch w ciazy tak miesiaczkowo ? Jestem w 9 tygodniu czekam spokojnie na wizytę 23 marca ale wczoraj miałam pierwszy raz bole brzucha typowo miesiączkowe tak od 16 do 20 taki przerywany ten bol :/ przy tym 3 razy wymiotowałam, strasznie było mi zimno i mnie delikatnie trzęsło , pierwszy raz czułam sie aż tak źle ... Plamienia nie ma , postanowiłam nie jechać na wieczorny dyżur skoro brak plamien.... dziś piersi dalej bolą lekkie mdlosci sie utrzymują ale znow mam paranoje ze te bóle brzucha to cos złego :( i mam wrażenie ze brzuch na dole jest mniej napiety i mniej wystaje ... Załamka jestem straszna paranoiczka :(

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie bole to mam srednio co 2 dni i to od 6 tygodnia, wiec powodu do niepokoju nie ma, macics wiezadla wszystko sie rozciaga, pracuje to nie ma sie co dziwic, jesli nie ma zadnych plamien to nie ma co popadac w schizy jesli sie nic nie dzieje. Trzymaj sie

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ! Musze wytrzymać jeszcze kilkanaście dni :) jak czytam takie odpowiedzi to sie uspokajam ... Dziękuje sarcia123 :)

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj organizm tezmi figle platac lubi takze akurat na bole jajnikow teraz juz nawet nie reaguje ;) ja mam wizyte dopiero 31.03 i to w dodatku na 20.20 masakra

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Cludi, wyprobuj te rzeczy ktore ci mowilam ovarin+conceive plus, nie mysl -dzialaj!

Jak dostane @ to biore sie za zakup tego co poleciłaś ;) spokojna głowa plan jest

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I o to chodzi ;) a jak reszta dziewczyn sie ma ? Jak tam nasze Anie i reszta :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie :) Jestem mega szczęśliwa maluszek ma "już" 6 mm i widziałam bijące serduszko! Niesamowite przeżycie.
    Mam jednak pytanie do bardziej zaawansowanych ciążowo dziewczyn. Otóż, od owulacji biorę luteinę 100 mg dopochwowo 2 tabletki na noc. Lekarz dziś mi powiedział, że mam zmniejszyć dawkę do 1 tabletki i za tydzień całkiem odstawić.
    Mam obawy, że to za wcześnie. Lekarz powiedział mi, że jeśli będą plamienia po odstawieniu to mam wrócić do brania luteiny, a jak nie tzn. że wszystko ok i mogę o niej zapomnieć.
    Czy któraś może miała podobną sytuację?

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteine dopochwowo 100 mg 2x1 rano i wieczorem i mam ja brac do 14 tygodnia ciazy, czyli do nastepnej wizyty ktora mam 31.03 a na tej wizycie sie dowiem czy mam dalej brac czy nie, ale biore luteine od 6 tc i plamien ani tym podobnych rzeczy nie mialam, a biore regularnie od 19.02

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pozatym jak sie stresujesz to pl zakonczeniu brania luteiny pojdz na krew k zbadaj sobie poziom progesteronu i wtedy bedziesz wiedziec czy masz w normie na dany tydzien ciazy, w razie watpliwosci wtedy pojdzidsz do lekarza, a przynajmniej nie bedziesz w glowe zachodzic czy nie za wczesnie itd.

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ