X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to jest bardzo dobra rada. I tak mam robić inne badania krwi to przy okazji zrobię progesteron jak już odstawię luteinę i będzie wszystko jasne. Dzięki za sugestię :)

l54t4dr.png
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej; )
    Az wstyd mi o tym pisać ale nie mogę nigdzie znaleźć wytłumaczenia. Dostałam dzisiaj @ normalny jak zawsze z tym ze dziwnie się czuje. Mam straszny niesmak w ustach od 3 dni i zgage. Do tego tak mi bulsuje w brzuchu i co chwila jestem głodna. Czesto chodze siusiu.To jest coś dziwnego. Pierwszy raz tak się czuje. Dodam że test wyszedł dzisiaj negatywny. Ja chyba mam świra jakiegoś. Najgorszy ten smak w buzi którego nie mogę zwalczyć niczym !!!!!!!

Brychta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:
    Hej; )
    Az wstyd mi o tym pisać ale nie mogę nigdzie znaleźć wytłumaczenia. Dostałam dzisiaj @ normalny jak zawsze z tym ze dziwnie się czuje. Mam straszny niesmak w ustach od 3 dni i zgage. Do tego tak mi bulsuje w brzuchu i co chwila jestem głodna. Czesto chodze siusiu.To jest coś dziwnego. Pierwszy raz tak się czuje. Dodam że test wyszedł dzisiaj negatywny. Ja chyba mam świra jakiegoś. Najgorszy ten smak w buzi którego nie mogę zwalczyć niczym !!!!!!!

Na twoim miejscu za 3 dni zrobiłabym drugi jeżeli nic się nie zmieni. Przy zajściu w ciąże można dostać okres, a beta mogła jeszcze nie urosność do takiego poziomu, żeby była wykryta przez test.

Ja pierwszy test robiłam dzień przed spodziewanym okresem i nic nie wyszło oprócz takiej bladziuchnej linii 2-3 godziny po zrobieniu. Ale jak zrobiłam 3 dni później to już była piękna krecha. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jp nie raz przy okresie mialam wzdecia, zaparcia, zgage migreny ale nigdy nie laczylo to sie z ciaza

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Na twoim miejscu za 3 dni zrobiłabym drugi jeżeli nic się nie zmieni. Przy zajściu w ciąże można dostać okres, a beta mogła jeszcze nie urosność do takiego poziomu, żeby była wykryta przez test.

Ja pierwszy test robiłam dzień przed spodziewanym okresem i nic nie wyszło oprócz takiej bladziuchnej linii 2-3 godziny po zrobieniu. Ale jak zrobiłam 3 dni później to już była piękna krecha. ;)

Macioszczyczka
    dzisiaj tak mi sie rozkrecil okres ze ledwo zyje. tak wiec nie wiem czy jest sens robic jakiekolwiek testy. dziwny posmak w buzi trzyma sie mnie i wykancza :(((

Brychta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłabym i zrobiła jak nie przejdzie ci po okresie w takim razie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ma okres ktory sie rozkrecil to po co robicmesty i wydawac kase ? Wez sie zastanow, przypadek okres plus ciaza zdarza siemraz na milion albo wcale. A krewmraczej ciazymnie zwiastuje wiec po co robic sobie zludne nadzieje i sie nakrecac ? Okres to okres, sama natura.

NatiB lubi tę wiadomość

• zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam ze 2 tygodnie temu że świetnie przechodze ciążę. Jestem teraz w 7 tc i czuje się tragicznie...dziś jest pierwszy dzień kiedy rano nie wymiotowalam ale do wieczora daleko. Wszystko związane z kuchnią mi śmierdzi. A na dodatek znalazłam wymarzoną prace. W poniedziałek mam dzień próbny ale jak tak dalej pójdzie to musze zrezygnować. Buziaki trzymajcie się :-*

2zfr1s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, troche chamsko zatrudniac sie w pracy po to zeby za kilka miesiecy isc na chorob8we, a pozniej rok na macierzynskim byc..... szkoda palic mostow. A namtemat samopoczucia to mn8e znow glowa boli i piersi mi dokuczajac pomijawszy ze wygladaja jak by zaraz mialy wybuchnac

• NatiB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, okres to okres, w ciąży zdarzają sie plamienia i to nawet w terminie miesiączki ale typowe krwawienie menstruacyjne z dużą ilością krwi przez kilka dni te ciąże wyklucza, wiec testy wedlug mnie, bez sensu

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Ewwwa Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Prawdopodobnie udało nam się - dosłownie - za pierwszym razem :) Trzy pozytywne testy, co prawda kreseczki bledsze niż kontrolne, ale są! Wczoraj zrobiłam test beta HCG - jutro wynik. Tak dla utwierdzenia się, ze to faktycznie dwie kreseczki widzę, a do lekarza dopiero za 1,5 tygodnia - tak rozchwytywany jest...
    Czy któraś miała takie objawy jak ja - bolące piersi + trądzik w strategicznych miejscach(te miałam zawsze przed @), a do tego mega zmęczenie, zawroty głowy, uczucie słabości, senność i tak jakby wiecznie gorączka...? Ponadto czuję się jakbym była przeziębiona i mam obdrapane gardło (moja siostra miała tak przy 1 ciąży). Macie jakieś pomysły jak wyleczyć gardło - mam obdrapane i męczy mnie suchy kaszel, a kasłać się boję...:o
    Syrop z cebuli piję, ale jakiś biedny mi wychodzi, ponadto sok z imbiru z miodem, herbatę z miodem, płukam gardło woda z solą
    z góry dzięki

taka ja lubi tę wiadomość

Ewwwa86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dostaniez wynik bety fo zobacz na kfory tydzien ciazy wskazuje, do lekarza dopiero sie idzie 6-7 tydzien jak juz serduszko bije, bo na samym poczatku i tak z kwitkiem cie odesle bo nic na usg widac nie bedzie i bedzidsz mjsiala isc jeszcze raz

Ewwwa, taka ja lubią tę wiadomość

• NatiB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwwa wrote:
    Hej,
    Prawdopodobnie udało nam się - dosłownie - za pierwszym razem :) Trzy pozytywne testy, co prawda kreseczki bledsze niż kontrolne, ale są! Wczoraj zrobiłam test beta HCG - jutro wynik. Tak dla utwierdzenia się, ze to faktycznie dwie kreseczki widzę, a do lekarza dopiero za 1,5 tygodnia - tak rozchwytywany jest...
    Czy któraś miała takie objawy jak ja - bolące piersi + trądzik w strategicznych miejscach(te miałam zawsze przed @), a do tego mega zmęczenie, zawroty głowy, uczucie słabości, senność i tak jakby wiecznie gorączka...? Ponadto czuję się jakbym była przeziębiona i mam obdrapane gardło (moja siostra miała tak przy 1 ciąży). Macie jakieś pomysły jak wyleczyć gardło - mam obdrapane i męczy mnie suchy kaszel, a kasłać się boję...:o
    Syrop z cebuli piję, ale jakiś biedny mi wychodzi, ponadto sok z imbiru z miodem, herbatę z miodem, płukam gardło woda z solą
    z góry dzięki

Kup Prenalen, sa takie tabletki na gardlo na podraznioną śluzowkę, do tego syrop, tez moze pomoc na gardlo. Takie "przeziebienie" to jeden z pierwszych objawow ciąży:) Do ginekologa idz za 2 tyg, wczesniej nic nie będzie widać i będziesz i tak musiala czekać. A teraz możesz brać kwas foliowy i cieszyc się:)

Ewwwa lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płukanki z szałwii są genialne w leczeniu gardła, odkażają ze wszystkich bakterii

Ewwwa lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Ewwwa Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Wysłała męża do apteki :) Już mnie głowa boli od tego kaszlu..
    Do lekarza ide 23go, także prawie 2 tygodnie jeszcze. Jutro sprawdze wynik, wyjaśni się nieco.
    Stresuje mnie ten kaszel, już 'na głowie staje" z domowymi metodami ;)
    Teraz kolejne idę wypróbować.
    Dzięki :))

Ewwwa86
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:
    Hej; )
    ciągłe parcie na wc powoduje też progesteron. Prawda jest taka, że najwiecej objawów ciązy jest właśnie wtedy kiedy jej nie ma, uwierz mi... przeszłam przez około 50 cykli bezciążowych ... a ciągle miałam objawy... :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) jaka u was pogoda? Jak samopoczucie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwwa wrote:
    Dzięki. Wysłała męża do apteki :) Już mnie głowa boli od tego kaszlu..
    Do lekarza ide 23go, także prawie 2 tygodnie jeszcze. Jutro sprawdze wynik, wyjaśni się nieco.
    Stresuje mnie ten kaszel, już 'na głowie staje" z domowymi metodami ;)
    Teraz kolejne idę wypróbować.
    Dzięki :))

Stresowac to nie ma co, ja w 4 tygodniu antybiotyk bralam i kaszel taki mialam ze udusic mnie chcialo, jak nie przejdzie idz do lekarza, nie leczona infekcja niesie skutki dla dziecka i matki. Napewno w ciazy Stodal mozesz brac, mi lekarz go przepisal i tez caly tydZien go pilam.

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny ;) jaka u was pogoda? Jak samopoczucie :)
    U mnie ok :) ppgoda piękna Ale chłodno :)
    cieszę się bo mój ukochany skończył remonty :) szafa skrecona:) komoda też :D eleganckooo:)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zazdroszcze, u mnie korytarz nadal rozgrzebany wiec na swieta bede miec ale balagan bo moj maz sie nie wyrobi, u mnie -2 :( zimnooo

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ