Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej; )
Az wstyd mi o tym pisać ale nie mogę nigdzie znaleźć wytłumaczenia. Dostałam dzisiaj @ normalny jak zawsze z tym ze dziwnie się czuje. Mam straszny niesmak w ustach od 3 dni i zgage. Do tego tak mi bulsuje w brzuchu i co chwila jestem głodna. Czesto chodze siusiu.To jest coś dziwnego. Pierwszy raz tak się czuje. Dodam że test wyszedł dzisiaj negatywny. Ja chyba mam świra jakiegoś. Najgorszy ten smak w buzi którego nie mogę zwalczyć niczym !!!!!!!Brychta -
nick nieaktualnyBrychra wrote:Hej; )
Az wstyd mi o tym pisać ale nie mogę nigdzie znaleźć wytłumaczenia. Dostałam dzisiaj @ normalny jak zawsze z tym ze dziwnie się czuje. Mam straszny niesmak w ustach od 3 dni i zgage. Do tego tak mi bulsuje w brzuchu i co chwila jestem głodna. Czesto chodze siusiu.To jest coś dziwnego. Pierwszy raz tak się czuje. Dodam że test wyszedł dzisiaj negatywny. Ja chyba mam świra jakiegoś. Najgorszy ten smak w buzi którego nie mogę zwalczyć niczym !!!!!!!
Na twoim miejscu za 3 dni zrobiłabym drugi jeżeli nic się nie zmieni. Przy zajściu w ciąże można dostać okres, a beta mogła jeszcze nie urosność do takiego poziomu, żeby była wykryta przez test.
Ja pierwszy test robiłam dzień przed spodziewanym okresem i nic nie wyszło oprócz takiej bladziuchnej linii 2-3 godziny po zrobieniu. Ale jak zrobiłam 3 dni później to już była piękna krecha.
-
nick nieaktualny
-
Macioszczyczka wrote:Na twoim miejscu za 3 dni zrobiłabym drugi jeżeli nic się nie zmieni. Przy zajściu w ciąże można dostać okres, a beta mogła jeszcze nie urosność do takiego poziomu, żeby była wykryta przez test.
Ja pierwszy test robiłam dzień przed spodziewanym okresem i nic nie wyszło oprócz takiej bladziuchnej linii 2-3 godziny po zrobieniu. Ale jak zrobiłam 3 dni później to już była piękna krecha.
Macioszczyczka
dzisiaj tak mi sie rozkrecil okres ze ledwo zyje. tak wiec nie wiem czy jest sens robic jakiekolwiek testy. dziwny posmak w buzi trzyma sie mnie i wykancza ((Brychta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJesli ma okres ktory sie rozkrecil to po co robicmesty i wydawac kase ? Wez sie zastanow, przypadek okres plus ciaza zdarza siemraz na milion albo wcale. A krewmraczej ciazymnie zwiastuje wiec po co robic sobie zludne nadzieje i sie nakrecac ? Okres to okres, sama natura.
NatiB lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pisałam ze 2 tygodnie temu że świetnie przechodze ciążę. Jestem teraz w 7 tc i czuje się tragicznie...dziś jest pierwszy dzień kiedy rano nie wymiotowalam ale do wieczora daleko. Wszystko związane z kuchnią mi śmierdzi. A na dodatek znalazłam wymarzoną prace. W poniedziałek mam dzień próbny ale jak tak dalej pójdzie to musze zrezygnować. Buziaki trzymajcie się :-*
-
nick nieaktualnyNo tak, troche chamsko zatrudniac sie w pracy po to zeby za kilka miesiecy isc na chorob8we, a pozniej rok na macierzynskim byc..... szkoda palic mostow. A namtemat samopoczucia to mn8e znow glowa boli i piersi mi dokuczajac pomijawszy ze wygladaja jak by zaraz mialy wybuchnac
-
Racja, okres to okres, w ciąży zdarzają sie plamienia i to nawet w terminie miesiączki ale typowe krwawienie menstruacyjne z dużą ilością krwi przez kilka dni te ciąże wyklucza, wiec testy wedlug mnie, bez sensuBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Hej,
Prawdopodobnie udało nam się - dosłownie - za pierwszym razem Trzy pozytywne testy, co prawda kreseczki bledsze niż kontrolne, ale są! Wczoraj zrobiłam test beta HCG - jutro wynik. Tak dla utwierdzenia się, ze to faktycznie dwie kreseczki widzę, a do lekarza dopiero za 1,5 tygodnia - tak rozchwytywany jest...
Czy któraś miała takie objawy jak ja - bolące piersi + trądzik w strategicznych miejscach(te miałam zawsze przed @), a do tego mega zmęczenie, zawroty głowy, uczucie słabości, senność i tak jakby wiecznie gorączka...? Ponadto czuję się jakbym była przeziębiona i mam obdrapane gardło (moja siostra miała tak przy 1 ciąży). Macie jakieś pomysły jak wyleczyć gardło - mam obdrapane i męczy mnie suchy kaszel, a kasłać się boję...:o
Syrop z cebuli piję, ale jakiś biedny mi wychodzi, ponadto sok z imbiru z miodem, herbatę z miodem, płukam gardło woda z solą
z góry dziękitaka ja lubi tę wiadomość
Ewwwa86 -
nick nieaktualnyJak dostaniez wynik bety fo zobacz na kfory tydzien ciazy wskazuje, do lekarza dopiero sie idzie 6-7 tydzien jak juz serduszko bije, bo na samym poczatku i tak z kwitkiem cie odesle bo nic na usg widac nie bedzie i bedzidsz mjsiala isc jeszcze raz
Ewwwa, taka ja lubią tę wiadomość
-
Ewwwa wrote:Hej,
Prawdopodobnie udało nam się - dosłownie - za pierwszym razem Trzy pozytywne testy, co prawda kreseczki bledsze niż kontrolne, ale są! Wczoraj zrobiłam test beta HCG - jutro wynik. Tak dla utwierdzenia się, ze to faktycznie dwie kreseczki widzę, a do lekarza dopiero za 1,5 tygodnia - tak rozchwytywany jest...
Czy któraś miała takie objawy jak ja - bolące piersi + trądzik w strategicznych miejscach(te miałam zawsze przed @), a do tego mega zmęczenie, zawroty głowy, uczucie słabości, senność i tak jakby wiecznie gorączka...? Ponadto czuję się jakbym była przeziębiona i mam obdrapane gardło (moja siostra miała tak przy 1 ciąży). Macie jakieś pomysły jak wyleczyć gardło - mam obdrapane i męczy mnie suchy kaszel, a kasłać się boję...:o
Syrop z cebuli piję, ale jakiś biedny mi wychodzi, ponadto sok z imbiru z miodem, herbatę z miodem, płukam gardło woda z solą
z góry dzięki
Kup Prenalen, sa takie tabletki na gardlo na podraznioną śluzowkę, do tego syrop, tez moze pomoc na gardlo. Takie "przeziebienie" to jeden z pierwszych objawow ciąży:) Do ginekologa idz za 2 tyg, wczesniej nic nie będzie widać i będziesz i tak musiala czekać. A teraz możesz brać kwas foliowy i cieszyc się
Ewwwa lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Dzięki. Wysłała męża do apteki Już mnie głowa boli od tego kaszlu..
Do lekarza ide 23go, także prawie 2 tygodnie jeszcze. Jutro sprawdze wynik, wyjaśni się nieco.
Stresuje mnie ten kaszel, już 'na głowie staje" z domowymi metodami
Teraz kolejne idę wypróbować.
Dzięki )Ewwwa86 -
Brychra wrote:Hej; )
Az wstyd mi o tym pisać ale nie mogę nigdzie znaleźć wytłumaczenia. Dostałam dzisiaj @ normalny jak zawsze z tym ze dziwnie się czuje. Mam straszny niesmak w ustach od 3 dni i zgage. Do tego tak mi bulsuje w brzuchu i co chwila jestem głodna. Czesto chodze siusiu.To jest coś dziwnego. Pierwszy raz tak się czuje. Dodam że test wyszedł dzisiaj negatywny. Ja chyba mam świra jakiegoś. Najgorszy ten smak w buzi którego nie mogę zwalczyć niczym !!!!!!!Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwwwa wrote:Dzięki. Wysłała męża do apteki Już mnie głowa boli od tego kaszlu..
Do lekarza ide 23go, także prawie 2 tygodnie jeszcze. Jutro sprawdze wynik, wyjaśni się nieco.
Stresuje mnie ten kaszel, już 'na głowie staje" z domowymi metodami
Teraz kolejne idę wypróbować.
Dzięki )
Stresowac to nie ma co, ja w 4 tygodniu antybiotyk bralam i kaszel taki mialam ze udusic mnie chcialo, jak nie przejdzie idz do lekarza, nie leczona infekcja niesie skutki dla dziecka i matki. Napewno w ciazy Stodal mozesz brac, mi lekarz go przepisal i tez caly tydZien go pilam. -
nick nieaktualny