X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana102 wrote:
    Witajcie dziewczyny,

właśnie mija kolejny już miesiąc starań, czekam na @, w sumie liczyłam że będzie 2 dni temu lub wczoraj ale nic. Dziś minimalnie plamię ale prawie tego nie widać. Temperat. 37.1, do tego piecze mnie i lekko swędzi od paru dni. Biały śluz. w sumie myślałam że dostanę @ max do dziś bo w czwartek lecę na urlop do Polski a nie cierpie się z tym borykać podczas podróży , co myślicie ? Może poczekam do środy jeszcze jak nie nadejdzie to zrobię test. Ale co myślicie o tych objawach i temperaturze, szczerze to dopiero niedawno ją obserwuję???

Na poczatku zadnych zmian znaczacych nie ma, temperatura wyzsza to okolo 4-5 tygodnia od zaplodnienia sie pojawia i to tez nie u kazdej kobiety, takze ja od razu mowie ze nie ma sobie co na dzien dobry wkrecac , bialy suz mialam przed kazdym okresem do tego zgage i siku czesto chodzilam a ciaza zadna to nie byla niestety ; ( test zrob w dzien spodziewanej miesiaczki, jesli jestes w ciazy powinien ci pokazac xhociaz cien jasnej kreski , i wtedy daj znac co i jak :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana102 wrote:
    Witajcie dziewczyny,

właśnie mija kolejny już miesiąc starań, czekam na @, w sumie liczyłam że będzie 2 dni temu lub wczoraj ale nic. Dziś minimalnie plamię ale prawie tego nie widać. Temperat. 37.1, do tego piecze mnie i lekko swędzi od paru dni. Biały śluz. w sumie myślałam że dostanę @ max do dziś bo w czwartek lecę na urlop do Polski a nie cierpie się z tym borykać podczas podróży , co myślicie ? Może poczekam do środy jeszcze jak nie nadejdzie to zrobię test. Ale co myślicie o tych objawach i temperaturze, szczerze to dopiero niedawno ją obserwuję???
    poczekaj jeszcze tj pisalas i dopiero test ;)
    Powodzenia :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo ubranek laski, nie kupujcie za duxo bo nie wiadomo jaka dzidzia duza bedzie :)imszyyyybko wyrasta z ubran, mi najberdziej sie przydaly spiochy z odpinanym dolem, wbrew pozorom ae w pepco sa dobrej jakosci :) i kaftaniki, ja do 4 miesiaca body nie ubieralam w ogole baam sie tej malenkiej dzidzi to ubierac, aaa z kosmetykow koniecznie miejscie Sudocrem rewelacyjny jest na chrostki odparzenia itd, moja cora do tej pory na odparzenia tylko to ;) i nie smarujcie glowkimoliwka, bo zatyka mieszki wlosowe i pozniej wloski slabo rosna ; (

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    my przedpokój narazie dopuszczamy :/ ehhh ... remonty masakra :/
    teraz muszę wypakowac rzeczy z pudel :) I ciągle coś
    Dziewczyny jak to jest z wyprawka ? My już mamy dużo rzeczy (praktycznie chyba wszystko), oprócz pampersow i kosmetyków... Ale kiedy trzeba mieć już wszystko ???Tak myślałam że przed 30 tyg będę chciała już wszystko mieć :)

Ania my juz ostatnie podrygi mamy a jeszczze wciaz nie gotowi :p ubranka gotowe niby, pampersow mam poki co 2 paki i chusteczek tyle samo, dalszych kosmetykow nie mam, rzeczy dla mnie do szpitala w proszku wciaz.. maz nie ma czasu na zakupy sie wyruszyc ale chyba w tym tyg bedzie trzeba to zmienic

ania181111 lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja wozek kupilam w 7 miesiacu, lozeczko ciuchy kosmetyki w 8 miesiacu, a torbe do szpitala pakowalam 2 tygodnie przed terminem :) a ciuszki pralam i prasowalam przez 9 miesiac, lozeczko rowniez poscielilam ubralam 2 tygodnie przed terminem :) w zupelnoscimto starczylo u mnie :) ale cala ciaze nie mialam problemow zadnych

a ja myslalam zxe wszystko za pozno robie :p wozxek 7/8 mies, ciuchy cala ciaza ale szykowanie 8smy mies, obecnie weszlismy na 9ty, torba w rozsypce i braki w kosmetykach, lozeczko bedzie skrecane dopiero w tym tyg, karuzela/posciel robia sie, szafka do kupienia wciaz

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    To muszą być też emocje szykowanie wyprawki dla dzidziusia :) Od koleżanek, które są już mamusiami wiem, że przed urodzeniem miały wszystko gotowe, ubranka prawie że kolorami poukładane, wszystko wyprawne wyprasowane i pachnące, a po urodzeniu.. to już inna bajka hehe.
    Nie wiem ile w tym prawdy sarcia jak to jest? ;)

moje kolezanki tez tak twierdza xD oj sa emocje <3 jak sie'oddajesz' w wir przygotowan i widzisz ze te wszystkie rzeczy fizycznie juz sa, mozesz dotknac, obejrzec to dociera do Cb ze to juz niedlugo.. ze zaraz malenstwo bedzie z Toba, przynajmniej ja tak mam

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo karuzeli, to jak sie urodzi to nie wlaczaj jej bo dzieci sie tego boja i wrzeszcza moja corka tak miala, ze fo tej pory slyszy gdzies ta melodie to ryczec chce xD

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Apropo karuzeli, to jak sie urodzi to nie wlaczaj jej bo dzieci sie tego boja i wrzeszcza moja corka tak miala, ze fo tej pory slyszy gdzies ta melodie to ryczec chce xD
    Też myślałam o karuzeli Ale może trochę później jak będzie bardziej "kumala " :)
    Na początek tylko jakieś miski-Przytulanki :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Ania my juz ostatnie podrygi mamy a jeszczze wciaz nie gotowi :p ubranka gotowe niby, pampersow mam poki co 2 paki i chusteczek tyle samo, dalszych kosmetykow nie mam, rzeczy dla mnie do szpitala w proszku wciaz.. maz nie ma czasu na zakupy sie wyruszyc ale chyba w tym tyg bedzie trzeba to zmienic
    Mnie to przerazilakoleżanka słowami "jak to jeszcze nie macie tylu rzeczy ?!" ... I poprostu się na nią wscieklam bo mnie stresuje A ja dopiero w połowie A już mamy wszystkie ciuszki, mebelki tylko łóżeczko ,wózek i kosmetyki ...
    Poza tym zawsze można podjechać do sklepu i coś dokupić jak braknie albo się zapomni ;)

taka ja lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny zimowy poranek. Zdecydowanie widać, że zbliża się Wielkanoc ;)
    Jak Wasze samopoczucie?
    U mnie średnio, jestem słaba do tego boli mnie ząb i w ogóle jakoś tak senna jestem non stop. Ciekawe czy to kwestia pogody czy tego małego lokatora u mnie w brzuszku.
    Może jak przyjdzie wiosna to jakieś nowe siły witalne we mnie wstąpią.
    Miłego dnia :)

l54t4dr.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dzień dobry w ten piękny zimowy poranek. Zdecydowanie widać, że zbliża się Wielkanoc ;)
    Jak Wasze samopoczucie?
    U mnie średnio, jestem słaba do tego boli mnie ząb i w ogóle jakoś tak senna jestem non stop. Ciekawe czy to kwestia pogody czy tego małego lokatora u mnie w brzuszku.
    Może jak przyjdzie wiosna to jakieś nowe siły witalne we mnie wstąpią.
    Miłego dnia :)
    dzień dobry ;)
    Nooo u mnie można bałwana lepić ;)
    Ząb boli ? O jejjj wspolczuje :/ ja cały czas walczę z zębem :/ więc wspolczuje :/
    Kup sobie dentosept do płukania jamy ustnej jest antybakteryjny i warto nim plukac buzie zwłaszcza w ciazy :)
    senność ? Pewnie twój maluszek daje o sobie znać albooooo pogodna :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jestem w sumie przekonana czy to ząb bo już byłam 2 tyg. temu u dentysty okazało się, że 8 rośnie i zrobił mi się stan zapalny na dziąśle i ropień. Wyczyścił mi wszystko i polecił płukać wodą utlenioną jak będzie boleć a ja dodatkowo jeszcze szałwii używam. Miałam trochę spokoju a teraz znowu to samo.. A dentosept można w ciąży używać? Różne słyszałam opinie.

l54t4dr.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    No nie jestem w sumie przekonana czy to ząb bo już byłam 2 tyg. temu u dentysty okazało się, że 8 rośnie i zrobił mi się stan zapalny na dziąśle i ropień. Wyczyścił mi wszystko i polecił płukać wodą utlenioną jak będzie boleć a ja dodatkowo jeszcze szałwii używam. Miałam trochę spokoju a teraz znowu to samo.. A dentosept można w ciąży używać? Różne słyszałam opinie.
    Moja dentystka mi go właśnie poleciła tylko dentosept complex nie ten do rozcienczania :)
    Szałwia też dobra antybakteryjna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wcale nie sluchajcie kolezanek ktore wlasnie tak mowia jeszcze nie macie tego czy tamtego, bez przesaxy nadgorliwosc mie ma nic gorszego, skoro do porodu jest 17 tygodni to po co uuz wszystko kupowac tak wczesnie i wtedy sie dopiero stresujesz, czy do konca c7azy bedzie ok a co jak urodzi sie syn zamiast corki itd...

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny wcale nie sluchajcie kolezanek ktore wlasnie tak mowia jeszcze nie macie tego czy tamtego, bez przesaxy nadgorliwosc mie ma nic gorszego, skoro do porodu jest 17 tygodni to po co uuz wszystko kupowac tak wczesnie i wtedy sie dopiero stresujesz, czy do konca c7azy bedzie ok a co jak urodzi sie syn zamiast corki itd...
    Wiem ja tam nikogo nie słucham Ale mówię Ci ... co to w ogóle za gadanie jak jeszze mamy tyleee czasuuu :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najlepsze jest to, że ja mam całą szafę ubranek dziecięcych, które leżą u mnie już od kilku lat. To wszystko przez to, że ciocia z zagranicy wysyła czasami ciuszki i te dziecięce są od jakiegoś czasu dedykowane dla mnie :) Także pod koniec ciąży tylko je wypiorę i wyprasuję a dokupię tylko niektóre rzeczy też właśnie w zależności od tego czy będzie dziewczynka czy chłopiec.
    Poza tym nie oszukujmy się, jak się rodzi dziecko to wiadomo, że od rodziny czy przyjaciół dostaje się multum ubranek także nie ma co przesadzać, a niektóre rzeczy można po prostu na bieżąco kupić.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania smiej sie z takiego bredzenia ;D ja tam tez bym siemwkurzyla jak by ktos mimtakie pierdoly gadal, bo to wkurza xD kazdy kupuje co chce i kiedy chce ;) natury nie przyspoeszysz skoro 9 miesiecy to 9 a ludaie to zwyczajnie pieprza bez namyslu :D

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieje się śmieje bo cóż pozostało :)
    mówię Wam jak Hania daje dziś czadu w brzuchu :P ja powoli ogarniam mieszkanie :)
    Diewuszka to Ty już przygotowana :) haha :P ja w zasadzie też tylko takie grubsze zakupy zostały które kupia dziadkowie :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia powiedz mi bo ja trochę boję się ze nie dam rady... jak dawalas radę po porodzie z dzieckiem ? Ktoś Ci pomagał ? Bo ja zostanę sama z Hania i moim facetem :/ i trochę się obawiamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anus, mi na poczatku pomagala moja mama mieszkalam z nia przez 4 miesiace, pozniej z tesciami przez 7 miesiecy, i poszlismy na swoje wiec jak nie dawalam rady to tesciowa mala brala a ja szlam spac, mwiec mialam pomoc na poczatku, fo 5 miesiaca moja mama kapala core bo ja sie balam. dzidzius na poczatku bardzo duzo spi, wiec przez 1 miesiwce w dzien napewno bd miec ttoche czasu na odpoczynek czy porzadki, wazne aby maz ci pomagal w drobnych chociaz czynnosciach np. W kapaniu dziecka bo na poczatku zanim sie przyzeyczaisz jest latwiej, w nocy moja corcia budzila sie 2 razy na jedzenie pozniej spala, najgorszy byl dla mnie 1 miesiac bo bylam po cc i nie moglam sama wstawac, pozniej juz bylo coraz lepiej. Moj maz mimo ze chodzil do pracy dzielnie mi w nocy pomagal jesli nie dawalam rady. Wazne zebys die nie poddawala i pozytywnie myslala nawet jak czssami wszystko bedzie do d... ja teraz z drugim dzieckiem tez mysle jak to bedzie bo mieszkamy sami wiec tez mi pomsgal nikt nie bedzie. Dzidzius da ci ulozyc harmonogram dnia bo mniej wiecej jedzenie spanie jest o tych samych porach. Napewno bedziesz supet mama i dasz sobie rade :)

ania181111, Maja123 lubią tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ