X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    popatrz sobie na allegro - tam sa naprawdę fajne łóżeczka :) może coś Wam się spodoba :)

Mam zamowione ;) tylko chodzi o to ze fizycznie go nie mam hehe. No niby ma byc za tydz ale zobaczymy jak bedzie

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Dziewczyny , widzę ze większość z Was jest juz tu w zaawansowanej ciazy , obecnie jestem w 8 tyg , za mna juz 3 usg , pierwsze potwierdzające pęcherzyk z ciałkiem , drugie z bijącym serduszkiem 6mm i trzecie tydzien temu z 12mm zarodkiem w pełni :) jestem okropna panikara i przez ostatnie 3 tyg czułam sie fatalnie , mdłości totalne osłabienie organizmu, bol piersi, non stop siku , a od kilku dni piersi bolą w nocy tylko , mdlosci mam minimalne w zasadzie ledwo je odczuwam , siku chyba bez zmian , nie mam plamien, biore luteine 2x50 i szaleje z nerwów :( :( czy te osłabione i zmienne objawy sa normalne ... Najchetniej chodziła bym na usg co tydzien ! A kolejne dopiero 23 marca ....;( czy któraś tez moze miała tak ? Przecież to mozna zwariować nerwów :(

Kazda chyba tak ma ze chce USG miec jak najczesciej :D i najchetniej te dokladne co nawet 30 min trwaja zeby sie na dzidzie napatrzec ^_^ przynajmniej ja tak mialam. Wiecej luzu a mniej stresu ;) wszystko bedzie dobrze, tylko musisz przetrwac ten pierwszy trymestr ktory szczerze powiedziawszy ja bardzo zle znioslam ze wzgledu na samopoczucie

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kilka miesięcy temu sama śledziłam ten wątek szukając najmniejszych oznak ciąży. Teraz sama mogę się podzielić spostrzeżeniami ;)

Tuż po owulacji wątpię w jakiekolwiek racjonalne objawy.. ja już zdażyłam zwątpić w ciąże bo męża czeka embolizaja żylaków przywróżka. Wiec dawałam sobie minimum rok na zajście w ciąże. I może dlatego nie obserwowałam ciała. Testu nie zrobiłam do 36 dnia cyklu bo nie chciałam robić sobie nadziei, cierpliwie czekałam na okres.
    Przed zrobieniem testu zastanawiały mnie jedynie nabrzmiałe piersi i ból sutków. Zawsze bolały mnie piersi przed okresem ale nigdy tak dlugo i tak mocno. Do tego zaparcia i grypa.
    Chora jestem do dzisiaj ledwo żyje wiec w pełni nie moge nacieszyć sie świadomością ciąży. W każdym razie - beta potwierdziła ciąże, 5tc - 2018 mlU/ml. Teraz tylko pierwsze usg, może za tydzień pójdę ;)

dla podsumowania moje objawy przed wykonaniem testu:
    - nabrzmiałe piersi i ból sutków (większy i dłużej trwający niż zwykle)
    - zaparcia
    - brak okresu
    - grypa (pierwsza jakakolwiek infekcja od ponad roku)

Pozdrawiam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 08:44

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Mam zamowione ;) tylko chodzi o to ze fizycznie go nie mam hehe. No niby ma byc za tydz ale zobaczymy jak bedzie
    jak już zamówione to już niedługo będzie spokojniee:)
    my w maju planujemy kupić ;)

taka ja lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 też miałam podobne objawy :)

Posti77 lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie sądziłam, że kiedykolwiek doczekam się na przejście na fioletową ciążową stronę, ale jednak się udało :) Dla dziewczyn, które czekają jak na zbawienie na pozytywny test ciążowy, chciałam opisać swoje objawy.
    A mianowicie. Parę dni po owulacji (a wiem dokładnie kiedy była po miałam monitoring) zaczęły się u mnie lekkie bóle okresowe, które minęły po terminie miesiączki. Zwiększona częstotliwość sikania, bóle głowy i podwyższona temperatura (ok 37 gdzie zawsze mam ledwo powyżej 36) i ogrooomne piersi, chyba ze 2 rozmiary mi się powiększyły, do tego stały się tkliwe niesamowicie.
    Tydzień temu byłam na usg i jeszcze nic nie było widać, za tydzień idę ponownie i liczę na to, że zobaczę już mojego maluszka :) Mam nadzieję, że wszystko ok bo beta ładnie przyrasta.
    Pozdrawiam :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich wniosków wynika, że około pierwszego dnia po zapłodnieniu urosły mi bardzo piersi. Nie mogłam spać w nocy bo mnie bolały i nie wiedziałam jak się ułożyć na tak wielkich cyckach, podczas spodziewanej miesiączki miałam tylko bóle brzucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatkie.... w 1 dniu od zaplodnienia to kobita nie ma zadnych objawow, sory ale jak takie glupoty czytam to az sie we mnie gotuje, co miesiac jajniki zaprogramowane sa namokres i bolace czy powiekszone piersi jak co miesiac szykuja sie na miesiaczke, a ciazowe objawy to mozna zauwazyc najwczesniej po spodziewanej miesiaczce, a dzien po zaplodnieniu to organizm jeszcze nawet nie wie ze cokolwiek sie dzieje, bo takie procesy trwaja troche czasu, dlatego w ciazy chodzisz 9 miesiecy a nie 2 czy 3......

Posti77, taka ja, Alisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki , co slychac ? Jak sakopoczucie ? No i maluchy oczywiscie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! nie wiem już czy to moja wyobraźnia czy po prostu się udało! CO do objawów to: strasznie bolące piersi , takie napięte i więęększe. Ból głowy od kilku dni i zawroty głowy. Nudności nie mam ale okropne wzdecia miałam kilka dni po owulacji i do dziś mi się odbije raz za razem. . ALe jeden aspekt mnie zastanawia. Mam wrażenie jakby coś ze mnie chciało cieknąć....jakby śluz czy jak bym @ dostała ....a ide do toalety i nie ma nic....ewentualnie sluz... Miałam Macice przez kilka dni taka jakby spuchniętą, zamkniętą, ciasną..... az to czułam. I ogolnie przez około 4 dni byłam tak zmęczona, ze usypiałam prawie na stojąco. Teraz czuje zmęczenie nadal ale nie dające się tak we znaki. CHyba czas zrobić test . Dziś zaczął pobolewać brzuch jak na @ ale jak czytałam wiele z was tak miało.... Mam nadzieje że się udało.... :D
    Ta macica mnie zastanawia....hmmmm dziwne uczucie takie...;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob sobie test w dniu spodziewanej miesiaczki to bedziesz wiedziec czy jestes w ciazy czy nie. A bole jajnikow to moge byc i przez cala ciaze, ja jestem w 9 tygodniu i co kilka dni ciagle jajniki mnie bola , a w ciazy zwieksona ilosc sluzu jest raczej normlna.

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczynki , co slychac ? Jak sakopoczucie ? No i maluchy oczywiscie ;)
    U nas coraz gorzej :/
    Plecy strasznie bola :/ i zaczęłam puchnac niesamowicie :/
    Na szczęście Hania zdrowiutka i czuję ja coraz bardziej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to super ze z dzidzia wszystko dobrze, super okres jak czuc ruchy juz i ja sie tego doczekac nie moge ! ;) no ja tez kiepsko sie czuje glowa i zoladek w dalszym ciagu mnie wkurzaja ;/ ja juz tez nie moge sie doczekaz wizyty a mam dopiero 31.03

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę musisz poczekać :) dziś odwiedza mnie mama więc muszę trochę mieszkanie ogarnąć :)
    Ty też za kilka tygodni poczujesz maleństwo ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to niecierpliwa jestem wolala bym juz do porpdu sie zblizac, a to wszysyko przez to ze o ten cud, skarb dzieciatko staralismy sie 2 lata dlatefo takie wyczekane, dobrze ze mam 4 letnia corcie ktora zawsze moge zawsze ukochac i wysciskac :)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    U nas coraz gorzej :/
    Plecy strasznie bola :/ i zaczęłam puchnac niesamowicie :/
    Na szczęście Hania zdrowiutka i czuję ja coraz bardziej :)

Mi straszliwie stopy puchna :/ zapytam sie jutro lekarza czy cos da sie z tym zorbic (np smarowac kremem) bo moczenie w misce czy trzymanie wyzej nog nic nie daje. A pozatym to czuje sie znakomicie ;) wiadomo jakas drzemka musi byc ale tak jest ok :) malemu juz ciasno bo stopke usilnie wypycha przez lewy bok tak ze prawie zlapac mozna :D a my odliczamy dni do konca

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja to niecierpliwa jestem wolala bym juz do porpdu sie zblizac, a to wszysyko przez to ze o ten cud, skarb dzieciatko staralismy sie 2 lata dlatefo takie wyczekane, dobrze ze mam 4 letnia corcie ktora zawsze moge zawsze ukochac i wysciskac :)

Szyybko zleci ;) nam zostalo ostatnie 36dni a niedawno sie dowiedzielismy o maluszku.. taaaak szybko mi zlecialo ze nie zdarzylam sie obejrzec hehe

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ;) ale na takie szczescie warto czekac....ja teraz faze mam na musze siusiu xD ale wiecie ze za mna miecho chodzi i jutro jade kupic i bede piec kaczke i do tego jabluszka na maslr i swieza bulka mniaaaaam az slinka leci mi :)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dawno mnie nie było tzn byłam ale nie pisałam. U nas dobrze dzidzia powoli coraz bardziej dokazuje wczoraj zaobserwowałam podnoszenie się brzucha :) cos niesamowitego!

W ogóle odnoszę wrażenie że dzidzia jest bardziej zaradna w brzuchu niż po za nim. Bo tam sobie siedzi i ciągnie z matki co się da a po za brzuchem to bez mamuśki nie da rady :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Hania dziś się tak wiercila ze w nocy spać nie mogłam :)
    Coraz bardziej daje znać o sobie:)

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ