X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :)no to fajnie ;) mojego faceta siostra ma córkę i ona jak od nas przychodzi to pokazuje na mój brzuch i mówi " wujo, Ciocia i dzidziuś " A jak jej pokazywalam ze dla dzidziusia ubranka mam to wszystkie calowala :) ma 2,5 roku :)

taka ja lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki male to sa bezbledne :D a ja ciuszki mam jeszcze po naszej corce mam posegregowane rozmiarami ktore sa dobre lub nowe bo takie tez po corce mam to tez zaglada oglada ;) ja mowie ze wozek bede musiala oxswiezyc a mala mowi ze ona juz ma dla dzidzi i pokazuje na wozek dla lalek xD

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dzieciaki są słodkie :)
    ja po wizycie u P. Dr . Wszystko jest ok :)
    mam lekką niedokrwistość i dostałam żelazo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ze wszystko ok, oby tak dalej ;) ja mam wizyte 31.03 dopiero i juz sie doczekac nie moge ;)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Już mam dość leczenia tego zęba ... No ale jak trzeba :/
    W Agata Meble mają teraz fajne promocje:) na szafy , szafki itd
    my łóżeczko kupimy dopiero w maju i zamawiamy na allegro :) jakoś tak wcześnie kupować trochę się boję :P
    Od maja zacznę szykować małej kącik :)

wiesz ja mam termin na poczatek kwietnia, juz jest marzec a ja nadal bez lozeczka :p

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Nie strasz bo już mam tyle dla niej rzeczy ze szok :P
    Ale by była niespodzianka jak by był chłopiec :D
    Jak się czujesz ? Wy to już zaraz się zobaczycie :)
    Ten czas tak szybko leci :) jeszcze niedawno zobaczyłam dwie kreski A tutaj już połowa ciazy ;)

a no czuje siee jak slonica xD straszliwie sie mecze po schodach i musze sb drzemki robic w ciagu dnia, czuje juz ze malemu zaczyna byc ciasno bo tak sie czasem prezy ze szok :) ale mimo wszystko to takie przyjemne uczucie. Jednyne co mi doskwiera to wiecznie przymale ubrania :D no i zapuchniete nogi :(

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz się czuje jak słonica a jeszcze polowy nie ma. Wszystko takie wielkie z cyckami na czele a one skubane ciągle rosną.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo jeżeli chodzi o piersi to też mam wielkie :/ na szczęście nie bolą jak na początku :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    wiesz ja mam termin na poczatek kwietnia, juz jest marzec a ja nadal bez lozeczka :p
    popatrz sobie na allegro - tam sa naprawdę fajne łóżeczka :) może coś Wam się spodoba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi nadal bola , rosnac nie rosna bo do moje figiry natura dosc mnie juz obdarowala, powiem wam cos nie wiem czy ktoras ma tak czy miala, ale z corcia moja 1 od 5 miesiaca lecial mi juz pokarm masakra xD i codzinnie do 9 miesiaca koszula do prania taka laktacje mialam mimo ze dzidzi w brzuchu byla ;)

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , widzę ze większość z Was jest juz tu w zaawansowanej ciazy , obecnie jestem w 8 tyg , za mna juz 3 usg , pierwsze potwierdzające pęcherzyk z ciałkiem , drugie z bijącym serduszkiem 6mm i trzecie tydzien temu z 12mm zarodkiem w pełni :) jestem okropna panikara i przez ostatnie 3 tyg czułam sie fatalnie , mdłości totalne osłabienie organizmu, bol piersi, non stop siku , a od kilku dni piersi bolą w nocy tylko , mdlosci mam minimalne w zasadzie ledwo je odczuwam , siku chyba bez zmian , nie mam plamien, biore luteine 2x50 i szaleje z nerwów :( :( czy te osłabione i zmienne objawy sa normalne ... Najchetniej chodziła bym na usg co tydzien ! A kolejne dopiero 23 marca ....;( czy któraś tez moze miała tak ? Przecież to mozna zwariować nerwów :(

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jakos strasznie duzo masz tych usg...dziwne, Ja miałam 1 było widac pecherzyk z cialkiem, 2 na bijace serduszko, ostatnia wizyte mialam 19.02 i kolejną od tego terminu mam za 6 tygodni. Ja jestem w 9 tygodniu takze tydzien wiecej niz Ty ;) Ja biorę luteine dopochwowo 2x dziennie po 100 mg i mam brac do nastepnej wizyty caly czas. A po co panikowac i sie nakrecac? Dziecku nerwy szkodza najbardziej jak sie rozwija, wiec wyluzuj jesli nic powaznego sie nie dzieje i lekarz mowi ze jest ok./ :)

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jedno usg było awaryjne , miałam podbarwiony śluz ponoc impantacyjny...
    jak sie raz poroni to o spokój nie jest łatwo... Ale masz racje panikuje , macam cycki , boli nie boli wymiotować sie chce , nie chce itd ...To chore :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 18:01

w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci powiem ze ja 1 córcie urodziłam ma 4 lata, poroniłam w 2014 roku, i dopiero teraz udało mi sie zajsc w ciążę, takze nie przejmuj sie nie jestes sama, ale pomysl jesli tak bym miala sie nakrecac i chodzic caly czas myslec ze poronie to by mnie na odpowiednim oddziale zamkneli i napewno nie byla by to ginekologia :D hahahh kochana co ma byc to bedzie, jak jest dobrze to sie nie nakrecaj bo przez nerwy i stres tez mozna poronic...a chcesz przeciez tego dzidziusia ;)

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki , musze zacząć myślec pozytywnie :) to pewnie tez kwesta charakteru , u mnie od zawsze szklanka do połowy pusta ...

w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy na podobnym etapie ciezy wiec razem dobrniemy do konca, moznemy zawsze zie wesprzec chocby dobrym slowem ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve staraj się nie denerwować ... Wiem że to łatwo powiedzieć ale może zajmij się czymś żeby nie myśleć ...
    początek ciazy też miałam straszny : o wszystko się martwilam :/ z upływem czasu przeszło :) I teraz jest ok ;)
    Nie martw się :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Bo jedno usg było awaryjne , miałam podbarwiony śluz ponoc impantacyjny...
    jak sie raz poroni to o spokój nie jest łatwo... Ale masz racje panikuje , macam cycki , boli nie boli wymiotować sie chce , nie chce itd ...To chore :(
    jeżeli chodzi o usg to na samym początku miałam trzy od razu :)
    Pierwsze w 5tyg i widziałam pecherzyk(wizyta prywatna)
    Drugie już państwowa i kolejne usg w 6 tyg i bilo serduszko :)
    Trzecie w szpitalu jak z krwawieniem trafiłam
    czwarte w 12 tyg
    I piąte teraz polowkowe :)
    Więc też mam ich trochę ;)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Noo jeżeli chodzi o piersi to też mam wielkie :/ na szczęście nie bolą jak na początku :)

tak to prawda :p jakby dalej bolaly to bym zwariowala..ale moje drogie ja to z 75/80C wskoczylam na 85E :/ dzis wlasnie stanik do karmienia sb kupilam zeby jeden miec jakbym wczesniej musiala jechac, no i koszule rozpinana ale cos mi sie widzi ze musze kupic druga wieksza

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis tez mialam pobranie na zoltaczke typu B bo musze na wtorek wyniki zabrac, nawet nie wiedzialam ze sprawdzaja to

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ