X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Cludi mi tez pomogly tabletki Ovarin na uregulowanie gospodarki hormonalnej, jest tez zel ktory polecil mi ginekolog ulatwiajacy zajscie w ciaze ale nie plemnikonojczy, specjalny dla staraczek, warto tez go kupic wielu parom sie udalo po tym, jest doscy w cenie wmgranicach 50-70 zl, nazywa sie Conceive plus, moze warto sprobowac ?

pomyślimy nad zakupem ;) no niestety niczego mi mój ginekolog nie polecił

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadoml ze nie mozna generalizowac, mkazda kobieta porod i organizm jest inny i kazdh inaczej to przezywa i czuje, ja tam wrzeszczalam z emocji na pol porodowki k w dupie mialam co kfto sobie mysli ;) a druga rodzaca ck po korytarzu chodzila to az blada byla od tych moich wrzaskow xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi warto sprogowac ;) jak sie tyle staracie to co wam szkodzi ;)

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja tez np zauwazylam, ze nie moglam tez zajsc w ciaza bo zaraz po bieglam szybko sie myc anwtedy wiadomo zs nasienie nie zdazy dotrzec gdzie powinno, ja w dni plodne zaszlam w ciaze jak zaraz po nie wstawalam tylko tyle ile musialam to sie ogarnelam i szlam spac,a prysznicmbtalam rano i tak 3 dni pod rzas, moze to jest tajemnice tego wszystkiego ? Warto sprobowac tez tak zrobic a nuz wam sie tez uda. Trzymam kciuki :) rozne sa metody na zajscie w ciaze, moze to co napisalam jest smieszne ale prawdziwe, sama matura ;)

nigdy po nie ide siku choć czasem parcie na pęcherz mam masakryczne. A nawet leże godz z nogami do góry a tyłkiem na poduszce... już chyba wszystko żesmy wypróbowali

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze siku bieglam i to byl blad. Ale widzisz bralam ten ovarin (50 zl kosztuje) jest bez recepty to sa witaminy specjalnie dobrane plus conceive i po 1 cyklu zaszlam w ciaze ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Moja kolezanka znow jak zaczela rodzic naturalnie o takiej traumy dostala ze lekarze zadecydowali i cc i stwierdzila ze jakby nie to to by umarla
    (w przenosni oczywiscie) a po cesarce szybko do sb doszla takze wszystko trzeba samemu przezyc zeby wiedziec jak to jest.. wy to macie czasu do namyslu :p mi zostalo tylko 1,5 mies :o az sie boje myslec co bedzie
    Co ma być to będzie :) chociaż też jak myślę to się boję ;)
    Ale może jak podczas porodu ma się dobra opiekę to czuję się jakoś bezpieczniej :)
    A Ty jak byś wolała rodzić ? Bo ja to szczerzemówiąc sama nie wiem

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi wrote:
    nigdy po nie ide siku choć czasem parcie na pęcherz mam masakryczne. A nawet leże godz z nogami do góry a tyłkiem na poduszce... już chyba wszystko żesmy wypróbowali
    nooo właśnie my też tak żeśmy robili :P
    Haha pamiętam ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    nooo właśnie my też tak żeśmy robili :P
    Haha pamiętam ;)

tylko że dwa cykle i na nic to się zdało hehe

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak Ovarin odpada bo juz biore kwas foliowy od ponad 9mies...

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Co ma być to będzie :) chociaż też jak myślę to się boję ;)
    Ale może jak podczas porodu ma się dobra opiekę to czuję się jakoś bezpieczniej :)
    A Ty jak byś wolała rodzić ? Bo ja to szczerzemówiąc sama nie wiem

W sumie to nie mam zadnych preferencji :p chce zeby w miare szybko poszlo i zeby dzieciatko bylo zdrowe a u mnie sie obylo bez komplikacji ;)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi wrote:
    Chyba jednak Ovarin odpada bo juz biore kwas foliowy od ponad 9mies...

Kwas foliowy mozna odztawic na rzecz ovarinu, bo ja tez tak mialam odstawilam kwas foliowy i bralam ovarin, nastepnie jak zaszlam w ciaze to zaczelam spowrotem do 1 wizyty bracmkwas foliowy. Takze nic sie nie martw smialo mozesz tak zrobic bo w ovarinie jet ta sama dawka kf co w samym kf

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalakala89891 wrote:
    Jutro idę kupic ;)

I coo robiłaś test??

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski macie jakis sposobmna ciagle bolacy zoladek w ciazy ? Co nie zjem to ciagle mnie boli...wykancza mnie juz to

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wypij sobie miętę trochę zlagodzi objawy bo nic innego mi nie przychodzi do głowy :/

• ilka25 Nowa

Wysłany: 2 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ByMa dziś u ginekologa. Po dopochowym badaniu usg pani powiedziała ze endomendrium jest pozytywne ale pęcherzyka nie widać. Dostałam skierowanie na badania krwi. Powiedziała pani ze jeżeli to nie ciąża to może być ostre zapalenie jajników i objawy mogą być podobne pod ciążę; ( miała któraś z Was podobna sytuacje?

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ja tak nie miałam nigdy... Jak pójdziesz na badanie krwi to będziesz wiedzieć na 100% czy ciąża :)

taka ja lubi tę wiadomość

• iloilo Znajoma

Wysłany: 2 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka25 wrote:
    ByMa dziś u ginekologa. Po dopochowym badaniu usg pani powiedziała ze endomendrium jest pozytywne ale pęcherzyka nie widać. Dostałam skierowanie na badania krwi. Powiedziała pani ze jeżeli to nie ciąża to może być ostre zapalenie jajników i objawy mogą być podobne pod ciążę; ( miała któraś z Was podobna sytuacje?

Zrób bhcg i powtórz po 48h, ja też tak miałam tylko u mnie stwierdzili że ciąża pozamaciczna i od razu do szpitala ile nerw straciłam... po kilku dniach okazało się że wszystko ok, za szybko poleciałam do lekarza i pęcherzyka nie było widać. Poczekaj z tydzień jak wyniki bhcg wyjdą ok to za tydzień idż spowrotem do gin. Nie martw się bo to najgorsze teraz dla ciebie, cierpliwości :)

...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mialam takiej sytuacji, wiec w tej kwestii nie pomoge, ale faktyczmie skoro lelarz kazal to zrob bhcg i bedzie wszystko jasne ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziś dziewczyny samopoczucie ? ;) i mnie ok :) U dentysty od rana byłam
    Jak mnie dziś brzuszek boli :/ chyba wszystko tam się rozciąga :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis od rana czuje sie fatalnie glowa mnie boli, no i zoladek jak zawsze juzmw dodatku kiedy rano mialam zamiar sie wyspac to co chwila mi dzwonil telefon i w efekcie rzeczy obudzil mnie kurier ktory pomylil adresy numer ten ale nie ta ulica masakra ;/ w kocunwstalam i czuje sie jak by czolg mnie przejechal :D czekam na wiosne i slonce ha ha

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ