X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz ja robie tak ze ide do lekarza rodzinnego i to co moze to mimwypisuje na skierowanie, :) bo nie warto isc do gina na nfz tylko po to zeby badaniam wypisal

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę panstwowo :) mam dobrą ginekolog i Bogu dzięki nie muszę płacić bo byśmy nie wyrobili zwłaszcza teraz te remonty to i tak już poszło po kieszeni :/ ...
    Nooo ja mam nadziedzie ze po ciazy jakoś zrzuce zbędne Kg;) będziemy we trójkę ćwiczyć :)
    Ty jak narazie nie dużo :) Ale to dopiero początek :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze prywatnie bo moj lekarz na nfz nie przyjmuje bo ma swoja przychodnie, i place 140 zl za wizyte. A panstwowo to jeszcze nie chodzilam nigdy do ginekologa tak szczerze, jakos zawsze mi sie to zle kojarzylo nie wiem czemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci powiem ze ja po 1 ciazy sie nie spinalam o zbedne kg bo wiedzielismy ze za jakis czs 2 bedziemy chcieli. Teraz jak urodze 2 to sie biore za porzadna diete i cwiczrnia, bo wiecej dzieci pkki co miec nie chcemy, :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od lekarza jak podchodzi do pacjenta ... ja chodziłam prywatnie Ale stwierdziłam że to nie ma sensu :/ skoro moja gin panstwowo przyjmuje :) na usg tylko chodzimy prywatnie bo faktycznie jest dużo lepiej i dokładniej zrobione :)
    My CHYBA chcemy tylko jedno :) chociaż mój chciałby dwójkę. .. noooo zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci powiem ze najgorsza krzywda i egoizm rodzicow to 1 dziecko naprawde, ja wiem jak moja corcia podnrosla to caly czas ze czemu nie ma siostry a dzieci w przedszkolu maja, tak mimjej zal było ze naprawde, w domu nie ma sie z kim bawic siedzi sama w swoim pokoju, imwidze ze jedynak to wcale niemjestm szczesliwe dziecko, ale to juz kazdego sprawa ile ma dzieci ja mowie opinie o sobie i moich obserwacjach ;)

Elina lubi tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja ci powiem ze najgorsza krzywda i egoizm rodzicow to 1 dziecko naprawde, ja wiem jak moja corcia podnrosla to caly czas ze czemu nie ma siostry a dzieci w przedszkolu maja, tak mimjej zal było ze naprawde, w domu nie ma sie z kim bawic siedzi sama w swoim pokoju, imwidze ze jedynak to wcale niemjestm szczesliwe dziecko, ale to juz kazdego sprawa ile ma dzieci ja mowie opinie o sobie i moich obserwacjach ;)

kochana zgodzę się z tobą żę jedynaki nie są zaszczęsliwe. my z mężem chcemy mieć 3 dzieci możę 4 zobaczymy bardzo boję się porodu oglądałam jak to wygląda i nie wyobrażam sobie bez znieczulenia. a wy co myślicie o porodzie naturalny, ze znieczuleniem czy cesarka???

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz wszystko zalezy od szpitala, ja wiem ze znieczulenie dostac to graniczy z cudem. Wiesz co kazdy porod i ciaza sa inne, napewno nie masz sie czego bac ! Wszystko nie wyglada tak jak na filmie. Ja 1 corcie rodzilam 16 godain liczac od 1 skurczow plusm2,5 godziny parte nie moglam urodzic i zmprzyczyn naglych zrobili mi cc, fakt ze porod to rzeznia i boli jak nie powiem comale to jeat kilka godzin jak tzrzymasz dziecko to juz nie pamietasz ze przed chwilamledwo zylas :) napewno odrazam cc , rekonwalescencja jest duzo dluzsza niz normalnie blizna boli mnie do tej pory przy gwaltpwnych ruchach czy nawet zkianach pogody a 4 lata temu mialam, trzba pamietac ze cc to jest normalna operacja ! Ja nie moglam po tymmchodzic, blizna nie chciala mi sie goic ropa non stop leciala, no i poc cc nalezy do nastepnej ciazy odczekac 2 lata, nie jest wskzane wczesniejsze zachodzenie w ciaze z przyczyn zdrowotnych i bezpieczenstwa matki i dziecka, no i przez 2 tygodnie maz pomagal mi wstawac i wkladal mnie do wanny i pomagal mi sie myc bo nogi nie moglam do gory podniesc... takze teraz bede sie modlic zebym mogla urodzic normalnie bez ingerencji skalpela. Ale to sa moje doswiadczenia ktorymi sie dziele, kazda kobieta sama decyduje o sobie, a moze moje rady komus sie pfzydadza :) w koncu 1 porod mam za soba

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę zadbać o jedno dziecko .... poza tym tyle żeśmy się starali o to jedno ze chce się nim nacieszyć.
    Najpierw chce urodzić Hanie i chce aby była zdrowa i aby było wszystko ok.
    Zawsze chcieliśmy jedno dziecko i to nie jest egoizm .
    później przyjdzie czas MOŻE na kolejne . Póki co nie planuje.
    Co do porodu to teraz wystraszylas napewno wszystkie dziewczyny :0
    Ja uważam że każdy może rodzić jak mu się podoba najwyżej - więcej cierpienia po cc :/
    Różne sa kobiety i różne sa przypadki ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, to nie jest zadne straszenie ja to przezylam na wlasnej skorze i taki porod niestety mialam, kadza kobieta chyba wie ze porod to nie przyjemnosc to jest sama szczera praeda i trzrba sie z tym liczyc i tak moze byc u kazdego.... dlatego zeby nie bylo nie porozumien dodalam ze sa to moje doswiadczenia, a kazdy zrobi co uwaza ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze tak :)
    Szczerze też nie wwyobrażam sobie porodu sn :/ ale jak będzie trzeba to to przeżyje :) D końcu tak jesteśmy skonstruowane aby rodzić dzieci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mowie, ze ktos te dzieci musi rodzic. Ale dziekujmy Bogu ze mamy ten przywilej ze to dziecko mozemy nosoc pod sercem bo nie kazdy mamtakie szczescie :) a czlowiek wiecej cierpien znosi niz ten porod hehe, chodzicie na szkole rodzenia ?

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ból się wytrzyma dla maleństwa :)
    Tak my od maja będziemy chodzić na szkołę rodzenia :)
    Podobno warto ;) ale to się okaże ;)
    Ty chodzilas ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z 1 dzieckiem chodzilam na szkole rodzenia (nie myslcie ze jestem pesymistka czy ze wszystko jestem na nie xD) ale i ja i moj maz stwierdzilismy ze chodzenie na ga szkolerodzenia to byla wielka strata czasu, ale moze wam sie spodoba :) mimo ze podaja duzo informacji czego nalezy sie spodziewac, jest zwiedzanie porodowki to mi tylko napedzilo strachu haha :D kazdy musi isc zobaczyc, najgofzej nie bylo ale ja 2 raz bym sie nie wybrala ;)

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Sarcią co do szkoły rodzenia. Ogólnie dużo tam powiedzą o porodzie połogu i ogólnie o całej ciąży. Ale ja miałam tak wszystko ob czytane z książek, że troszkę mi się tam ziewało. Nie wspomnę już o moim mężu który przebierał tylko nogami i jechał zawsze ze mną z miną cierpiętnika :-) Więcej przydatnych informacji przekazała mi na przykład moja położna środowiskowa. A najlepsze były nauki oddechu przy porodzie...każda się tam tak skupiała i kumała o co chodzi w teorii a jak doszło do porodu to i tak w tym amoku zapominasz o tym co Ci mówili na szkole i tak źle oddychasz... Ale uważam, że dobrze że coś takiego jest. Plusem u mnie było to, że poznałam kilka fajnych dziewczyn z którymi mam kontakt do tej pory i nasze dzieci mają się z kim bawić :-)

hchys65g1ies69s4.png[/url]
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam zbadałam się - ze mną wszystko okik usg macicy wyśmienite nie ma żadnych zastrzeżeń dał nam pół roku jak się nie uda wtedy partner ma zrobić badania , a ja jedynie za mies mam odebrać cytologie.. Także hmm trzymajcie kciuki aby się w końcu udało ;)

taka ja lubi tę wiadomość

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez np zauwazylam, ze nie moglam tez zajsc w ciaza bo zaraz po bieglam szybko sie myc anwtedy wiadomo zs nasienie nie zdazy dotrzec gdzie powinno, ja w dni plodne zaszlam w ciaze jak zaraz po nie wstawalam tylko tyle ile musialam to sie ogarnelam i szlam spac,a prysznicmbtalam rano i tak 3 dni pod rzas, moze to jest tajemnice tego wszystkiego ? Warto sprobowac tez tak zrobic a nuz wam sie tez uda. Trzymam kciuki :) rozne sa metody na zajscie w ciaze, moze to co napisalam jest smieszne ale prawdziwe, sama matura ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi mi tez pomogly tabletki Ovarin na uregulowanie gospodarki hormonalnej, jest tez zel ktory polecil mi ginekolog ulatwiajacy zajscie w ciaze ale nie plemnikonojczy, specjalny dla staraczek, warto tez go kupic wielu parom sie udalo po tym, jest doscy w cenie wmgranicach 50-70 zl, nazywa sie Conceive plus, moze warto sprobowac ?

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Budzę się w nocy tak wystraszona ze szok :/
    W dodatku jest już mi w łóżku tak nie wygodnie ze krece się pół nocy ;)

to co ja mam powiedziec hahaha jak ja taki beben z przodu mam xD, a co do snow to raz meza tak wystraszylam bo na rowne nogi w nocy stanelam przekonana ze butla gazowa mi dom wysadzila :p

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Wolę zadbać o jedno dziecko .... poza tym tyle żeśmy się starali o to jedno ze chce się nim nacieszyć.
    Najpierw chce urodzić Hanie i chce aby była zdrowa i aby było wszystko ok.
    Zawsze chcieliśmy jedno dziecko i to nie jest egoizm .
    później przyjdzie czas MOŻE na kolejne . Póki co nie planuje.
    Co do porodu to teraz wystraszylas napewno wszystkie dziewczyny :0
    Ja uważam że każdy może rodzić jak mu się podoba najwyżej - więcej cierpienia po cc :/
    Różne sa kobiety i różne sa przypadki ...

Moja kolezanka znow jak zaczela rodzic naturalnie o takiej traumy dostala ze lekarze zadecydowali i cc i stwierdzila ze jakby nie to to by umarla
    (w przenosni oczywiscie) a po cesarce szybko do sb doszla takze wszystko trzeba samemu przezyc zeby wiedziec jak to jest.. wy to macie czasu do namyslu :p mi zostalo tylko 1,5 mies :o az sie boje myslec co bedzie

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ