X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pasia27 za odpowiedź, ja tak mam ale jestem 3 dni przed @.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • emka Nowa

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mi @ spoznia sie jakies 4 dnirobilam juz 3 testy i wychodzi druga kreska ale ledwo widoczna trzeba sie dobrze przypatrzec... dzisiej pojechalam zrobic bete i sie okaze. ale boli mnie brzuch w podbrzuszu podobnie jak na @. Z pierwszym dzieckiem tez tak mialam i bralam na to duphaston i nie wiem czy isc do lekarza czy sie wstrzymac...

chipie
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka skoro brzuch cie boli i bralas dupka przy pierwszej ciazy to ja bym szla do lekarza.zalezy tez jaki ten bol jest ale ja tam bym szla.mnie nic nie bolalo na poczatku a jednak dostalam plamienia i tez bralam dupka

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalia mysle ze poczekaj spokojnie do terminu spodziewanej @ a test zrob najlepiej z 4-5 dni po terminie i bedziesz pewna :-) trzymam kciuki

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam test pierwszy dwa dni przed miesiączką a potem w dniu spodziewanej miesiaczki oby dwa poztywne, humorki nie do zniesienia

Fedra lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka mnie brzuch na @ bolał cały tydzień. Bóle minęły dopiero tak jakby mi się okres skończył. Ja robiłam test w wielką sobotę, a we wtorek byłam już u gina bo miałam dwa poronienia. I od początku biorę duże dawki duphastonu. Powodzenia :)

Fedra, Beatkaaa lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolały jajniki i piersi, czułam się też mocno osłabiona - myślałam, że lada dzień będę chora - ale i tak nie sądziłam, ze jestem w ciąży. Dopiero test!

Fedra lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja zrobiłam test 26 dc i już wyszła druga kreska, co prawda słabsza ale po dwóch dniach była już wyraźna, poza tym żadnych typowych objawów, pobolewa mnie tylko brzuch, choć na szczęście coraz mniej i mam wrażliwe piersi, ale dokładnie tak jak przed każdą @ więc narazie właściwie tylko test i brak @

Fedra lubi tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze testu nie robilam zrobie jutro z rana, nigdy sie nie czulam jak teraz czyli:
    - od 5 dni bola mnie jajniki i czuje lekko ciagnacy bol w podbrzuszu a pierwszy raz w zyciu czuje bol jajnikow dzis jest moj 25 dzien cyklu a mam je zawsze 28-dniowe
    - mam mdlości od trzech dni a owu bula 10 kwietnia
    -wybuchy goraca
    - zmeczenie
    -szkliste swiecace oczy
    -lekka zgaga
    -bol piersi od dzsiaj po zew str. a piersi zawsze przed @ bolaly mnie juz o 7-8 dni wczesniej....
    -czeste oddawanie moczu a ja od zawsze sikalam 2 razy dziennie czasami trzy a teraz co chwile i troszeczke jest tego moczu
    - lekkie zawroty glowy
    - bol dolnej czesci plecow lekki co prawda ale jak na @ tylko ze na moje za wczesnie bo zawsze boli mnie gora 1 dzien przed @ albo w ten sam dzień
    jesli sie okaze do konca tygo ze ciazy nie ma a dostane @ to sie zalamie!

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia trzymam kciuki :-) moze poczkaj jeszcze do dnia spodziewanej@? Wyjdzie pewniejszy

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2013, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nie piszecie? mam nadzieję że i ja tu dołączę w końcu

marzenia się spełnią
  • mona79 Debiutantka

Wysłany: 6 września 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz pozytywny wyszedl w 24dpo, baaardzo slaba kreska ale juz wiedzialam ze sie udalo. Pierwszym objawem chyba byl bol jajnikow a pozniej bol miesiaczkowy. Tylko przewaznie taki bol mialam dzien przed okresem a teraz pojawil sie okolo tydzien przed.
    Trzymam kciuki za wszystkie oczekujace!

nzjdcsqvq15agbvz.png

mona
    ckaigzu3z6i3lydg.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pierwszym objawem ciązy była zadyszka :) test zrobiłam dopiero jakiś tydzień po terminie spodziewanej miesiączki bo z racji długich starań wogóle nie wierzyłam ze mogłoby się udać tym bardziej ze lekarze nie dawali za bardzo szans na naturalne poczęcie, a tu psikus na teście wyszły dwie grubaśne krechy :) w miedzy czasie pobolewał mnie lewy jajnik

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się szybko skonczyła, ale zanim zrobiłam test i zobaczyłam pozywtyny wynik domyslalam się że coś jest na rzeczy gdyż:

- pewnego dnia przyjechałam do domu po niezbyt meczacym dniu i padłam na łóżko jak po przewaleniu 10 ton węgla- spałam 3h, potem wstałam, umyłam się u poszłam spac dalej. Rano oczywiście obudziłam się niewyspana:)))
    Kolejną rzeczą której wczesniej nie miałam i tez zwiastowała zmiany było pieczenie piersi. Takie gorąco które rozchodzilo się od sutków. TRwało kilka dni a jak sie skonczyło, to tez wiedziałam ze skonczyła sie ciąża.

Dodi, Matik2012 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie jest tak, że strasznie zaczęły mnie najpierw piec piersi a najbardziej sutki. Zaczęła mnie atakować zgaga nie mówiąc o przeogromnym apetycie. Dzisiaj - dzień przed planowanym okresem - dużo białego wodnistego śluzu. Trzy dni temu zrobiłam test ten paskowy allegrowy i coś jakby cień się pojawił. wczoraj kupiłam inne paskowe i tam już dużo wyrażniej było widać. dzisiaj pretest i też jest druga jeszcze nie tak wyrażna kreska jak kontrolna, ale jest :)

przeczuwałam bo ten piekący ból piersi, zgaga, wysoka temperatura w porównaniu do poprzednich cykli. Zapomniałam, że w 8 i 9 dniu po owu miałam delikatne plamienie i mocne kłucie w nocy w podbrzuszu. A teraz delikatnie mnie mdli i takie uczucie jakby ktoś mi na klacie stał tzn jakby płytki oddech - ciężko wytłumaczyć. jakby serce trochę nierówno biło...a po wczorajszym spacerze byłam tak zmęczona jakbym 30 km przeszła :)

w poprzedniej ciąży było inaczej - zaczęłosię od 'grypy żołądkowej' i braku apetytu maksymalnego. zobaczymy jak będzie dalej :)

przepraszam, że tak jakoś bez ładu i składu piszę...

Matik2012, Anna255 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kilka dni po owulacji po zapłodnieniu pojawiła się zgaga, z początku sądziłam, że boli mnie gardło, ponieważ w życiu nie miałam zgagi, to była zgaga.
    Ból piersi też był większy, reszta objawów jak na miesiączke. W dniu spodziewanej @ pojawiło się plamienie, sądziłam, że @ się rozkręca-ale się nie rozkręciła, zrobiłam test na drugi dzień pozytyw, no i będzie synek :))))
    Pozdrawiam

Suzy Lee, Matik2012, Dodi, lips, Foto_Anna lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga83 wrote:
    dobry wieczor wszystkim. mam do was pytanie - jakis czas temu ogladalam program w ktorym ginekolog mowil o pierwszych objawach ciazy. mnie zainteresowala taka rzecz - niektore kobiety w czasie gdy powinna pojawic sie @ maja takie objawy jak na zapalenie czy grzybice tzn. dziwna wydzielina, gesta bialo-zoltawa, a takze lekkie swedzenie. czy ktoras z was miala moze takie objawy?

test robiłam 2 dni po spodziewanej miesiączce wg ovu ( okres miałam miec 2.11. a ovu wyznaczyl na 9.11 bo owulacja sie przesuneła), dzien pred testem miałam żółty śluz, nigdy takiego nie miałam, bez zapachu i wgl, nastepnego dnia juz żółtego śluzu nie bylo tylko biały i zrobiłam test - II krechy! :)

moje pierwsze objawy:
    -przed spodziewana miesiączka ból brzucha jak na okres, długo ponad tydzien bolało mocniej niz zwykle i tak jakos "dziwnie", ból piersi ale nie zwracałam za bardzo uwagi
    -płaczliwosc - ja zawsze twarda, tłumiąca nerwy w sobie nagle w pracy popłakałam sie przez kilka uwag co do prowadzenia mojej zmiany...zawsze sie wykłócałam i broniłam a tu nnagle w ryk i koniec
    -lekkie mdłości z rana ale naprawde lekkie, nie wiem czy to faktycznie mdłosci czy po prostu moje schizy:/
    -no i brak apetytu, jem bo musze ale nie mam za bardzo na nic ochoty

Dodi, eel lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja dziś zobaczyłam dwie kreseczki :-) ale już szybciej wiedziałam że coś jest na rzeczy... sutki wrażliwe i po słodkim robiło mi się nie odbrze teraz wierzę, ze tym razem wszytsko skończy się dobrze i doczekamy się upragnoonego maleństwa

Dodi lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała uczucie zimna i takie wewnętrzne dreszcze na samym początku ciąży?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Emiwe Nowa

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to wyglądało tak:
    - ból jajników tydzień po owulacji
    - ból piersi
    - podwyższona temp.
    - wzdęcia
    - ból w pachwinach ( ból trochę przypominający ten miesiączkowy ale jednak trochę inny)
    - zwiększona ilość śluzu i pozytywne testy ciążowe jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 12:32

Dodi, Nocka lubią tę wiadomość

emiwe
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ