Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej mi @ spoznia sie jakies 4 dnirobilam juz 3 testy i wychodzi druga kreska ale ledwo widoczna trzeba sie dobrze przypatrzec... dzisiej pojechalam zrobic bete i sie okaze. ale boli mnie brzuch w podbrzuszu podobnie jak na @. Z pierwszym dzieckiem tez tak mialam i bralam na to duphaston i nie wiem czy isc do lekarza czy sie wstrzymac...
chipie
-
emka mnie brzuch na @ bolał cały tydzień. Bóle minęły dopiero tak jakby mi się okres skończył. Ja robiłam test w wielką sobotę, a we wtorek byłam już u gina bo miałam dwa poronienia. I od początku biorę duże dawki duphastonu. Powodzenia
Fedra, Beatkaaa lubią tę wiadomość
-
hej, ja zrobiłam test 26 dc i już wyszła druga kreska, co prawda słabsza ale po dwóch dniach była już wyraźna, poza tym żadnych typowych objawów, pobolewa mnie tylko brzuch, choć na szczęście coraz mniej i mam wrażliwe piersi, ale dokładnie tak jak przed każdą @ więc narazie właściwie tylko test i brak @
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja jeszcze testu nie robilam zrobie jutro z rana, nigdy sie nie czulam jak teraz czyli:
- od 5 dni bola mnie jajniki i czuje lekko ciagnacy bol w podbrzuszu a pierwszy raz w zyciu czuje bol jajnikow dzis jest moj 25 dzien cyklu a mam je zawsze 28-dniowe
- mam mdlości od trzech dni a owu bula 10 kwietnia
-wybuchy goraca
- zmeczenie
-szkliste swiecace oczy
-lekka zgaga
-bol piersi od dzsiaj po zew str. a piersi zawsze przed @ bolaly mnie juz o 7-8 dni wczesniej....
-czeste oddawanie moczu a ja od zawsze sikalam 2 razy dziennie czasami trzy a teraz co chwile i troszeczke jest tego moczu
- lekkie zawroty glowy
- bol dolnej czesci plecow lekki co prawda ale jak na @ tylko ze na moje za wczesnie bo zawsze boli mnie gora 1 dzien przed @ albo w ten sam dzień
jesli sie okaze do konca tygo ze ciazy nie ma a dostane @ to sie zalamie! -
u mnie pierwszym objawem ciązy była zadyszka test zrobiłam dopiero jakiś tydzień po terminie spodziewanej miesiączki bo z racji długich starań wogóle nie wierzyłam ze mogłoby się udać tym bardziej ze lekarze nie dawali za bardzo szans na naturalne poczęcie, a tu psikus na teście wyszły dwie grubaśne krechy w miedzy czasie pobolewał mnie lewy jajnik
-
nick nieaktualnyMoja się szybko skonczyła, ale zanim zrobiłam test i zobaczyłam pozywtyny wynik domyslalam się że coś jest na rzeczy gdyż:
- pewnego dnia przyjechałam do domu po niezbyt meczacym dniu i padłam na łóżko jak po przewaleniu 10 ton węgla- spałam 3h, potem wstałam, umyłam się u poszłam spac dalej. Rano oczywiście obudziłam się niewyspana:)))
Kolejną rzeczą której wczesniej nie miałam i tez zwiastowała zmiany było pieczenie piersi. Takie gorąco które rozchodzilo się od sutków. TRwało kilka dni a jak sie skonczyło, to tez wiedziałam ze skonczyła sie ciąża.Dodi, Matik2012 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
U mnie jest tak, że strasznie zaczęły mnie najpierw piec piersi a najbardziej sutki. Zaczęła mnie atakować zgaga nie mówiąc o przeogromnym apetycie. Dzisiaj - dzień przed planowanym okresem - dużo białego wodnistego śluzu. Trzy dni temu zrobiłam test ten paskowy allegrowy i coś jakby cień się pojawił. wczoraj kupiłam inne paskowe i tam już dużo wyrażniej było widać. dzisiaj pretest i też jest druga jeszcze nie tak wyrażna kreska jak kontrolna, ale jest
przeczuwałam bo ten piekący ból piersi, zgaga, wysoka temperatura w porównaniu do poprzednich cykli. Zapomniałam, że w 8 i 9 dniu po owu miałam delikatne plamienie i mocne kłucie w nocy w podbrzuszu. A teraz delikatnie mnie mdli i takie uczucie jakby ktoś mi na klacie stał tzn jakby płytki oddech - ciężko wytłumaczyć. jakby serce trochę nierówno biło...a po wczorajszym spacerze byłam tak zmęczona jakbym 30 km przeszła
w poprzedniej ciąży było inaczej - zaczęłosię od 'grypy żołądkowej' i braku apetytu maksymalnego. zobaczymy jak będzie dalej
przepraszam, że tak jakoś bez ładu i składu piszę...Matik2012, Anna255 lubią tę wiadomość
-
U mnie kilka dni po owulacji po zapłodnieniu pojawiła się zgaga, z początku sądziłam, że boli mnie gardło, ponieważ w życiu nie miałam zgagi, to była zgaga.
Ból piersi też był większy, reszta objawów jak na miesiączke. W dniu spodziewanej @ pojawiło się plamienie, sądziłam, że @ się rozkręca-ale się nie rozkręciła, zrobiłam test na drugi dzień pozytyw, no i będzie synek )))
PozdrawiamSuzy Lee, Matik2012, Dodi, lips, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
aga83 wrote:dobry wieczor wszystkim. mam do was pytanie - jakis czas temu ogladalam program w ktorym ginekolog mowil o pierwszych objawach ciazy. mnie zainteresowala taka rzecz - niektore kobiety w czasie gdy powinna pojawic sie @ maja takie objawy jak na zapalenie czy grzybice tzn. dziwna wydzielina, gesta bialo-zoltawa, a takze lekkie swedzenie. czy ktoras z was miala moze takie objawy?
test robiłam 2 dni po spodziewanej miesiączce wg ovu ( okres miałam miec 2.11. a ovu wyznaczyl na 9.11 bo owulacja sie przesuneła), dzien pred testem miałam żółty śluz, nigdy takiego nie miałam, bez zapachu i wgl, nastepnego dnia juz żółtego śluzu nie bylo tylko biały i zrobiłam test - II krechy!
moje pierwsze objawy:
-przed spodziewana miesiączka ból brzucha jak na okres, długo ponad tydzien bolało mocniej niz zwykle i tak jakos "dziwnie", ból piersi ale nie zwracałam za bardzo uwagi
-płaczliwosc - ja zawsze twarda, tłumiąca nerwy w sobie nagle w pracy popłakałam sie przez kilka uwag co do prowadzenia mojej zmiany...zawsze sie wykłócałam i broniłam a tu nnagle w ryk i koniec
-lekkie mdłości z rana ale naprawde lekkie, nie wiem czy to faktycznie mdłosci czy po prostu moje schizy:/
-no i brak apetytu, jem bo musze ale nie mam za bardzo na nic ochoty
Dodi, eel lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
kochane ja dziś zobaczyłam dwie kreseczki ale już szybciej wiedziałam że coś jest na rzeczy... sutki wrażliwe i po słodkim robiło mi się nie odbrze teraz wierzę, ze tym razem wszytsko skończy się dobrze i doczekamy się upragnoonego maleństwa
Dodi lubi tę wiadomość
-
u mnie to wyglądało tak:
- ból jajników tydzień po owulacji
- ból piersi
- podwyższona temp.
- wzdęcia
- ból w pachwinach ( ból trochę przypominający ten miesiączkowy ale jednak trochę inny)
- zwiększona ilość śluzu i pozytywne testy ciążowe jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 12:32
Dodi, Nocka lubią tę wiadomość
emiwe