X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stosunkowo obiektywnym objawem na tydzień przed @ była podwyższona temperatura wieczorami (od 37 do nawet 38) bez żadnych innych objawów przeziębienia. Podobnie miałam w pierwszej ciąży. Więc uznałam, że jak tam mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 19:15

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • fifi Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kompletnie nic, zero objawów, test pozytywny juz 3 dni przed @, dopiero od kilku dni pobolewa mnie brzuchol, ale tylko czasami, i raz tak mi sie zakręciło w głowie, że prawie upadłam na ziemię w łazience, no i oczywiście temp w granicach 37,2 :-) beta rośnie, ale jestem na duphastonie ze względu na 2 poronienia :-( oby wszystko szło w dobrym kierunku...

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi a tak z ciekawosci ile tabletek dziennie bierzesz duphastonu?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi....trzymam kciuki!

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • fifi Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kończę pierwsze opakowanie, jedną tabletkę rano i drugą wieczorem, zaczęłam brać zaraz jak zatestowałam, czyli 3 dni przed spodziewaną @, jedno opakowanie starcza na 10 dni i kosztuje ok 47 zł :-) nie mały wydatek ale wartooooo, mniej się stresuję :-) a mam już wypisana receptę na następne 20 dni, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :-D

• fifi Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    U mnie stosunkowo obiektywnym objawem na tydzień przed @ była podwyższona temperatura wieczorami (od 37 do nawet 38) bez żadnych innych objawów przeziębienia. Podobnie miałam w pierwszej ciąży. Więc uznałam, że jak tam mam.

Nina jesteśmy na tym samym etapie - 4 tygodnie i 6 dni :-) więc wygląda na to, że będziemy razem rodziły :-D

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi bardzo droga masz apteke..hmm u mnie opakowanie kosztuje 30zl,a zdarzalo sie tez ze kupilam za 26zl.bralam go 3x1 najpierw na poczatku od 6tego tyg bo mialam dziwne plamienie.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • asiank Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiałam to samo napisać,że fifi masz drogą aptekę. Ja kupuję duphaston po 34 zł. Choć nie powiem raz zdarzyło mi się kupic i za 46 zl ale już nigdy do tej apteki nie wróciłam.

eiktrjjgehcrgla0.png Mój Aniołek 17.07.2012 (8tc)
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie objawem byl brak @ i 4 pozytywne testy ;)

Fedra lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • fifi Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informację, myślałam że to normalna cena, ale skoro mówicie, że to wysoka cena to poszukam w innych aptekach :-)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja mialam wyjatkowe silne i wyjatkowo wczesne objawy, jakos tak w 7 dpo zaczelo mnie mdlic od kawy nastepnego dnia bylo tylko gorzej, 7dpo maialm ciagle i silne mdlosci i tak jakos mi zostalo, do tego od 10/11 dpo zawroty głowy, zmiany nastroju, dziwne smaki, 9 dpo odrzucilo mnie od cocali, bolało mnie dosc dziwnie i specyficznie podbrzusze, tempka nie byla jakas nadzwuczajna, chociaz wykres wygladal zupelnie inczej niz zwykle, mialam biegunke, wiec myslalm z emoze jakas grypa żóładkowa, w śrokdu dnia mialam stan podgoraczkowy, ponad 37 stopni no i w konuc w niedziele 12 dpo zrobilam test i wyszła blada kreska we wtorek beta i sie potwierdzilo :) a teraz jeszcze od kilu dni dochodza problemu z zserduszkiem, ale to nic dziwnego bo mam arytmie a nie moge brac lekow na razie :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2013, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już dwa dni po owulacji zaczęły boleć mnie piersi, późnej z każdym kolejnym dniem robiły się coraz bardziej wrażliwe, 2 dni przed terminem miesiączki pobolewanie podbrzusza jak na okres, test ciążowy -, jednodniowy spadek temperatury- byłam przekonana że lada dzień dostanę @, dzień po spodziewanym terminie @ test +, z pierwszych objawów to bardzo bolesne piersi i tak do dziś 9tydzień :)żadnych mdłości wymiotów itd..

Fedra, Paju lubią tę wiadomość

• madzia32323 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podwyszona temperatura ciała na początku 37,5 stopni a po trzech dniach do teraz 37, kłucie jajników no i pozytywny test przed @ :)

Fedra lubi tę wiadomość

Moje Kochane Małe Szczęście :*
  • madzia32323 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I koszmaryyyy senne oraz zaburzenia snu, co wczesniej mi się nie zdarzało :)

Moje Kochane Małe Szczęście :*
  • zozol Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kilka dni po owulacji zaczęłam mieć bolesne i nabrzmiałe piersi, senność wszechogarniająca, przychodziłam z pracy i musiałam się zdrzemnąć a o 21.00 już spałam, baaardzo dziwne sny, przed terminem @ ból podobny jak na okres, i ogromny apetyt, byłam wiecznie głodna, potem doszły zawroty głowy. A w 8 tygodniu niestety serduszko przestało bić :(

Fedra lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• fifi Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol przykro mi, wiem przez co przeszłaś, ale będzie dobrze, nie poddawaj się......

zozol, fruzalinda lubią tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wystąpił straszliwie głupkowaty objaw, który raczej zgoniłam na zażywanie castagnusa. Przyznam szczerze, ze cykl miałam troszkę nietypowy- późno owulacja (a wcześniej zawsze miałam cykle 28dniowe!!!) bo w 19 lub 20 tc, więc nastawiałam się raczej na zrobienie badań niż na ciąże :D No ale wracając do tego dziwnego objawu. Nie pamiętam ile dni było po owulacji, bo objaw był tak absurdalny, ze nawet go nie zapisałąm w notatkach pod wykresem a mianowicie... spuchła mi macica :D Pisałam o tym na wątku staraczek. No objaw przygłupi, bo jak siedziałam i się schyliłam (jak do wiązania butów) to czułam jakbym w macicy miała jabłko lub coś o wielkości jabłka. Identyczne uczucie miałam w pierwszej ciąży, ale na Boga w 2gim miesiącu!!! A nie parę dni po owulacji! Do tego ta "spuchnięta macica" to było dziwne uczucie... jakby napięcie, czy coś takiego. No i... za parę dni okazało się, ze jestem w ciąży. W sumie to widzę w brzuchu od samego poczatku znaczną różnicę niż w pierwszej ciąży. Ta macica naprawdę zaczęła się dosyć szybko rozrastać, aczkolwiek mówie- objaw ten pare dni po owulacji zwaliłam na Bogu ducha winnego castagnusa :D

Suzy Lee, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa ja wlasnie zagarenlam ten temat powiekszajacego sie brzucha z mja polozna..
    Ja jestem dopiero w 11 tyg a brzuszek zaczyna sie od dolu lekko zaokranglac...
    Juz teraz??Ale polozna powiedziala ze przy drugiej ciazy brzuszek widac szybciej..
    Ja poronlam pierwsze w 16tyg ale polozna powiedzial ze to nie ma znaczenia ze druga ciaza jest druga ciaza i poprostu szybciej brzuchol widac ;)
    U mnie jeszcze dochodzi ze BARDZO musze uwazac co jem bo srasznie mnie wydyma powietrzem ;( a wtedy wygladam jak w 5-6 miesiacu :D

BellaRosa lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam takie pytanko: czy któraś z was odczuwała bulgotanie w brzuchu i w jajnikach już od pierwszego dnia po owulacji? Ja mam tak już 10 dni.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalia z tego co pamietam to nic takiego nie mialam..moze i podejrzewalam ciaze ale zadne objawy o tym jeszcze nie swiadczyly..
    ok 4-5dni po spodziewanej @ zaczelam odczuwac ale typowe wzdecia..

Lilijankaq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ