Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niuunka, w 6t3d zarodek mialby około 7mm, jesli Twoj ma 2 mm to wypada na 5tydz + wlasnie okolo 4, 5 dni, dobrze policzyła z usg. Jeszcze w 8 tyg bedziesz miala potwierdzenie, bo w 8 tyg obraz z usg i wielkosc zarodka najbardziej odzwierciedla wiek ciazyBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
NatiB wrote:Niuunka, w 6t3d zarodek mialby około 7mm, jesli Twoj ma 2 mm to wypada na 5tydz + wlasnie okolo 4, 5 dni, dobrze policzyła z usg. Jeszcze w 8 tyg bedziesz miala potwierdzenie, bo w 8 tyg obraz z usg i wielkosc zarodka najbardziej odzwierciedla wiek ciazy
Hej Nati kurcze ale jakim cudem tak pozno zaszlam. Ja naprawde ostatni sex mialam 12 maja a owulacja przypadala niby na 13/14 wiem ze moglaby sie opoznic ale zeby plemniki az 6 dni czekaly ? I ja robilam test 23 maja a okres zaczal sie 1 maja i juz wyszedl pozytywny . Wiec wychodzi na to ze gdybym faktycznie zaszla 18 test wyszedl by mi po 5 dniach ??? Hmmmm...lekarka nic nie pow o wielkosci dzidzi tylko zapytala czy mialam mocne dlugie miesiaczki a ja na to ze nie. Moze poprostu moja dzidzia wolniej rosnie ? Nie wiem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem, nie wiem, ja teoretycznie nie powinnam byc w ciazy a bylam xD i tez mi sie daty nie zgadzaly i pozniejsza owulacja wedlug lekarzy wedlug mnie nie mogla miec miejsca, ale teraz to juz tez nieistotne
niuunka28 lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Dziewczyny z tym zajściem to różnie jest. Czasami są cykle, że jest się pewnym, że ciąża niemożliwa a tu niespodzianka.. Niuunka dzidzia na pewno rośnie zdrowo, wiesz zapłodnienie a zagnieżdżenie to też 2 różne sprawy. U jednej zapłodnione jajeczko będzie wędrowało 6 dni, u innej 12, więc spokojnie. Jeśli lekarz mówi, że wszystko jest ok to tak jest, i nie stresuj się niepotrzebnie. Następne usg na pewno Cię uspokoi
NatiB synuś już ma ponad miesiąc, jak ten czas leci Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. U mnie dopiero połowa i już nie mogę się doczekać. Mąż mówi, że druga połowa zleci szybciej i chyba tak będzie. W lipcu jedziemy na wakacje, w sierpniu szkoła rodzenia a potem już z górki.
Beattkie ja też słyszałam, że mistrzowie wszechświata do tygodnia potrafią przetrwać skubance, ale tak realnie to 3, 4 dni. U nas to nie było wątpliwości, codziennie staranka w okresie owulki także nikt nie musiał czekać, codziennie świeża dostawa no i zaskoczyłoniuunka28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRozumiem, ze w dniu plodne lub owulacje.
Zgodnie z wiedza, która mam w głowie to zagniezdzenie czy zaplodnienie nie ma objawow i jest dla organizmu nieodczuwalne. Dopiero po zaplodnieniu moga pojawic sie pierwsze objawy bo sa to juz zmiany w organizmie. Mozliwe, ze moja wiedza jest błedna. Ja bol jajnikow odczułam dopiero przed miesiaczka, ktora nie przyszła i trwało to z 5 dni.
Moim zdaniem zwiekszony apetyt nie jest objawem zaplodnienia, ani ciąży na tak wczesnym etapie hymmmmm czekam na inne wypowiedzi;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 01:06
-
nick nieaktualny
-
JuliettaBro czy dobrze rozumiem, że nie masz jeszcze żadnego potwierdzenia ciąży, ale już masz pewność kiedy było zagnieżdżenie? Oczywiście życzę Ci, żeby to była prawda, ale moim zdaniem nie możesz mieć pewności. Dopiero test ciążowy prawdę powie. Ja przez 1,5 roku starań tyle razy "czułam" "zagnieżdżenie", że już bym z piątkę dzieci urodziła. No chyba, że to któreś już Twoje dziecko i dokładnie wiesz jak organizm reaguje. Tak czy siak na jakiekolwiek objawy moim zdaniem za wcześnie. Daj znać co się okazało, bo aż jestem ciekawa co to z tego wyjdzie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
JuliettaBro wrote:Mam pytanie, wiem że troszkę inny temat. Czy podwyższona temperatura w pochwie powyżej 37 stopni to oznacza, że jest w ciąży?
Z tego co wiem po sobie to u mnie zawsze byla podwyzszona . Spadala w dzien okresu.JuliettaBro lubi tę wiadomość