X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuunka, w 6t3d zarodek mialby około 7mm, jesli Twoj ma 2 mm to wypada na 5tydz + wlasnie okolo 4, 5 dni, dobrze policzyła z usg. Jeszcze w 8 tyg bedziesz miala potwierdzenie, bo w 8 tyg obraz z usg i wielkosc zarodka najbardziej odzwierciedla wiek ciazy

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa wrote:
    Niuunka wielkie gratulacje to masz termin pozniejszy o msc niz ja;)

Hej zuzka :) no na to wychodzi :) a powiedz mi jak sie czujesz ?:)

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Niuunka, w 6t3d zarodek mialby około 7mm, jesli Twoj ma 2 mm to wypada na 5tydz + wlasnie okolo 4, 5 dni, dobrze policzyła z usg. Jeszcze w 8 tyg bedziesz miala potwierdzenie, bo w 8 tyg obraz z usg i wielkosc zarodka najbardziej odzwierciedla wiek ciazy

Hej Nati :) kurcze ale jakim cudem tak pozno zaszlam. Ja naprawde ostatni sex mialam 12 maja a owulacja przypadala niby na 13/14 wiem ze moglaby sie opoznic ale zeby plemniki az 6 dni czekaly ? I ja robilam test 23 maja a okres zaczal sie 1 maja i juz wyszedl pozytywny . Wiec wychodzi na to ze gdybym faktycznie zaszla 18 test wyszedl by mi po 5 dniach ??? Hmmmm...lekarka nic nie pow o wielkosci dzidzi tylko zapytala czy mialam mocne dlugie miesiaczki a ja na to ze nie. Moze poprostu moja dzidzia wolniej rosnie ? Nie wiem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniki mogly czekac, ktos mi mowił, ze mistrzowie nawet 7 dni wytrzymuje, ale to wyjątkowe przypadki. U mnie albo 4 dni czekały na owulacje, albo mialam wyjatkowo wczesniej, ale wszystko wskazuje na to, ze czekaly;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O te 7 dni to chyba sciema:-P znalazlam w internecie taka wypowiedz:
    Plemnik w drogach rodnych kobiety żyje 3 dni a niektórzy twierdzą że jak się uprze to dożyje do 5. To max na co go stać.
    Dr med. Leszek Włodarczyk

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie wiem o co chodzi ha ha . Mam tylko nadz ,ze dzidzia bedzie rosla zdrowo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowko najwazniejsze!;-)

niuunka28 lubi tę wiadomość

• NatiB Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, nie wiem, ja teoretycznie nie powinnam byc w ciazy a bylam xD i tez mi sie daty nie zgadzaly i pozniejsza owulacja wedlug lekarzy wedlug mnie nie mogla miec miejsca, ale teraz to juz tez nieistotne

Bartuś❤️
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tymek jest z cyklu bezowulacyjnego :)

NatiB pięknie wyglądacie razem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 05:12

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym zajściem to różnie jest. Czasami są cykle, że jest się pewnym, że ciąża niemożliwa a tu niespodzianka.. Niuunka dzidzia na pewno rośnie zdrowo, wiesz zapłodnienie a zagnieżdżenie to też 2 różne sprawy. U jednej zapłodnione jajeczko będzie wędrowało 6 dni, u innej 12, więc spokojnie. Jeśli lekarz mówi, że wszystko jest ok to tak jest, i nie stresuj się niepotrzebnie. Następne usg na pewno Cię uspokoi :)

NatiB synuś już ma ponad miesiąc, jak ten czas leci :) Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. U mnie dopiero połowa i już nie mogę się doczekać. Mąż mówi, że druga połowa zleci szybciej i chyba tak będzie. W lipcu jedziemy na wakacje, w sierpniu szkoła rodzenia a potem już z górki.

Beattkie ja też słyszałam, że mistrzowie wszechświata do tygodnia potrafią przetrwać skubance, ale tak realnie to 3, 4 dni. U nas to nie było wątpliwości, codziennie staranka w okresie owulki także nikt nie musiał czekać, codziennie świeża dostawa no i zaskoczyło :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała wilczego głodu? bo objadam jak świnia i myślę coś w tym jest :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuliettaBro wrote:
    Czy któraś z Was miała wilczego głodu? bo objadam jak świnia i myślę coś w tym jest :o

A cos wiecej? Wilczy glod po zaplodnieniu przed miesiaczka- jako objaw ciazy? Czy juz wiesz, ze jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 17:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ze w dniu plodne lub owulacje.

Zgodnie z wiedza, która mam w głowie to zagniezdzenie czy zaplodnienie nie ma objawow i jest dla organizmu nieodczuwalne. Dopiero po zaplodnieniu moga pojawic sie pierwsze objawy bo sa to juz zmiany w organizmie. Mozliwe, ze moja wiedza jest błedna. Ja bol jajnikow odczułam dopiero przed miesiaczka, ktora nie przyszła i trwało to z 5 dni.
    Moim zdaniem zwiekszony apetyt nie jest objawem zaplodnienia, ani ciąży na tak wczesnym etapie hymmmmm czekam na inne wypowiedzi;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 01:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 17:03

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuliettaBro czy dobrze rozumiem, że nie masz jeszcze żadnego potwierdzenia ciąży, ale już masz pewność kiedy było zagnieżdżenie? Oczywiście życzę Ci, żeby to była prawda, ale moim zdaniem nie możesz mieć pewności. Dopiero test ciążowy prawdę powie. Ja przez 1,5 roku starań tyle razy "czułam" "zagnieżdżenie", że już bym z piątkę dzieci urodziła. No chyba, że to któreś już Twoje dziecko i dokładnie wiesz jak organizm reaguje. Tak czy siak na jakiekolwiek objawy moim zdaniem za wcześnie. Daj znać co się okazało, bo aż jestem ciekawa co to z tego wyjdzie.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście czas pokaże jak testy wyjdą wyniki, nie napisałam że jestem w ciąży to tylko moje przeczucie a test ciążowy zrobię w czwartek czyli za 5 dni przed wyjściem na wizytę do ginekologa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, wiem że troszkę inny temat. Czy podwyższona temperatura w pochwie powyżej 37 stopni to oznacza, że jest w ciąży?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdyby można było termometrem stwierdzić ciąże, to nikt by sie nie bawil w sikanie na testy :)

JuliettaBro, Beattkie lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuliettaBro wrote:
    Mam pytanie, wiem że troszkę inny temat. Czy podwyższona temperatura w pochwie powyżej 37 stopni to oznacza, że jest w ciąży?

Z tego co wiem po sobie to u mnie zawsze byla podwyzszona . Spadala w dzien okresu.

JuliettaBro lubi tę wiadomość

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ