X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mial tylko i wylacznie lekkie ciagniecie na lewe udo ..nic po zatym .zadnych objawow no troszke sie wkurzalam o wszystko i dlatego myslalam ,ze sie nie udalo a tu jednak :) juz 6 tydz :) powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near_ wrote:
    Beattkie a moje koleżanki też w ciąży i jedna i druga dawały tylko l4 z literką b... nie no kurde jak jest litera b+pieczątka i podpis lekarza to nie starczy??

Moze zalezy od pracodawcy. Ja na państwowce i musialam przyniesc zaświadczenie ;-) w google jest napisane a artykule, ze trzeba hymmm. A moze mozesz zadzwonic do pracodawcy i zapytac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 18:28

• Near_ Nowa

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam w zusie dzisiaj jak to wszystko działa i jutro z rana wyśle pracodawcy kopie zaświadczenia lekarskiego o ciąży, świadectwa pracy z poprzedniej firmy i kartkę z informacją od kiedy do kiedy można mnie pod innym adresem zastać (będę u rodziców).... z tego co mówiła pani w zusie przez to, że od ostatniej pracy minęło tylko 10 dni- pracodawca powinien mi wypłacić chorobowe. Póki co "wypłatę" niby dostałam a chorobowego nie.. i teraz pytanie czy dostane je w późniejszym terminie czy nie..

Beattkie lubi tę wiadomość

• twix91 Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Twix, ja miałam pęcherzyk w 1 dniu spodziewanej miesiączki. Natomiast ginekolog w LUXMED powiedziała, że na tym etapie nie da się nic stwierdzić bo to może być kropla krwi.

Myślę, że to jeszcze wczesny etap. czekam na dobre wieści z kolejnej wizyty!!!!! ;-)

Różaniez w LUXMEDZIE byłam :) mocno trzymam kciuki zeby przy następnej wizycie juz wszystko było tak jak powinno

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twix ty nie zrozumialas widze wypowiedzi Beaty, ona ci opisala o swoich poczstkach ciazy, teraz jest w 23 tygodniu, czytaj uwazniej

• twix91 Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Twix ty nie zrozumialas widze wypowiedzi Beaty, ona ci opisala o swoich poczstkach ciazy, teraz jest w 23 tygodniu, czytaj uwazniej

Zrozumiałam :)
    Trzymam kciuki zeby u mnie wszystko było dobrze :)
    Radzę czytać ze zrozumieniem :)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z twojej wypowiedzi i cytatu wynikalo ze odjosisz sie do cytowanej wypowiedzi, a nie ze odpow7adasz na ten komentarz

• hanah30 Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy to może być ciąża?

zrobiłam dzis rano test strumieniowy bobo-ma czulosć 10 i też znów nic nie wyszło,dolegliwości pozostały,zawroty,ból podbrzusza,jakieś zawroty głowy czasem,zgaga,a wczoraj podczas stosunku zauwazyłam,że zrobiło się bardzo ciasno,jak nigdy,postanowiłam sama sie potem zbadać-jakoś tak dodatkowo gładko i pulchno no i mięciutko,rano mierzyłam temp-było 37,1-przed chwilą też zmierzyłam i jest 37,4.wczoraj miałam atak głodu,aż mój TŻ sie w koncu odezwał-zostaw cos na jutro:/...dziś jest 34 dzień cyklu,piersi dalej jakieś powiększone,

o co kaman,skoro 2 testy negatywne?czytałam na forach,że nie którym dopiero w 5-6 tygodniu wyszły pozytywne testy,jutro zapiszę się do lekarza,przy dobrych wiatrach na wtorek,a do tego czasu chyba oszaleje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob sobie w laborarorium beta hcg Z krwi w laboratorium to bedziezz wiedzidc czy jestes w ciazy czy nie...przeciez my wrozkami nie jestesmy, a z objawami latwo sie pomylic bo kazda kobieta ma inaczejm:)?powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hanah30 wrote:
    czy to może być ciąża?

zrobiłam dzis rano test strumieniowy bobo-ma czulosć 10 i też znów nic nie wyszło,dolegliwości pozostały,zawroty,ból podbrzusza,jakieś zawroty głowy czasem,zgaga,a wczoraj podczas stosunku zauwazyłam,że zrobiło się bardzo ciasno,jak nigdy,postanowiłam sama sie potem zbadać-jakoś tak dodatkowo gładko i pulchno no i mięciutko,rano mierzyłam temp-było 37,1-przed chwilą też zmierzyłam i jest 37,4.wczoraj miałam atak głodu,aż mój TŻ sie w koncu odezwał-zostaw cos na jutro:/...dziś jest 34 dzień cyklu,piersi dalej jakieś powiększone,

o co kaman,skoro 2 testy negatywne?czytałam na forach,że nie którym dopiero w 5-6 tygodniu wyszły pozytywne testy,jutro zapiszę się do lekarza,przy dobrych wiatrach na wtorek,a do tego czasu chyba oszaleje...

Z testami bywa róznie, ja w nie, az tak bym nie wierzyla. Mysle, ze badania krwi powiedza wiecej. 3mam kciuki

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam skierowanie na badanie prenatalne. Test pappa. Bardzo się stresuje mam termin wyznaczony w lipcu. Do tego czasu chyba oszaleje miala ktoras z Was te badania?

Zuzka
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa to standardowe badanie w ciąży. Badania prenatalne czyli usg najczęściej robi się równolegle z testem pappa- to nic innego jak pobranie krwi. W zestawieniu z wynikami z usg, wyniki badania krwi mogą powiedzieć więcej odnośnie tego czy maluszek jest zdrowy. Np po usg wyjdzie, że jest małe prawdopodobieństwo chorób genetycznych (np zespół Downa), a po teście pappa to prawdopodobieństwo jeszcze się zmniejszy.
    Spokojnie wszystko będzie dobrze :)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hanah30 wrote:
    czy to może być ciąża?

Tylko Beta-HCG. Nic więcej na tym etapie nie można pomóc. Wyniki są właściwie od ręki więc będziesz miała jasność.
    Powodzenia.

l54t4dr.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) co tam u was ? Troszke tu ucichlo ostatnimi czasy :) trzymajcie za mnie kciuki bo w srode mam pierwsze usg i mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze. U mnie dalej malp co objawow. Tylko w glowie mi sie kreci tak mniej wiecej co 2 dni ... Zadnych mdlosci,wymiotow. Brzych mnie pobolewa lekko jak na okres co mnie dziwi bo mialam dobre kilka dni przerwy. No i piersi napompowane i wieczorem po calym dniu bola :/

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka kciuki mocno zaciśnięte. Będzie na pewno wszystko dobrze, i oczywiście zdawaj nam tu od razu relację z wizyty :)
    Przycichło bo chyba wszyscy oglądają mecze hehe ;)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Hej kobitki :) co tam u was ? Troszke tu ucichlo ostatnimi czasy :) trzymajcie za mnie kciuki bo w srode mam pierwsze usg i mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze. U mnie dalej malp co objawow. Tylko w glowie mi sie kreci tak mniej wiecej co 2 dni ... Zadnych mdlosci,wymiotow. Brzych mnie pobolewa lekko jak na okres co mnie dziwi bo mialam dobre kilka dni przerwy. No i piersi napompowane i wieczorem po calym dniu bola :/

Uuu to najpiekniejsze widoki na swiecie Cię czekaja;-) 3mamy kciuki, wstaw zdjecie jak dostaniesz. Czekamy i 3mam kciuki;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka w sumie to jak mezczyzni przed telewizorami to rzeczywiscie moze byc przestoj :-P moj oglada wszystkie mecze:-P dobrze, ze przed Euro sie wyrobilismy z maluszkiem :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa wrote:
    Dziewczyny mam skierowanie na badanie prenatalne. Test pappa. Bardzo się stresuje mam termin wyznaczony w lipcu. Do tego czasu chyba oszaleje miala ktoras z Was te badania?

Zuzka bedzie dobrze;-) nie stresuj sie. Ja tych badan nie robilam ze wzgledu na to, ze sa drogie. Wiec zazdrosze, ze masz mozliwosc ich zrobienia:-* buziaki

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie powiem Ci, że ja też na mecz lubię popatrzeć. Nie żebym każdy oglądała bo bez przesady, ale lubię ten sport zwłaszcza jak reprezentacje grają.
    Mój to oprócz meczy to nawet ogląda te jakieś futbol cafe i wie nawet, jak któregoś piłkarza w danym dniu ząb boli, co jedzą na śniadanie i jakie żarty wymienili przy kolacji o_O także też się cieszę, że z maluszkiem się udało przed euro bo teraz wstrzelić się ze staraniami między meczami byłoby ciężko heh.

l54t4dr.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno wkleje zdjecie :) no moj tez tylko mecze i mecze.... Faceci haha :)

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ