Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNear_ wrote:Beattkie a moje koleżanki też w ciąży i jedna i druga dawały tylko l4 z literką b... nie no kurde jak jest litera b+pieczątka i podpis lekarza to nie starczy??
Moze zalezy od pracodawcy. Ja na państwowce i musialam przyniesc zaświadczenie w google jest napisane a artykule, ze trzeba hymmm. A moze mozesz zadzwonic do pracodawcy i zapytac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 18:28
-
Pytałam w zusie dzisiaj jak to wszystko działa i jutro z rana wyśle pracodawcy kopie zaświadczenia lekarskiego o ciąży, świadectwa pracy z poprzedniej firmy i kartkę z informacją od kiedy do kiedy można mnie pod innym adresem zastać (będę u rodziców).... z tego co mówiła pani w zusie przez to, że od ostatniej pracy minęło tylko 10 dni- pracodawca powinien mi wypłacić chorobowe. Póki co "wypłatę" niby dostałam a chorobowego nie.. i teraz pytanie czy dostane je w późniejszym terminie czy nie..
Beattkie lubi tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Twix, ja miałam pęcherzyk w 1 dniu spodziewanej miesiączki. Natomiast ginekolog w LUXMED powiedziała, że na tym etapie nie da się nic stwierdzić bo to może być kropla krwi.
Myślę, że to jeszcze wczesny etap. czekam na dobre wieści z kolejnej wizyty!!!!!
Różaniez w LUXMEDZIE byłam mocno trzymam kciuki zeby przy następnej wizycie juz wszystko było tak jak powinno -
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Twix ty nie zrozumialas widze wypowiedzi Beaty, ona ci opisala o swoich poczstkach ciazy, teraz jest w 23 tygodniu, czytaj uwazniej
Zrozumiałam
Trzymam kciuki zeby u mnie wszystko było dobrze
Radzę czytać ze zrozumieniemdiewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czy to może być ciąża?
zrobiłam dzis rano test strumieniowy bobo-ma czulosć 10 i też znów nic nie wyszło,dolegliwości pozostały,zawroty,ból podbrzusza,jakieś zawroty głowy czasem,zgaga,a wczoraj podczas stosunku zauwazyłam,że zrobiło się bardzo ciasno,jak nigdy,postanowiłam sama sie potem zbadać-jakoś tak dodatkowo gładko i pulchno no i mięciutko,rano mierzyłam temp-było 37,1-przed chwilą też zmierzyłam i jest 37,4.wczoraj miałam atak głodu,aż mój TŻ sie w koncu odezwał-zostaw cos na jutro:/...dziś jest 34 dzień cyklu,piersi dalej jakieś powiększone,
o co kaman,skoro 2 testy negatywne?czytałam na forach,że nie którym dopiero w 5-6 tygodniu wyszły pozytywne testy,jutro zapiszę się do lekarza,przy dobrych wiatrach na wtorek,a do tego czasu chyba oszaleje... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhanah30 wrote:czy to może być ciąża?
zrobiłam dzis rano test strumieniowy bobo-ma czulosć 10 i też znów nic nie wyszło,dolegliwości pozostały,zawroty,ból podbrzusza,jakieś zawroty głowy czasem,zgaga,a wczoraj podczas stosunku zauwazyłam,że zrobiło się bardzo ciasno,jak nigdy,postanowiłam sama sie potem zbadać-jakoś tak dodatkowo gładko i pulchno no i mięciutko,rano mierzyłam temp-było 37,1-przed chwilą też zmierzyłam i jest 37,4.wczoraj miałam atak głodu,aż mój TŻ sie w koncu odezwał-zostaw cos na jutro:/...dziś jest 34 dzień cyklu,piersi dalej jakieś powiększone,
o co kaman,skoro 2 testy negatywne?czytałam na forach,że nie którym dopiero w 5-6 tygodniu wyszły pozytywne testy,jutro zapiszę się do lekarza,przy dobrych wiatrach na wtorek,a do tego czasu chyba oszaleje...
Z testami bywa róznie, ja w nie, az tak bym nie wierzyla. Mysle, ze badania krwi powiedza wiecej. 3mam kciuki -
zuzkaa to standardowe badanie w ciąży. Badania prenatalne czyli usg najczęściej robi się równolegle z testem pappa- to nic innego jak pobranie krwi. W zestawieniu z wynikami z usg, wyniki badania krwi mogą powiedzieć więcej odnośnie tego czy maluszek jest zdrowy. Np po usg wyjdzie, że jest małe prawdopodobieństwo chorób genetycznych (np zespół Downa), a po teście pappa to prawdopodobieństwo jeszcze się zmniejszy.
Spokojnie wszystko będzie dobrze -
hanah30 wrote:czy to może być ciąża?
o co kaman,skoro 2 testy negatywne?czytałam na forach,że nie którym dopiero w 5-6 tygodniu wyszły pozytywne testy,jutro zapiszę się do lekarza,przy dobrych wiatrach na wtorek,a do tego czasu chyba oszaleje...
Tylko Beta-HCG. Nic więcej na tym etapie nie można pomóc. Wyniki są właściwie od ręki więc będziesz miała jasność.
Powodzenia. -
Hej kobitki co tam u was ? Troszke tu ucichlo ostatnimi czasy trzymajcie za mnie kciuki bo w srode mam pierwsze usg i mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze. U mnie dalej malp co objawow. Tylko w glowie mi sie kreci tak mniej wiecej co 2 dni ... Zadnych mdlosci,wymiotow. Brzych mnie pobolewa lekko jak na okres co mnie dziwi bo mialam dobre kilka dni przerwy. No i piersi napompowane i wieczorem po calym dniu bola
-
nick nieaktualnyniuunka28 wrote:Hej kobitki co tam u was ? Troszke tu ucichlo ostatnimi czasy trzymajcie za mnie kciuki bo w srode mam pierwsze usg i mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze. U mnie dalej malp co objawow. Tylko w glowie mi sie kreci tak mniej wiecej co 2 dni ... Zadnych mdlosci,wymiotow. Brzych mnie pobolewa lekko jak na okres co mnie dziwi bo mialam dobre kilka dni przerwy. No i piersi napompowane i wieczorem po calym dniu bola
Uuu to najpiekniejsze widoki na swiecie Cię czekaja;-) 3mamy kciuki, wstaw zdjecie jak dostaniesz. Czekamy i 3mam kciuki;-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzuzkaa wrote:Dziewczyny mam skierowanie na badanie prenatalne. Test pappa. Bardzo się stresuje mam termin wyznaczony w lipcu. Do tego czasu chyba oszaleje miala ktoras z Was te badania?
Zuzka bedzie dobrze;-) nie stresuj sie. Ja tych badan nie robilam ze wzgledu na to, ze sa drogie. Wiec zazdrosze, ze masz mozliwosc ich zrobienia:-* buziaki -
Beattkie powiem Ci, że ja też na mecz lubię popatrzeć. Nie żebym każdy oglądała bo bez przesady, ale lubię ten sport zwłaszcza jak reprezentacje grają.
Mój to oprócz meczy to nawet ogląda te jakieś futbol cafe i wie nawet, jak któregoś piłkarza w danym dniu ząb boli, co jedzą na śniadanie i jakie żarty wymienili przy kolacji o_O także też się cieszę, że z maluszkiem się udało przed euro bo teraz wstrzelić się ze staraniami między meczami byłoby ciężko heh.