X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    No ja juz nie moge sie doczekac :) dobrze ze pracuje to czas mi szybciej leci :)

Mi praca, tez pomagala;-) juz wiesz do kiedy chcesz pracowac?

• twix91 Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu pisałam o bólu i żyłach na piersiach w 9 dpo, dzisiaj dzień przed miesiączka II kreski :) jedna słabsza ale II <3

diewuszka86, wszamanka, DomiTomi lubią tę wiadomość

• Near Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twix91 gratki :)

Nie byłam, bo plamka jest troche bledsza i jestem w 100% pewna, że pojawiała się po wymiotach, tak jak i te plamki :) Miałam już tak kiedyś, także nie ma sie czym przejmować- ja bardzo rzadko zwracam, wiec to musi być wielki wysiłek dla mojego organizmu;) ja mam bardzo mało objawów własnie, nawet piersi mnie tylko delikatnie bolą, także sama nie wiem co o tym myśleć...

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twix91 wrote:
    Jakiś czas temu pisałam o bólu i żyłach na piersiach w 9 dpo, dzisiaj dzień przed miesiączka II kreski :) jedna słabsza ale II <3

Gratulacje!! Pięknie :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twix91 wrote:

Pisałam, że tak;-) ze to prawdopobnie ciaza;-) super

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to chyba jestem jakimś wyjątkiem. Nie puściłam pawia ani razu odkąd jestem w ciąży. Nawet jakoś szczególnie mnie nie mdliło, mogłabym policzyć te sytuacje na palcach jednej ręki. Współczuję bo to średnio chyba miłe przeżycie.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    twix91 gratki :)

Nie byłam, bo plamka jest troche bledsza i jestem w 100% pewna, że pojawiała się po wymiotach, tak jak i te plamki :) Miałam już tak kiedyś, także nie ma sie czym przejmować- ja bardzo rzadko zwracam, wiec to musi być wielki wysiłek dla mojego organizmu;) ja mam bardzo mało objawów własnie, nawet piersi mnie tylko delikatnie bolą, także sama nie wiem co o tym myśleć...

Nic nie myslec, taka Twoja ciaza jest i juz;-) sa ciaze nawet bezobjawowe.

• Near Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zauważyłam pewną zależność... jak wstaje rano (powiedzmy w granicach (5-7)) to mnie mdli a jak już przetrwam te godziny (również w tym czasie łapie mnie głód) i dośpię powiedzmy do 9-10 to już jest w miarę ok :)

Wiem, że są ciąże bezobjawowe (tak ja w przypadku diewuszki86, a u mnie mało co sę dzieje) tylko bez jakichkolwiek objawów, człowiek zaczyna się stresować czy aby wszystko ok jest :)

• perliczka_82 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku nie było żadnych objawów, nawet mówiłam mężowi, że tym razem chyba nic z tego. Odrobinę czasem kręciło mi się w głowie i to wszystko. Dopiero później, jak już wiedziałam, że to ciąża, coś się czasm pojawiło - jedno omdlenie, więcej zawrotów głowy, senność (ale mniejsza niż w pierwszej ciąży. Mdłości jako takich też nie mam - czasem tylko jakiś zapach mnie uderzy i wtedy mnie szarpie z pół minuty, a potem się kończy.

W pierwszej ciąży za to już przed terminem @ biegałam co chwilę na siku, no i śpiąca byłam koszmarnie...

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie nie moge spac w ogole... Mam problemy z zasypianiem i jak juz pospie 3-4 godz to budze sie jak glupia i koniec spania... A pozniej chodze marudna...:(

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisnajadłam sie truskawek dziewczyny i jest masakra... tak ze mnie wyrwało wszystko ze nawetnie musiałam sie zbytniowysilać. Tylko martwi mnie bo wszedzie czytam zeby 2lwody pic dziennie ja moze wypijam 0,5l bo jakos nie wiem a i tak na przymus ja pije a Wy jak z ta woda macie?

Zuzka
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij te 2l płynów, nie tylko dlatego, że będziesz więcej sikać. Mi lekarz mówił, że jak będę za mało pić, to będzie problem z wodami płodowymi (za mała ilość).

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Nohope Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Zacznę od tego że moje cykle często były bezowulacyjne(zaburzdenia miesiączkowania).Jednak w maju miesiączka wystąpiła(JUPII),trwała od 20.05-do 23.05.W sobotę 04.06 było przytulanko (tego dnia również wystąpiły bóle jajników)-owulacja? w poniedziałek 06.04 wizyta u lekarza,dobra wiadomość-owulacja była psze Pani,ale nie powiem czy to dzis w nocy czy wczoraj ale była.okiejj. Zatem czy jest szansa że się wstrzeliliśmy? Dzięki za odpowiedzi :)

gannyx8dhwdxt3nj.png
    PCO,brak miesiączki i owulacji.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije prawie 3, litry wody dziennie, bo chodzi glownie o to, pomijajac wody plodowe itd zeby nie miec zaparc i sie regularnie wyprozniac, bo przez to brzuch sie spina k jesg twardy jak kamien ja akudat tak mam, a jak tylko wypije tyle ile potrzeba to problemow z tym nie mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope....co za pytanie...wiadomo ze jesli uprawia sie seks podczas, owulacji to mozna zajsc w ciazy, a dowiesz sie pewnie za miesiac blizej terminu spodziewanej miesiaczki...bo co na forum mozna tutaj wiecej powiedzkec, z lekarzem ttzeba to konsultowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope wrote:
    Hej dziewczyny!
    Zacznę od tego że moje cykle często były bezowulacyjne(zaburzdenia miesiączkowania).Jednak w maju miesiączka wystąpiła(JUPII),trwała od 20.05-do 23.05.W sobotę 04.06 było przytulanko (tego dnia również wystąpiły bóle jajników)-owulacja? w poniedziałek 06.04 wizyta u lekarza,dobra wiadomość-owulacja była psze Pani,ale nie powiem czy to dzis w nocy czy wczoraj ale była.okiejj. Zatem czy jest szansa że się wstrzeliliśmy? Dzięki za odpowiedzi :)

Mysle, ze szansa to jedno, a rezultat druga sprawa. Niestety trzeba czekac bo powiedzenie Tobie tak lub nie bedzie wrozeniem. Natomiast 3mamy kciuki;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 23:00

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się pić więcej niż normalnie, ale jakoś muszę się do tego zmuszać. Ale faktycznie też mam podobnie jak sarcia, im więcej piję, tym mniej mam problemów z zaparciami. Także trzeba dziewczyny o tym pamiętać.
    Dalile o tych wodach płodowych to nie słyszałam, dobrze wiedzieć.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope oczywiście, że jest szansa zwłaszcza jeśli lekarz potwierdził owulację. Trzymamy kciuki :)

Beattkie lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Nohope Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny

gannyx8dhwdxt3nj.png
    PCO,brak miesiączki i owulacji.
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że ilość wypijanych płynów ma wpływ na wody płodowe. Ja mam w dolnej granicy normy i lekarka kazała mi przyjmować co najmniej 2,5 litra płynów dziennie. W te 2,5 litra wlicza się wszystko płynne, a więc i zupa i woda i kawa.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ