X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    No ja juz nie moge sie doczekac :) dobrze ze pracuje to czas mi szybciej leci :)

Mi praca, tez pomagala;-) juz wiesz do kiedy chcesz pracowac?

• twix91 Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu pisałam o bólu i żyłach na piersiach w 9 dpo, dzisiaj dzień przed miesiączka II kreski :) jedna słabsza ale II <3

diewuszka86, wszamanka lubią tę wiadomość

• Near Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twix91 gratki :)

Nie byłam, bo plamka jest troche bledsza i jestem w 100% pewna, że pojawiała się po wymiotach, tak jak i te plamki :) Miałam już tak kiedyś, także nie ma sie czym przejmować- ja bardzo rzadko zwracam, wiec to musi być wielki wysiłek dla mojego organizmu;) ja mam bardzo mało objawów własnie, nawet piersi mnie tylko delikatnie bolą, także sama nie wiem co o tym myśleć...

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twix91 wrote:
    Jakiś czas temu pisałam o bólu i żyłach na piersiach w 9 dpo, dzisiaj dzień przed miesiączka II kreski :) jedna słabsza ale II <3

Gratulacje!! Pięknie :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twix91 wrote:

Pisałam, że tak;-) ze to prawdopobnie ciaza;-) super

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to chyba jestem jakimś wyjątkiem. Nie puściłam pawia ani razu odkąd jestem w ciąży. Nawet jakoś szczególnie mnie nie mdliło, mogłabym policzyć te sytuacje na palcach jednej ręki. Współczuję bo to średnio chyba miłe przeżycie.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    twix91 gratki :)

Nie byłam, bo plamka jest troche bledsza i jestem w 100% pewna, że pojawiała się po wymiotach, tak jak i te plamki :) Miałam już tak kiedyś, także nie ma sie czym przejmować- ja bardzo rzadko zwracam, wiec to musi być wielki wysiłek dla mojego organizmu;) ja mam bardzo mało objawów własnie, nawet piersi mnie tylko delikatnie bolą, także sama nie wiem co o tym myśleć...

Nic nie myslec, taka Twoja ciaza jest i juz;-) sa ciaze nawet bezobjawowe.

• Near Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zauważyłam pewną zależność... jak wstaje rano (powiedzmy w granicach (5-7)) to mnie mdli a jak już przetrwam te godziny (również w tym czasie łapie mnie głód) i dośpię powiedzmy do 9-10 to już jest w miarę ok :)

Wiem, że są ciąże bezobjawowe (tak ja w przypadku diewuszki86, a u mnie mało co sę dzieje) tylko bez jakichkolwiek objawów, człowiek zaczyna się stresować czy aby wszystko ok jest :)

• perliczka_82 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku nie było żadnych objawów, nawet mówiłam mężowi, że tym razem chyba nic z tego. Odrobinę czasem kręciło mi się w głowie i to wszystko. Dopiero później, jak już wiedziałam, że to ciąża, coś się czasm pojawiło - jedno omdlenie, więcej zawrotów głowy, senność (ale mniejsza niż w pierwszej ciąży. Mdłości jako takich też nie mam - czasem tylko jakiś zapach mnie uderzy i wtedy mnie szarpie z pół minuty, a potem się kończy.

W pierwszej ciąży za to już przed terminem @ biegałam co chwilę na siku, no i śpiąca byłam koszmarnie...

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie nie moge spac w ogole... Mam problemy z zasypianiem i jak juz pospie 3-4 godz to budze sie jak glupia i koniec spania... A pozniej chodze marudna...:(

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisnajadłam sie truskawek dziewczyny i jest masakra... tak ze mnie wyrwało wszystko ze nawetnie musiałam sie zbytniowysilać. Tylko martwi mnie bo wszedzie czytam zeby 2lwody pic dziennie ja moze wypijam 0,5l bo jakos nie wiem a i tak na przymus ja pije a Wy jak z ta woda macie?

Zuzka
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij te 2l płynów, nie tylko dlatego, że będziesz więcej sikać. Mi lekarz mówił, że jak będę za mało pić, to będzie problem z wodami płodowymi (za mała ilość).

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Nohope Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Zacznę od tego że moje cykle często były bezowulacyjne(zaburzdenia miesiączkowania).Jednak w maju miesiączka wystąpiła(JUPII),trwała od 20.05-do 23.05.W sobotę 04.06 było przytulanko (tego dnia również wystąpiły bóle jajników)-owulacja? w poniedziałek 06.04 wizyta u lekarza,dobra wiadomość-owulacja była psze Pani,ale nie powiem czy to dzis w nocy czy wczoraj ale była.okiejj. Zatem czy jest szansa że się wstrzeliliśmy? Dzięki za odpowiedzi :)

gannyx8dhwdxt3nj.png
    PCO,brak miesiączki i owulacji.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije prawie 3, litry wody dziennie, bo chodzi glownie o to, pomijajac wody plodowe itd zeby nie miec zaparc i sie regularnie wyprozniac, bo przez to brzuch sie spina k jesg twardy jak kamien ja akudat tak mam, a jak tylko wypije tyle ile potrzeba to problemow z tym nie mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope....co za pytanie...wiadomo ze jesli uprawia sie seks podczas, owulacji to mozna zajsc w ciazy, a dowiesz sie pewnie za miesiac blizej terminu spodziewanej miesiaczki...bo co na forum mozna tutaj wiecej powiedzkec, z lekarzem ttzeba to konsultowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope wrote:
    Hej dziewczyny!
    Zacznę od tego że moje cykle często były bezowulacyjne(zaburzdenia miesiączkowania).Jednak w maju miesiączka wystąpiła(JUPII),trwała od 20.05-do 23.05.W sobotę 04.06 było przytulanko (tego dnia również wystąpiły bóle jajników)-owulacja? w poniedziałek 06.04 wizyta u lekarza,dobra wiadomość-owulacja była psze Pani,ale nie powiem czy to dzis w nocy czy wczoraj ale była.okiejj. Zatem czy jest szansa że się wstrzeliliśmy? Dzięki za odpowiedzi :)

Mysle, ze szansa to jedno, a rezultat druga sprawa. Niestety trzeba czekac bo powiedzenie Tobie tak lub nie bedzie wrozeniem. Natomiast 3mamy kciuki;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 23:00

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się pić więcej niż normalnie, ale jakoś muszę się do tego zmuszać. Ale faktycznie też mam podobnie jak sarcia, im więcej piję, tym mniej mam problemów z zaparciami. Także trzeba dziewczyny o tym pamiętać.
    Dalile o tych wodach płodowych to nie słyszałam, dobrze wiedzieć.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope oczywiście, że jest szansa zwłaszcza jeśli lekarz potwierdził owulację. Trzymamy kciuki :)

Beattkie lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Nohope Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny

gannyx8dhwdxt3nj.png
    PCO,brak miesiączki i owulacji.
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że ilość wypijanych płynów ma wpływ na wody płodowe. Ja mam w dolnej granicy normy i lekarka kazała mi przyjmować co najmniej 2,5 litra płynów dziennie. W te 2,5 litra wlicza się wszystko płynne, a więc i zupa i woda i kawa.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ