X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Near Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ginekolog powiedział, ze to badanie robi się w 12 tygodniu i jest bardzo ważne...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem jakie to badanie, ale wiesz, mi chyba coś się pokiełbasiło, bo ja myślałam, że to badanie za 2 tyg jakimś cudem :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near powodzenia na badaniu, potem jak dzidzius bedzie wiekszy to bedzie połowkowe i jeszcze wiecej beda sprawdzac;-)

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny co ile sa wizyty u gin na początku ciazy i co ile jest robione usg? Mialam robione w poniedziałek a szczerze mówiąc to mogłabym miec co tydzień; ) Jestem w 7 t.c.

Zuzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowi sie zuzka o 3 podstawowych usg wykluczajacych wady u dzidziusia i dajacych pomiary. Ja wiecej nie robie jak nie musze. Natomiast dziewczyny czesto podgladaja co miesiac dzidziusia, wiec tutaj wybor nalezy do Ciebie i do Twojego lekarza. Ja jestem zgodna ze swoim, ze nie damy sobie reki uciac, ze usg jest w 100% bezpieczne.
    Natomiast sama wizyte mam co miesiac i mam badania ginekologiczne;-) tak od 9tc. Inne dziewczyny, pewnie maja inne zdanie i cos Ci napisza;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:52

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa, ja na pierwszym badaniu widzialam tylko pęcherzyk, bez zarodka, więc kolejna wizyta po tygodniu. Na tej wizycie byl mały człowieczek i pikajace serducho. Nastepną wizytę z usg mam zaplanowana po dwóch tygodniach, ale to tak szybko ze wzgledu na mój niski progesteron. Biorę leki, i doktor (i ja;) )chce zobaczyć czy maleństwo sie dobrze rozwija. Tak że częstość usg jest kwestią dość indywidualną.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Near Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Z tego co widzę to raczej pójdę z torbami hehe ;) ale jak trzeba to trzeba!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty na poczatku mialam co 6 tygodni, teraz mam co 4-5 i na kazdej wizycie mam usg, pomiar , opisy i badanie na fotelu za wizyte place 140 zl, zawsze wypada tak ze w kazdym miesiacu mam wizyte;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near nie chce cie martwic ale z torbami pojdziesz, jak vedziesz kompletowac wypraeke i sie dziecko urodzi, dziecko to nieustajace wydatki i zawsze cos ;)

• Near Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje sobie z tego sprawę będziemy bulić bulić bulić hehe ;) ale co zrobić oddamy wszystko dla kochanego dzieciaczka :)

DomiTomi lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzone u mnie objawy po owulacji to:
    Ból głowy przez 3dni ,ból brzucha podczas jazdy samochodem,tradzik mega duzo krostek ktore teraz znikaja,mdłości dwa razy,niechęć do serduszkowania,a ostatecznie to częste wizyty w łazience(zdawalo mi sie ze okres dostałam wcześniej) no i na koniec 2 kreski dwa dni przed terminem @

wszamanka lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys gratulacje;-) ale niespodzianka z kreseczkami przed miesiaczka zazdroszcze;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 11:51

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Klaudys gratulacje;-) ale niespodzianka z kreseczkami przed miesiaczka zazdroszcze;-)

Sama jestem zaskoczona ze przed terminem pokazaly sie dwie kreseczki

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Near Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 6 dni temu wymiotowałam jak kot, przez co pękło mi jakieś naczynko w oku i do tej pory wyglądam jak zombie xd ^^

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ciekawe Near, ze podczas wymiotow akurat. Musiał to byc dla Ciebie porzadny wysilek.

Czesto mecza Cie wymioty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:58

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) dawno mnie tu nie bylo :) ja jak narazie mam lekkie zawroty glowy ale to nawet nie z rana tylko tak bardziej w poludnie...czuje sie jakbym na kacu byla ha ha ale wymiotow narazie nic :) ale pierso mnie tak bola ze masakra . Za dwa tyg pierwsze usg juz sie nie moge doczekac :) obecnie 5 tydz i 2 dni jup jak ten czas leci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka dobre porownanie do kaca;-) mam nadzieje, ze szybko minal Ci te 2 tyg i bedziesz mogla cieszyc sie pierwszymi zdjeciami i widokiem maluszka;-)

• Near Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie nie często. Jak dotąd 3 razy wymiotowałam tylko, że wtedy 2 razy w ciągu jednego dnia ( za pierwszym razem kwasem bo nic na żołądku nie miałam a parę godzin później i śniadaniem i obiadem o.O- od razu sorka za szczegóły xd) Zastanawiałam się czasem czy to nie od soczewek, ale tak samo na gardle wyskoczyło mi pełno czerwonych plamek i na twarzy, więc to już ewidentnie musiało byc od tych wymiotów... śmieszne natomiast jest to, że po 6 dniach dalej to mam na oku ^^

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Niunka dobre porownanie do kaca;-) mam nadzieje, ze szybko minal Ci te 2 tyg i bedziesz mogla cieszyc sie pierwszymi zdjeciami i widokiem maluszka;-)

No ja juz nie moge sie doczekac :) dobrze ze pracuje to czas mi szybciej leci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    No własnie nie często. Jak dotąd 3 razy wymiotowałam tylko, że wtedy 2 razy w ciągu jednego dnia ( za pierwszym razem kwasem bo nic na żołądku nie miałam a parę godzin później i śniadaniem i obiadem o.O- od razu sorka za szczegóły xd) Zastanawiałam się czasem czy to nie od soczewek, ale tak samo na gardle wyskoczyło mi pełno czerwonych plamek i na twarzy, więc to już ewidentnie musiało byc od tych wymiotów... śmieszne natomiast jest to, że po 6 dniach dalej to mam na oku ^^

Czerwone plamki to i moj problem i dziewczyny inne, tez narzekały na nie. Nie wiem co to i jak sie tego pozbyc. U mnie jest lepiej jak przestalam twarz myc woda z kranu tylko woda termalna z avente. Tak mi dematolog polecila. I czuje, ze pomoze.

Co do wymiotow to u mnie 90% wymiotow to same kwasy. Powiem Ci Near, ze moim zdaniem czasami lepsze sa takie objawy niz ich calkowity brak ;-) tak chociaz caly czas czulam ciaze;-)

Bo regeneracja troche trwa. A bylas u okulisty,zeby zapytac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 19:23

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ