X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Near Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ginekolog powiedział, ze to badanie robi się w 12 tygodniu i jest bardzo ważne...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem jakie to badanie, ale wiesz, mi chyba coś się pokiełbasiło, bo ja myślałam, że to badanie za 2 tyg jakimś cudem :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near powodzenia na badaniu, potem jak dzidzius bedzie wiekszy to bedzie połowkowe i jeszcze wiecej beda sprawdzac;-)

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny co ile sa wizyty u gin na początku ciazy i co ile jest robione usg? Mialam robione w poniedziałek a szczerze mówiąc to mogłabym miec co tydzień; ) Jestem w 7 t.c.

Zuzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowi sie zuzka o 3 podstawowych usg wykluczajacych wady u dzidziusia i dajacych pomiary. Ja wiecej nie robie jak nie musze. Natomiast dziewczyny czesto podgladaja co miesiac dzidziusia, wiec tutaj wybor nalezy do Ciebie i do Twojego lekarza. Ja jestem zgodna ze swoim, ze nie damy sobie reki uciac, ze usg jest w 100% bezpieczne.
    Natomiast sama wizyte mam co miesiac i mam badania ginekologiczne;-) tak od 9tc. Inne dziewczyny, pewnie maja inne zdanie i cos Ci napisza;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:52

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa, ja na pierwszym badaniu widzialam tylko pęcherzyk, bez zarodka, więc kolejna wizyta po tygodniu. Na tej wizycie byl mały człowieczek i pikajace serducho. Nastepną wizytę z usg mam zaplanowana po dwóch tygodniach, ale to tak szybko ze wzgledu na mój niski progesteron. Biorę leki, i doktor (i ja;) )chce zobaczyć czy maleństwo sie dobrze rozwija. Tak że częstość usg jest kwestią dość indywidualną.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Near Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Z tego co widzę to raczej pójdę z torbami hehe ;) ale jak trzeba to trzeba!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty na poczatku mialam co 6 tygodni, teraz mam co 4-5 i na kazdej wizycie mam usg, pomiar , opisy i badanie na fotelu za wizyte place 140 zl, zawsze wypada tak ze w kazdym miesiacu mam wizyte;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near nie chce cie martwic ale z torbami pojdziesz, jak vedziesz kompletowac wypraeke i sie dziecko urodzi, dziecko to nieustajace wydatki i zawsze cos ;)

• Near Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje sobie z tego sprawę będziemy bulić bulić bulić hehe ;) ale co zrobić oddamy wszystko dla kochanego dzieciaczka :)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzone u mnie objawy po owulacji to:
    Ból głowy przez 3dni ,ból brzucha podczas jazdy samochodem,tradzik mega duzo krostek ktore teraz znikaja,mdłości dwa razy,niechęć do serduszkowania,a ostatecznie to częste wizyty w łazience(zdawalo mi sie ze okres dostałam wcześniej) no i na koniec 2 kreski dwa dni przed terminem @

wszamanka lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys gratulacje;-) ale niespodzianka z kreseczkami przed miesiaczka zazdroszcze;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 11:51

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Klaudys gratulacje;-) ale niespodzianka z kreseczkami przed miesiaczka zazdroszcze;-)

Sama jestem zaskoczona ze przed terminem pokazaly sie dwie kreseczki

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Near Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 6 dni temu wymiotowałam jak kot, przez co pękło mi jakieś naczynko w oku i do tej pory wyglądam jak zombie xd ^^

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ciekawe Near, ze podczas wymiotow akurat. Musiał to byc dla Ciebie porzadny wysilek.

Czesto mecza Cie wymioty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:58

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) dawno mnie tu nie bylo :) ja jak narazie mam lekkie zawroty glowy ale to nawet nie z rana tylko tak bardziej w poludnie...czuje sie jakbym na kacu byla ha ha ale wymiotow narazie nic :) ale pierso mnie tak bola ze masakra . Za dwa tyg pierwsze usg juz sie nie moge doczekac :) obecnie 5 tydz i 2 dni jup jak ten czas leci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka dobre porownanie do kaca;-) mam nadzieje, ze szybko minal Ci te 2 tyg i bedziesz mogla cieszyc sie pierwszymi zdjeciami i widokiem maluszka;-)

• Near Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie nie często. Jak dotąd 3 razy wymiotowałam tylko, że wtedy 2 razy w ciągu jednego dnia ( za pierwszym razem kwasem bo nic na żołądku nie miałam a parę godzin później i śniadaniem i obiadem o.O- od razu sorka za szczegóły xd) Zastanawiałam się czasem czy to nie od soczewek, ale tak samo na gardle wyskoczyło mi pełno czerwonych plamek i na twarzy, więc to już ewidentnie musiało byc od tych wymiotów... śmieszne natomiast jest to, że po 6 dniach dalej to mam na oku ^^

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Niunka dobre porownanie do kaca;-) mam nadzieje, ze szybko minal Ci te 2 tyg i bedziesz mogla cieszyc sie pierwszymi zdjeciami i widokiem maluszka;-)

No ja juz nie moge sie doczekac :) dobrze ze pracuje to czas mi szybciej leci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    No własnie nie często. Jak dotąd 3 razy wymiotowałam tylko, że wtedy 2 razy w ciągu jednego dnia ( za pierwszym razem kwasem bo nic na żołądku nie miałam a parę godzin później i śniadaniem i obiadem o.O- od razu sorka za szczegóły xd) Zastanawiałam się czasem czy to nie od soczewek, ale tak samo na gardle wyskoczyło mi pełno czerwonych plamek i na twarzy, więc to już ewidentnie musiało byc od tych wymiotów... śmieszne natomiast jest to, że po 6 dniach dalej to mam na oku ^^

Czerwone plamki to i moj problem i dziewczyny inne, tez narzekały na nie. Nie wiem co to i jak sie tego pozbyc. U mnie jest lepiej jak przestalam twarz myc woda z kranu tylko woda termalna z avente. Tak mi dematolog polecila. I czuje, ze pomoze.

Co do wymiotow to u mnie 90% wymiotow to same kwasy. Powiem Ci Near, ze moim zdaniem czasami lepsze sa takie objawy niz ich calkowity brak ;-) tak chociaz caly czas czulam ciaze;-)

Bo regeneracja troche trwa. A bylas u okulisty,zeby zapytac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 19:23

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ