Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMowi sie zuzka o 3 podstawowych usg wykluczajacych wady u dzidziusia i dajacych pomiary. Ja wiecej nie robie jak nie musze. Natomiast dziewczyny czesto podgladaja co miesiac dzidziusia, wiec tutaj wybor nalezy do Ciebie i do Twojego lekarza. Ja jestem zgodna ze swoim, ze nie damy sobie reki uciac, ze usg jest w 100% bezpieczne.
Natomiast sama wizyte mam co miesiac i mam badania ginekologiczne;-) tak od 9tc. Inne dziewczyny, pewnie maja inne zdanie i cos Ci napisza;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:52
-
zuzkaa, ja na pierwszym badaniu widzialam tylko pęcherzyk, bez zarodka, więc kolejna wizyta po tygodniu. Na tej wizycie byl mały człowieczek i pikajace serducho. Nastepną wizytę z usg mam zaplanowana po dwóch tygodniach, ale to tak szybko ze wzgledu na mój niski progesteron. Biorę leki, i doktor (i ja;) )chce zobaczyć czy maleństwo sie dobrze rozwija. Tak że częstość usg jest kwestią dość indywidualną.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sprawdzone u mnie objawy po owulacji to:
Ból głowy przez 3dni ,ból brzucha podczas jazdy samochodem,tradzik mega duzo krostek ktore teraz znikaja,mdłości dwa razy,niechęć do serduszkowania,a ostatecznie to częste wizyty w łazience(zdawalo mi sie ze okres dostałam wcześniej) no i na koniec 2 kreski dwa dni przed terminem @wszamanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo ja jak narazie mam lekkie zawroty glowy ale to nawet nie z rana tylko tak bardziej w poludnie...czuje sie jakbym na kacu byla ha ha ale wymiotow narazie nic ale pierso mnie tak bola ze masakra . Za dwa tyg pierwsze usg juz sie nie moge doczekac obecnie 5 tydz i 2 dni jup jak ten czas leci
-
nick nieaktualny
-
No własnie nie często. Jak dotąd 3 razy wymiotowałam tylko, że wtedy 2 razy w ciągu jednego dnia ( za pierwszym razem kwasem bo nic na żołądku nie miałam a parę godzin później i śniadaniem i obiadem - od razu sorka za szczegóły xd) Zastanawiałam się czasem czy to nie od soczewek, ale tak samo na gardle wyskoczyło mi pełno czerwonych plamek i na twarzy, więc to już ewidentnie musiało byc od tych wymiotów... śmieszne natomiast jest to, że po 6 dniach dalej to mam na oku ^^
-
nick nieaktualnyNear wrote:No własnie nie często. Jak dotąd 3 razy wymiotowałam tylko, że wtedy 2 razy w ciągu jednego dnia ( za pierwszym razem kwasem bo nic na żołądku nie miałam a parę godzin później i śniadaniem i obiadem - od razu sorka za szczegóły xd) Zastanawiałam się czasem czy to nie od soczewek, ale tak samo na gardle wyskoczyło mi pełno czerwonych plamek i na twarzy, więc to już ewidentnie musiało byc od tych wymiotów... śmieszne natomiast jest to, że po 6 dniach dalej to mam na oku ^^
Czerwone plamki to i moj problem i dziewczyny inne, tez narzekały na nie. Nie wiem co to i jak sie tego pozbyc. U mnie jest lepiej jak przestalam twarz myc woda z kranu tylko woda termalna z avente. Tak mi dematolog polecila. I czuje, ze pomoze.
Co do wymiotow to u mnie 90% wymiotow to same kwasy. Powiem Ci Near, ze moim zdaniem czasami lepsze sa takie objawy niz ich calkowity brak tak chociaz caly czas czulam ciaze;-)
Bo regeneracja troche trwa. A bylas u okulisty,zeby zapytac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 19:23