X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twix91 wrote:
    Cześć dziewczyny :) ostatnia miesiączkę miałam 11 maja ale owulacja była 29 maja wiec 18 dc, na wizycie niestety nie u mojego lekarza (urlop) dostałam usg na którym są takie wartości pęcherzyk 10.7 mm pęcherzyk żółtkowy 3.5 mm czy to jeszcze za wcześnie na zarodek ? Jak myślicie ? Nic sie nie dopytalam ponieważ lekarz był nie przyjemny, wizyta następna 30.06 juz u mojego lekarza. Data na gorze usg 5t5d a na dole koło wymiarów 4t1d.
    Pozdrawiam ;)

Ja gdzieś w polowie 4tc miałam sam pecherzyk i dostałam opiernicz, ze wczesnie jeszcze i nie bedzie nic wiecej widac. Mysle, ze trzeba poczekac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana wrote:
    Witam
    Mam takie pytanie juz kiedyś pisałam ale okazało sie ze ciazy brak
    W piątek 6 dni temu miałam podany pregnyl 5000 na pęknięcie pęcherzyka owulacja była w sobote jutro mam termin spodziewanej miesiączki dzis jest moj 19 dc
    I tu moje pytanie zrobiłam dzis test ciążowy wiem ze pregnyl moze sfałszować wynik do 14 dni ale skoro jutro mam termin spodziewanej miesiączki to wydaje mi sie ze test powinien juz wyjsć
    Wiem ze panikuje ale moze któraś przeszła to samo
    Proszę o odpowiedz

U mnie test 3dni przed okresem był negatywny, ale pamietam, ze jakos robilam bete jednoczesnie i okazalo sie, ze mam 11betabhcg, a moj test wykrywal ciaze od 14hcg.

• weron129 Nowa

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, 12 czerwca miałam owulacje, chłopak we mnie skonczył. 4 dni od owulacji bolał mnie stasznie jajniki, 3 dni spokoju i znowu. w dodatku 26 powinnam dostać miesiączke, a nic mnie nie boli jak na okres, zawsze cierpiałam tydzien przed, a teraz cisza ;> Dalej mnie boli lewy jajnik i raz sie obudziłam z bólem brzucha ale takim dziwnym jakby pulsującym, robiłam test w poniedziałek, raczej za wczesnie wszyszedł negatywny. Do tego w wtorek bolało mnie gardło rano krew mi sie z nosa lała i bylam mega osłabiona wszystko trwało jeden dzien teraz tylko mam bardzo suche usta gdzie mi sie to nigdy nie zdazalo, a do tego wszystkiego mam straszne gazy, nie mogę ich powstrzymać i ciągłe siusiu :(
    Poradzcie kochane, ciąża czy nie?

weron129
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weron jezeli objawy, ktore wymieniłaś sa dla Ciebie nowe to cos sie napewno dzieje, jest to reakcja organizmu na cos: moze na ciaze, moze na pogode;) Chodzi o to, ze powiedziec Ci, ze to ciaza moze tylko test betahcg lub jak za dziala test z apteki;) Powodzenia.
    Moj pierwszy objaw pojawił sie 9 lub 10 dni po owulacji, bol jajnikow przed okresem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuliettaBro wrote:
    Byłam wczoraj na badaniu krwi beta hcg i czekałam do północy, wynik mi wyszedł że mam <0.100 mlU/ml to oznacza, że nie jestem w ciąży czy za wcześnie? owulację miałam 10/11 czerwca, a objawy miałam bardzo podobną do wczesnej ciąży i nie wiem co jest grane

Nie no, bez przesady jesli owulacje mialas okolo 10.06 to przeciez ona trwa kilka dni , wiec nawet jesli jestes w ciazy to, beta hcg moze jeszcze nie wykryc jesli jest to bardzo wczesna ciaza, na beta hcg sie chodzi po dniu spodziewanej miesiaczki jesli testy wychodza negatywne. Poczekaj do terminu okresu, zrob najpierw test sikajacy a jesli dalej okres nie przyjdzie dopiero idz na hcg, ja na hcg szlam 2 tygodnie po germinie okresu i mialam wtedy 458 dopiero, wiec spokojnje

JuliettaBro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieaczyny nie rozumiem troche robienia testow czy badan z krwi zanim minie termin okresu.... w tych sprawach trzeba determinacji imcierpliwosci, bo wbrew pozorom zajscie w ciaze to nie jes bulka z maslem, ja sie o dziecko staralam 2 lata i sie doszikiwalam wszedzie objawow i o malo co w nerwice nie popadlam...

wiecej luzu, spokoju i nic na sile, czekajcie spokojnie na okrss i wtedy interweniujcie po kilku dniach jesli nie przyjdzie, ja przez tl moje wymyslone objawy przesunelam sobie okres o 2 tygodnie, wszystko to czasami jesg przez nasza psychike i nerwy zwiazane z checia posiadania dziecka.

Sylwia91, JuliettaBro lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dzieaczyny nie rozumiem troche robienia testow czy badan z krwi zanim minie termin okresu.... w tych sprawach trzeba determinacji imcierpliwosci, bo wbrew pozorom zajscie w ciaze to nie jes bulka z maslem, ja sie o dziecko staralam 2 lata i sie doszikiwalam wszedzie objawow i o malo co w nerwice nie popadlam...

wiecej luzu, spokoju i nic na sile, czekajcie spokojnie na okrss i wtedy interweniujcie po kilku dniach jesli nie przyjdzie, ja przez tl moje wymyslone objawy przesunelam sobie okres o 2 tygodnie, wszystko to czasami jesg przez nasza psychike i nerwy zwiazane z checia posiadania dziecka.
    Ja poszłam przed terminem @ ale to dlatego że byłam pewna że się udało i hcg to potwierdziło. Prowadziłam wykres, miałam plamienie implantacyjne i stan podgoraczkowy całe dnie od tamtej pory.. Ale nie raz już wariowalam i tak samo miałam problemy z okresem wtedy. Warto trochę wyluzowac. Wątki o negatywnych testach i ciąży znałam na pamięć....

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bede w drugiej ciazy, tez mam zamiar isc na bete przed okresem i sikac na testy;) mi to sprawiało przyjemnosc i dzieki temu mam piekny pecherzyk z usg z 4tc.
    Oczywiscie nerwy niewskazane i zlosc. Dlatego trzeba poprostu wypracowac do siebie podejscie tak, zeby czuc sie jednak dobrze, bez stresu. U mnie naszczescie była to bułka z masłem i zycze Wszystkim takich doswiadczen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 23:31

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam się czujecie w te upalne dni? Ja do południa super mam tyle energii ze moglabym góry przenosic a popołudniu już jest gorzej mdłości i przeważnie codziennie wieczorem jest awaria a Wy jak tam?

Zuzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzkaa tragedia:)

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie co Ty gadasz przeziez Ty juz sporo jestes w ciąży? Zle sie czujesz?

Zuzka
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał doprowadza do szału pewnie :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzkaa no powiem Ci z brzuchem w takie upały to też średnio fajnie. Każdy etap ciąży ma swoje plusy i minusy. Na szczęście od poniedziałku ma się trochę "ochłodzić".

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa wrote:
    Beattkie co Ty gadasz przeziez Ty juz sporo jestes w ciąży? Zle sie czujesz?

Duszno mi jest jezeli chodzi o upał:) na slonce nie wychodze, wczoraj bylam 40 minut i dostalam jakiegos uczulenia. Gdyby bylo chlodniej moglabym wyjsc i sie przewietrzyc, a tak zamykam sie w mieszkaniu bo chlodno. Natomiast ogolnie mam kiepska ciaze i jestem w 3/4 lezaca. Nawet sidziec nie bardzo moge. Zuzka mam nadzieje, ze Ci przejdzie;-) chociaz potem bedzie fajne wspominac byle porod zakonczył sie dobrze. Jaka masz awarie wieczorem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 14:28

• Tami Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez jest strasznie duszno :/ od rana do nocy... Mam wrażenie ze za malo powietrza nabieram a jak znaczne robić pełne wdechy raz po razie to czuje ze się hiperwentyluje :/ i być tu mądry ;)

Julietta- płodność szybko wraca po tabletkach. Mi lekarz dal 3 miesiące :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami niestety dziś przyszła @ dzień przed terminem, nie udało mi się zajść w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek czyli jednak nie jestem w ciąży :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuliettaBro wrote:
    Tami niestety dziś przyszła @ dzień przed terminem, nie udało mi się zajść w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek czyli jednak nie jestem w ciąży :(
    juliettaBro moze to nie jest łatwe, ale mi kolezanka polecila, zeby traktowac ciaze nie z tesknota do niej tylko tak, ze albo bedzie, albo nie wtedy organizm jest najabrdziej zrelaksowany. Jej pomoglo i mi tez.
    3mam kciuki i badz dobrej mysli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 20:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie dziękuję za poradę, z tego słyszałam żeby nie za bardzo świrować ani nie myśleć o dziecku tylko zrelaksować i traktować swoją przyjemność, a co ma być to będzie :)

Beattkie lubi tę wiadomość

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julietta, z tego co mówiła mi kiedyś gin to po odstawieniu tabletek (szczególnie po długotrwałym ich przyjmowaniu) organizm może dochodzić do swojej naturalnej równowagi hormonalnej jeszcze kilka cykli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 22:08

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie :)
    Piszę z pomocą i zapytaniem jak część kobietek z nas, a konkretniej o objawy.
    Ostatnią @ miałam 10 maja, natomiast owulacja miała nastąpić w dniach 22-28 maja. Dodam że @ zdarzają mi się spóźniać o 4 - 6 dni. Współżyłam z mężem 29 maja(nie wiem czy pora dnia ma jakieś znaczenie ale było to z rana ;) ). 10 czerwca powinnam dostać @, lecz się nie pojawił i dzisiaj mija 14 dzień opóźnienia miesiączki.
    Test robiłam przedwczoraj, po 12 dniach opóźnionej miesiączki, pokazała się jedna kreska, ale test przyznam że był najprostszy, akurat miałam taki gdy zakupiłam termometr i dostałam 10 sztuk gratis do niego więc boję się że to może być bubel.
    Od ponad tygodnia mam silne napady głowy, a od kilku dni delikatne osłabienia organizmu, a od 3 dni mam strasznie silne bóle w podbrzuszu, takie że całe dnie w pracy chodzę zgięta w pół i już nie mogę wytrzymać :( Nie miałam żadnych silnych mdłości, ale zauważyłam też bardzo silne wzdęcia i gazy. Wiem że nie jest to dużo informacji, ale bardzo bym Was prosiła o poradę. Na co dzień mieszkam w UK, a tutaj niestety tak szybko nie dam rady umówić się na badania krwi lub do lekarza.
    Zakupiłam dzisiaj już lepszy test, lecz jeszcze go nie robiłam. Powinnam go zrobić jutro, czy jeszcze się wstrzymać??
    Byłabym bardzo wdzięczna Wam za pomoc. :)
    Z góry ślicznie dziękuję za Wasze porady :)

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ