Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
diewuszka86 wrote:Niuunka ja 7 m-c zaczęłam a już mam taki brzuch, że na moje oko mogłabym rodzić a tu jeszcze ponad 2 m-ce oczekiwania. A u mnie wszystko ok, maluszek waży już 1 kg i zdrów jak ryba
O jejku jeszcze dwa miesiace ja tez bym juz chciala byc w 7 a jak sie czujesz ? -
Gakin wrote:cześć, dziewczyny powiedzcie proszę czy jak robiłyście testy ciążowe to kreski były wyraźne? bo mi wychodzą ale blade isama nie wiem a bete dopiero we wtorek mogę zrobić. Mam straszne mdłości, robiłam testy strumieniowe i raz paskowy. niby wszystkie pozytywne ale takie blade
Hej mi tez wychodzily blade moich kresek nikt nie widzial a teraz moja blada kreska ma juz ponad 13 tyg takze gratulacje bo blada kreska to dzidzia:) -
nick nieaktualnyNiunka
uwierz mi ze nie chciala bys byc juz w 7 miesiacu, bo im wiekszy brzuch tym jest gorzej ciesz sie ze to dopiero poczatki u mnie za chwile zacznie sie 8 miesiac a ledwo juzmdaje rade chodzic, nie wspominajac juz ze mam problem zeby sie normalnie podmyc o goleniu nog czy innych miejsc to moge zapomnoec nawet z lusterkiem przez ten duzy brzuch nie mozna nawet reki przelozyc, no i oczywiscie juz czuc porod w powietrzu, takze ciesz sie ze nie da sie tego przyspieszyc -
niuunka28 wrote:O jejku jeszcze dwa miesiace ja tez bym juz chciala byc w 7 a jak sie czujesz ?
Zleci zobaczysz. Ja nie wiem kiedy ten czas leci. A czuję się dobrze, dzięki. Trochę pobolewają mnie plecy i ciężko mi momentami w pracy, ale ogólnie ok, najgorzej w upały. A Ty ciesz się ciążą 2 trymestr to najfajniejszy czas A na kiedy masz termin? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyniuunka28 wrote:O jejku jeszcze dwa miesiace ja tez bym juz chciala byc w 7 a jak sie czujesz ?
Niuunnka sama zobaczysz czy byś chciała:) ja teraz praktycznie w 8 mam najlepsze wyniki z całego okresu ciąży i jeszcze w tym tygodniu ściany w kuchni malowałam, a brzuszek mam średni. Paznokcie u nóg sama sobie maluje, golę się i nie mam problemów z wykonywaniem normalnych czynności.
Jestem powolniejsza wiadomo- nawet z samej uwagi na brzuszek.
Uważam, że to mój najlepszy miesiąc i ja osobiście wolę 3 trymestr niż 1.
Wiec nie sugeruj się innymi ciazami niewiadomo jak u Ciebie będzie. Ja napewno wolałabym być po porodzie jeżeli mogłabym wybierać, ciąża ogólnie mnie nie kręci:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 00:57
-
Dokładnie zgadzam się z Beattkie, każdy ciążę przechodzi inaczej, więc Niuunka sama zobaczysz jak się będziesz czuć.
Owszem zaawansowana ciąża sprawia wiele problemów, ale są też plusy. Duży brzuszek to przecież znak, że maluszek rośnie. Kopniaki to coś pięknego, na początku było to dla mnie dziwne, dziś wyczekuję ich każdego dnia. Poza tym ten najgorszy czas to ledwie 2, 3 końcowe miesiące, chyba to nieduża cena za to że potem maleństwo jest z nami. Każdy przeżywa po swojemu, mi stan ciąży bardzo odpowiada mimo wielu nieudogodnień. -
Witajcie kochane
12 września ide na prywatną wizyte ginekologiczna do pani która od podstaw przygotowuje do ciąży zobaczymy co nam powie i w tej kwestii kasa nie gra roli.. Ale na moje oko to przez stresy w pracy wszystko idzie nie tak jak ma.
Odezwę się za jakiś czas5 nie udanych prób IUI - rok 2017
20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dziś mam wynik bety 15dpo 544,4 także testy się nie myliły.
Mam do was jeszcze pytanie bo ja się kompletnie nie znam. Wizytę u lekarza mam umówioną za tydzień w czwartek. Nie za późno? Z jednej strony wolę pójść tak, żeby lekarz już coś widział a z drugiej nie wiem. Zaszłam w ciążę z TSH 2,6. Zastanawiam się czy ze względu na to nie iść szybciej.
Jutro mogę zbadać TSH rano żeby sprawdzić i przy okazji betę jak rośnie. Mogę zrobić w innym labolatorium czy to by było bez sensu?Filipek - 09.03.17 -
nick nieaktualnyGakin moim zdaniem najlepiej poczekać na wizytę jak juz będzie serduszko czyli jakiś 6tc. Do tego okresu lekarze nic nie mówią i nie mogą wydać nawet książeczki ciąży. Chyba, ze np masz ochotę wcześniej i nie możesz się doczekać, tylko wtedy na usg możesz mieć np. jeszcze sam pęcherzyk:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 13:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny moje drogie no sarcia ja mysle ze tez bede w miare duza ale mam nadz,ze jakos dam rade no beattkie &diewuszka czuje sie dobrze:) przytylam juz 4.5 kg a za 2 dni zaczynam 15 tydz czas leci szybko. . . Ogolnie mdlosci juz prawie ustaly i w sumie nie czuje sie jakos super zmeczona takze jal narazie jest super:)
-
Witam, mam pytanko jak długo czuliście cmienie i ból taki delikatny nie okresowy (przynajmniej tak mi sie wydaje) pobolewa mnie i troszkę sie martwię
Byłam dzisiaj na usg, nic tam w środku niepokojącego sie nie dzieje, wszystko przebiega prawidłowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 18:02