X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Wracam po 3 mies 3 cyklach w których olałam wszystko w 4 lipcowym trafiło że miałam urlop i tak od tyg spóźnia mi się @ podbrzusze jak nei boli całe tak kłuje w lewym boku , piersi jak nigdy bolą tylko sutki czasem zemdli tak znikąd a test ciążowy negatywny dziś nie wytrzymałam i zrobiłam, humorki też mam złowieszcze raz się śmieję za chwilę mogę ryczeć jak bóbr
    Uprzedzę wszystkie mąż po 3 mies kuracji zrobił kolejne badania pod kątem jakości i ruchliwości plemników i badania są dobre lepsze jak za pierwszym razem. Od ponad roku brałam Folik przez 4 mies Ovarin i wróciłam do kwasiku , żel Conceive plus też jakoś nie daje rezultatu.
    Staram się nie myśleć o tym w pracy zapominam ale gdy wracam do domu róznie bywa

Dziś mija 1,5 roku od starań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 10:33

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • Minie Nowa

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Dziewczyny potrzebuje pomocy, jest to mój 36 tydzień cyklu a @ brak, w dodatku nie mam żadnych objawów, ani piersi mnie nie bolą ani brzuch, robiłam test 12 dni po owulacji i wyszedł negatywny, a betę będę mogła zrobić dopiero w przyszłym tyg. Już sama nie wiem co mam o tym sądzić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi wrote:
    Witajcie

Wracam po 3 mies 3 cyklach w których olałam wszystko w 4 lipcowym trafiło że miałam urlop i tak od tyg spóźnia mi się @ podbrzusze jak nei boli całe tak kłuje w lewym boku , piersi jak nigdy bolą tylko sutki czasem zemdli tak znikąd a test ciążowy negatywny dziś nie wytrzymałam i zrobiłam, humorki też mam złowieszcze raz się śmieję za chwilę mogę ryczeć jak bóbr
    Uprzedzę wszystkie mąż po 3 mies kuracji zrobił kolejne badania pod kątem jakości i ruchliwości plemników i badania są dobre lepsze jak za pierwszym razem. Od ponad roku brałam Folik przez 4 mies Ovarin i wróciłam do kwasiku , żel Conceive plus też jakoś nie daje rezultatu.
    Staram się nie myśleć o tym w pracy zapominam ale gdy wracam do domu róznie bywa

Dziś mija 1,5 roku od starań.
    Cludi mocno 3 mam kciuki, żeby się udało. Daj koniecznie znac!
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie wrote:
    Witajcie

Dziewczyny potrzebuje pomocy, jest to mój 36 tydzień cyklu a @ brak, w dodatku nie mam żadnych objawów, ani piersi mnie nie bolą ani brzuch, robiłam test 12 dni po owulacji i wyszedł negatywny, a betę będę mogła zrobić dopiero w przyszłym tyg. Już sama nie wiem co mam o tym sądzić...
    Minie moim zdaniem za wcześniej na test ciążowy. 12 dni p.ow, a zapłodnienie może trwać 7d wiec 5 d po zapłodnieniu nie ma szans raczej, zeby test pokazał ciążę.... Poczekaj z beta jeszcze chwilkę i życzę powodzenia.

• JustynaK90 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86
    Dziękuje też mam nadzieje. A jak się czujesz?

Cludi
    Trzymam kciuki, urlop, wakacje człowiek zwalnia tempo, szansa duża:) może test był za szybko.

Minie
    Ja bym testowała jeszcze raz za jakieś 3-4 dni :)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

<3
  • Near Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Ja dzisiaj po kolejnym usg, za miesiąc połówkowe :) Dzidzia rozwija sie prawidłowo i wszystko ok :) Dzisiaj po raz pierwszy też mój był ze mną widział dzidzie i serducho.. był zachwycony :) Trochę też inaczej gin mnie potraktował przez to, ze z narzeczonym byłam.... pytał czy brzuch mnie boli jak powiedziałam, że czasem to kazał odpoczywać, nie przeciążać się. Jak będzie gorąco to siedzieć w domu, ewentualnie wieczorem w chłodzie wychodzić ;) Nawet zdjęcie usb bardziej widoczne, wstawiłabym ale nie umiem xd

Jedyne co mnie zirytowało to pielęgniarka wypisała mi l4 na miejsce zameldowania a nie na zamieszkania -_- pytała mi sie po fakcie, czy mialam jakas kontrole z zussu i ile juz jestem na l4 i stwierdzila ze nie powinnam miec kontroli, wiec luzik... mi sie wydaje ze wlasnie przez takie skakanie z miejsca zamieszkania moze byc ta kontrola ....
    Jak Wy myślicie przejdzie takie coś w ogóle?

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near gratuluję emocji związanych z wizytą usg:) Fajnie, że mąż Ci towarzyszył myślę, że dla niego to również świetne doświadczenie. To prawda warto zabierać faceta ze sobą wtedy głupot lekarze nie mówią....
    Ja bym się adresem nie przyjmowała. Nie znam nikogo kto miał kontrolę z ZUS w ciąży. Wydaje mi się, że bardziej czepiają kwestii związanych z zatrudnieniem.

• Near Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic już niestety nie zrobię, owa Pani od jura ma urlop (stąd też pewnie bezmyślne przepisywanie adresu z dowodu- za pierwszym razem też ona mi wypisywała i tu już sie zapytała czy miejsce zamieszkanie takie same jak w dowodzie) mam tylko nadzieję, że żadnych kontroli nie będzie nie będe miała nieprzyjemności czy czekać na pieniądze eh ;/

Co prawda to prawda polecam chodzić z facetem do gina, zupełnie inaczej sie zachowują wtedy :)

dzisiaj z kolei też coś mnie boli w karku z prawej strony i promieniuje az do dłoni nie wiem co o tym myśleć czy to od ciąży...? I jeszcze przed chwilą serce zaczęło mnie kłóć super no po prostu :(

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Cludi mocno 3 mam kciuki, żeby się udało. Daj koniecznie znac!
    :)

No niestety w pracy tak mnie skręciło że aż usiadłam no i niestety @ dopadła mnie
    ja już się serdecznie poddaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi wrote:
    No niestety w pracy tak mnie skręciło że aż usiadłam no i niestety @ dopadła mnie
    ja już się serdecznie poddaje

Cludi nie ma co się poddawać. Jest przykro, ale trzeba walczyć dalej tzn żyć. Niestety na pewne kwestie nie mamy wpływu, ale każdy cykl jest nowa szansa, która trzeba wykorzystać :*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaK90 wrote:
    diewuszka86
    Dziękuje też mam nadzieje. A jak się czujesz?

Cludi
    Trzymam kciuki, urlop, wakacje człowiek zwalnia tempo, szansa duża:) może test był za szybko.

Minie
    Ja bym testowała jeszcze raz za jakieś 3-4 dni :)

Czuję się bardzo dobrze :) Pewne rzeczy zaczęły mi sprawiać problemy, brzuch mam już dość spory (mały będzie chyba całkiem duży), ale cieszę się, że coraz bliżej do spotkania z dzidzią. Czasami mały nie daje pospać w nocy bo uaktywnia się akurat najbardziej jak się kładę, ale takie kopniaki tylko mnie cieszą :)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Cludi nie ma co się poddawać. Jest przykro, ale trzeba walczyć dalej tzn żyć. Niestety na pewne kwestie nie mamy wpływu, ale każdy cykl jest nowa szansa, która trzeba wykorzystać :*

Tak tak, zgadzam się! :)

l54t4dr.png
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czas ginekologa zmienić i iść prywatnie do sprawdzonego ahj wszystko sie chrzani robota .. przyjaźń .. ze wszystkim sama

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi wrote:
    Chyba czas ginekologa zmienić i iść prywatnie do sprawdzonego ahj wszystko sie chrzani robota .. przyjaźń .. ze wszystkim sama
    Cludi we wszystkim jest ważna postawa.
    to Ty musisz mieć siłę to Twoje życie.
    Jeżeli zostajesz sama to pokochaj samotność niech nie będzie Twoim wrogiem bo inaczej nigdy nie będziesz radosna, a tak weź swoje trudności usiądź z nimi przy stole i napij się z nimi herbaty....

Ja, tez sporo przeszłalam.
    Jeżeli trzeba zmienić lekarza to trudno to znaczy, ze masz możliwość poznania kogoś kto Ci pomoże. Ja miałam 4 lekarzy prowadzacych i dopiero teraz czuję się dobrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 17:54

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kobitki moje :) co tam u was ? Mi brzucho rosnie :) w sumie wyglad jalbym byla juz w 5 miesiacu a dop 3 skonczylam ha ha. Oj Dalie pewnie juz po :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuunka ja 7 m-c zaczęłam a już mam taki brzuch, że na moje oko mogłabym rodzić :P a tu jeszcze ponad 2 m-ce oczekiwania. A u mnie wszystko ok, maluszek waży już 1 kg i zdrów jak ryba :)

l54t4dr.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, dziewczyny powiedzcie proszę czy jak robiłyście testy ciążowe to kreski były wyraźne? bo mi wychodzą ale blade isama nie wiem a bete dopiero we wtorek mogę zrobić. Mam straszne mdłości, robiłam testy strumieniowe i raz paskowy. niby wszystkie pozytywne ale takie blade :(

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin dziewczynom często wychodziły blade kreski jak cofniesz się o kilka stron to sa posty na ten temat. Moim zdaniem jeżeli użyłaś min 2 testów i w obu przypadkach jest linia nawet słaba to ciąża:) jeden test może zawalić, ale dwa moim zdaniem nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 19:29

niuunka28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Hej mi test wyszedl juz 4 dni przed okresem ale to taki ze nikt po za mna tego cienia kreski nie widzial:)poczekaj do dnia okresu bo po co sie stresowac :) powodzwnia

Tutaj przykładowy post niunki o bladej kresce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 19:29

• Gakin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) u mnie ciężko określić @ bo mam różnie od 31 do 42 dni.

Filipek - 09.03.17 :)
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ