X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, na test sikany to jeszcze troszkę za wcześnie. Poczekaj do dnia miesiączki albo jak nie masz cierpliwości, to leć na betę ;)
    Objawy mogą być ciążowe, ale mogą nie być. Jeśli jednak nie potwierdzisz ciąży, a zawroty głowy będą się powtarzać, to tak czy inaczej marsz do lekarza!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was jeszcze przed zrobieniem testu miała jakieś objawy? Pewnie ten temat już się powielał. Jestem w 9/10 dpo nie jestem dokładnie pewna, bo nie sprawedzałam testami w tym miesiącu, tylko zawsze gdzieś w okolicach 16dc miałam owulacje. Dwa dni temu prawie się popłakałam, bo dostawca jedzenia przyniósł mi złe danie. Mogłabym spać cały dzień, chociaż wstaje w granicach 11/12. Dzisiaj jak szłam do toalety zakręciło mi się w głowie tak, że musiałam usiąść, a nigdy mi się to nie zdarzało. Robiłam dzisiaj test- negatywny. Dlatego sama już nie wiem.

Hej mi test wyszedl juz 4 dni przed okresem ale to taki ze nikt po za mna tego cienia kreski nie widzial:)poczekaj do dnia okresu bo po co sie stresowac :) powodzwnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pierwszy objaw, który zauważyłam wystąpił 9/10 po natomiast na test moim zdaniem jest wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 19:47

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedz, dalyscie mi nadzieje :) a mam jeszcze pytanie po ilu dniach najwcześniej wyszedł Wam test ?

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy test zrobiłam 3 -4 dni przed okresem i nic nie wyszło potem jakoś 5 dni po spóźnionym. Ale jak już okres nie wystąpił to było to dla mnie 100% pewne:) test zrobiłam na pamiatke:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 22:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie negatywny test wyszedł w dniu spodziewanej miesiączki, było Boże Narodzenie, więc specjalnie robiłam, żeby sprawdzić czy będę mogła pić alko, na szczęście nikt nie częstował. Ledwo widoczna, różowa kreska była dopiero cztery dni później :)

• darek Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) 2 dni temu robiłam betę.
    Po 13 cs wreszcie zobaczyłam pozytywny wynik :)

Wyszło 50,2 a test ciążowy-słaba druga kreska. Dziś z ciekawości powtórzyłam test i kreski są równego koloru (test tej samej firmy). Domyślam się, że beta wzrasta :)

Martwi mnie jedna rzecz.. Czuje trochę jakby rozpychanie (?) w pochwie itd. Czy to normalne? Dodam, że dziś lub jutro normalnie dostałabym @.
    Bardzo Was proszę o podpowiedź! :)

Wizyta:
    Wizyta: 16.09.2016
    Szpital: 20.09.2016
    Prenatalne 22.09.2016
    hchy9jcgqql15z4o.png

Kropek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie normalne. Podczas ciąży rozpychanie, kłucie, bóle to mogą być normalne objawy przez 9mc.

• JustynaK90 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje Darek:) a idziesz w poniedziałek sprawdzić tą bete czy na luzie?

Mnie to przeziębienie potrzymało trochę i nagle przeszło zupełnie, miałam też spory spadek temperatury i tak sobie myślę czy to z osłabienia czy może coś innego.

<3
  • darek Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaK90 powiedziałabym nawet, że żyje jutrzejszą betą :p Przed pracą jutro lecę na badanie :)

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Chcę się chociaż trochę mniej martwić..

Wizyta:
    Prenatalne 22.09.2016
    hchy9jcgqql15z4o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darek wrote:
    JustynaK90 powiedziałabym nawet, że żyje jutrzejszą betą :p Przed pracą jutro lecę na badanie :)

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Chcę się chociaż trochę mniej martwić..

Wiec oby Ci szybko czas zleciał:) powodzenia :)

• Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaK jak tam u Ciebie? Robilas juz moze test?

Witam reszte kobitek ;) dawno tu mnie nie bylo przez to ze u mnie ciagle bez zmian :( ostatnia @ byla 10 maja, dzisiaj mamm 76 dzien cyklu a testy jak byly negatywne tak dalej sa :( poniewaz jutro zaczynam prace to w piatek ide na powtorzenie badan krwi poniewaz dostalam kolejne skierowanie jak bylam ostatnio i mialam odczekac dwa tygodnie i go powtorzyc wiec wybieram sie w piatek, potem dopiero 8 sierpnia ide do lekarza (w uk niestety idzie sie ze wszystkim do przychodni) a jak przyjade na irlop do pl to ide 17 sierpnia do mojego lekarza bo ciagle mnie to meczy. Jestem przez to strasznie rozdrazniona i zestresowana :(
    Nie wiem juz co mam o tym myslec a do prztlotu na urlop jeszcze tak duzo czasu :( z checia przylecialabym szybciej ale niestety takie ceny biletow ze w glowie sie nie miesci :( mimo wszystko jutro zrobie kolejny test mimo ze wiem jaki bedzie wynik :(

Pozdrowienia i powodzenia dziewczynki :) :*

• darek Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie dziękuje Ci bardzo :*

Krew już byłam pobrać teraz muszę się doczekać na wyniki :)

Wizyta:
    Prenatalne 22.09.2016
    hchy9jcgqql15z4o.png

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj na becie, ale ze względu na opóźnienia spowodowane ŚDM wynik dopiero jutro wieczorem. Jestem 12dpo sikańce negatywne. Co więcej odrzuciło mnie od kawy. Gdy ją piję mam słodkawy posmak;/ I tak od kilku dni, a z racji niskiego ciśnienia bez kawy jestem żywym trupem. Czekam na wynik bety mam nadzieje, że będzie pozytywny !

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka91 wrote:
    JustynaK jak tam u Ciebie? Robilas juz moze test?

Witam reszte kobitek ;) dawno tu mnie nie bylo przez to ze u mnie ciagle bez zmian :( ostatnia @ byla 10 maja, dzisiaj mamm 76 dzien cyklu a testy jak byly negatywne tak dalej sa :( poniewaz jutro zaczynam prace to w piatek ide na powtorzenie badan krwi poniewaz dostalam kolejne skierowanie jak bylam ostatnio i mialam odczekac dwa tygodnie i go powtorzyc wiec wybieram sie w piatek, potem dopiero 8 sierpnia ide do lekarza (w uk niestety idzie sie ze wszystkim do przychodni) a jak przyjade na irlop do pl to ide 17 sierpnia do mojego lekarza bo ciagle mnie to meczy. Jestem przez to strasznie rozdrazniona i zestresowana :(
    Nie wiem juz co mam o tym myslec a do prztlotu na urlop jeszcze tak duzo czasu :( z checia przylecialabym szybciej ale niestety takie ceny biletow ze w glowie sie nie miesci :( mimo wszystko jutro zrobie kolejny test mimo ze wiem jaki bedzie wynik :(

Pozdrowienia i powodzenia dziewczynki :) :*

Pinka w Twoim poście jest dużo zmęczenia i smutku. nie poddawaj się, ale ten nie zaręczaj. Ja zaszłam w ciążę kiedy powiedziałam sobie, że pierdolę owulację i stosunek miałam przed owulacją:) jednak organizm potrzebuje odpoczynku. Moja starsza siostra cały czas się spina i denerwuje i u niej nic.

• Paulisss Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    I tym razem się nie udało normalnie nie wiem juz co się dzieje ze się nie udaje zaczynam powoli mieć juz dosyć :( ostatnio pisalam to wieczorem dostalam@teraz juz koniec prawie. Moze jakieś witaminy czy follik brać moze cos chociaż troszkę da nie wiem juz . chcialabym mieć 2 dzidzie a tu nie wychodzi... :(

• Babydream Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisss znam doskonale tą groycz rozczarowania. Staraliśmy się o dziecko równe 12 miesięcy, miliony pieniędzy wyrzuconych na testy, rozczarowania...
    Ale udało się i obecnie jestem w 12 tygodniu ciąży, chodziłam do gina na monitoring owulacji, w naszym szczęśliwym cyklu powiedział że nie będzie owulacji bo żaden pęcherzyk nie urósł, kazał ostawić wszystkie leki, i w tym "bezowulacyjnym" cyklu udało się! A że miałam kupione już zioła ojca sroki nr 3, i mimo że była to połowa cyklu zaczęłam je pić i zmuszałam też do ich picia mojego M :) może to te ziółka pomogły? Spróbuj, poczytaj na forach jest mnóstwo dziewczyn którym udało się po piciu tych ziółek.
    Zawsze jest nadzieja, ja modliłam się codziennie i wymodliłam :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze zioła ojca sroki maja moc :D ja ledwo zdążyłam je kupić, nawet nie zdążyłam ich zaparzyć bo chciałam od pierwszego dnia miesiączki i ciach, test pozytywny :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też niestety porażka. Wyniki bety negatywne, a prolaktyna za niska ;/ Nie mam już sił.

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak na serio, to myśle ze witaminy i ogólnie zdrowybtryb życia. Ja zawsze stroniłam od fakt foodow bo mi nie smakowały, jadłam duzo ryb i wazyw, łykałam chlorelle bo wyczytałam w bardzo mądrej ksiazce medycyny naturalnej chińskiej ze chlorella ma meeeega pozytywny wpływ na człowieka bo zawiera taka bombę witaminowa, ktora cieżko znaleźć w gotowych witaminach w aptece. Wtedy wlasnie zaszłam w ciąże.

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ