X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile spodziewam się takiej samej reakcji u siebie, będę czekać z minuty na minutę byle już było po.
    Jaka jest prawdopodobna uwaga małej u Ciebie?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek miała ok 3kg. W tym tyg może mieć ok 3,2kg więc taka w sam raz :)
    No, ale to usg - zobacze jak się urodzi :)

taka ja lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam u was :) Jak sie macie? pozdrowienia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile jak się czujesz?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze :) lepiej niż wcześniej. Mam energię i chęci "coś" robić :)

Malutka dalej siedzi może pełnia dzisiejsza ją ruszy :) Jeśli nie to w czwartek wizyta :) Na ostatniej Zosia miała 3.5kg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia czeka na dobrą pogodę:) 4dni do terminu, ale Cię trzyma za pępowinę i nie chce puścić :) Czekamy na zdjęcie gdyby zaskoczyła, a w czwartek ma być ciepło wiec może ja to zachęci:)

taka ja lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co został jeszcze koktajl położnej :)

• Paulisss Debiutantka

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki dawno mnie tu nie bylo AZ od zeszlego miesiaca. Niestety w zeszlym miesiacu sie nie udalo i dostalam @. Moze w tym sie uda narazie dzis powinnam dostac @ ale jak narazie cisza wole za wczesnie sie nie Cieszyc.
    Mam nadzieje ze nie dostane @.
    I gratuluje dziewczynki 2 kreseczek ;)
    Dalile zycze szybkiego rozwiazania i innym mama rowniez ;):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULIS, 3mam kciuki. powodzenia!

• JustynaK90 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Czytam cały wątek, na raty oczywiście bo inaczej nie byłam w stanie:D
    Niestety wnioski są takie że te objawy są podobne i na @ i na ciążę. Czasem pisałyście że się tego w ogóle nie spodziewałyście, że nie było żadnych znaków na niebie i ziemi a jednak się udało, innym razem że od razu czułyście że ten cykl był jakiś inny.
    Ja też ciągle miałam przeróżne objawy spóźniał się okres, bóle podbrzusza, piersi, mdłości, ogromna senność, nachodziły mnie dziwne zachcianki, odrzucało od innych produktów, wyraźniej czułam jakieś zapachy, a testy jak negatywne były tak były.

Teraz zaczęłam brać Inofem, jestem w 19dc, owu właściwie nie wykryta, ciągle jakoś a to skoku tempki nie ma, a to śluz średni, wg założeń powinnam mieć 16/17 lipca ale coś nie daje mi spokoju i mam wrażenie że pierwszy raz miałam ją przyspieszoną. Może to działanie inofemu ale sądzę że ona była 13/14 lipca choć wzrost temeratury był średni.

Co mnie teraz zastanawia że od wczoraj nagle mnie trafiło jakieś "przeziębienie"??
    To dziwne dla mnie, środek lipca, ani nie przemarzłam ani się jakoś nie przemęczyłam żebym miała być tak osłabiona, że mnie trafiło - katar, ból gardła głowy i ogólne rozbicie.
    Zastanawiam się czy może się jednak udało i to reakcja organizmu na NOWĄ sytuację.
    Nigdy w ciąży nie byłam więc nie wiem :) Wiem że nikt wróżką nie jest i mi nie powie, muszę grzecznie czekać do terminu @ i wtedy testować ale może któraś tak miała w tym szczęśliwym cyklu?

<3
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna czytałam że u niektórym dziewczyn przeziebienie wystąpiło w tym cyklu gdy zaszły.

U mnie było tak. Nie spodziewałam się w tym cyklu w którym zaszłam, bo akurat przestaliśmy się starać. Dostałam okres, który się nie rozkręcał. Były tylko plamienia. Zaczęłam wtedy nową pracę i trochę zaczęłam popalać ze stresu. W pewnym momencie, tuż przed okresem zaczęłam się dziwnie czuć. Gdy paliłam miałam zawroty głowy i robiło mi się ciemno przed oczami. Myślałam że to ze stresu w związku z pracą, ale gdy okres się nie rozkręcił zrobiłam test.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Wiem ze obiecalam zagladac tu ale czas tak szybko leci! My dzis zaliczylismy 2-gie szczepienie :) maly rosnie pieknie (dzis 3 mies skonczylismy) Dalie, Sarcia123, Ania_1986 co tam u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 22:59

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka wyjść nie chce :) Za dobrze jej w brzuchu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ja

Ja jakos sie tocze a tu jeszcze 2 miesiace do porodu :) a jak maluszek i jak sie cuzajesz?

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) no Dalile to powodzenia i szybkiego i lekkiego porodu :)ja dzisiaj mialam kolejne usg :) malenstwo rosnie i ma jiz 4.6 cm.jeszcze 3 dni i zaczyn 13 tydz

Dalile lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka to super wiesci:) ja jeszcze jakies 80 dni i ide rodzic :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Hej kobitki :) no Dalile to powodzenia i szybkiego i lekkiego porodu :)ja dzisiaj mialam kolejne usg :) malenstwo rosnie i ma jiz 4.6 cm.jeszcze 3 dni i zaczyn 13 tydz

Póki co w domu czekam do niedzieli, w poniedziałek do szpitala i tam czekam aż do końca 41tc. Później ewentualne wywoływanie. Oby pannica sama zdecydowała, że wychodzi :)

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Niunka to super wiesci:) ja jeszcze jakies 80 dni i ide rodzic :)

Oj to zleci szybko :) mi sie wydawalo ,ze czas sie tak ciagnie a tu juz 12 tyg za mna a pamietam jak wklejelam tu zdjecia pozytywnego testu :) a jak sie czujesz ?:)

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Póki co w domu czekam do niedzieli, w poniedziałek do szpitala i tam czekam aż do końca 41tc. Później ewentualne wywoływanie. Oby pannica sama zdecydowała, że wychodzi :)

No miejmy nadzieje,ze sama zdecyduje sie wyjsc :) no to pisz co i jak jesli znajdziesz chwile i powodzenia :)

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was jeszcze przed zrobieniem testu miała jakieś objawy? Pewnie ten temat już się powielał. Jestem w 9/10 dpo nie jestem dokładnie pewna, bo nie sprawedzałam testami w tym miesiącu, tylko zawsze gdzieś w okolicach 16dc miałam owulacje. Dwa dni temu prawie się popłakałam, bo dostawca jedzenia przyniósł mi złe danie. Mogłabym spać cały dzień, chociaż wstaje w granicach 11/12. Dzisiaj jak szłam do toalety zakręciło mi się w głowie tak, że musiałam usiąść, a nigdy mi się to nie zdarzało. Robiłam dzisiaj test- negatywny. Dlatego sama już nie wiem.

3jgxyx8dbuwo9swm.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ