X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, spokój, chyba poród mnie zaskoczy :) Mam jeszcze 18 dni do terminu, boli mnie podwozie, ale to tyle. Żadnych skurczów, szyjka długa.

Jak nie ma upałów jest znośnie, tylko zauważam, że od 2 dni cieżko mi się chodzi nawet do sklepu, wszystko na dole boli... Chciałabym już powoli zbliżać się do porodu, ale Zosia nierychliwa, więc niech siedzi. Na zdrowie :)

niuunka28 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile w takim razie życzę spokojnej końcówki ciąży i szczęśliwego rozwiązania. Jak już będzie po to się koniecznie pochwal jak było :) Twoje porodowe rady będą tu mile widzialne :)

l54t4dr.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się na pewno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dalile w takim razie życzę spokojnej końcówki ciąży i szczęśliwego rozwiązania. Jak już będzie po to się koniecznie pochwal jak było :) Twoje porodowe rady będą tu mile widzialne :)

Dokładnie, spokoju i szczęśliwego rozwiązania. Zdrówka dla Was! ;-)

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..to znowu ja . Sluchajcie mozliwe ze moje ciazowe symptomy juz mi przeszly ? Dodam ze to 9 tydz i 2 dni a ogolnie od jakis 3-4 dni zupelnie nic mi nie dolega i dodam ze oczywiscie sie martwie :(

• Near Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 też tak miałam, co by się nie działo jest stres :)

Na początku nic, jak zaczęły się pobolewania w dole brzucha i kłucia- stres czy wszystko w porządku. Kiedy bóle przeszły -ten sam stres :) póki co u mnie jest wszystko dobrze, więc nie ma co się na zapas martwić (wiem, że łatwo się mówi)Ja sobie tak tłumaczyłam, że póki nie ma krwawienia jest dobrze. Poczekaj do następnej wizyty u ginekologa i staraj się o tym za dużo nie myśleć, stres źle wpływa na dzidzie :)

Dalile czekamy z niecierpliwością na relacje z porodu :) Mam nadzieje, że wszystko będzie jak najlepiej dla Cb i maluszka :)

Ja już sie nie doczekam, kiedy zobaczę młodego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Dziewczyny..to znowu ja . Sluchajcie mozliwe ze moje ciazowe symptomy juz mi przeszly ? Dodam ze to 9 tydz i 2 dni a ogolnie od jakis 3-4 dni zupelnie nic mi nie dolega i dodam ze oczywiscie sie martwie :(

Pewnie, że tak:) ciąża to jedna wielka niespodzianka.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:

To nie jest tak, że objawy będą ciągle, każdego dnia i takie same. Spokojnie! Na pewno wszystko jest ok!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciom to sie z reguly nie spieszy, ja corka urodzilam w 41 tygodniu, i sie zastanawiam czy jej braciszek laskawie szybciej sie wybierze do nas czy tez bedzie siedzial az go wyciagna :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:

Niuunka ja to prawie w ogóle nie miałam żadnych objawów, jedynie dużo spałam i piersi były drażliwe. A tak to zero mdłości, wymiotów. Oczywiście też się zastanawiałam czy to normalne i w sumie pewnie byłabym spokojniejsza jakbym raz na jakiś czas puściła pawia :P No ale każda ciąża jest inna i w sumie jeśli te nieprzyjemne objawy mogą nas ominąć to tylko się cieszyć. Na pewno u Ciebie wszystko jest ok :)

l54t4dr.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Dawno mnie tu nie było głównie na sierpniowkach siedzę.

Ja juz zaczynam czuć presję porodu , torba spakowana .
    Co prawda jest jeszcze czas ale to wiadomo kiedy dziecko zażyczy sobie wyjść?

Tak się rozglądam za dwiema lipcoweczkami, kojazylam po avatarach bardziej ciekawa jestem czy juz rozpakowane, czy jeszcze nie. Muszę zgłębić temat :)

taka ja lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ania, a jak się czujesz fizycznie?

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Cześć Ania, a jak się czujesz fizycznie?

No juz coraz ciężej ale to już ostatnia prosta :) jeszcze troszkę i zobaczymy się z moją niunią. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a powiedz mi jeszcze proszę czy Twoje skurcze przepowiadajace są tylko odczuwalne czy też widoczne? Tzn. Czy jak patrzysz na brzuch to je widzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 00:58

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatkie nie wiem czy Ci o mnie chodziło ale jesli tak to powiem Ci ze ja nie wiem które to są skorcze przepowiadajace. Bo niby to ma schodzic w dol a ja nic takiego nie czuję wiec nie wiem. A skoro tych nie rozpoznaje to czy rozpoznam te właściwe?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Aniu. Już poprawiłam.
    Dzięki za informacje.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Sorry Aniu. Już poprawiłam.
    Dzięki za informacje.

Nic się nie dzieje :)

Muszę spytać ginekolog o co chodzi. Może ja jakaś zepsuta jestem i u mnie ta funkcja nie działa. ;)

Beattkie lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak tam reszt astaraczek????? Komus cos sie potwierdzilo albo wyszlo nowego ;) piszcie!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak u Ciebie? dziewczyny jak się czujecie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:07

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypatruję oznak porodu jak 9 msc temu oznak ciąży :)
    Każdy ucisk, kłucie, zmiana na twarzy, ilość razy gdy budzę się na siku - wszystko może pokazywać, że to już, w końcu! teraz!

Ale mała nie chce wyjść i już.

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ