Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNear wrote:Ja mam jutro prenatalne... w 14 tygodniu wgl ciekawe co mi powie (na dzień dzisiejszy termin porodu mam na 12 stycznia) i ciekawe czy już będzie widać płeć (ponoć pisze ze juz powinno być widać ale nigdy nic nie wiadomo
Powodzenia! szanse są niewielkie na płeć, ale mi ostatnio koleżanka powiedziała, że u niej po układzie pęcherza lekarz określił chłopca. Zobaczymy czy na kolejnym usg potwierdzi. Ja zrezygnowałam na tak wczesnym etapie z analizy płci. Chciałam wiedzieć jak juz usg pokaże na 100% -
nick nieaktualnyPlec to akurat najmniej isttotna w kwestia w tym calym przedsiewzieciu jakim jest ciaza:) dla mnie najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe, silne i mialo zdrowe serduszko i roziwjalo sie prawidlowo a plec to juz 2planowa rzecz na ktora nie mamy wplywu;)
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam się z Wami, tylko tak strasznie jestem ciekawa czy moje przeczucie sie spełni, bo wydaje mi się, że będzie chłopak Jestem o tym święcie przekonana i ciekawe czy faktycznie dobra ze mnie wróżka
Moja koleżanka ma termin na 26.12.16, czyli praktycznie w Wigilie Śmiałam się, że pójdzie na pierwszy ogień i mi potem wszystko opowie hehe chociaż pewnie już czasu nie bedzie miała :d ale fajne jest, żeby mieć kogoś kto też przez to przechodzi i dla niego też wszystko jest nowe... nawet do szkoły rodzenia się wybieramy we dwie, do Mamy Gai we Wrocku (całkiem faja ofertę mają i jest za free). Słyszała któraś może o tej szkółce? Chodzicie wgl dziewczyny do szkoły rodzenia?? Ja już mam zawał jak myślę o porodzie :d -
nick nieaktualnyJa sama byłam ciekawa najbardziej płci bo cały czas mam myśli skierowane na to, że moja dzieciątko jest zdrowe i juz. Miałam przeczucie, że będę miała córkę i się to sprawdziło:).
Ciekawa jestem Near czy Twoje przeczucie, tez się sprawdzi:)
Fajnie, że masz koleżankę w ciąży moim zdaniem to duże wsparcie. Będziecie Wam razem przyjemniej. -
Ja od zawsze miałam przeczucie ze pierwsze dziecko to będzie dziewczynka, póki co szykuje się chłopczyk
Cieszę się niezależnie od płci, ważne żeby było zdrowe. Moja młodsza siostra we wrześniu rodzi pierwsze dziecko, z nas trzech sióstr póki co tylko u niej jest dziewczynka, starsza siostra dwóch chłopaków. Porady i doświadczenia z pierwszej ręki mamBeattkie lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, u mnie niestety bez zmian
55 dzień cyklu, kolejną @ powinnam mieć 10 lipca (ostatnia była 10 maja), mam bardzo silne bóle w podbrzuszu, nasilają się po dłuższym chodzeniu i każdy krok sprawia wtedy ból, czuje się słabo, mam zawroty głowy, rano wstaję dalej często jak na kacu, zdarza się że dziwnie mi się odbija i zauważyłam białe/kremowe plamienie. Nie mam pojęcia co się ze mną dzieje
W środę oddałam mocz do badań i robiłam badanie krwi, jutro mam ostatni dzień pracy i potem 4 dni wolnego więc jutro na przerwie będę dzwonić do przychodni by się umówić do tej samej Pani doktor co ostatnio by się dowiedzieć o wynikach czy są ok i by się dowiedzieć co robić dalej Martwię się okropnie bo nie mogę w pracy już normalnie funkcjonować
Pozdrawiam wszystkie mamy i te przyszłe :* -
Near wrote:Ja mam jutro prenatalne... w 14 tygodniu wgl ciekawe co mi powie (na dzień dzisiejszy termin porodu mam na 12 stycznia) i ciekawe czy już będzie widać płeć (ponoć pisze ze juz powinno być widać ale nigdy nic nie wiadomo
Mi lekarz jakoś w 12/13 tyg. powiedział, że chłopiec i cóż, potwierdziło się
Ale tak na 100% to myślę można mówić o płci po 18 tyg.
Aa no i przeczucie też miałam, że będzie chłopak Ale z dziewczynki cieszyłabym się równie mocno, najważniejsze żeby zdrowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 22:48
-
My z narzeczonym tak się umówiliśmy, że jak będzie dziewczynka to ja wybieram imię a jak chłopiec- on. Dlatego modle sie o dziewczynkę Tym bardziej, że męskie imiona mi sie nie za bardzo podobają Oczywiście, że co by nie było będę kochać najbardziej na świecie i ważniejszą kwestią jest, żeby było zdrowe
-
nick nieaktualnyNear wrote:My z narzeczonym tak się umówiliśmy, że jak będzie dziewczynka to ja wybieram imię a jak chłopiec- on. Dlatego modle sie o dziewczynkę Tym bardziej, że męskie imiona mi sie nie za bardzo podobają Oczywiście, że co by nie było będę kochać najbardziej na świecie i ważniejszą kwestią jest, żeby było zdrowe
My z mężem, tez się tak podzieliliśmy i wybrał imię dla chłopca Luis po swoim ulubionym piłkarzu, wiec uważaj Near:) ale jest dziewczynka, wiec zapytałam go czy chciałby, żeby córa miała imię po nim i się bardzo ucieszył będzie Michaś i Michaśka:) -
nick nieaktualnyMyślę dziewczyny, że dla każdej mamy, która ma w głowie poukładane najważniejsze jest i będzie zdrowie oraz szczęście jej dzieci:) wiec to jest niepodważalne, ponadczasowe i uniwersalne. A innymi kwestiami jak np. Płeć czy wybór imienia to kwestie, którymi warto się bawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 23:49
Near lubi tę wiadomość
-
Dokładnie też tak uważam Tak się człowiek cieszy (i chyba mam za dużo wolnego czasu ) że wymyślanie imienia czy czekanie na płeć dziecka sprawiają po prostu ogromną frajdę
Ja to bym chciała, że mój wymyślił takie imię, bo podobają mi sie takie inne i ciekawe. Gorzej, że rzucił się na imię Łukasz, a mnie to jakoś nie kręci specjalnie -_-. Niby ok ale jednak lubię, jak da się jakoś imię zdrobnić... np. dla dziewczynki Julia (Jula, Julcia, Juleczka) tak mi sie właśnie kojarzy nazywanie maluszka A Łukasza to nawet sensownie zdrobnić się nie da ;/
Wiem, wymyślam strasznie
Tak wgl to chce mieć co najmniej trójkę dzieci Tak myślę, że pierwsza dziewczynka otrzyma imię Liliana (Lili) Wiktoria lub Julia Oliwia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Jeny Beta czy ty zawsze musisz cos skomentowac.... masakra , to jest moje zdanie a ty zawsze stwierdzeniem walniesz jak kula w plot.
Nie rozumiem- chyba jesteś na publicznym forum i z kulturą można komentować każdy post. Natomiast nie negowałam Twojego zdania. Jest Twoje Ok. A Stwierdzenie jest słuszne, na temat i dotyczy mnie.
Jak Ci nie pasuje nie czytaj. Dziekuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 14:33
-
nick nieaktualnyNear wrote:Dokładnie też tak uważam Tak się człowiek cieszy (i chyba mam za dużo wolnego czasu ) że wymyślanie imienia czy czekanie na płeć dziecka sprawiają po prostu ogromną frajdę
Ja to bym chciała, że mój wymyślił takie imię, bo podobają mi sie takie inne i ciekawe. Gorzej, że rzucił się na imię Łukasz, a mnie to jakoś nie kręci specjalnie -_-. Niby ok ale jednak lubię, jak da się jakoś imię zdrobnić... np. dla dziewczynki Julia (Jula, Julcia, Juleczka) tak mi sie właśnie kojarzy nazywanie maluszka A Łukasza to nawet sensownie zdrobnić się nie da ;/
Wiem, wymyślam strasznie
Tak wgl to chce mieć co najmniej trójkę dzieci Tak myślę, że pierwsza dziewczynka otrzyma imię Liliana (Lili) Wiktoria lub Julia Oliwia
Łukaszek;) z chłopcem, tez mielibyśmy trudny wybór. Mi się podobają ogólnie bardziej dziewczęce imiona. Właśnie jedna z koleżanek będzie miała córeczkę Liliana druga ma Wiktorię. Ja zawsze chciałam mieć na imię Wiktoria -
Hej kobitki moje kochane pisze bo potrzebuje porady obecnie rozpoczelam 9 tydz i tak codziennie raz na jakis czas lekko ale to naprawde lekko zaboli mnie brzuch tak nisko,taki bol jak na okres - tez tak mialyscie ? Zadbych plamien nie mam a i wydaje mi sie ze moja szyjka jest tak nisko ze zaraz wyskoczy ze srodka .
-
nick nieaktualnyNiuunka ja jeszcze wtedy nie wiedziałam co to znaczy mieć nisko szyjkę, ale bóle brzucha mam od początku ciazy. Dopiero teraz czyli od kilku dni mam spokój.
Oczywiście należy to skonsultować z lekarzem. Ja dostałam wtedy nospe, potem buscopan i teraz jeszcze inne. Dla mnie bóle brzucha stały się normalne, a do szpitala jechałabym tylko w przypadku plamień natomiast nigdy ich nie miałam uffff.
Czy twardniej Ci brzuszek? napina się jakoś?niuunka28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I po badaniach.
Wszystko jest ok, ładnie pięknie. Poza bólem portwela jest git (gościu mnie skasował 300 zł... samo badanie miało być 250 - te 50 chyba wziął za wypisane l4 -_-)
Co do moich przeczuć gin powiedział coś takiego: "możliwe, że chłopak" hehe