X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wron129, ja osobiscie bete robilam 1,5 tygodnia po spodziewanym terminie okresu, wczesniej uznalam ze nie ma sensu

• Letana Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czasu czekam na telefon wyniki juz sa tylko ze dużo pacjentów jeszcze jest

Letana
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi dziewczyny
    Wynik 4,5 w czwartek mam powtórzyć badania
    W sumie to 11 dzien po pęknięciu myślicie ze to moze byc ciąża ? :(

Letana
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przyrost prawdę ci powie. Ja pierwszą betę robiłam w 16 dpo, więc była już równa 102.3. Nie wiem jak to wygląda wcześniej - tu wszystko zależy od momentu zagnieżdżenia.
    Trzymam kciuki, żeby było za te dwa dni dużo, dużo więcej. Póki co ciesz się tym co masz. 4,5 to więcej niż 0, prawda?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jestem dobrej myśli :D Dalile teraz sie zorientowałam ze to Ty bo zmieniłaś zdjęcie a szukałam Cie po nim :D wlasnie chciałam abyś Ty sie wypowiedziała i o to jestes :D

Dalile lubi tę wiadomość

Letana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana masz normy beta hcg

Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:

3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
    4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
    5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
    6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
    7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
    9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
    13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
    17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
    25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml

Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie ciąży:

3. – 4. tydzień od owulacji – 9 – 130
    4. – 5. tydzień od owulacji – 75 – 2600
    5. – 6. tydzień od owulacji – 850 – 20,800
    6. – 7. tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
    7. – 12. tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000
    12. – 16. tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000
    16. – 29. tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000
    29. – 41. tydzień od owulacji – 940 – 60,000

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ogolem w labo mowili ze ponizej 5 oznacza brak ciazy, ale musisz powtorzyc bete i wtedy zobaczysz co i jak bo to bardzo niski wynik ogolem

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana wrote:
    Hi dziewczyny
    Wynik 4,5 w czwartek mam powtórzyć badania
    W sumie to 11 dzien po pęknięciu myślicie ze to moze byc ciąża ? :(
    W luxmedzie od 3tc jest 5hcg. Pewnie w tej sytuacji nalezy powtorzyc. 3mam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. 2 lata temu bete mialam 9 a w ciazy nie bylam, takze reguly nie ma jak nie ppwtorzysz to xiezko mowic o ciazy

Beattkie lubi tę wiadomość

• Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Beattkie. Tak mieszkam w UK a konkretnie w Rugby, srodkowej czesci Anglii :) a z Polski jestem z nad morza, z okolic Koszalina a dokladnie z Darlowa :)
    Bylam wczoraj u lekarza, wyniki moczu sa wporzadku, bylam dzisiaj na badaniu krwi, zobaczymy co powiedza. Dzisiaj kolejny dziien mam silne bole w podbrzuszu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka bardzo Ci dziekuje, usunelam pytanie bo juz nieaktualne;p przepraszam za zamieszanie. Mam rodzinke w koszalinie;)fajne miejsce.

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Kobiety to jedno, a druga sprawa palący tatuś fuj...

Hehe a moj juz 4 dzien nie pali...sam z siebie stwierdzil ,ze postara sie przestac i prosze..jakos mu idzie :)

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kibicuję Tatusiowi:)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuunka super, we dwójkę będzie łatwiej zerwać z nałogiem, kciuki za Was oboje :) Tylko na tym skorzystacie (cała trójka ;))

niuunka28 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęło się bólem dziąseł. Na początku myślałam, że puchną mi po chorobie jeszcze, bo w czasie miesiączki przechodziłam drugie przeziębienie w przeciągu jakichś 2-3 tygodni (mąż nigdy nie chce się leczyć i tak chodzi i zaraża w kółko... :/). Miałam problemy z zatokami, więc doszłam do wniosku, że po prostu stan zapalny przeszedł na dziąsła. Akurat wtedy trochę odpuściliśmy ze względu na moje oczy (doleczane rozwarstwienie siatkówki) i komplikującą się sytuację zawodową. I oczywiście "jak na złość" wtedy zaskoczyło :). Jeszcze przed przewidywaną @ (pewności nigdy nie mam, bo od zawsze mam nieregularne miesiączki) coś mnie tchnęło i zrobiłam test - oczywiście wyszedł negatywny, więc się nie przejęłam, i tak lepiej byłoby odczekać po chorobie. Co prawda śluz mógł wskazywać na płodny, ale już mi się taki wcześniej zdarzał, więc specjalnie mnie to nie dziwiło. Ale minęło kilka dni i dalej nie dawały mi spokoju te dziąsła, a do tego coś mi podszeptywało, żeby zrobić drugi test i już wyszły 2 mocne krechy. Na następny dzień poszłam na betę i wyszło 2976,0mlU/ml (czyli wg norm w moim laboratorium 5-6 tc). Drugi wynik był niby ciut za niski (o cały 1% :P), ale ginekolog machnął ręką i kazał nie zawracać sobie głowy głupotami :). Nic specjalnego poza dziąsłami mi nie dolegało - w każdym razie nic innego niż zazwyczaj, może nawet było mniej objawów niż przy niektórych cyklach.

Beattkie lubi tę wiadomość

AKUxp2.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Niuunka super, we dwójkę będzie łatwiej zerwać z nałogiem, kciuki za Was oboje :) Tylko na tym skorzystacie (cała trójka ;))

Hej :) no jest latwiej :) ale powiem Ci ,ze jak ja przestalam palic to moj wychodzil na fajke na ogrod zeby mnie nie stresowac :) nie ma to jednak jak wsparcie :)

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Kibicuję Tatusiowi:)

Dzieki :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam!!i powodzenia dla starających się :) mój przypadek jest taki...od dnia owulacji przez kolejne 7-8 dni miałam ból w podbrzuszu,raz mocniejszy raz slabszy.później przerwa od bólu na kilka dni.@ powinnam dostać 28 czerwca,jeszcze nie 'przyszła'. 27 i 28 miałam silne bóle brzucha,od wczoraj czuję się jakbym miała dostać za moment @, ale na razie cisza i mam nadzieję,że to jednak ciąża.test zrobiłam w dniu spodziewanej,ale niestety negatywny.poczekam.ostatni okres miałam 3 czerwca a cykl mam 25 d.przez ostatni w sumie ponad rok, tylko 2 razy spóźnił się o 2 dni, a ze stresu dostaje prędzej @. lekko pobolewają mnie piersi. jestem ciekawa co dalej wyjdzie..mam nadzieję, że ciąża a nie jakieś choróbsko ;)w sobotę powtórzę test.

• Letana Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam hcg z 4,5 na 1,7
    Mam nadzieje ze wam wszystkim sie uda które sie starają ja juz sobie odpuszczam
    Pozdrawiam

Letana
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Letana :(

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ