Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tylko przyrost prawdę ci powie. Ja pierwszą betę robiłam w 16 dpo, więc była już równa 102.3. Nie wiem jak to wygląda wcześniej - tu wszystko zależy od momentu zagnieżdżenia.
Trzymam kciuki, żeby było za te dwa dni dużo, dużo więcej. Póki co ciesz się tym co masz. 4,5 to więcej niż 0, prawda? -
nick nieaktualnyLetana masz normy beta hcg
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie ciąży:
3. – 4. tydzień od owulacji – 9 – 130
4. – 5. tydzień od owulacji – 75 – 2600
5. – 6. tydzień od owulacji – 850 – 20,800
6. – 7. tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
7. – 12. tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000
12. – 16. tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000
16. – 29. tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000
29. – 41. tydzień od owulacji – 940 – 60,000
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Beattkie. Tak mieszkam w UK a konkretnie w Rugby, srodkowej czesci Anglii a z Polski jestem z nad morza, z okolic Koszalina a dokladnie z Darlowa
Bylam wczoraj u lekarza, wyniki moczu sa wporzadku, bylam dzisiaj na badaniu krwi, zobaczymy co powiedza. Dzisiaj kolejny dziien mam silne bole w podbrzuszu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie zaczęło się bólem dziąseł. Na początku myślałam, że puchną mi po chorobie jeszcze, bo w czasie miesiączki przechodziłam drugie przeziębienie w przeciągu jakichś 2-3 tygodni (mąż nigdy nie chce się leczyć i tak chodzi i zaraża w kółko... ). Miałam problemy z zatokami, więc doszłam do wniosku, że po prostu stan zapalny przeszedł na dziąsła. Akurat wtedy trochę odpuściliśmy ze względu na moje oczy (doleczane rozwarstwienie siatkówki) i komplikującą się sytuację zawodową. I oczywiście "jak na złość" wtedy zaskoczyło . Jeszcze przed przewidywaną @ (pewności nigdy nie mam, bo od zawsze mam nieregularne miesiączki) coś mnie tchnęło i zrobiłam test - oczywiście wyszedł negatywny, więc się nie przejęłam, i tak lepiej byłoby odczekać po chorobie. Co prawda śluz mógł wskazywać na płodny, ale już mi się taki wcześniej zdarzał, więc specjalnie mnie to nie dziwiło. Ale minęło kilka dni i dalej nie dawały mi spokoju te dziąsła, a do tego coś mi podszeptywało, żeby zrobić drugi test i już wyszły 2 mocne krechy. Na następny dzień poszłam na betę i wyszło 2976,0mlU/ml (czyli wg norm w moim laboratorium 5-6 tc). Drugi wynik był niby ciut za niski (o cały 1% ), ale ginekolog machnął ręką i kazał nie zawracać sobie głowy głupotami . Nic specjalnego poza dziąsłami mi nie dolegało - w każdym razie nic innego niż zazwyczaj, może nawet było mniej objawów niż przy niektórych cyklach.
Beattkie lubi tę wiadomość
-
diewuszka86 wrote:Niuunka super, we dwójkę będzie łatwiej zerwać z nałogiem, kciuki za Was oboje Tylko na tym skorzystacie (cała trójka )
Hej no jest latwiej ale powiem Ci ,ze jak ja przestalam palic to moj wychodzil na fajke na ogrod zeby mnie nie stresowac nie ma to jednak jak wsparcie -
nick nieaktualnyHej Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam!!i powodzenia dla starających się mój przypadek jest taki...od dnia owulacji przez kolejne 7-8 dni miałam ból w podbrzuszu,raz mocniejszy raz slabszy.później przerwa od bólu na kilka dni.@ powinnam dostać 28 czerwca,jeszcze nie 'przyszła'. 27 i 28 miałam silne bóle brzucha,od wczoraj czuję się jakbym miała dostać za moment @, ale na razie cisza i mam nadzieję,że to jednak ciąża.test zrobiłam w dniu spodziewanej,ale niestety negatywny.poczekam.ostatni okres miałam 3 czerwca a cykl mam 25 d.przez ostatni w sumie ponad rok, tylko 2 razy spóźnił się o 2 dni, a ze stresu dostaje prędzej @. lekko pobolewają mnie piersi. jestem ciekawa co dalej wyjdzie..mam nadzieję, że ciąża a nie jakieś choróbsko ;)w sobotę powtórzę test.