X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Mam tylko nadz ,ze nie zaczne palic jak juz dzidzia bedzie :)

Ja nie palę, ale czasami mam taka ochote zaplic jak jestem w ciazy;p heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 14:22

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę paliłam w czasie studiów, ale teraz w ogóle nic, i nawet mnie nie ciągnie, w takie upały to już w ogóle. Niuunka myślę, że nie zapalisz, jak zobaczysz tę małą bezbronną istotkę :) Myślę, że papierosy w Twoim życiu to już przeszłość, zresztą po tylu miesiącach ciąży na pewno się chociaż trochę odzwyczaisz.

niuunka28 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Niunka, nie wyglupiaj sie zeby po porodzie palic papierosy

ja osobiscie jak widze matke z wozkiem malym dzieckiem i papierochem, to mam ochote podejsc i tego peta zgasic jej na czole i w tylek wsadzic!! Tak na mnie dziala ten widok, a wiem co to znaczy miec problem z rzuceniem palenia bo sama palilam prawie 2 paki na dzien, i rzucilam 4 miesiace zanim zaszlam w ciaze i tak szczeliwie 5 lat nie pale i nie mam zamiaru sietruc, bo traz to tylko mam bole w plucach i zadyszke przez to swinstwo

niuunka28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pieniadze ktore miala bym wydac na pety to wole kupic cos mojej corci za to , szkoda kasy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety to jedno, a druga sprawa palący tatuś fuj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to juz wogole, ludzie bez sensu truja swoje dzieci malutkie ktore w dodatku nie maja jak sie bronic przed tym.... mysle ze kobiety wtedy powinny gonic takiego Tatusia niech pali sobie na dworze a nie smrodzi w domu przy dziecku czy na spacerze

• Tami Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Noo to juz wogole, ludzie bez sensu truja swoje dzieci malutkie ktore w dodatku nie maja jak sie bronic przed tym.... mysle ze kobiety wtedy powinny gonic takiego Tatusia niech pali sobie na dworze a nie smrodzi w domu przy dziecku czy na spacerze

Podpisuje sie pod tym rekami i nogami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 17:21

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi dziewczyny
    Mam takie pytanie czy 11 dzien po pregnylu 5000 mozna zrobić betę ? Nie jest to trochę przesada tak wczas ? Bo chciałabym sie jutro wybrać ale nie jestem pewna

Letana
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy test 25ml na czczo zrobiony tez wyszedł pozytywny

Letana
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedzwonilam do ginekologa wiec jutro badania o 8 :D

DomiTomi lubi tę wiadomość

Letana
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ! :-)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana, ja nie mialam stycznosci z zadnymi lekami wspomagajacymi zaplodnienie czy zastrzhkami wtej kwestii sie nie wypowiem bo pojecia nie mam, najlepiej jak pojdziesz do lekarza to on ci powie co jak robic i kiedy :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana wrote:
    Hi dziewczyny
    Mam takie pytanie czy 11 dzien po pregnylu 5000 mozna zrobić betę ? Nie jest to trochę przesada tak wczas ? Bo chciałabym sie jutro wybrać ale nie jestem pewna

Letana ja brałam ovitrelle i lekarz kazał testować 14 dni po zastrzyku. W ulotce było napisane, że lek utrzymuje się w organizmie przez 10 dni więc teoretycznie beta powinna być wiarygodna, chyba że wyjdzie Ci coś w granicach 15, 20 to wtedy może być dyskusyjny wynik. Natomiast u mnie 13 dni po zastrzyku test sikany pokazał jedną kreskę, a 2 dni później beta była 75,5. Powodzenia :)

l54t4dr.png
  • weron129 Nowa

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weron129 wrote:
    Witam, 12 czerwca miałam owulacje, chłopak we mnie skonczył. 4 dni od owulacji bolał mnie stasznie jajniki, 3 dni spokoju i znowu. w dodatku 26 powinnam dostać miesiączke, a nic mnie nie boli jak na okres, zawsze cierpiałam tydzien przed, a teraz cisza ;> Dalej mnie boli lewy jajnik i raz sie obudziłam z bólem brzucha ale takim dziwnym jakby pulsującym, robiłam test w poniedziałek, raczej za wczesnie wszyszedł negatywny. Do tego w wtorek bolało mnie gardło rano krew mi sie z nosa lała i bylam mega osłabiona wszystko trwało jeden dzien teraz tylko mam bardzo suche usta gdzie mi sie to nigdy nie zdazalo, a do tego wszystkiego mam straszne gazy, nie mogę ich powstrzymać i ciągłe siusiu :(
    Poradzcie kochane, ciąża czy nie?

Okres mam równe 28 dni zawsze idealnie, wczoraj powinnam go dostać-cisza.
    Do tego pierwszy raz w życiu bolą mnie piersi i złapało mnie jakieś przeziębienie, ból gardła i lekki katar, wczoraj cały dzien bylo mi niedobrze, a zwymiotowac nie mogłam. Od rana znowu ciągnie mnie jajnik a czasami oba, brzuch mam wzdęty, brak bólu brzucha jak zawsze mialam przy miesiące już tydzien wczesniej. Rano zrobiłam test negatywny, czekać jeszcze z betą? Dodam może iż mam 21 lat.

weron129
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi
    Czytałam o tym ze po 14 dniach jest najbardziej wiarygodny wynik ale czytałam tez ze przy pregnyl 2500 utrzymuje sie do 8 dni a znów tez czytałam ze w ciagu dnia schodzi ok 1000j pregnylu :D wiem ze grubo przeginam ale to juz czarty rok starań a teraz taka nadzieja :) ogólnie ginekolog mówił ze juz w sobote mogę testować ale w sumie jak to jest 11 dzien po pregnylu i w sumie 10 dni po pęknięciu to jaki powinien wyjsć wynik wie ktoś moze ? Biorę pod uwagę ze moze to byc jeszcze pregnyl ale mam nadzieje ze jednak ciąża :D

Letana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weron129 wrote:
    Okres mam równe 28 dni zawsze idealnie, wczoraj powinnam go dostać-cisza.
    Do tego pierwszy raz w życiu bolą mnie piersi i złapało mnie jakieś przeziębienie, ból gardła i lekki katar, wczoraj cały dzien bylo mi niedobrze, a zwymiotowac nie mogłam. Od rana znowu ciągnie mnie jajnik a czasami oba, brzuch mam wzdęty, brak bólu brzucha jak zawsze mialam przy miesiące już tydzien wczesniej. Rano zrobiłam test negatywny, czekać jeszcze z betą? Dodam może iż mam 21 lat.

Jeżeli okresu nie przyszedł, a nigdy się nie spóźniał to ja bym robiła betę.
    Natomiast możesz zrobić drugi test, myślę, że oba powinny już dać wynik jak nie są wadliwe.

• Letana Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po becie po 17 wyniki :D

Letana
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to do 17 pół forum nic nie zrobi, bo ciągle zaciśnięte kciuki będą :)

Serducho, niuunka28 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ♡♡♡Czekamy Letana♡♡♡

• Letana Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje !! Jeszcze tylko 2,5h :D

Letana
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ