Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBaśka29 wrote:Przed zajściem w ciążę łykałam przez pół roku po jednej tabletce dziennie, teraz jak jestem w ciaży pani doktor powiedziała żebym zażywała 2 .
2 tabletki plus witaminy czy bez? W witaminach jest jeszcze kwas foliowy, ale często słyszę, że w pierwszym trymestrze kwas w "każdej ilości" potrzebny:) -
Cześć Dziewczyny.
Mam pytanie do bardziej orientujących się w temacie.
@ mam tak co 30/32 dni. ostatni była 11,07. Potem byliśmy na wakacjach i 7,08 w chwili uniesienia było bez zabezpieczenia. od 16,08 zaczęłam mieć zgagę. co bym nie zjadła to mega zgaga. 19,07 już myślałam że początek okresu ale jak się okazało to tylko plamienia. w sumie różowy śluz bo na wkładce nic tylko na papierze widoczne. W niedzielę miałam wrażenie że nie mogę się wyprostować taki skurcz w brzuchu dostałam. Ogólnie to jestem rozdrażniona. w nocy spać nie mogę a w dzień przed 11 nie mogę się podnieść. budziki nawet nie pomagają.Wczoraj gotując obiad (kaszę) to myślałam że zwymiotuję i na zapach hot-dogów w Ikea (które uwielbiam) też podobnie. piersi nie bolą tylko jak dotknę i puszczę to wtedy dopiero. Zrobiłam test dziś rano i negatywny.
Myślicie że może to być za wcześnie?? czy może jednak ciąża jest niemożliwa?taka_sobie_ja -
Beattkie wrote:2 tabletki plus witaminy czy bez? W witaminach jest jeszcze kwas foliowy, ale często słyszę, że w pierwszym trymestrze kwas w "każdej ilości" potrzebny:)
-
Czesc dziewczyny.
Jestem nowa widze,ze rozmawiacia na temat k.foliowego
Co myslicie na temat pregnamed ? Pytalam o folik, ale w mojej aptece go nie ma.
A stricte odnosnie tematu.
-dziwny sluz taki jakby budym z grudkami(bezzapachowy)
-pryszcze, ale takie dziwne w nietypowych miejcach.
-bol piersi, ale zupelnie taki jak na @.
- przy kichaniu, kaszleniu straszne ciagniecie q dole brzucha
Mam nadzieje, ze moge od czasu do czasu z Wami porozmawia, :*Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Jesteś Lokokoko A u mnie z tego co na razie zauważyłam:
-wrażliwe sutki,
-pryszcze,
-takie ciągniecie czy rozpieranie w dole brzucha,
-czasem gdy coś zjem albo zjem za dużo to gazy, innym razem zaparcia.Lokokoko lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
nick nieaktualnyLokokoko wrote:Czesc dziewczyny.
Jestem nowa widze,ze rozmawiacia na temat k.foliowego
Co myslicie na temat pregnamed ? Pytalam o folik, ale w mojej aptece go nie ma.
A stricte odnosnie tematu.
-dziwny sluz taki jakby budym z grudkami(bezzapachowy)
-pryszcze, ale takie dziwne w nietypowych miejcach.
-bol piersi, ale zupelnie taki jak na @.
- przy kichaniu, kaszleniu straszne ciagniecie q dole brzucha
Mam nadzieje, ze moge od czasu do czasu z Wami porozmawia, :*
Hej. Myślę, że na wstępie wszystkie witaminy są ok, które są oznaczone dla kobiet w ciazy i dostosowane do trymestru. Później jak zleci ginekolog morfologie krwi to widać czy jest ok czy trzeba coś zmienić najważniejsze to żeby brać.
Zapraszamy zawsze, każda mama w ciąży może, tez znaleźć wątek dedykowany jej okresowo ciąży np. Mamy marzec 2017 czy coś ppdobnego -
Właśnie rozmawiałam z ginekologiem z którym chcialam sie umówić jak najszybciej na 1 wizytę.Niestety najszybciej kiedy może to 31.08 czyli w przyszłą środę.takze będzie już dużo widać jak powiedział.teraz to 4+3d a w następną środę na 1 wizycie będzie 5+4d wiec takie pytanie kiedy byłyście na 1wszej wizycie potwierdzenia ciazy i czy mam sie czymś niepokoić?
-
Aagusia wrote:No i dodzwonilam się do midwife bo tutaj dostac sie do ginekologa to graniczy z cudem....Pierwsza wizyta + badanie krwi będzie w 10 tyg !!!! Jestem zdewastowana. Mam niedoczynność tarczycy i teraz to już nie wiem co robic z hormonami... achh takie małe (2mm) a już przyprawia mnie o zawrót głowy....
Aagussia ja też jestem już umówiona do midwife pierwsza wizyta w kolejny poniedziałek w 10 tc ( Dokładnie 9t 5dc ) już nie mogę się doczekać -
Dziewczyny, na wstepie gratuluje przyszlym mamusiom i 3mam kciuki!
Chcialam Was zapytac jakie macie temperatury na poczatku ciazy? Ja mam srednio 37.1, dzis natomiast 37.4 i normalnie lamanie w kosciach czuje i sennosc jakby mi ktos czegos dosypal do tego niemilosierny bol glowy..
Jutro ma dzwonic midwife wiec moze dowiem sie kiedy bedzie pierwsze spotkanie. -
nick nieaktualnymadlene88 wrote:Właśnie rozmawiałam z ginekologiem z którym chcialam sie umówić jak najszybciej na 1 wizytę.Niestety najszybciej kiedy może to 31.08 czyli w przyszłą środę.takze będzie już dużo widać jak powiedział.teraz to 4+3d a w następną środę na 1 wizycie będzie 5+4d wiec takie pytanie kiedy byłyście na 1wszej wizycie potwierdzenia ciazy i czy mam sie czymś niepokoić?
Myślę, że możesz się przygotować, że może być lub może nie być serduszka bo każdy dzidziusia rośnie w swoim czasie. Mi założono książeczkę w 8tc. Byłam na potwierdzeniu w 4tc+3d i był sam pęcherzyk, a potem wróciłam 7tc+coś tam i juz serduszko było:)
Powodzenia na wizycie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 22:20
-
Beattkie wrote:Myślę, że możesz się przygotować, że może być lub może nie być serduszka bo każdy dzidziusia rośnie w swoim czasie. Mi założono książeczkę w 8tc. Byłam na potwierdzeniu w 4tc+3d i był sam pęcherzyk, a potem wróciłam 7tc+coś tam i juz serduszko było:)
Powodzenia na wizycie:) -
Czesc, jestem tu nowa choc 3 razy bylam w ciazy, tylko 1 ze szczesliwym finalem. W lutym zaszlam w ciaze i procz btaku @ byla zadyszka po krotkim spacerze i mimo glodu po sjedzeniu paru kesow czulam sie pelna. Dopiero ok 6 tc zsczrly si mdlosci, mega oslabienie.
Niestety w maju w 18 tc poronilam.
Jutro mam dostac 3 @pp, te cykle sa jakies dziwne, od ovu mam klucie jajnikow, lekkie bole jak na @. Wczesniej nigdy tak nie mialam, stad moja wizyta na tym forum.
Powiem wam ze przeczytalam chyba ze 100 str. i bardzo ten watek jest pozytywny. Bede was czytac, a moze jak wyjda II to i pisac.
Fajnie ze niekrore z was wiedza juz po ovu ze sa w ciazy i juz przed terminem @ robia test. Ja bardzo sie boje rozczarowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 00:12
29.05.2004 Syn
27.05.2016(*)18tc -
madlene88 wrote:Właśnie rozmawiałam z ginekologiem z którym chcialam sie umówić jak najszybciej na 1 wizytę.Niestety najszybciej kiedy może to 31.08 czyli w przyszłą środę.takze będzie już dużo widać jak powiedział.teraz to 4+3d a w następną środę na 1 wizycie będzie 5+4d wiec takie pytanie kiedy byłyście na 1wszej wizycie potwierdzenia ciazy i czy mam sie czymś niepokoić?
Czesc ja jestem w 4tc 6 dniu. I na wizyte wybieram sie za jakies 9 dni
Wszystkie kolezabki mi tak mowia, ze tak bedzie lepiej
Ofc... Sama sir boje czy to czasem nie pusty precherzyk. Czy nie pozamaciczna.
Kiedys tez slyszalam ze Hcg wzrasta jak sie robia cysty w jajnkiubczy cos takiego.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[