Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko wrote:Czesc ja jestem w 4tc 6 dniu. I na wizyte wybieram sie za jakies 9 dni
Wszystkie kolezabki mi tak mowia, ze tak bedzie lepiej
Ofc... Sama sir boje czy to czasem nie pusty precherzyk. Czy nie pozamaciczna.
Kiedys tez slyszalam ze Hcg wzrasta jak sie robia cysty w jajnkiubczy cos takiego. -
mrik wrote:Dziewczyny, na wstepie gratuluje przyszlym mamusiom i 3mam kciuki!
Chcialam Was zapytac jakie macie temperatury na poczatku ciazy? Ja mam srednio 37.1, dzis natomiast 37.4 i normalnie lamanie w kosciach czuje i sennosc jakby mi ktos czegos dosypal do tego niemilosierny bol glowy..
Jutro ma dzwonic midwife wiec moze dowiem sie kiedy bedzie pierwsze spotkanie. -
nick nieaktualnymadlene88 wrote:Ja wogole się dziś wystraszylam ale nie chciałam siać paniki ponieważ w ciazy temp się wachaja jak zdążyłam poczytać.Ostatnio miałam 37.20 37.10 itd a dziś rano zamarlam jak zobaczyłam 36.96 więc nie ukrywam że bylam zdenerwowana a reszta jakie macie temperatury? I czy jest sens mierzyc? Chyba nie do końca.
Ja nie mierzyłam temperatury nie przyszło mi to nawet do głowy:p jeszcze bym zwariowała:) -
madlene88 wrote:Ja wogole się dziś wystraszylam ale nie chciałam siać paniki ponieważ w ciazy temp się wachaja jak zdążyłam poczytać.Ostatnio miałam 37.20 37.10 itd a dziś rano zamarlam jak zobaczyłam 36.96 więc nie ukrywam że bylam zdenerwowana a reszta jakie macie temperatury? I czy jest sens mierzyc? Chyba nie do końca.
madlene88 od wczoraj mam to samo, z 37.4 spadlo do 36.7, teraz 36.9... zasialam sobie w glowie panike, mam nadzieje, ze niepotrzebnie, moze lepiej nie mierzmy tych tempek
na 7 wrzesnia mam pierwsza wizyte z polozna, a dzis z kolei wylatuje na upragnione wakacje i licze, ze nic podejrzanego sie nie wydarzy!
3mam za Was kciuki i zycze dobrego dnia! -
mrik wrote:madlene88 od wczoraj mam to samo, z 37.4 spadlo do 36.7, teraz 36.9... zasialam sobie w glowie panike, mam nadzieje, ze niepotrzebnie, moze lepiej nie mierzmy tych tempek
na 7 wrzesnia mam pierwsza wizyte z polozna, a dzis z kolei wylatuje na upragnione wakacje i licze, ze nic podejrzanego sie nie wydarzy!
3mam za Was kciuki i zycze dobrego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 13:53
-
Cześć dziewczyny ))
czytam Wasze forum od jakiegoś tygodnia. Podejrzewam ,że jestem w ciąży ale nie mam jeszcze żadnego potwierdzenia. Mam za to objawy:
- OM 28.07.2016 - cykl regularny 27-28 dni
- 20 sierpnia strasznie źle się czułam, coś podobnego do grypy
- od 8 dni boli mnie podbrzusze jak na @ i kłują jajniki
- 22 sierpnia odczuwałam mrowienie w podbrzuszu ( jakby wibrowanie)
- na piersiach pojawiły mi się tzw. wypustki Montgomerego. Piersi nie są powiększone i tylko sporadycznie mnie bolą
- mam metaliczny posmak w ustach
- sikam jak szalona:)))
- mam podwyższoną temperaturę wieczorem ( wczoraj 37,5 st.C - wcześniej nie mierzyłam)
- śmierdzi mi kawa męża (pemium czerwona - bleeee....), słabą rozpuszczalną z mlekiem mogę pić
- mam cieniusieńką brązową linię od pępka w dół
- szyjka macicy bardzo wysoko i mam taki serkowaty śluz od kilku dni - ale nic mnie nie swędzi
- @ miała być 24 sierpnia
- dzisiaj rano robiłam test płytkowy (30 dzień cyklu) i wyszedł negatywny
Dodam ,że to już 5 cykl starania o dziecko. Czy ja już sobie wmówiłam te objawy ? Trochę ich za dużo ale dlaczego test jest negatywny ????
Czy któraś z was miała tak jak ja?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Emidomi co do negatywnego testu to nie mam pojęcia czemu bo ja, kiedy się spóźnia zawsze szłam zbadać betę. Najlepiej jeśli też tak zrobisz, wtedy będziesz miała 100% pewności. A na wynik też nie trzeba długo czekać, jak zrobię chyba do 13, 14 to wynik mam w ten sam dzień
Lec na badanie i oby był dzidziuś
emidomi lubi tę wiadomość
-
Właśnie mam zamiar jechać dzisiaj. Nie wiem tylko jak z wynikiem bo na totalnym zadupiu mieszkam i do labolatorium mam 40 km.Pewnie dopiero w poniedziałek się dowiem zwariować można31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemidomi wrote:Jeden. Ale z porannego moczu.
Można zrobić jeszcze 1 test np innej firmy, ale zawsze to dodatkowe koszty. Chyba nie masz wyjścia jak czekać na betę. Ja robiłam zawsze testy i na nich opierałam decyzję na betę poszłam dopiero jak juz zobaczyłam, że moje ciało inaczej się zachowuje:) wiec jak dobrze znasz swój organizm to się w niego słuchaj:) znajdziesz odpowiedź. -
Ja dzisiaj miałam połówkowe i uwaga uwaga mamy siusiaka!
Ogólnie badania wyszły ok ale chciał żebym poszła do kardiologa bo słabo serduszko widział przez tłuszczyk xd Gorzej natomiast z samopoczuciem- znowu mdłości i wymioty Wydawalo mi się, że w II trymestrze (20 tydzień, 5 dni)powinno trochę sfolgować a tu przerwę miałam tylko chwileczkę
jak tam u Was dziewczyny? Jak samopoczucia?
Pozdrawiam wszystkie matki (te przyszłe i te co mają dopiero w planach nimi zostać też -
nick nieaktualnyNear wrote:Ja dzisiaj miałam połówkowe i uwaga uwaga mamy siusiaka!
Ogólnie badania wyszły ok ale chciał żebym poszła do kardiologa bo słabo serduszko widział przez tłuszczyk xd Gorzej natomiast z samopoczuciem- znowu mdłości i wymioty Wydawalo mi się, że w II trymestrze (20 tydzień, 5 dni)powinno trochę sfolgować a tu przerwę miałam tylko chwileczkę
Pozdrawiam wszystkie matki (te przyszłe i te co mają dopiero w planach nimi zostać też
Near świetne informacje! niestety sprzęt bywa różny i naprawdę czasami to samo badanie na 2 różnych modelach wygląda inaczej. Najważniejsze, że wszystko dobrze:)
Mdłości mam do dziś, a wymioty do 27tc jakoś miałam. Mam nadzieje, ze u Ciebie minął szybciej:) -
Near wrote:Ja dzisiaj miałam połówkowe i uwaga uwaga mamy siusiaka!
Pozdrawiam wszystkie matki (te przyszłe i te co mają dopiero w planach nimi zostać też
Near gratuluję
Co do mdłości to ja w ogóle nie miałam, może jakieś pojedyncze przypadki w I trymestrze a tak to NIC. Szczęściara ze mnie.
Samopoczucie u mnie ok. Pracuję do 31.08 a potem wolność, kompletowanie wyprawki i oczekiwanie na potomka w spokoju -
Jak byłam w pierwszej ciąży to miałam przeczucie ze napewno zaszlam już w 3/4 tygodniu. No i testy wychodziły pozytywnie jeszcze zanim na USG cos było widać. Nie musiałam żadnej bety robić31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Zastanawiam się też czy możliwe że owulacja mi się przesunela o tyle że różnica wieku ciąży od OM czy od momentu zapłodnienia wynosi około 2 tyg. Wg OM powinnam być w 5 tygodniu to już raczej testy powinny być prawidłowe. Jeśli się przesunela to mogę być dopiero w 3 tygodniu i dlatego nie wykazuje.
Zwariuje dzisiaj. Najgorzej tak czekać na wyrok31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemidomi wrote:Zastanawiam się też czy możliwe że owulacja mi się przesunela o tyle że różnica wieku ciąży od OM czy od momentu zapłodnienia wynosi około 2 tyg. Wg OM powinnam być w 5 tygodniu to już raczej testy powinny być prawidłowe. Jeśli się przesunela to mogę być dopiero w 3 tygodniu i dlatego nie wykazuje.
Zwariuje dzisiaj. Najgorzej tak czekać na wyrok
A przesuwała Ci się wcześniej? Wydaje mi się, że tak nagle w jednym cyklu niemożliwe albo wyjątek.