X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra nasza służba zdrowia! Na listopada śmiechu warte. Idź kochana prywatnie i daj znać oczywiście.ja niedawno mierzyłam temperaturę i 37,8 !!! Kurcze nie za dużo ? No i cały czas w brzuchu coś się dzieje to zakuje i takie pobolewanie .

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest normalne bo macica się rozciąga, mnie też dziś cosik pobolewa podbrzusze.
    37,8 to jest normalna temperatura w ciąży.

Lideczka 38
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczka wrote:
    Mnie dziś pobolewa podbrzusze a tak to ok
    ale jak Ci pobolewa? ja miałam kłucia i się wystraszyłam. Takie trzy. Teraz jest ok ale czuję jakiby tam było napięcie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze :-) i siusiu biegam co chwilę też tak wsumie od wczoraj najbardziej a mojemu facetowi się dziś śniło że mieliśmy bliźniaki !!!!! Hehehe

• MaGo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 no się doczekałam wiadomości !!! GRATULUJĘ!!:D Ale nas się "wysypało" hahaha:D Przejdźcie kochane na kwiecień plecień !!! :D

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczka wrote:
    Daj spokój kochana..
    Miałam wizytę na piątek umowioną dziś mi dzwonią że doktor wyjeżdża na jakieś pilne szkolenie i jak chce to mnie zapisze na termin na listopada, wybuchnełam śmiechem.
    Chyba pani żartuje!!
    A ona mi że nie bo mają ograniczoną ilość pacjentek w miesiącu.
    To jej powiedziałam że mam ich w d....
    Znajoma mi dała nr telefonu do swojego lekarza jutro zadzwonię i umówię się na wizytę prywatną, jak się uda to jeszcze jutro popołudniu pójdę bo akurat przyjmuje w środy.

Dlatego ja od razu zapisałam się na prywatną wizytę i tak też będę prowadziła ciążę :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo dziękuję no wkoncu się udało ale będę pewniejsza jak zobaczę na USG...

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    ale jak Ci pobolewa? ja miałam kłucia i się wystraszyłam. Takie trzy. Teraz jest ok ale czuję jakiby tam było napięcie.

Nie wiem do czego to porównać ale ból jest raczej taki tępy jak by się macica rozciągłości.
    Nie ma co się schizowac póki nic poważniejszego się nie dzieje, porostu w naszych brzuszkach robi się coraz więcej miejsca na dojrzewanie fasolki :-)

Lideczka 38
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 wrote:
    To dobrze :-) i siusiu biegam co chwilę też tak wsumie od wczoraj najbardziej a mojemu facetowi się dziś śniło że mieliśmy bliźniaki !!!!! Hehehe

Ty się kochana tak nie śmiej bo czasem sny się spełniają he he he
    Mój właśnie liczy na bliźniaki Tym bardziej że u niego od strony mamy były bliźnięta i od strony mojej mamy brat ma bliźniaki ;-)

Lideczka 38
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dlatego ja od razu zapisałam się na prywatną wizytę i tak też będę prowadziła ciążę :/

Mago Ja poprostu jestem w szoku że wogóle są tak odległe terminy to raz, a dwa że mają jakieś dziwne ilości pacjentek w miesiącu.
    Jak byłam w ciąży z córką w 2000 roku to takiego czegoś nie było, szło się zapisać i max 3 dni i była wizyta.
    Też pójdę prywatnie bo przy NFZ to zdąrze urodzić zanim doczekam się swojej kolejki.

MaGo lubi tę wiadomość

Lideczka 38
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś odebrałam wynik bety, 50,4 czyli wychodzi 3 tydzień. Jednak bardzo się boję bo czasami pobolewają mnie plecy w odcinku krzyżowym, strasznie boję się straty, jedną mam już za sobą

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam 27 lipca na NFZ u gina to kolejną wizytę zapowiedzieli mi dopiero na wrzesień!!! Ja dziękuję za taką służbę zdrowia!!

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dzień dobry, dziś odebrałam wynik bety, 50,4 czyli wychodzi 3 tydzień. Jednak bardzo się boję bo czasami pobolewają mnie plecy w odcinku krzyżowym, strasznie boję się straty, jedną mam już za sobą

To normalny objaw przy wczesnej ciąży ból krzyża także się nie martw,, póki nie jest męczący i bardzo bolący to się nie potrzebnie nie stresuj.

Lideczka 38
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Byłam 27 lipca na NFZ u gina to kolejną wizytę zapowiedzieli mi dopiero na wrzesień!!! Ja dziękuję za taką służbę zdrowia!!

No mnie na listopada
    Ich poje......
    I po co człowiek płaci całe życie składki skoro do lekarza nie potrafi się dostać bo terminy są takie jak do specjalisty.

Lideczka 38
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczka dzieki :) pobolewa jak się dużo nachodzę

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Lideczka dzieki :) pobolewa jak się dużo nachodzę

Mam to samo albo jak długo stoję, nie ma się co stresować na zapas ;-)

Lideczka 38
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli kręgosłup jak stoję przy zlewie i myje naczynia ufff ostatnio musiałam przerwać i iść usiąść bo nie mogłam wytrzymać ...ja ciążę będę prywatnie u mojego gina prowadził mi moją pierwszą ciążę mnie brzuch tak samo jak ciebie lideczko ciężko opisać takie rozciąganie cmienie no nie wiem jak to powiedzieć.

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czasami jak zaciagnie to dość mocno, da się już ten ból odczuć wtedy nie wiem czy iść się szybko położyć czy przeczekać.
    Mam nadzieję że jutro mnie przyjmie prywatnie.

Lideczka 38
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczko to daj znać jutro ok? Bo będę myśleć o tobie hehehe

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko się dodzwonię i się czegoś dowiem to zaraz Ci napiszę ;-)

Lideczka 38
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ