X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 no wreszcieeeee zrobiłaś ten test, bo już mnie coś trafiało :D Jak widać coś tam znacz, że "coś tam" się dzieje :D Rano powtórz! Ja zrobiłam 2 dni przed @ i już była kreska słaba, a cykle mam krótkie 26 dniowe. Ja mam pierwszą wizytę 14.08, to będzie 6 tydzień i mam nadzieję "coś"' zobaczyć na ekraniku ;) <3 <3 <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo no jutro muszę powtórzyć co będę miała pewność i też wtedy do mojego gina się muszę zapisać . lideczko to byśmy rodziły w podobnym czasie hihi

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha ha na to wygląda Jolus

Lideczka 38
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie;-)

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 wrote:
    Fajnie;-)

Wszystko się okaże w praniu ;-)

Lideczka 38
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie ale ja już myślę że będzie dobrze.

• Sassy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy, byłam dziś na pierwszej becie i mam przed sobą wyniki. Według kalkulatora jest to 5t+1d. Wynik na dziś to 917,1 mIU/ml.

Patrząc na tabelkę, wydawało mi się, że jest ok. Niestety lekarz obok wyników zamieścił notatkę "Wyniki badań poza granicami normy. Proszę postępować zgodnie z ustaleniami z wizyty."

Nie wiem jak mam to interpretować, tym bardziej, że nie mieliśmy żadnych ustaleń. Nie rozumiem też, dlaczego mój wynik jest poza normą :( Rozumiecie coś z tego?

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Pomocy, byłam dziś na pierwszej becie i mam przed sobą wyniki. Według kalkulatora jest to 5t+1d. Wynik na dziś to 917,1 mIU/ml.

Patrząc na tabelkę, wydawało mi się, że jest ok. Niestety lekarz obok wyników zamieścił notatkę "Wyniki badań poza granicami normy. Proszę postępować zgodnie z ustaleniami z wizyty."

Nie wiem jak mam to interpretować, tym bardziej, że nie mieliśmy żadnych ustaleń. Nie rozumiem też, dlaczego mój wynik jest poza normą :( Rozumiecie coś z tego?

Wejdź na forum beta hcg tam dziewczyny są w podobnej sytuacji, pewnie coś doradzą bo Ja kompletnie się na tym nie znam

Lideczka 38
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

Może wg lekarza BETA jest za niska jak na 5 tydzień? :O Ja się właśnie nie znam, nie potrafię odczytać z wyników który to tydzień :D Rozbieżność w wartościach jest tak duża, że ja się gubię :D Moja dzisiejsza Beta to 3824

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Może wg lekarza BETA jest za niska jak na 5 tydzień? :O Ja się właśnie nie znam, nie potrafię odczytać z wyników który to tydzień :D Rozbieżność w wartościach jest tak duża, że ja się gubię :D Moja dzisiejsza Beta to 3824

Wg tabelki, którą sam zamieścił widełki to 5 tydzień ciąży: 217 - 7138, więc powinno być ok. Mój facet mówi, że może "poza normą" to dla lekarza coś w stylu "Wynik 917.1 jest poza normą dla kobiety, która nie jest w ciąży, z czego wynika, że jest Pani w ciąży". Ach ta pokrętna logika! A u Ciebie ewidentnie ładnie :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom!:D

Sassy trudno mi powiedzieć co lekarz miał na myśli O.o no bo mieścisz się w normach normalnie przecież O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessst!!! Druga kreska widać dokładnie strasznie się cieszę...od rana znowu pobolewanie w podbrzuszu kłucie takie cmienie ciężko opisać i duży apetyt .jeżeli chodzi o te wyniki bety to też nie pomogę bo nie znam się na tym ciężko powiedzieć co lekarz miał na myśli ...

MaGo lubi tę wiadomość

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 wrote:
    Jessst!!! Druga kreska widać dokładnie strasznie się cieszę...od rana znowu pobolewanie w podbrzuszu kłucie takie cmienie ciężko opisać i duży apetyt .jeżeli chodzi o te wyniki bety to też nie pomogę bo nie znam się na tym ciężko powiedzieć co lekarz miał na myśli ...

Gratuluję Jolus ;-)

Lideczka 38
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiłam Ci ze doczekasz się II kresek

Lideczka 38
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczko dziękuję:-)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 wrote:

W końcu!! gratulacje.

Dziewczyny zapraszam Was do wątku Kwietniowych mamuś, co by tu nie zaśmiecać :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak dziewczyny? Jak się czujecie dziś ? Mnie boli brzuszek kłuje takie rozciąganie w środku czuje i od wczoraj dziąsło mi napuchlo i boli ...

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 wrote:
    I jak dziewczyny? Jak się czujecie dziś ? Mnie boli brzuszek kłuje takie rozciąganie w środku czuje i od wczoraj dziąsło mi napuchlo i boli ...

Mnie dziś pobolewa podbrzusze a tak to ok

Lideczka 38
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczko i co zapisalas się do lekarza??ja idę w przyszłym tygodniu

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 wrote:
    Lideczko i co zapisalas się do lekarza??ja idę w przyszłym tygodniu

Daj spokój kochana..
    Miałam wizytę na piątek umowioną dziś mi dzwonią że doktor wyjeżdża na jakieś pilne szkolenie i jak chce to mnie zapisze na termin na listopada, wybuchnełam śmiechem.
    Chyba pani żartuje!!
    A ona mi że nie bo mają ograniczoną ilość pacjentek w miesiącu.
    To jej powiedziałam że mam ich w d....
    Znajoma mi dała nr telefonu do swojego lekarza jutro zadzwonię i umówię się na wizytę prywatną, jak się uda to jeszcze jutro popołudniu pójdę bo akurat przyjmuje w środy.

Lideczka 38
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ