Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej, mam pytanie:) jutro zaczynam testować (8dop według ovu-9dpo według mnie), mam standardowe objawy, ale w tym cyklu jest inaczej, zawsze co miesiąc zaraz na drugi dzień po owulacji bolały mnie okropnie piersi, w tej wcale, od 3 dni mam ból sutków który się nasila, ale to nie jest ból przy dotyku, to jest pieczenie, kłucie, często jakby promieniowało do środka piersi, tak jakby mi ktoś sutki szczypał miała któraś podobnie?
fotures lubi tę wiadomość
-
1. Plamienie implantacyjne w 20dc. Wtedy juz sie domyslalam
2. Odbijanie sie, duzo sliny i kwas w ustach
3. Moglam w dzien spac a w nocy totalna bezsennosc, plus zmeczenie ogolne. Bol glowy
4. Nie uwierzycie ale moj pies zaczal wariowac, chodzil za mna przytulal sie, piszczal, podejrzewalam nawet u niej ciaze urojona.
5. W koncu brak okresu.. za to delikatne bole brzucha
6. I zaczelo sie... mdlosci o kazdej porze...
I dalej potworny kwas w ustach
7. Wstret do jedzenia alkoholu i mojej kochanen kawy...
8. Czekalam az tydzien zeby zrobic test mimo ze mialam wszystkke objawy... balam sie 1 kreski..
9. Po zrobieniu testu na drugi dzien rano zero mdlosci... w poludnie ok nawet moglam bulke zjesc i zaczelam sie martwic.. naczytalam sie glupot na necie... zamiast sie cieszyc ze sie dobrze czuje... godzina 16 zaliczone pierwsze 5 rzyganek 😂😂😂Abcdeka lubi tę wiadomość
-
Często tu zaglądałam podczas staran... Teraz po 3,5 roku mogę napisać moje objawy 🙂
Nie zauważyłam nic innego niż to co zawsze w każdym cyklu.. prócz jednego. Co miesiąc na 2-3 dni przed @ miałam plamienia. W szczęśliwym cyklu ich nie było co dało mi do myślenia i zrobiłam test wieczorem jakoś 12dpo wyszły II krechy 🙂
Druga rzecz to cycki które zawsze bolały mnie już od owulacji lub nawet przed. W tym cyklu również bolały tak samo i nie przestały boleć przed @. Bolą do tej pory..
To tyle 🙂 życzę każdej II kreseczek -
Moja historia wygląda w ten sposób, byłam diagnozowana od 2013 roku, rok staraliśmy się z byłym mężem, później rozwód. Z obecnym partnerem staraliśmy się 24 cykle i byliśmy już umówieni na inseminacje. W cyklu przed inseminacją pojechałam na kontrolne USG i już to dało mi do myślenia, bo miałam endo 11,2 mm( a nigdy wcześniej nie było takie ładne), plus od dawna nie mierzyłam już temperatury, a teraz coś mnie kusiło, żeby mierzyć, ale po południu i ciągle było ponad 37 ( co się u mnie nigdy nie zdarzało). W 11 dpo zrobiłam test ciążowy i bete i wtedy do objawów doszedł problem z myciem zębów ( po prostu robiło mi się nie dobrze).
Dzisiaj zaczął się 7 tydzień, czekam na wizytę, a z objawów obecnie jest ciągle zmęczenie, ból krzyża i baaaardzo dużo śluzu.
Mam nadzieję, że post pomógł, bo wiem jak sama szukałam takich informacji.Jakucja lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mam pytanie jak jest z szyjka przed okresem A na poczatku ciąży?
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
13.12 beta 21dpo 5084,0
21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku -
Dziewczyny, zastanawiam się, koedy zaczęłyśmy odczuwać mdłości? ja jestem w 5t3d i czuje wielki głód od paru dni, od początku ciąży czuje ból podbrzusza, taki jak na @, temperaturę mam podwyższona dopiero od paru dni. Piersi bolą mnie od ovu, są większe, maja żyłki i praktycznie nie mogę ich spotkać. Więcej chce mi się pic przez co automatycznie p wiele więcej oddaje mocz.
papinana lubi tę wiadomość
4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
7.11 - serduszko
-
Witajcie.
Korzystałem z tego wątku i czytałam wasze potwierdzone objawy ciazy. Teraz i ja mogę napisać , jak to było u mnie, bo pojawiły się 2 kreski na tescie 🙂
-bulgotanie w brzuchu, częste odbijanie
- jednego dnia nie smakowała mi salatka do obiadu, była kwaśna wg mnie, wg męża dobra
-silny zawrót w głowie, tak że prawie straciłam równowagę
- nabrzmiald piersi, po zdjęciu biustonosza miałam na nich soboty stanik, ale pomyślałam,że jechałam.autem to pas mnie przycisnąć 1🙂
-w nocy przed spodziewana @, silny ból podbrzusza,który wzbudził mnie że snu, myślałam że nadciąga @, ale nic się nie pojawiło
-rano pozytywny test- II kreski i zaczęły boleć sutki
-bole podbrzusza
-zawroty głowy
-
Sama czytałam objawy innych więc teraz i swoje dopiszę 😉
7 dpo wzdęty brzuch cały dzień, ciągle coś mnie kłuło, bolało, mdliło, nastrój radykalnie się zmienił, stałam się płaczliwa, kłótliwa i ogólnie było mi źle. Nie wiem czemu ale wiedziałam że to dzień zagnieżdżenia. Od tego dnia cały czas czułam jajnik z którego była owulacja, tak jakby był ,, ciężki". Lekkie pobolewania podbrzusza a raczej takie, nie wiem, ciągnięcia. Dużo białego śluzu, takiego perłowego, świecącego się. Delikatny bok piersi po bokach i czasem coś w sutkach zabolało. Apetyt wzrósł, w zasadzie tylko bym jadła i spała. 10 dpo test ciążowy pozytywny. Szyjka zamknięta, dość wysoko.2017r. Aniołek
2018r. Aniołek
14.11.2019r. bHCG 180❤️, 18.11.19r. bHCG 1697 ❤️ clexane, duphaston, zaax, estrofem, femibion
16.12.2019r. (8 tydz 4 dzień) CRL 1,97cm, tętno 162 ❤️
20.03.2020r. połowa za nami 🙂 Aleksandra 450 gram 🙂 -
To i ja dołączę. Jakieś 6-7 dni po IUI zaczęło mnie boleć podbrzusze. I w sumie tak było do dnia testu. Ale jakieś 11 dnio po IUI byłam tak zmęczona i senna jak nigdy (zrzuciłam na karb gór w których byliśmy) senność i zmęczenie towarzyszy mi do dzisiaj. Nawet w dniu bety czułam się jak na @ więc badanie traktowałam jako coś do odchaczenja żeby przesłać lekarzowi wyniki.Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Pierwsza ciąża z clo:
7 dpo uczucie motylki w brzuchu kilka dni
9 dpo mrowienie w piersiach ale z boku z 3 dni potem totalnie nic i myślałam, że cykl stracony
11 dpo powiększone żyłki na piersiach i biało rozciągliwy śluz ale bardzo malutko
brak okresu i test pozytywny 16 dpo grube krechy
Druga ciąża cykl naturalny:
11 dpo zadyszka pod górkę na stałej trasie sklep-dom, śluz biały rozciągliwy
12 dpo test pozytywny kreska cienka jak włos
Trzecia ciąża cykl naturalny:
1 dpo przeczucie nie wiem skąd, że się udało. W tym dniu zapisałam się na usg ciąży na kilka tygodni naprzód. Taka intuicja. Nie miałam tego wcześniej.
11 dpo śluz jasno żółty rozciągliwy i zasinienie narządów zewnętrznych
Mąż mówił, że jestem gorąca.
11/12 dpo test pozytywny kreska jak cień cienia myślałam, że to moja wyobraźnia
Wymarzona czwarta ciąża cykl z clo:
TOTATNIE BRAK JAKICHKOLWIEK OBJAWÓW! A wypatrywałam. Żadnych bóli brzucha, piersi, żadnych żyłek, zasinienia, zmęczenia, mdłości itepe. Test zrobiłam 10/11 dpo żeby się nie katować czekaniem bo myślałam ze wyjdzie negatyw a tu kreska i to widoczna gołym okiem jasnoróżowa. Beta hcg z tego dnia 52 a progesteron aż 54, gdzie zawsze mialam ok 17. Fakt były 2 pęcherzyki graffa, które pękły więc pewnie i dwa cialka żółte stąd więcej progesteronu. Ale, że zero objawów. Nie mogę uwierzyć nadal, że jestem w ciąży.Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
Czesc to i ja sie dołączę w 1szej ciazy mialam plamienie implantacyjne i wiedzialam ze cos jest na rzeczy. Niby w dniu okresu ale krwi bylo malutko i byla innego koloru. I zgaga której wczesniej nigdy nie mialam. W zasadzie nie wiedzialam co to zgaga. Teraz chyba sobie wmawiam ze cos ruszylo. Po okresie ciagle mi niedobrze. Moje ulubione przyprawy i ukochane jedzenie indyjskie laduje w koszu. Jem łososia którego nienawidzę. Dzis malo nie zwymiotowalam na zapach ryby plus 2 dni temu zaczal mnie bolec brzuch jak na @ ale poki co jej nie ma. Pamietam ze przy 1szej ciazy tez mnie tak pobolewal. Niby bedac w małżeństwie nie mozna wpasc xd ale jesli jestem w ciazy to bd miala niezla niespodzianke bo nie planowałam tego
-
nick nieaktualnyCiekawa jestem czy jutro powrócę na forum po 4,5 roku. Czekam na bete. Niby lekkie kamienie ale nadzieja jest.
Ból w krzyżu
Bolące brzuch, jajniki, przelewanie w brzuchu,
Niestety też przy ściśnięciu brodawek pojawiają się kropelki mleka. Nie miałam nigdy problemów hormonalnym ale razem z beta zrobiłam prolaktynę. -
nick nieaktualny
-
U mnie zaczęło się z dziwnym bólem sutków
Dowiedziałam się 12dpo jasna kreska i potwierdzenie hcg
- ochotę żeby zjeść śniadanie ( zazwyczaj jem koło 12-13 )
- głód ale wstręt do jedzenia ( zazwyczaj mam smaki
- zimno mi ( leżę w dresie, w szlafroku i pod kocem 🤷♀️ A partner w majtkach 😹
- śpiąca popołudniu ale nie zmęczona.
To dopiero 4 tydzień .. zobaczyły co dalej 🥰
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
U mnie pierwszym objawem była temperatura 37,5. Ogólnie czułam się raczej jakbym była przeziębiona niż w ciąży i tego nie podejrzewałam.
Myślałam, że mdłości mnie ominą bo poza tym czułam się dobrze, ale niespodziewanie przyszły nagle w 6 tyg, teraz jestem w 8 i marzę żeby już się skończyły chociaż dla nie chyba jeszcze gorszy jest posmak w ustach. I jeszcze to co mnie zdziwiło to juz na samym początku wstręt do kawy którą wcześniej uwielbiałam - teraz nawet zapachu nie mogę znieść -
nick nieaktualnyU mnie zaraz po owulacji pojawiła się wrażliwość piersi i sutków, miałam uczucie ciągnięcia w podbrzuszu - trochę, jak na okres. Potem doszła zadyszka, zawroty głowy (kilka razy miałam je podczas ruszania samochodem), bóle głowy wieczorem, zaczęłam szybciej być senna. Pojawiły się też uderzenia gorąca i uczucie zimna naprzemiennie . Przestały mi także smakować zupy, które stały w lodówce 2-3 dni. W dniu spodziewanej miesiączki zauważyłam, że moje piersi wyglądają inaczej niż zwykle - pojawiły się widoczne żyły i ciemniejsze obwódki wokół sutków. Dodatkowo mąż, co chwilę proponował mi coś do jedzenia, a ja nie mogłam o nim myśleć. Kilka godzin później pojawił się szklisty śluz delikatnie zaróżowiony - myślałam, że to okres. Pod wieczór śluz zniknął i coś mnie tknęło - zrobiłam test i bach! . Teraz nie mam ochoty na słodycze, lubię wyraziste potrawy - reszta smakuje jak trociny. Na szczęście smakuje mi jeszcze moja ukochana kawa. Poza tym rano nie mogę się obudzić do pracy.
-
To ja tez sie dolacze Zanim zrobilam test czulam permanentny bol jakby w prawm posladku, promieniujacy od ledzwi, nie moglam sie schylic, a wchodzac na drabine mialam zawroty glowy. Po potwierdzeniu milionem testow i zrobieniu beta HCG z krwi staralam sie juz unikac dzwigania i wchodzenia na drabine i nic pozy tym nie odnotowalam. Poczatek 5 tygodnia, kawa nadal smakuje, jem wszystko to co wczesniej, zero mdlosci, piersi nic nie bola