X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlugo juz sie staracie?
    Mysle, ze ten wyjazd to dobry pomysl. Odpoczniesz, wyluzujesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam we czwartek na pewno to skonsultuje. Niby czytałam ze to może być jakaś wysypka ale nie ma to jak słowa lekarza który to zobaczy. Od ostatniej wizyty minęło już 3 tygodnie mam nadzieję że zobaczę babelka i ze wszystko jest wporzadku.
    Optymistka może naprawdę za bardzo chcesz może w tym miesiącu wyluzuj wiem ze to trudne ale może warto spróbować ;-) i następnym razem napiszesz ze @ nie przyszła ;-) trzymam kciuki!!!

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka a dostajesz wspomaganie czyli clo oraz duphaston? Bo u mnie pojawiła się w końcu miesiączka więc od 3 dnia cyklu biorę clo aby mieć pęcherzyk a potem duphaston oby się udało tym razem..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel pokaż zdjęcie tych wypryskow to ci powiem akurat ta dziedzina to moja praca :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pokazuję
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d669570a74c23e5c.html

Basia7777 w takim razie trzymam kciuki za ten cykl:)

• optymistka86 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green już 8 cykli.

Basia7777 nie żadnego wspomagania tylko natura.

Moja ginekolog powiedziała że czekamy na pozytywny wynik testu, no chyba że do roku nic to będziemy interweniować.

20140726580117.png
  • miniiee Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę was o pomoc!

Postanowiliśmy z narzeczonym postarać się o dzidziusia. Od grudnia moje cykle wahały się od 35-36 dni. Z tego wynika że owulację miałam 9 marca (przynajmniej tak wyliczył mi to mój kalendarzyk) , a dzień przed owulacją kochaliśmy się. Od kilku dni często się wypróżniam i mam lekką zgagę i uczucie tak jakby mnie cały czas ssało w żołądku, a od przed wczoraj mam ból podbrzusza i bolące piersi. Dzisiaj jak mnie rozbolał brzuch nie wiedziałam co się dzieje a jak się okazało dostałam okres i to po 30 dniach, teraz nie wiem czy tak mi się cykl rozregulował, czy coś jest na rzeczy.
    Bardzo proszę o jakiekolwiek odpowiedzi ;)

JusWik lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miniiee ciężko powiedzieć... a okres masz normalny? robiłaś jakiś test? Może to była ciąża biochemiczna... Najlepiej wybierz się do lekarza i będziesz miała jasność. Pozdrawiam :)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• miniiee Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik w zasadzie nie leci mi tego dużo, ale brzuch boli jak skurczybyk, wogóle nie byłam przygotowana na okres, spodziewałam się go dopiero za tydzień, a tu takie lekkie rozczarowanie.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka to sporo, dla mnie ginekolodzy którzy karzą czekać rok na efekty to zwyrodnialcy psychiczni. Ja bym tyle nie dała rady, jak mi zegar zaczął cykać to każdy dzień był dla mnie jak cała wieczność. O dziecku myślałam od sierpnia a zaszłam w ciążę w listopadzie. Dla mnie to było bardzo długo. Po co czekać rok czy więcej jak można wcześniej ustalić czy wszystko jest ok, trochę pomóc szczęściu. Przed moim obecnym ginem byłam u 3 i każdy mówił no niech Pani się stara a jak po roku nic to zobaczymy... U mojego obecnego na 1 wizycie dostałam skierowania na badania i USG, monitoring cykli bo miałam różne. Na początku obserwacji w ogóle nie miałam owulacji, co cykl było lepiej. Gdyby nie on nie udałoby się w 2 cyklu z owulacją. Pomyśl o innych ginekologach, czasem niektórzy są bez wyobraźni, co cykl czeka się na tą drugą kreskę, można naprawdę zwariować albo dostać depresji.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Magdą cz rok czekać no sorry... Po co? ja jak poszłam do lekarza to od razu powiedziałam że staram się 10 miesięcy oczywiście starałam się 3 he i dała clo i po 2 miesiącach byłam już w ciąży z synem. Teraz od razu daje bo to meczarnia.
    Caramel myślę że to nic takiego albo coś cię pogryzlo albo lekkie uczulenie i obserwuj powinno się zmniejszać.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ale krew czy uplawy bo to różnica. Jeśli krew to raczej nic z tego nie będzie bo ja akurat mam okres... A tydzień temu byłam w ciąży :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Basia7777 za wiadomość, jeżeli chodzi o mnie to staraliśmy się od stycznia tego roku i miałam takie postanowienie ze jak coś to daje sobie pół roku a później będę szukała pomocy u lekarza.

• Nataletka Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistka86- u mnie dopiero w 9 cyklu starań i po pierwszym miesiącu wspomagania duphastonem organizm "zaskoczył" i udało się zajść w wyczekiwaną ciążę. Podejrzewam, że gdyby lekarka mi ich nie przypisała, do dziś z nadzieją spoglądałabym na każdy test ciążowy... Też wspominała, że po roku bezskutecznych starań można zacząć się niepokoić, ale nie kazała nam czekać jeszcze paru miesięcy na działanie i udało się za "pierwszym razem" (na duphastonie).

ganngzu39qwooxuv.png
  • miniiee Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 niestety krew i już wiem że nie mam się na co łudzić, muszę poczekać do następnego cyklu, ale mam nadzieje że tym razem organizm nie spłata mi takiego figla, postaram się również codziennie mierzyć temperaturę, może to mi pomoże...
    To trzymam kciuki za Ciebie kochana i mam nadzieje że następnym razem obie będziemy mogły się pochwalić dwiema grubymi krechami na teście ;)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataletka a w którym dniu cyklu bralas duphaston?
    Miniie no to w sumie za niecałe 10 dni będziemy razem walczyć o pęcherzyk :-) zrób bete przy kolejnym cyklu i sprawdź przyrost progesteronu bo wydaje mi się że u mnie właśnie był za niski i z tąd to samoisnte poronienie... Teraz będę uważać szczególnie na to

• miniiee Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia życze Ci z całego serca żeby Ci się udało i zrobie tak jak mi radziłaś ;) a jak długie masz cykle? bo mi jest ciezko wyliczyć moją owulację

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego to nikt nie wie hehe różnie.. Ostatnio miałam okres 8 stycznia a owulacje 20 lutego... Wiec pokickane ale po duphastonie dostałam i jutro biorę clo aby mieć owulacje tego 10 dnia. Oczywiście mam testy owulacyjne, ale one różnie pokazują. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z testami owulacyjnymi udało się szybko trzymam za Was kciuki dziewczyny!!!

• walleriana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel :D Ty spać w nocy nie możesz ? :D

lisiakita lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ