X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Loullu Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

jestem tu nowa.

Robiłam 3 Bety

1 w 31 dc: 158 mlu/ml
    2; w 33 dc: 439

3: w 38 dc 3714

wiec chyba jest ok. Wizyta u gin za tydzień, ale tak sobie siedzę i stwierdzam, że oprócz braku @ nie mam żadnych objawów a jestem na to wyczulona bo raz nam się nie udało.

trzymam kciuki za wszystkie mamusie ;)

f2w3s65gie60bgdx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loullu nie martw się tym czy masz objawy czy nie bo ja się czuje dobrze nie mam mdłości wymiotów jedynie moje piersi są hmm największe jakie miałam hehe

pasazerka lubi tę wiadomość

• Loullu Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moje piersi wydają się być większe, ale później są normalne i mam schizy.
    Mam nadzieję, że wszystko ok ale byłabym spokojniejsza gdybym miała te mdłości ;P

f2w3s65gie60bgdx.png
  • aandziaa Nowa

Wysłany: 17 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej !
    ja zrobiłam dziś test - pozytywny :szok:
    w piątek pójdę prywatnie do gin, mam nadzieję że potwierdzi :) wg moich obliczeń, zaszłam 1 marca - dzień wcześniej był pozytywny test owu. cykle mam 45 dniowe przeważnie, nieregularne, więc nie liczę wieku ciąży od ostatniej @ (czyli29 styczen) bo to kłamstwo by było :P skoro owu miałam 1-2 marca, wtedy kiedy test mi wykazał.
    a najgorsze w tym wszystkim jest to że objawy nie wskazywały na ciążę, więc myślała, że jej nie ma.. i opijałam urodziny męża w ten weekend :/ mam nadzieję że nie zaszkodziłam :/ staralismy się 6 miesiecy i dlatego myslalam ze znów nic z tego..

co do tych 'objawow' ktore ja mam, to ból podbrzusza czasami, ale tak jak na @, więc bez różnicy, ból piersi, też taki jak na @, jedynie co to to że są troche twardsze minimalnie większe. no i czasami było mi niedobrze jak coś zjadłam, ale też tak miałam często. a śluz, cóż, niewiele go, śladowe ilości białego śluzu. przed @ też miałam zawsze mało białego. dlatego się nie spodziewałam, miła niespodzianka! test dziś pozytywny, druga kreska taka dość wyraźna.

:)
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loullu, ja też nie mam objawów, oprócz gigantycznych, bolących piersi i większego brzuszka :D no i czasem senność. Ale ona raz jest, raz nie ma. I tyle - innych objawów brak :) Lekarz mówił, żeby nie brać do głowy, gdyż każda kobieta przechodzi ciążę inaczej :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Loullu Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanadzia gratulacje ;) i trzymam kciuki

Pasazerka ja mialam okresy senności a teraz od 2 jakoś tak nie mogę spać- może to już nerwy przed usg.

W sumie to dopiero 5tc 5d, ale jak się człowiek naczyta i naogląda to potem myśli, że będzie wymiotował co 5 minut ;)

f2w3s65gie60bgdx.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też w 6 tygodniu miałam problemy ze snem :) teraz wręcz przeciwnie :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Loullu Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem strasznie przewrażliwiona- jakieś małe ukucie i już czarne myśli, ale mam wrażenie, że będzie ok. We wrześni jak się nie powiodło to byłam strasznie zdenerwowana od początku. A teraz jak odbierałam 3 bete to jakoś tak gładko poszło ;)
    Odkąd wiem, że jestem w ciązy biore luteinę, pani gin też jest dobrej myśli- zobaczymy na usg.
    Ostatnio tylko miałam taki straszny stres, mam nadzieje, że na maluszku się nie odbiło.

f2w3s65gie60bgdx.png
  • Nataletka Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Nataletka a w którym dniu cyklu bralas duphaston?

Pani doktor pięknie mi rozrysowała na osi :)
    odliczanie zaczęłam od pierwszego dnia cyklu (miesiączki) przez 15 dni nic, od 16 dnia cyklu przez 10 kolejnych dni 1 tabl dziennie, po tych 10 dniach czekanie, w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test- druga kreska cień cienia, ale udało się ;)
    Cykle do tej pory miałam 30- dniowe.

ganngzu39qwooxuv.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jak się ma 30 dniowe to tak gorzej jak u mnie moje cykle i 40 dniowe więc może się okazać że za wcześnie duphaston, ale teraz mam clo więc jak będę w ciąży to od razu wezmę progesteron... Boję się że właśnie przez to że nie brałam teraz straciłam ciążę... Mam wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony gdyby zarodek był z wadami to po co go trzymać na siłę. Teraz się nie dowiem. Ale dziękuję za info

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj dopadły dziwne sny powiedziałabym nawet ze chore jakieś:-/

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel kochana...

też to przechodziłam... ciężkie noce były... ale teraz jest już lepiej. Nadal wstaje wcześniej, ale już sypiam spokojniej. I jeszcze dam radę spać na brzuchu, ale już tak bardziej na boku...

od kiedy nie można dziewczynki spać na brzuchu?

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....
    a ja sie czuje jakby mnie choroba pobierała
    Wogole opadłam z sił i ciagle mnie glowa boli :(

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana ja od dwóch dni mam zatkany nos i jest mi zimno najgorzej jest z rana ale popijam herbatkę z miodem i cytryna.
    Jutro czeka mnie ciężki dzień wizyta u lekarza i rozmowa z pracodawcą ehh byle do piątku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 16:23

• walleriana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel trzymam kciuki i sciskam mocno - bedzie dobrze :* Daj znac jak jutro!

Czyli tym "przeziebieniem" mam sie nie martwic. Mi raz jest zimno raz gorąco. najgorszy jest ten bol glowy.

Ja z pracodowca nie mam problemow bo go nie mam :P Ale ciagle mam telefony, nie wyrabiam sie ze zleceniami - jestem teraz mało wydajna, no ale co mozna powiedziec? Wie Pan/Pani jest w 5 tygodniu ciazy i nie moge sie przemeczac ze nie ogarniam wszytskiego ze nie mam sily na zarywanie nocy zeby oddac projekt w terminie? Eh :(

Jakos robie..powoli..pomału ale robie..

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam przeziębieniem się nie martwię a co do bólu głowy to w niedzielne taki ból mnie dopadł ze przespalam całą niedziele prawie i w poniedziałek rano wstalam znowu z bólem poszłam spać około 11 przeszło :-)

Walleriana dobrze Ciebie rozumiem tym bardziej ze sezon powoli się zaczyna i każdy chce mieć piękny ogród :-) dzisiaj pisałam z koleżanką z pracy i mówiła ze niezły juz się młyn robi. A tego ze niektórzy nie rozumieją to wiem u mnie był przypadek ze dziewczyna z odklejajacym się łożyskiem pracowała w sezonie bo była na smieciowej umowie a na utrzymaniu dom i 6 października była w pracy a 10 urodziła...

• walleriana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW...
    zaniemówiłam.

No niestety umowy śmieciowe sa straszne. O ile jest sie na studiach to rozumiem - bo to jest wygodniejsze dla pracodawcy, ale ludzie po studiach powinni miec normlana umowe.

No ja znam specyfike mojego zawodu dlatego podjełam sie pracy na własny rachunek, jestem panem swego czasu. Zreszta ja nie lubie jak ktos mi sterczy nad glową :P A sezon w tym roku bardzo wczesnie się zaczał. Ja juz od pocztaku marca mam urwanie glowy. A teraz mam telefony i kazdy chce jeszcze przed swietami zaczac a do konca kwietnia skonczyc. Paranoja.

Ale jak jest zima kiedy jest wiecej czasu to nikt o tym nie mysli. A na wiosne wszyscy sie budza :) Ale juz do tego sie przyzwyczaiłam. Dlatego na reke byłoby mi urodzić na jesieni zeby wlasnie przez okres zimowy siedziec w domu i zajac sie dzieckiem.

Co do bolu glowy - masz racje - sen najlepszym lekarstwem!

Caramel lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ale takie osoby bez wyjścia (smieciowa umowa + jedyna osoba utrzymująca rodzinę) pokazują pracodawcom ze praca ponad wszystko a później na takie jak ja krzywo patrzą. Ale uwierz jeżeli mogłabym pracować to bym z chęcią jeździła do pracy póki bym mogła ale pracuje w takiej branży ze nowego(miejsca gdzie nie ma nawozów i środków ochrony roślin) bezpiecznego stanowiska mi nie utworzą do biura tez nie wezmą na ogród tez nie pójdę bo i drzewka i krzewy klientom trzeba nosić wiec wyjścia nie ma.
    Co do bólu głowy to otwarte okno polecam (Chociaż ja mam okno kolo łóżka i kataru dostałam :-P

• walleriana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dostałam kataru :D Własnie chyba od tego wietrzenia biura - a biurko mam kolo okna :P

Wiem rozumiem Cie! Wierz mi. Ja sama wspolpracuje z firma wykonawcza i wczesniej czy poźniej bede musiala powiedziec ze nie bede juz brała nadzorów robót.

Najgorszy tekst jaki uslyszec : Ale przeciez ciaza to nie choroba.
    Owszem, nie choroba, o ile ciaza nie zagrozona. A pierwsza polowa ciazy jest najbardziej niebezpieczna jezeli chodzi o poronienie. Dlatego tak wazne jest teraz w tych tygodniach dbanie o siebie.

Caramel, nawozy, noszenie to jest wykluczone, ale wogole babranie sie w ziemi jest wykluczone równiez. Zesmy sobie prace wybraly. Nie dosc ze sezonowe to jeszcze jak w ciazy to do nieczego dotknac sie nie mozna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:26

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Tobą w 100% u mnie w firmie panuje jeszcze takie przekonanie, że dziewczyny broń Panie Boże nie zachodzić w ciążę ile się tego z koleżanką nasłuchałyśmy i poniekąd boje się rozmowy ale wiem że jest szef to może nie będzie wchodził w szczegóły bo szefowa w sanatorium ;)

sabcia lubi tę wiadomość

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ