Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Caramel wrote:Gratuluję Sabcia
stresik i niepewność będzie jeszcze towarzyszył ja tak mam przed czwartkowa wizyta
Odebrałam bete robiona w 28 dc i wynosi: 630,5 mIU/ml, a progesteron 31,46 ng/ml. Czy wynik bety nie jest za wysoki? @ miałam dostać wczoraj. Wg normy labolatorium w którym robiłam to 4 tydz. to zakres od 9,5- 750 mIU/ml
Co o tym myślicie? -
nick nieaktualny
-
Właśnie mam zamiar iść jutro;-) akurat minie 48 h, a wynik dopiero na następny dzień, ale mam przeczucie,że będzie dobrze:-) rozmawiałam z panią doktor i kazała przyjść za tydzień,teraz i ak jeszcze nie byłoby widać. Mówiła żeby brać kwas foliowy 1x dziennie, czy wy też go bierzecie?
-
Tak - ja biorę już 3 miesiąc, zaczełam juz po nowym roku
Ginekolog w grudniu mi powiedziala ze lepiej brac wczesniej jezeli chce się zajsc w ciąże.
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Kiedyś słyszałam taka opinię że kobiety w wieku rozrodczym powinny brać kwas foliowy na wypadek ciąży. Ale nie ma.się co przejmować że nie brało się przed ciążą . Bo przecież jak.odzywiamy się zdrowo to dostarczamyniezbędnych witamin w tym kwasu foliowego
sabcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta28 wrote:Sabcia gratuluje. Każda z nas bierze kwas foliowy
ja bralam od stycznia 2014.mam nadzieje,że w piątek wynik bety będzie podwojony, trzymajcie kciuki:-)
walleriana, ja to jestem prawdziwy nowicjusz w tych tematach, nie interesowałam się tym aż tak szczegółowo bo nie sądziłam,że uda nam się już w pierwszym cyklu starań.
Oby wszystko było dobrze! -
Caramel wrote:Sabcia ja brałam kwas foliowy wcześniej najważniejsze jest to byś brała jak juz jesteś w ciąży i nie zapominala
doktor miała rację po co się stresować że nic nie widać
także trzymam za Ciebie kciuki
Uciekam spać bo pobudka przed 5;-) -
Ja brałam kwas foliowy z przerwami od maja, więc ok pół roku. Ale znam i takie które w ogóle nie brały a urodziły zdrowe dzieci. Trzeba po prostu jeść wszystko
wiadomo że w 1 trym przy wymiotach ciężko o to więc lepiej łykać tabletkę jak się nie je.
Nie biorę żadnych witamin ciążowych a mam morfologię lepszą jak przed ciażą, ostatnio zaczęłam brać kwasy omega bo to niby od 16 tyg powinno się brać żeby dziecko było mądrzejszei przez to odbija mi się rybą choć dawno nie jadłam
Sabcia gratulacjeWyniki masz ok, to tak by wychodziło że 4 tydz jak teraz powinnaś dostać miesiączki wg rozkładu jazdy
najważniejsze że ciąża jest, teraz nerwy za pas i się cieszyć.
-
Kochane mooje mi narazie spoznia sie miesiaczka... Troszke sie martwie ze moze byc cos nie tak:( nie nakrecam sie juz ze to moze byc ciaza... Boli mnie dziwnie podbrzusze i momentami robi mi sie goraco i zimno i tak jakby trzeslo sie wszystko w moim organizmie... Do tego mam dziwny sluz ..
niewiem juz co mam myslec...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 09:39
nikol -
nick nieaktualny
-
A ja mam dziewczyny inny problem... zaczęło mi się coś dziać w ustach... mam rankę, nie wiadomo skąd. Coś w stylu afty... słyszałam, że w trakcie ciąży może się pojawiać... no ale kurcze.... ciężko się je, pije gorące napoje.
Słyszałyście coś o tym? można coś na to stosować? -
nick nieaktualny