Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Caramel wrote:Gratuluję Sabcia stresik i niepewność będzie jeszcze towarzyszył ja tak mam przed czwartkowa wizyta
Odebrałam bete robiona w 28 dc i wynosi: 630,5 mIU/ml, a progesteron 31,46 ng/ml. Czy wynik bety nie jest za wysoki? @ miałam dostać wczoraj. Wg normy labolatorium w którym robiłam to 4 tydz. to zakres od 9,5- 750 mIU/ml
Co o tym myślicie? -
nick nieaktualny
-
Właśnie mam zamiar iść jutro;-) akurat minie 48 h, a wynik dopiero na następny dzień, ale mam przeczucie,że będzie dobrze:-) rozmawiałam z panią doktor i kazała przyjść za tydzień,teraz i ak jeszcze nie byłoby widać. Mówiła żeby brać kwas foliowy 1x dziennie, czy wy też go bierzecie?
-
Tak - ja biorę już 3 miesiąc, zaczełam juz po nowym roku Ginekolog w grudniu mi powiedziala ze lepiej brac wczesniej jezeli chce się zajsc w ciąże.
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Kiedyś słyszałam taka opinię że kobiety w wieku rozrodczym powinny brać kwas foliowy na wypadek ciąży. Ale nie ma.się co przejmować że nie brało się przed ciążą . Bo przecież jak.odzywiamy się zdrowo to dostarczamyniezbędnych witamin w tym kwasu foliowego
sabcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta28 wrote:Sabcia gratuluje. Każda z nas bierze kwas foliowy
ja bralam od stycznia 2014.
walleriana, ja to jestem prawdziwy nowicjusz w tych tematach, nie interesowałam się tym aż tak szczegółowo bo nie sądziłam,że uda nam się już w pierwszym cyklu starań.
Oby wszystko było dobrze! -
Caramel wrote:Sabcia ja brałam kwas foliowy wcześniej najważniejsze jest to byś brała jak juz jesteś w ciąży i nie zapominala doktor miała rację po co się stresować że nic nie widać także trzymam za Ciebie kciuki
Uciekam spać bo pobudka przed 5;-) -
Ja brałam kwas foliowy z przerwami od maja, więc ok pół roku. Ale znam i takie które w ogóle nie brały a urodziły zdrowe dzieci. Trzeba po prostu jeść wszystko wiadomo że w 1 trym przy wymiotach ciężko o to więc lepiej łykać tabletkę jak się nie je.
Nie biorę żadnych witamin ciążowych a mam morfologię lepszą jak przed ciażą, ostatnio zaczęłam brać kwasy omega bo to niby od 16 tyg powinno się brać żeby dziecko było mądrzejsze i przez to odbija mi się rybą choć dawno nie jadłam
Sabcia gratulacje Wyniki masz ok, to tak by wychodziło że 4 tydz jak teraz powinnaś dostać miesiączki wg rozkładu jazdy najważniejsze że ciąża jest, teraz nerwy za pas i się cieszyć. -
Kochane mooje mi narazie spoznia sie miesiaczka... Troszke sie martwie ze moze byc cos nie tak:( nie nakrecam sie juz ze to moze byc ciaza... Boli mnie dziwnie podbrzusze i momentami robi mi sie goraco i zimno i tak jakby trzeslo sie wszystko w moim organizmie... Do tego mam dziwny sluz .. niewiem juz co mam myslec...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 09:39
nikol -
nick nieaktualny
-
A ja mam dziewczyny inny problem... zaczęło mi się coś dziać w ustach... mam rankę, nie wiadomo skąd. Coś w stylu afty... słyszałam, że w trakcie ciąży może się pojawiać... no ale kurcze.... ciężko się je, pije gorące napoje.
Słyszałyście coś o tym? można coś na to stosować? -
nick nieaktualny