X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1102 wrote:
    dużo śluzu, brak miesiączki, ciągnący ból.

Witam .
    Z partnerem staramy się o dzidziusia. ostatnią miesiączkę miałam 12.02 cykl 28dni, regularne cykle. Dziś już 20.03 a miesiączki brak. Ból występuje ale ciągnący inny niż dotychczas. Co chwilkę chodzę do toalety bo mam tak mokro* śluz biały czasem bardzo wodnisty* Test ciążowy robiłam 3dni temu. jedna krecha widoczna a drugiej to chyba próbuje się dopatrzeć :) Piersi mnie nie bolą chociaż czasami odczuwam lekki ból sutków. Nie mam stresów, choroby brak wcześniej jak i teraz, leków także nie przyjmuję. Od kilku dni mam wrażenie podwyższonej temperatury ciała. Lecz gorączki brak.
    Czy mogę by w ciąży? :) Pytam tu o "rade" ponieważ wizyta u lekarza za tydzień dopiero,

Pozdrawiam .

U mnie nie było śluzu, brzuch też mnie nie bolał jedynie w dniu spodziewanej @ ból mnie złapał, co do piersi to mnie bolały i pojawiły się niebieskie zyły tak było u mnie chociaż każda z nas jest inna myślę że najlepiej będzie jak pójdziesz na betę będziesz miała wszystko czarno na białym i bez stresu doczekasz do wizyty u lekarza :)

Lilka1102 lubi tę wiadomość

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green kochana! :) u mnie też wyskoczył :) taki śmieszny :)

i nawet mój hasbend zauważył :D więc to nie tylko moje "wydaje mi się" :D

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, pamietam, pamietam:P i dobrze, jedz kochana to na co masz ochote:)

Pasazerka, moj maz tez juz widzi. Chodzi i sie cieszy :) codziennie rano jak wstaje pyta sie mnie: Jak tam Kornelcia? :p a ja mu zawsze odpowiadam, ze jest gloooodna;p

DomiTomi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green widzę ze takie same imię nam się podoba ;-) tylko mój mąż jakoś za bardzo nie jest przekonany :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam z mezem wlasnie bardzo sie spodobalo. Jest rzadko spotykane, teraz same Julki, Nikolki, Natalki. Chcielismy cos innego, cos oryginalnego:) i bedzie wlasnie Kornelia lub Marcel :) wybor zajal nam jakies 15 minut - przegladalismy spis imion, nawet chyba na wikipedii ;p

Caramel lubi tę wiadomość

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel gratuluję i cieszę się, że z szefem poszło gładko :)

Basia z tym progesteronem to całkiem możliwe, bo w cyklu kiedy robiłam badanie nie miałam monitoringu. Moja gin powiedziała, że jak 6 miesięcy z duphastonem nie wyjdzie, to wtedy monitoring i zaczniemy zbijać tsh i prolaktyne (górna granica normy).

Caramel lubi tę wiadomość

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • sabcia Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabcia wrote:
    Odebrałam bete robiona w 28 dc i wynosi: 630,5 mIU/ml, a progesteron 31,46 ng/ml. Czy wynik bety nie jest za wysoki? @ miałam dostać wczoraj. Wg normy labolatorium w którym robiłam to 4 tydz. to zakres od 9,5- 750 mIU/ml
    Co o tym myślicie?

Odebrałam wynik zrobiony po 48h i trochę mnie zaniepokoił
    Progesteron zmalał na 30,70
    Beta wzrosła o wiele więcej niż 60% bo do 1553
    Nie wiem czy się martwić,wizyta dopiero za tydzień.

magda sz lubi tę wiadomość

0zxe3kp.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green a czujesz po sobie że to dziewczynka? :)

Ja o moim Brzuszkowym myślę jak o chłopcu :) i kogo znam to patrzą na mnie i mówią że to będzie chłopiec :)

Jednak jest mi to na prawdę obojętne... Byle było zdrowe...
    Szczególnie że doświadczenia mam dosc zle...

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia zadzwoń do lekarza. U mnie właśnie przez brak progesteronu nie zagniezdzilo się...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia beta jest ok ale progesteron to być może da Ci dupka albo luteinę. Na razie nie martw się na zapas bo czasem labo leci w kulki.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    Green a czujesz po sobie że to dziewczynka? :)

Ja o moim Brzuszkowym myślę jak o chłopcu :) i kogo znam to patrzą na mnie i mówią że to będzie chłopiec :)

Jednak jest mi to na prawdę obojętne... Byle było zdrowe...
    Szczególnie że doświadczenia mam dosc zle...

Wiesz co, nie mam zadnego przeczucia ;p ale jakos podswiadomie mowie, ze Kornelcia to, Kornelcia tamto ;p

Mojej mamy kolezanka z pracy, ktora nie wie o tym, ze jestem w ciazy ostatnio opowiedziala mojej mamie swoj sen. Snilo jej sie, ze przyszlam do mojej mamy do pracy z wozeczkiem i slicznym synkiem ;p a ona jak to zobaczyla, to rozplakala sie i wybiegla z pokoju (ta pani niedawno stracila ciaze, byla juz po 12 tygodniu, bardzo to przezyla-stad we snie placz).

Wiec kolezanka mamy wywrozyla nam Marcelka ;)

Mi jest to bez roznicy. Oby zdrowe:)

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita123 daj znac jak tescik:)

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam test i negatywny... pewnie lada moment przyjdzie @
    No cóż następny miesiąc, następna szansa :)

• sabcia Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Sabcia beta jest ok ale progesteron to być może da Ci dupka albo luteinę. Na razie nie martw się na zapas bo czasem labo leci w kulki.
    Pani doktor powiedziała,że to normalne,że poziom progesteronu się wacha w ciągu doby, ale dla mojej spokojności kazała mi brać luteine 3x1.

0zxe3kp.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    zrobiłam test i negatywny... pewnie lada moment przyjdzie @
    No cóż następny miesiąc, następna szansa :)

zita :)

szczerze mówiąc to jeszcze nie jest pewne :)

ja robiłam też przed @, nawet krew, nic mi nie wyszło.

3 dni po terminie @ piękne dwie krechy :)

i teraz jak widać, tygodnie ciążowe lecą szybciutko :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka mam nadzieje, że będzie tak jak mówisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita123 : ja swój test robilam dzien po spodziewanej i ledwie bylo widać "cien drugiej kreski".. Dopiero następnego dnia juz byl "plusik". Także trzymam kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 20:52

zita123 lubi tę wiadomość

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mija 28 dc, cykle mam przeważnie 27 dniowe, trochę martwi mnie to, bo gin kazała brać mi dupka przez 10 dni, potem test, w sytuacji pozytywnego zwiększyć dawkę do 2 tab. dziennie, potem wizyta. Zastosowałam się do zaleceń zrobiłam test- negatywny, więc odstawiłam dupka, ale @ jeszcze nie ma, mimo, że czuję się tak jak zazwyczaj przed.

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    dzisiaj mija 28 dc, cykle mam przeważnie 27 dniowe, trochę martwi mnie to, bo gin kazała brać mi dupka przez 10 dni, potem test, w sytuacji pozytywnego zwiększyć dawkę do 2 tab. dziennie, potem wizyta. Zastosowałam się do zaleceń zrobiłam test- negatywny, więc odstawiłam dupka, ale @ jeszcze nie ma, mimo, że czuję się tak jak zazwyczaj przed.

I tak to się właśnie czuje jak przed :)

Trzymam mocno kciuki! :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Wszystko jest jak przed@! Choć mnie jakoś dziwnie nie bolały piersi.. To mi dało do myślenia, bo zawsze od owu były nabrzmiałe, a tym razem nic!

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ