X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1102 wrote:
    dużo śluzu, brak miesiączki, ciągnący ból.

Witam .
    Z partnerem staramy się o dzidziusia. ostatnią miesiączkę miałam 12.02 cykl 28dni, regularne cykle. Dziś już 20.03 a miesiączki brak. Ból występuje ale ciągnący inny niż dotychczas. Co chwilkę chodzę do toalety bo mam tak mokro* śluz biały czasem bardzo wodnisty* Test ciążowy robiłam 3dni temu. jedna krecha widoczna a drugiej to chyba próbuje się dopatrzeć :) Piersi mnie nie bolą chociaż czasami odczuwam lekki ból sutków. Nie mam stresów, choroby brak wcześniej jak i teraz, leków także nie przyjmuję. Od kilku dni mam wrażenie podwyższonej temperatury ciała. Lecz gorączki brak.
    Czy mogę by w ciąży? :) Pytam tu o "rade" ponieważ wizyta u lekarza za tydzień dopiero,

Pozdrawiam .

U mnie nie było śluzu, brzuch też mnie nie bolał jedynie w dniu spodziewanej @ ból mnie złapał, co do piersi to mnie bolały i pojawiły się niebieskie zyły tak było u mnie chociaż każda z nas jest inna myślę że najlepiej będzie jak pójdziesz na betę będziesz miała wszystko czarno na białym i bez stresu doczekasz do wizyty u lekarza :)

Lilka1102 lubi tę wiadomość

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green kochana! :) u mnie też wyskoczył :) taki śmieszny :)

i nawet mój hasbend zauważył :D więc to nie tylko moje "wydaje mi się" :D

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, pamietam, pamietam:P i dobrze, jedz kochana to na co masz ochote:)

Pasazerka, moj maz tez juz widzi. Chodzi i sie cieszy :) codziennie rano jak wstaje pyta sie mnie: Jak tam Kornelcia? :p a ja mu zawsze odpowiadam, ze jest gloooodna;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green widzę ze takie same imię nam się podoba ;-) tylko mój mąż jakoś za bardzo nie jest przekonany :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam z mezem wlasnie bardzo sie spodobalo. Jest rzadko spotykane, teraz same Julki, Nikolki, Natalki. Chcielismy cos innego, cos oryginalnego:) i bedzie wlasnie Kornelia lub Marcel :) wybor zajal nam jakies 15 minut - przegladalismy spis imion, nawet chyba na wikipedii ;p

Caramel lubi tę wiadomość

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel gratuluję i cieszę się, że z szefem poszło gładko :)

Basia z tym progesteronem to całkiem możliwe, bo w cyklu kiedy robiłam badanie nie miałam monitoringu. Moja gin powiedziała, że jak 6 miesięcy z duphastonem nie wyjdzie, to wtedy monitoring i zaczniemy zbijać tsh i prolaktyne (górna granica normy).

Caramel lubi tę wiadomość

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • sabcia Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabcia wrote:
    Odebrałam bete robiona w 28 dc i wynosi: 630,5 mIU/ml, a progesteron 31,46 ng/ml. Czy wynik bety nie jest za wysoki? @ miałam dostać wczoraj. Wg normy labolatorium w którym robiłam to 4 tydz. to zakres od 9,5- 750 mIU/ml
    Co o tym myślicie?

Odebrałam wynik zrobiony po 48h i trochę mnie zaniepokoił
    Progesteron zmalał na 30,70
    Beta wzrosła o wiele więcej niż 60% bo do 1553
    Nie wiem czy się martwić,wizyta dopiero za tydzień.

magda sz lubi tę wiadomość

0zxe3kp.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green a czujesz po sobie że to dziewczynka? :)

Ja o moim Brzuszkowym myślę jak o chłopcu :) i kogo znam to patrzą na mnie i mówią że to będzie chłopiec :)

Jednak jest mi to na prawdę obojętne... Byle było zdrowe...
    Szczególnie że doświadczenia mam dosc zle...

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia zadzwoń do lekarza. U mnie właśnie przez brak progesteronu nie zagniezdzilo się...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia beta jest ok ale progesteron to być może da Ci dupka albo luteinę. Na razie nie martw się na zapas bo czasem labo leci w kulki.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    Green a czujesz po sobie że to dziewczynka? :)

Ja o moim Brzuszkowym myślę jak o chłopcu :) i kogo znam to patrzą na mnie i mówią że to będzie chłopiec :)

Jednak jest mi to na prawdę obojętne... Byle było zdrowe...
    Szczególnie że doświadczenia mam dosc zle...

Wiesz co, nie mam zadnego przeczucia ;p ale jakos podswiadomie mowie, ze Kornelcia to, Kornelcia tamto ;p

Mojej mamy kolezanka z pracy, ktora nie wie o tym, ze jestem w ciazy ostatnio opowiedziala mojej mamie swoj sen. Snilo jej sie, ze przyszlam do mojej mamy do pracy z wozeczkiem i slicznym synkiem ;p a ona jak to zobaczyla, to rozplakala sie i wybiegla z pokoju (ta pani niedawno stracila ciaze, byla juz po 12 tygodniu, bardzo to przezyla-stad we snie placz).

Wiec kolezanka mamy wywrozyla nam Marcelka ;)

Mi jest to bez roznicy. Oby zdrowe:)

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita123 daj znac jak tescik:)

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam test i negatywny... pewnie lada moment przyjdzie @
    No cóż następny miesiąc, następna szansa :)

• sabcia Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Sabcia beta jest ok ale progesteron to być może da Ci dupka albo luteinę. Na razie nie martw się na zapas bo czasem labo leci w kulki.
    Pani doktor powiedziała,że to normalne,że poziom progesteronu się wacha w ciągu doby, ale dla mojej spokojności kazała mi brać luteine 3x1.

0zxe3kp.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    zrobiłam test i negatywny... pewnie lada moment przyjdzie @
    No cóż następny miesiąc, następna szansa :)

zita :)

szczerze mówiąc to jeszcze nie jest pewne :)

ja robiłam też przed @, nawet krew, nic mi nie wyszło.

3 dni po terminie @ piękne dwie krechy :)

i teraz jak widać, tygodnie ciążowe lecą szybciutko :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka mam nadzieje, że będzie tak jak mówisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita123 : ja swój test robilam dzien po spodziewanej i ledwie bylo widać "cien drugiej kreski".. Dopiero następnego dnia juz byl "plusik". Także trzymam kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 20:52

zita123 lubi tę wiadomość

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mija 28 dc, cykle mam przeważnie 27 dniowe, trochę martwi mnie to, bo gin kazała brać mi dupka przez 10 dni, potem test, w sytuacji pozytywnego zwiększyć dawkę do 2 tab. dziennie, potem wizyta. Zastosowałam się do zaleceń zrobiłam test- negatywny, więc odstawiłam dupka, ale @ jeszcze nie ma, mimo, że czuję się tak jak zazwyczaj przed.

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    dzisiaj mija 28 dc, cykle mam przeważnie 27 dniowe, trochę martwi mnie to, bo gin kazała brać mi dupka przez 10 dni, potem test, w sytuacji pozytywnego zwiększyć dawkę do 2 tab. dziennie, potem wizyta. Zastosowałam się do zaleceń zrobiłam test- negatywny, więc odstawiłam dupka, ale @ jeszcze nie ma, mimo, że czuję się tak jak zazwyczaj przed.

I tak to się właśnie czuje jak przed :)

Trzymam mocno kciuki! :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Wszystko jest jak przed@! Choć mnie jakoś dziwnie nie bolały piersi.. To mi dało do myślenia, bo zawsze od owu były nabrzmiałe, a tym razem nic!

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ