X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mówiłam a od 9 tyg do 11 cały czas mnie brało co zjadłam to mi jeździło w brzuszku nie mogłam się doczekać snu bo wtedy nic nie czułam. A na zmianę pogody stałam się okropnie czuła i głowa boli jak cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:41

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    A ja mdłości nie mam ;-)
    Ale szczęściara z Ciebie :P ja się cieszę, że mam już TYLKO mdłości, haha :D

W sobotę idę na usg - nie mogę się doczekać, choć powiem szczerze, że przez ten brak wymiotów i ogólne polepszenie sytuacji boję się trochę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulin nie strasz a czytałam ze ból głowy może być od tego ze za mało wapnia dostarczamy do organizmu i dzidziuś zaspokaja swoje potrzeby kosztem naszego organizmu i stad bóle głowy mogą się pojawiać, skurcze czy ogólne osłabienie organizmu także biały ser, mleko jogurty ;-)

Green pewnie już z Ciebie wystarczy tych mdłości i wymiotów a zazdroszczę wizyty w sobotę bo moja dopiero 16.04 a już bym chciała maluszka pooglądać i na ta wizytę lekarz kazał przyjść z mężem ponoć mega uczucie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy usg genetyczne, mam nadzieję, że maluszek będzie odpowiednio duży, by wykonać badanie. W sobotę akurat będzie 11w3d wg OM. Ale i tak miałam pojawić się na kontroli po tych plamieniach i w celu kontroli bicia serdunia (ostatnio troszkę za szybko biło). Trzymajcie kciuki.

Wiecie co? Moje kocice zdurniały do reszty. Łażą za mną krok w krok, Frocia bez przerwy mruczy jak mnie widzi, tula mi się do brzucha, wyciera się bez przerwy o mnie, chce żeby ją non stop nosić na rękach i klepać nad ogonkiem. Frania z kolei chodzi za mną i miauczy. A jak leżę, to ładuje się na mnie tak natarczywie, że muszę ją przeganiać z pokoju i drzwi zamykać, bo jak ćma do ognia.

lisiakita, zita123 lubią tę wiadomość

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green :) nie ma się co martwić, ja też nie mam mdłości. Lekarz mówił, że każda kobieta inaczej przechodzi ciążę, nie każda musi mieć mdłości.

Ja jedyne co mam, to lekkie ciągnięcia w dole brzucha i nabrzmiałe piersi.

I jeden główny - brak @ :)

dziwne, że bardzo podobnie przechodzimy ciążę :) i to mniej więcej ten sam etap ciąży :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasażerka u mnie czasami coś poczuje w brzuchu, brak @ i piersi hmm nigdy nie miałam takich pełnych i trochę pobolewaja.

• paulin Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    a czytałam ze ból głowy może być od tego ze za mało wapnia dostarczamy do organizmu i dzidziuś zaspokaja swoje potrzeby kosztem naszego organizmu i stad bóle głowy mogą się pojawiać, skurcze czy ogólne osłabienie organizmu także biały ser, mleko jogurty ;-)

tyle że ja uwielbiam nabiał i codziennie na śniadanie sery więc podejrzewam że to ma jednak związek z ciśnieniem

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach kurcze... to Ty Carmel nie masz objawów... pomyliłam z Green :) w tej ciąży jestem strasznie rozstrzepana :D

też mam tak z tymi piersiami... obrzmiałe i lekkie pobolewanie.

Od kiedy już nie można spać na brzuchu?

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dziewczyny nadal brak @, objawy jak na okres nadal się utrzymują, przy czym ból piersi nasila się, niestety w tym tygodniu będzie mi ciężko zrobić bete, z testem też się jeszcze wstrzymam do końca tygodnia.

green :) trzymam kciuki :*

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita moze bedzie fasolka!:))) trzymam kciuki! Green nie martw sie wszystko bedzie dobrze:*

zita123 lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organizm sam da znać kiedy już na brzuchu nie spać :) mi przed tym jak brzuch wyskoczył jakoś 8-9 tydz było straaasznie nie wygodnie na brzuchu a przedtem to ulubiona pozycja do spania, wierciłam się i wierciłam i się oduczyłam. Pózniej jak juz wyskoczy bębenek to można pomarzyć o tej pozycji :) czasem robie formę z mojej cebuszki tak aby była wnęka na brzuch i sie kładę żeby jakoś te plecy odciążyć.

Zita a robiłaś domowe testy? kup kilka różnych firm i siusiaj :) jajka nie zniesiesz do zrobienia i wyników bety?:)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dopadł ból pleców na wysokości żeber takie uczucie jakby mnie gdzieś przewiało...

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na owulacje... Ciekawa jestem jak to teraz będzie...
    Wymioty i nudności podobno na chłopaka :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem mega szczęśliwa!! :) musze podzielić się z Wami dobrą nowiną. Dzisiaj zrobiłam test i wyszły grube dwie krechy :D zaczęliśmy starania na początku lutego i udało sie praktycznie od razu:) co mnie skłoniło do zrobienia testu?? Przede wszystkim:
    -ogromna senność (non stop ziewam i chce mi sie spać nawet jak się wyśpię ;p)
    -parę dni temu brzuch zaczął mnie pobolewać na dole, takie lekkie ciągnięcie
    -wzmożony apetyt
    -utrzymująca się podwyższona temperatura
    -ból piersi który tez pojawił się kilka dni temu
    o dziwo nie wymiotuję, czasami tylko zrobi mi się niedobrze jak długo czegoś nie zjem. Pozdrawiam wszystkie staraczki ;)

lisiakita, zita123 lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i oczywiście spóźniający się tydzień czasu @, gdzie zawsze cykle miałam regularnie ;]

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zita a robiłaś domowe testy? kup kilka różnych firm i siusiaj :) jajka nie zniesiesz do zrobienia i wyników bety?:)[/QUOTE]
    Robiłam test w piątek wyszedł negatywny (@ powinna pojawić się w weekend)kusi mnie zrobić test, ale boje się, że jest za wcześnie i wyjdzie znów negatywny.

hihih do końca tygodnia to pewnie zniosę jajko strusie :), więc zrobię wcześniej, zaopatrzyłam się w testy różnych firm :)

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka2712 wrote:
    Zita moze bedzie fasolka!:))) trzymam kciuki!
    Dziękuję :*
    A jak u Ciebie z tempka? Mierzysz?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita ja chyba codziennie robiłam a co tam mam czekać i się stresować ;-) nawet jak mi negatywy wychodziły to i tak robiłam :-)

zita123 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszedl pozytywny na drugi dzien po spodziewanej @, dzien wcześniej nic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam dwa dni po spodziewanej @. Wyszly dwie kreski, ta oznaczajaca ciaze nie byla jakos bardzo intensywna, ale widac bylo dokladnie. Tyle ze test robilam okolo godziny 12-13.
    W nocy chyba jakos krzywo spalam - cos mnie lewy bok pobolewa tak na wysokosci talii, czuje tez takie napiecie od kregoslupa w tym miejscu. Ale ja mam krzywy kregoslup, wiec moze to stad. I mam zakwasy w posladkach, ale skad sie wziely, to nie wiem.

edit:
    Ten bol w talii to nerka ;/ swietnie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 08:39

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ