Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też tak mówiłam a od 9 tyg do 11 cały czas mnie brało co zjadłam to mi jeździło w brzuszku nie mogłam się doczekać snu bo wtedy nic nie czułam. A na zmianę pogody stałam się okropnie czuła i głowa boli jak cholera.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:41
-
nick nieaktualnyCaramel wrote:A ja mdłości nie mam
W sobotę idę na usg - nie mogę się doczekać, choć powiem szczerze, że przez ten brak wymiotów i ogólne polepszenie sytuacji boję się trochę... -
nick nieaktualnyPaulin nie strasz a czytałam ze ból głowy może być od tego ze za mało wapnia dostarczamy do organizmu i dzidziuś zaspokaja swoje potrzeby kosztem naszego organizmu i stad bóle głowy mogą się pojawiać, skurcze czy ogólne osłabienie organizmu także biały ser, mleko jogurty
Green pewnie już z Ciebie wystarczy tych mdłości i wymiotów a zazdroszczę wizyty w sobotę bo moja dopiero 16.04 a już bym chciała maluszka pooglądać i na ta wizytę lekarz kazał przyjść z mężem ponoć mega uczucie -
nick nieaktualnyMamy usg genetyczne, mam nadzieję, że maluszek będzie odpowiednio duży, by wykonać badanie. W sobotę akurat będzie 11w3d wg OM. Ale i tak miałam pojawić się na kontroli po tych plamieniach i w celu kontroli bicia serdunia (ostatnio troszkę za szybko biło). Trzymajcie kciuki.
Wiecie co? Moje kocice zdurniały do reszty. Łażą za mną krok w krok, Frocia bez przerwy mruczy jak mnie widzi, tula mi się do brzucha, wyciera się bez przerwy o mnie, chce żeby ją non stop nosić na rękach i klepać nad ogonkiem. Frania z kolei chodzi za mną i miauczy. A jak leżę, to ładuje się na mnie tak natarczywie, że muszę ją przeganiać z pokoju i drzwi zamykać, bo jak ćma do ognia.lisiakita, zita123 lubią tę wiadomość
-
Green nie ma się co martwić, ja też nie mam mdłości. Lekarz mówił, że każda kobieta inaczej przechodzi ciążę, nie każda musi mieć mdłości.
Ja jedyne co mam, to lekkie ciągnięcia w dole brzucha i nabrzmiałe piersi.
I jeden główny - brak @
dziwne, że bardzo podobnie przechodzimy ciążę i to mniej więcej ten sam etap ciąży -
nick nieaktualny
-
Caramel wrote:a czytałam ze ból głowy może być od tego ze za mało wapnia dostarczamy do organizmu i dzidziuś zaspokaja swoje potrzeby kosztem naszego organizmu i stad bóle głowy mogą się pojawiać, skurcze czy ogólne osłabienie organizmu także biały ser, mleko jogurty
tyle że ja uwielbiam nabiał i codziennie na śniadanie sery więc podejrzewam że to ma jednak związek z ciśnieniem -
Organizm sam da znać kiedy już na brzuchu nie spać mi przed tym jak brzuch wyskoczył jakoś 8-9 tydz było straaasznie nie wygodnie na brzuchu a przedtem to ulubiona pozycja do spania, wierciłam się i wierciłam i się oduczyłam. Pózniej jak juz wyskoczy bębenek to można pomarzyć o tej pozycji czasem robie formę z mojej cebuszki tak aby była wnęka na brzuch i sie kładę żeby jakoś te plecy odciążyć.
Zita a robiłaś domowe testy? kup kilka różnych firm i siusiaj jajka nie zniesiesz do zrobienia i wyników bety? -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny jestem mega szczęśliwa!! musze podzielić się z Wami dobrą nowiną. Dzisiaj zrobiłam test i wyszły grube dwie krechy zaczęliśmy starania na początku lutego i udało sie praktycznie od razu:) co mnie skłoniło do zrobienia testu?? Przede wszystkim:
-ogromna senność (non stop ziewam i chce mi sie spać nawet jak się wyśpię ;p)
-parę dni temu brzuch zaczął mnie pobolewać na dole, takie lekkie ciągnięcie
-wzmożony apetyt
-utrzymująca się podwyższona temperatura
-ból piersi który tez pojawił się kilka dni temu
o dziwo nie wymiotuję, czasami tylko zrobi mi się niedobrze jak długo czegoś nie zjem. Pozdrawiam wszystkie staraczki
lisiakita, zita123 lubią tę wiadomość
-
Zita a robiłaś domowe testy? kup kilka różnych firm i siusiaj jajka nie zniesiesz do zrobienia i wyników bety?[/QUOTE]
Robiłam test w piątek wyszedł negatywny (@ powinna pojawić się w weekend)kusi mnie zrobić test, ale boje się, że jest za wcześnie i wyjdzie znów negatywny.
hihih do końca tygodnia to pewnie zniosę jajko strusie , więc zrobię wcześniej, zaopatrzyłam się w testy różnych firm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zrobilam dwa dni po spodziewanej @. Wyszly dwie kreski, ta oznaczajaca ciaze nie byla jakos bardzo intensywna, ale widac bylo dokladnie. Tyle ze test robilam okolo godziny 12-13.
W nocy chyba jakos krzywo spalam - cos mnie lewy bok pobolewa tak na wysokosci talii, czuje tez takie napiecie od kregoslupa w tym miejscu. Ale ja mam krzywy kregoslup, wiec moze to stad. I mam zakwasy w posladkach, ale skad sie wziely, to nie wiem.
edit:
Ten bol w talii to nerka ;/ swietnie ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 08:39