Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam kobietki Test zrobiłam dwa-trzy ni po spodziewanej-kreska widoczna ale wcale nie taka mocna.Nie wiem czy to był pierwszy zwiastun ciąży ale 20 dc test owulacyjny pozytywny kiedy owulacja była około 14 dnia, za kilka dni dużo białego śluzu a teraz ból podbrzusza, jak na okres ale trwa kilka sekund i przestaje wrażliwe piersi to normalka :)I brak apetytu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 08:40
-
nick nieaktualnyGreen słuchaj mnie wczoraj dopadł taki ból e okolicy żeber po dwóch stronach sama pomyślałam że źle spałam bo byłam w pracy zrobić zamówienie i jak przyjechałam to padlam wieczorem z jednej strony ból odpuścił ale boli jeszcze lewa strona juz mniej niż wczoraj ale uczucie jakby mnie przewialo albo jakbym miała straszne zakwasy....
Skąd wiesz ze to nerka??? -
nick nieaktualnyCaramel wzielam nospe i bol sie zmniejszyl. Ostatnio jak robilam badanie moczu wyszlo mi pH za wysokie i bylo troche bakterii. Jednak nic nie bralam, bo wtedy bylam przeziebiona i juz nie chcialam lekow dodatkowo brac.
Teraz jem zurawine suszona. Maz ma mi kupic urosept i zurawit jeszcze (moja pani ginekologo zapisala mi te leki wlasnie jakby zaczely mi sie problemy z pecherzem i dawkowanie tez zapisala). -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiesz co, ja mam podobne odczucia tego bolu co i Ty. Tak naprawde nie dam sobie reki uciac, ze to nerka. Wlasnie takie przewianie czy cos. Ale lepiej dmuchac na zimne. Nie wiem co to moze byc. Moze sprobuj odpoczac, polezec, wygrzac sie. Kiedy robilas badania moczu? Moze warto je powtorzyc?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to dość dawno. Ja robiłam dwa badania w tygodniowym odstepie czasu i pierwsze - bardzo dobre, po tygodniu bakterie i to pH mi wyszlo podejrzane. A robilam badanie z tydzien temu. W czwartek bede powtarzac.
Do lekarza rodzinnego jak najbardziej mozesz isc - popros o skierowanie na badanie moczu i wszystko wyjdzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA no to jak tak mozesz zrobic, to jeszcze lepiej. Ja zrobie dopiero w czwartek z rana, bo dzisiaj jade na uczelnie i zostaje na noc u kolezanki, jutro mam na rano wiec tez nie mam jak ;/
To z wynikami do rodzinnego, jesli bedziesz miala cos nie tak. Rodzinny cos doradzi na pewno. -
nick nieaktualnyBasia, wiesz moze i u mnie ten bol ze zlego nawodnienia wynikal. Bo zawsze w nocy pije tak szklanke, dwie wody. A dzis w nocy nie pilam wcale, taki mialam twardy sen. Oby to z tego wynikalo. Na ta chwile juz mnie nie boli. Pije wode, jem owoce, bo w nich tez sporo przeciez wody. Zurawinke podjadam tak na wszelki wypadek. No i na pewno bede brala przez pare dni ten zurawit. A w czwartek badania, w sobote wizyta, to dopytam co to mogla byc za przyczyna.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCaramel, to tak jak i mój rodzinny:P nie dość, że przez telefon sobie załatwia prywatne sprawy podczas wizyty, to jeszcze nie jest dobrym lekarzem. Ale co zrobisz, nic nie zrobisz... wiek emerytalny jest jaki jest, więc czekam aż się kadra zmieni. Jeszcze z 10 lat pewnie
Ja mam tylko uczucie naciągniętego mięśnia, ale nie jakoś mocno, tak po prostu delikatnie czuję lewy bok na wysokości talii.
Jeśli masz możliwość kontaktu przez tel ze swoim ginem, to może zadzwoń. Albo po prostu umów dodatkową wizytę, jeśli Ci nie przejdzie, a w badaniach zauważysz coś niepokojącego. Póki co pij dużo wody, soczków, herbatek, co tam tylko chcesz, bo jednak dobrze nawodniony organizm dużo lepiej działa:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
Utworzyłam stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,nie piszą ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę...
Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone
Chciałabym żeby to się rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...
Wbijajcie na fejsa,wpiszcie : Ustąp miejsca kobiecie w ciąży i klikajcie lubie to
Zróbmy to dla nasmagda sz lubi tę wiadomość