X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :) Test zrobiłam dwa-trzy ni po spodziewanej-kreska widoczna ale wcale nie taka mocna.Nie wiem czy to był pierwszy zwiastun ciąży ale 20 dc test owulacyjny pozytywny kiedy owulacja była około 14 dnia, za kilka dni dużo białego śluzu a teraz ból podbrzusza, jak na okres ale trwa kilka sekund i przestaje :) wrażliwe piersi to normalka :)I brak apetytu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 08:40

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green słuchaj mnie wczoraj dopadł taki ból e okolicy żeber po dwóch stronach sama pomyślałam że źle spałam bo byłam w pracy zrobić zamówienie i jak przyjechałam to padlam wieczorem z jednej strony ból odpuścił ale boli jeszcze lewa strona juz mniej niż wczoraj ale uczucie jakby mnie przewialo albo jakbym miała straszne zakwasy....
    Skąd wiesz ze to nerka???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wzielam nospe i bol sie zmniejszyl. Ostatnio jak robilam badanie moczu wyszlo mi pH za wysokie i bylo troche bakterii. Jednak nic nie bralam, bo wtedy bylam przeziebiona i juz nie chcialam lekow dodatkowo brac.

Teraz jem zurawine suszona. Maz ma mi kupic urosept i zurawit jeszcze (moja pani ginekologo zapisala mi te leki wlasnie jakby zaczely mi sie problemy z pecherzem i dawkowanie tez zapisala).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślisz o tym moim bólu? Ja wyniki moczu mam wporzadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, ja mam podobne odczucia tego bolu co i Ty. Tak naprawde nie dam sobie reki uciac, ze to nerka. Wlasnie takie przewianie czy cos. Ale lepiej dmuchac na zimne. Nie wiem co to moze byc. Moze sprobuj odpoczac, polezec, wygrzac sie. Kiedy robilas badania moczu? Moze warto je powtorzyc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku marca. Myślisz ze rodzinny lekarz coś poradzi na to? Wizytę u gina mam dopiero 16.04.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dość dawno. Ja robiłam dwa badania w tygodniowym odstepie czasu i pierwsze - bardzo dobre, po tygodniu bakterie i to pH mi wyszlo podejrzane. A robilam badanie z tydzien temu. W czwartek bede powtarzac.

Do lekarza rodzinnego jak najbardziej mozesz isc - popros o skierowanie na badanie moczu i wszystko wyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pojadę zrobię w Luxmedzie 12 zł i wynik będę miała jutro a jak pójdę do rodzinnego to ze 2-3 dni zejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to jak tak mozesz zrobic, to jeszcze lepiej. Ja zrobie dopiero w czwartek z rana, bo dzisiaj jade na uczelnie i zostaje na noc u kolezanki, jutro mam na rano wiec tez nie mam jak ;/

To z wynikami do rodzinnego, jesli bedziesz miala cos nie tak. Rodzinny cos doradzi na pewno.

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel,oby to bylo zle ulozenie podczas snu. Ale fakt badania lepiej zrobic i jak green pisz dmuchac na zimne.

Zita mierze i mam podwyzszona minimalnie.:)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green mnie od czasu do czasu pobolewa nerka i moja wina ...za mało pije i niestety sie domaga zawsze prawa . wypił dwie szklanki herbaty i duuuzo wody i zobaczysz czy bedzie poprawa :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, wiesz moze i u mnie ten bol ze zlego nawodnienia wynikal. Bo zawsze w nocy pije tak szklanke, dwie wody. A dzis w nocy nie pilam wcale, taki mialam twardy sen. Oby to z tego wynikalo. Na ta chwile juz mnie nie boli. Pije wode, jem owoce, bo w nich tez sporo przeciez wody. Zurawinke podjadam tak na wszelki wypadek. No i na pewno bede brala przez pare dni ten zurawit. A w czwartek badania, w sobote wizyta, to dopytam co to mogla byc za przyczyna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból w okolicy nerki zniknął ale nadal czuje kręgosłup jutro pójdę zrobię sobie badanie moczu i nie wiem czy iść do rodzinnego bo ta moja rodzinna pani doktor to taka sobie :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, to tak jak i mój rodzinny:P nie dość, że przez telefon sobie załatwia prywatne sprawy podczas wizyty, to jeszcze nie jest dobrym lekarzem. Ale co zrobisz, nic nie zrobisz... wiek emerytalny jest jaki jest, więc czekam aż się kadra zmieni. Jeszcze z 10 lat pewnie ;)

Ja mam tylko uczucie naciągniętego mięśnia, ale nie jakoś mocno, tak po prostu delikatnie czuję lewy bok na wysokości talii.

Jeśli masz możliwość kontaktu przez tel ze swoim ginem, to może zadzwoń. Albo po prostu umów dodatkową wizytę, jeśli Ci nie przejdzie, a w badaniach zauważysz coś niepokojącego. Póki co pij dużo wody, soczków, herbatek, co tam tylko chcesz, bo jednak dobrze nawodniony organizm dużo lepiej działa:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zrobię ten mocz po południu będę miała wyniki jeżeli będzie coś nie tak to dzwonie do gina a jeżeli wyniki będą wporzadku a nadal będzie bolało to tez zadzwonię ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze :) oby wszystko było w normie, a ból ustąpił.
    Trzymam kciuki :) Mam nadzieję, że i u mnie się okaże, że jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za nas kciuki Green;-)

green lubi tę wiadomość

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,

ja jako specjalistka od bólu nerek (dwa razy kolka nerkowa), polecam pić duuuuużo soku żurawinowego. Bardzo pomaga.

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy beta wykaze ciaze 7 dni po owulacji?:) bo dzis mam gin na 18 w zwiazku z tym dziwnym plamieniem ktore mialam podczas owulacji, wole sie uprwnic ze wszystko ok:)

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Utworzyłam stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
    Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,nie piszą ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę... :/

Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone :)

Chciałabym żeby to się rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...

Wbijajcie na fejsa,wpiszcie : Ustąp miejsca kobiecie w ciąży i klikajcie lubie to :)
    Zróbmy to dla nas :D

magda sz lubi tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ