X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel i Green ja również trzymam kciuki :)

Zrobiłam dzisiaj rano test- negatywny, tylko gdzie ta @ się podziewa..,
    a i chciałam zapytać jaki poziom tsh miałyście jak zaczynałyście starania, bo ja mam górną granicę normy i czuje, że gin to trochę zbagatelizowała.

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    Caramel i Green ja również trzymam kciuki :)

Zrobiłam dzisiaj rano test- negatywny, tylko gdzie ta @ się podziewa..,
    a i chciałam zapytać jaki poziom tsh miałyście jak zaczynałyście starania, bo ja mam górną granicę normy i czuje, że gin to trochę zbagatelizowała.

Ja miałam 4,2 i guzik z tego wyszło, przez to 16 dni @ mi się spozniała, fiksowałam już ale Beta wyszła ujemna i po 46 dniach cyklu przeszedł okres... W 1 trym ciąży tsh powinno być max 2,5. I też fakt że jak miałam 2,5 do dopiero wtedy zaszłam w ciążę. Tego nie można bagatelizować ta wstrętna tarczyca blokuje duużo. Zmień lekarza kochana może to jest przyczyną, 2 miesiące brania leków i będzie bejbi :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka2712 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy beta wykaze ciaze 7 dni po owulacji?:) bo dzis mam gin na 18 w zwiazku z tym dziwnym plamieniem ktore mialam podczas owulacji, wole sie uprwnic ze wszystko ok:)

Ja bym poczekała, to jest baaaaaaardzo wcześnie. Może jeszcze nic nie wyjść. Ja miałam 14 dni po beta-110 więc 7 dni wcześniej by nie wykryło nawet. Poczekaj do czasu przewidywanej @. Jak teraz nie plamisz to jest dobrze.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka2712 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy beta wykaze ciaze 7 dni po owulacji?:) bo dzis mam gin na 18 w zwiazku z tym dziwnym plamieniem ktore mialam podczas owulacji, wole sie uprwnic ze wszystko ok:)

ja też mam takie 2 dniowe plamienia podczas owulacji, ale dosłownie 2 kropelki, lekarz powiedział mi, że bardzo wiele kobiet tak ma i że jest wszystko ok. Oczywiście lepiej sprawdzić u lekarza, będziesz spokojniejsza.
    Daj znać jak po wizycie?

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja miałam 4,2 i guzik z tego wyszło, przez to 16 dni @ mi się spozniała, fiksowałam już ale Beta wyszła ujemna i po 46 dniach cyklu przeszedł okres... W 1 trym ciąży tsh powinno być max 2,5. I też fakt że jak miałam 2,5 do dopiero wtedy zaszłam w ciążę. Tego nie można bagatelizować ta wstrętna tarczyca blokuje duużo. Zmień lekarza kochana może to jest przyczyną, 2 miesiące brania leków i będzie bejbi :)

Chyba tak zarobię, bo obecna gin skupiła się tylko na progesteronie, a dopiero jak duphaston przez 6 miesięcy nie pomoże, to zajmiemy się tsh i prl, a mogłabym już teraz je zbijać, po co tracić czas.

magda sz lubi tę wiadomość

• aandziaa Nowa

Wysłany: 24 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jak to jest z tym kalkulatorem ovufriend ? miałam zwykle cykle nieregularne i długie, 35-45 dniowe, zaszłam w ciąże początkiem marca, czyli w ok 32 dc. nie liczę tc od początku okresu poprzedniego, bo to bez sensu. robiłam testy owu, i wskazywały mi datę 28.02,1.03 a 2.03 już był negatyw. potem dwie grube krechy, dzisiaj wizyta u gina i jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym ale zarodka nie widać jeszcze. wiem, że to wcześnie, bo wychodzi mi 3 tydzień płodu +2-3 tyg = 5-6 tc . na ovu friend pisze mi
    "Jesteś w 6 tygodniu ciąży
    (5 tyg. i 2 dni)
    Miesiąc: 2 "

to w końcu w 6tc czy w 5tc i 2 dni ? nie rozkminiam :D

:)
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 24 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam! Kochane 12 tydzień jutro mam genetyczne, dalej nie ma nudności jedynie co męczy to zgaga:-) pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki ;-)

DomiTomi lubi tę wiadomość

xnw4skjojykgrumx.png
  • anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Co sie okazalo mam pecherzyk 22m i lada moment peknie. Owulacje zle wyliczylam w tym cyklu. Plamienie okazaly sie byc normalne:) powiedzial ze mam sie nie spinac nie myslec o tym bo jestem w pelni zdrowa:) i dodatkowo mowil zebym brala costagnus

zita123 lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka to nie próżnuj z mężem :)

Zita dokładnie idz, nie rozumiem lekarzy typu- "poczekamy i zobaczymy a jak nie to za rok/pół będziemy działać". Ludzie przecież mamy tylko jedno życie. Ciekawe czy tacy lekarze też tak czekali :/

Andzia- BBF liczy tak że już masz skończone 5 tyg. i jesteś w 6 tyg. Większość dziewczyn tym się posługuje że np. BBF mówi - 10 tydzien i dziewczyny piszą jestem w 11 tyg. Lekarze liczą skończone pełne tygodnie, tym się posługują w papierach ciążowych więc jak wolisz. Ja jestem w 20 tyg. choć wg. belly jestem w 21 :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Marciik Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dziewczyny jak sobie radzicie z mdłościami i wymiotami w ciąży? jestem w 7tyg i się właśnie zaczęło :/

Marciik
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    Chyba tak zarobię, bo obecna gin skupiła się tylko na progesteronie, a dopiero jak duphaston przez 6 miesięcy nie pomoże, to zajmiemy się tsh i prl, a mogłabym już teraz je zbijać, po co tracić czas.
    Zrób tsh i ft4. Ja zaszłam w ciążę przy TSH 3,3.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciik wrote:
    Hej,
    dziewczyny jak sobie radzicie z mdłościami i wymiotami w ciąży? jestem w 7tyg i się właśnie zaczęło :/
    ojoj, współczuję. Ten etap prawie za mną. Mi nic nie pomagało. Wymiotowałam nawet po wodzie. Trwało to jakoś z 5-6 tygodni. Trzeba to przetrwać. Niektórym pomaga woda z cytryną, wit b6, migdały, herbatki imbirowe, cukierasy miętowe.

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathieen :) ja mam bardzo podobnie. Mdlosci brak... Pewnie zbierają się gdzies w środku i wyczekują, żeby pewnego dnia przyjść z pierdyliardowo mocną siłą :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie postanowiłam że może nieśmiało zacznę się udzielać na tej pięknej stronie :D

Ja mam tak że strasznie mi wszystko stoi w gardle tzn.jak patrzę na jedzenie to wszystko fuuj i muszę na siłę coś jeść żeby mieć energię..chociaż i tak praktycznie leżeć muszę..Wymioty póki co mnie omijają mdłości delikatne od czasu do czasu no a piersi też specjalnie nie dokuczają..
    Tylko samopoczucie tragiczne..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kathieen Znajoma

Wysłany: 25 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasażerka zgage mam straszną, ale ginekolog mój powiedział że lepsza zgaga ;-) jedno mnie dziwi bo tydzień wstaje ze słońcem ;-)

xnw4skjojykgrumx.png
  • aandziaa Nowa

Wysłany: 25 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz dzięki!

dzisiaj obudziłam się i zauważyłam że nie bolą mnie piersi :( a wcześniej przydotykaniu bolały, dziś muszę mocno ścisnąć żeby coś zabolało :( co to może znaczyć? martwie się ehh..

:)
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathieen... głupie pytanie... ale...

jak odczuwa się zgagę?

Nigdy w życiu nie miałam. Jedynie mam wieczorny ból żołądka, kiedy zjem kolację... Moja mama powiedziała, że to może zgaga... a ja na to o_O ...

więc jak to jest z tą zgagą? :]

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga to jak na wysokości piersi/pod piersiami odczuwasz takie pieczenie, cofanie jedzenia do góry, myślę że jak będziesz miała to będziesz wiedzieć :) nic przyjemnego..

Polecam dziewuszki Gaviscon na zgagę, mały łyczek zawiesiny i na prawdę pomaga.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green jak tam Twoje plecy?? u mnie ból z jednej strony minął, jeszcze czuje ból przy skręcie tułowia w prawo, jak się schylam chodzę czy siedzę nic nie czuję czekam na ten wynik moczu może po prostu gdzieś mnie przewiało bo to takie uczucie w zależności od wyników chyba i tak zadzwonię do gina...

Wyniki moczu odebrałam - prawidłowe, dzwoniłam do swojego gina i powiedział "moja droga kręgosłup". Więc nie żadne nerki uff, może muszę więcej się ruszać bo przyznam się szczerze ostatnio trochę się zasiedziałam a nawet zależałam:P bo ciągle bym spała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel - u mnie lepiej :) właściwie, to przeszło mi całkowicie. Basia chyba miała rację, bo wypiłam za jej radą więcej płynów i wszystko się uspokoiło :-)
    Na wszelki wypadek biorę sobie żurawit i jutro będę robiła badania moczu i morfologię, dam znać, jak wyniki.

Super, że to nie nerki u Ciebie, a kręgosłup to mam nadzieję, że przejdzie Ci :-)

A ja dzisiaj miałam taki dobry dzień:-) tylko strasznie chce mi się kiełbasy z grilla. Bo już się sezon zaczął i pod akademikami grupki pijąco-grillujące :p zapach na cały teren politechniki eh ;p

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ