X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel i Green ja również trzymam kciuki :)

Zrobiłam dzisiaj rano test- negatywny, tylko gdzie ta @ się podziewa..,
    a i chciałam zapytać jaki poziom tsh miałyście jak zaczynałyście starania, bo ja mam górną granicę normy i czuje, że gin to trochę zbagatelizowała.

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    Caramel i Green ja również trzymam kciuki :)

Zrobiłam dzisiaj rano test- negatywny, tylko gdzie ta @ się podziewa..,
    a i chciałam zapytać jaki poziom tsh miałyście jak zaczynałyście starania, bo ja mam górną granicę normy i czuje, że gin to trochę zbagatelizowała.

Ja miałam 4,2 i guzik z tego wyszło, przez to 16 dni @ mi się spozniała, fiksowałam już ale Beta wyszła ujemna i po 46 dniach cyklu przeszedł okres... W 1 trym ciąży tsh powinno być max 2,5. I też fakt że jak miałam 2,5 do dopiero wtedy zaszłam w ciążę. Tego nie można bagatelizować ta wstrętna tarczyca blokuje duużo. Zmień lekarza kochana może to jest przyczyną, 2 miesiące brania leków i będzie bejbi :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka2712 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy beta wykaze ciaze 7 dni po owulacji?:) bo dzis mam gin na 18 w zwiazku z tym dziwnym plamieniem ktore mialam podczas owulacji, wole sie uprwnic ze wszystko ok:)

Ja bym poczekała, to jest baaaaaaardzo wcześnie. Może jeszcze nic nie wyjść. Ja miałam 14 dni po beta-110 więc 7 dni wcześniej by nie wykryło nawet. Poczekaj do czasu przewidywanej @. Jak teraz nie plamisz to jest dobrze.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka2712 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy beta wykaze ciaze 7 dni po owulacji?:) bo dzis mam gin na 18 w zwiazku z tym dziwnym plamieniem ktore mialam podczas owulacji, wole sie uprwnic ze wszystko ok:)

ja też mam takie 2 dniowe plamienia podczas owulacji, ale dosłownie 2 kropelki, lekarz powiedział mi, że bardzo wiele kobiet tak ma i że jest wszystko ok. Oczywiście lepiej sprawdzić u lekarza, będziesz spokojniejsza.
    Daj znać jak po wizycie?

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja miałam 4,2 i guzik z tego wyszło, przez to 16 dni @ mi się spozniała, fiksowałam już ale Beta wyszła ujemna i po 46 dniach cyklu przeszedł okres... W 1 trym ciąży tsh powinno być max 2,5. I też fakt że jak miałam 2,5 do dopiero wtedy zaszłam w ciążę. Tego nie można bagatelizować ta wstrętna tarczyca blokuje duużo. Zmień lekarza kochana może to jest przyczyną, 2 miesiące brania leków i będzie bejbi :)

Chyba tak zarobię, bo obecna gin skupiła się tylko na progesteronie, a dopiero jak duphaston przez 6 miesięcy nie pomoże, to zajmiemy się tsh i prl, a mogłabym już teraz je zbijać, po co tracić czas.

magda sz lubi tę wiadomość

• aandziaa Nowa

Wysłany: 24 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jak to jest z tym kalkulatorem ovufriend ? miałam zwykle cykle nieregularne i długie, 35-45 dniowe, zaszłam w ciąże początkiem marca, czyli w ok 32 dc. nie liczę tc od początku okresu poprzedniego, bo to bez sensu. robiłam testy owu, i wskazywały mi datę 28.02,1.03 a 2.03 już był negatyw. potem dwie grube krechy, dzisiaj wizyta u gina i jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym ale zarodka nie widać jeszcze. wiem, że to wcześnie, bo wychodzi mi 3 tydzień płodu +2-3 tyg = 5-6 tc . na ovu friend pisze mi
    "Jesteś w 6 tygodniu ciąży
    (5 tyg. i 2 dni)
    Miesiąc: 2 "

to w końcu w 6tc czy w 5tc i 2 dni ? nie rozkminiam :D

:)
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 24 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam! Kochane 12 tydzień jutro mam genetyczne, dalej nie ma nudności jedynie co męczy to zgaga:-) pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki ;-)

xnw4skjojykgrumx.png
  • anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Co sie okazalo mam pecherzyk 22m i lada moment peknie. Owulacje zle wyliczylam w tym cyklu. Plamienie okazaly sie byc normalne:) powiedzial ze mam sie nie spinac nie myslec o tym bo jestem w pelni zdrowa:) i dodatkowo mowil zebym brala costagnus

zita123 lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka to nie próżnuj z mężem :)

Zita dokładnie idz, nie rozumiem lekarzy typu- "poczekamy i zobaczymy a jak nie to za rok/pół będziemy działać". Ludzie przecież mamy tylko jedno życie. Ciekawe czy tacy lekarze też tak czekali :/

Andzia- BBF liczy tak że już masz skończone 5 tyg. i jesteś w 6 tyg. Większość dziewczyn tym się posługuje że np. BBF mówi - 10 tydzien i dziewczyny piszą jestem w 11 tyg. Lekarze liczą skończone pełne tygodnie, tym się posługują w papierach ciążowych więc jak wolisz. Ja jestem w 20 tyg. choć wg. belly jestem w 21 :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Marciik Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dziewczyny jak sobie radzicie z mdłościami i wymiotami w ciąży? jestem w 7tyg i się właśnie zaczęło :/

Marciik
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    Chyba tak zarobię, bo obecna gin skupiła się tylko na progesteronie, a dopiero jak duphaston przez 6 miesięcy nie pomoże, to zajmiemy się tsh i prl, a mogłabym już teraz je zbijać, po co tracić czas.
    Zrób tsh i ft4. Ja zaszłam w ciążę przy TSH 3,3.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciik wrote:
    Hej,
    dziewczyny jak sobie radzicie z mdłościami i wymiotami w ciąży? jestem w 7tyg i się właśnie zaczęło :/
    ojoj, współczuję. Ten etap prawie za mną. Mi nic nie pomagało. Wymiotowałam nawet po wodzie. Trwało to jakoś z 5-6 tygodni. Trzeba to przetrwać. Niektórym pomaga woda z cytryną, wit b6, migdały, herbatki imbirowe, cukierasy miętowe.

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathieen :) ja mam bardzo podobnie. Mdlosci brak... Pewnie zbierają się gdzies w środku i wyczekują, żeby pewnego dnia przyjść z pierdyliardowo mocną siłą :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie postanowiłam że może nieśmiało zacznę się udzielać na tej pięknej stronie :D

Ja mam tak że strasznie mi wszystko stoi w gardle tzn.jak patrzę na jedzenie to wszystko fuuj i muszę na siłę coś jeść żeby mieć energię..chociaż i tak praktycznie leżeć muszę..Wymioty póki co mnie omijają mdłości delikatne od czasu do czasu no a piersi też specjalnie nie dokuczają..
    Tylko samopoczucie tragiczne..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kathieen Znajoma

Wysłany: 25 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasażerka zgage mam straszną, ale ginekolog mój powiedział że lepsza zgaga ;-) jedno mnie dziwi bo tydzień wstaje ze słońcem ;-)

xnw4skjojykgrumx.png
  • aandziaa Nowa

Wysłany: 25 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz dzięki!

dzisiaj obudziłam się i zauważyłam że nie bolą mnie piersi :( a wcześniej przydotykaniu bolały, dziś muszę mocno ścisnąć żeby coś zabolało :( co to może znaczyć? martwie się ehh..

:)
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathieen... głupie pytanie... ale...

jak odczuwa się zgagę?

Nigdy w życiu nie miałam. Jedynie mam wieczorny ból żołądka, kiedy zjem kolację... Moja mama powiedziała, że to może zgaga... a ja na to o_O ...

więc jak to jest z tą zgagą? :]

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga to jak na wysokości piersi/pod piersiami odczuwasz takie pieczenie, cofanie jedzenia do góry, myślę że jak będziesz miała to będziesz wiedzieć :) nic przyjemnego..

Polecam dziewuszki Gaviscon na zgagę, mały łyczek zawiesiny i na prawdę pomaga.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green jak tam Twoje plecy?? u mnie ból z jednej strony minął, jeszcze czuje ból przy skręcie tułowia w prawo, jak się schylam chodzę czy siedzę nic nie czuję czekam na ten wynik moczu może po prostu gdzieś mnie przewiało bo to takie uczucie w zależności od wyników chyba i tak zadzwonię do gina...

Wyniki moczu odebrałam - prawidłowe, dzwoniłam do swojego gina i powiedział "moja droga kręgosłup". Więc nie żadne nerki uff, może muszę więcej się ruszać bo przyznam się szczerze ostatnio trochę się zasiedziałam a nawet zależałam:P bo ciągle bym spała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel - u mnie lepiej :) właściwie, to przeszło mi całkowicie. Basia chyba miała rację, bo wypiłam za jej radą więcej płynów i wszystko się uspokoiło :-)
    Na wszelki wypadek biorę sobie żurawit i jutro będę robiła badania moczu i morfologię, dam znać, jak wyniki.

Super, że to nie nerki u Ciebie, a kręgosłup to mam nadzieję, że przejdzie Ci :-)

A ja dzisiaj miałam taki dobry dzień:-) tylko strasznie chce mi się kiełbasy z grilla. Bo już się sezon zaczął i pod akademikami grupki pijąco-grillujące :p zapach na cały teren politechniki eh ;p

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ