Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Caramel, u mnie okres pojawił się w 35. dniu cyklu, już myślałam, że zeświruję. . . W tym cyklu kalendarzyk na bok i niech się dzieje co chce;D Test zrobię jeśli okres nie przyjdzie w 35. dniu, wcześniej nie, bo tylko się nakręcam niepotrzebnie itd. A ogólnie jeśli do maja nic nie zaskoczy to w maju wizyta u mojej gin i wtedy już staranka pełną parą.
-
U mnie pierwszym objem ciąży był o dziwo - ból pleców. I to masakryczny ból zaraz od dnia owulacji, nie mogłam nawet siedzieć już nie mówiąc o staniu. Później doszły bóle jak na @ i wrażliwe piersi. No i te objawy tak się trzymają do dnia dzisiejszego, chociaż są już łagodniejsze. Więcej póki co nic nie zauważyłam.
-
nick nieaktualnyHej byłam dzisiaj na usg i nasze maleństwo ssało kciuka, nawet Pani dr nam zrobiła fotke na pamiątkę później wrzucę, bo teraz z tel piszę
Poza tym machało nóżkami i rączkami, wierciło się i ogólnie wszystko ok wg tego usg jest to 11w6d także podgoniło przezierność w normie, więc teraz czekamy na usg połówkowe około 20 tyg. Nie wiem jak wytrzymam, ale będę musiała ;p
Wyniki badań moczu i morfologia bardzo dobre. Ketony mam z tego powodu, że czasem jeszcze pojawiają się wymioty. Ogólnie na nudności i wymioty polecam coca colę - u mnie najlepszy środek przeciwwymiotny. W małych ilościach już pomaga ;P
A jak u Was dziewczyny?? Kiedy macie wizyty?magda sz, halwaya, zita123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCRL 5,03 cm, - 11,5 hbd
BPD 15 mm, - 12,1 hbd
Wiek ciąży ok 11,6 hbd.
Zdjecie jak ssie palusio:
http://wyslijto.pl/plik/18rilzofow
lub tu bo cos ten wyzej link mi nie dziala:
http://zapodaj.net/aba982c02f8f2.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:24
magda sz, zita123 lubią tę wiadomość
-
ojejjjj jaki słodziak ale masz piękną pamiątkę, ginekolog normalnie fotograf żałuje że nie kazałam zrobić więcej zdjęć na prenatalnych. Jak prenatalne przed Wami to proście gina o fajne zdjęcia Teraz na zdjęciach usg dzidzia nie przypomina człowieka , ciężko się dopatrzeć gdzie co jest przez wielkość. Jeszcze parę tygodni i poczujecie bąbelki Moja właśnie kopie bo jej pora w okolicach 24 godz na pokaz dla mamusi.
-
Przyszłam się pochwalić
W zeszłym cyklu mimo, że "objawy" były silne doczekałam się @ w 34dc. Dodam, że wręcz się zdziwiłam, że tak się stało, bo przeczucie też miałam na dwie kreski.
W tym cyklu nic a nic - zero objawów..
a tu proszę -wczoraj:
Mam nadzieję, że będzie wszystko OK.
Prosze trzymajcie kciuki - bo ja na razie jestem w szoku
Na betę niestety iść nie mogę, bo mieszkam w UK - a tu to nawet do lekarza nie mam co iść do 8tc (na zasadzie - wszystko się może zdarzyć) -
nick nieaktualny