Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej staraczki.
śledzę was juz chyba od 6 miesiecy i wasze historie bardzo pomagaja mi w oczekiwaniu na zajscie w ciaze.
Dodam ze staram sie juz prawie rok.
dzis zdecydowalam sie napisac poniewaz leze izdycham. mam dzis 33 dzien cyklu. w owulacje byly starania a ja od kilku dni poprostu nie mam sil do normalnego funkcjonowania. temp mam od kilku dni powyzej 37' ,do tego boli mnie glowa,mam zawroty i jestem mega oslabiona.do tego stopnia ze nie mam sily wstac z lozka. dodam ze w tym miesiacu sobie odpuscilismy wiare ze moge zajsc bo trafilam do szpitala tuz po owulacji z zapaleniem blednika i to zabralo wszystkie nasze mysli. z tym ze nie sadzilam ze moge zajsc w ciaze po takiej traumie ..szpitale leki itp. a teraz te objawy. sama nie wiem co myslec.
dodam ze nie bola mnie piersi az tak znacznie jak zawsze przed @ . czuje ze sa wrazliwsze ale bez szalu. aaa i totalnie odrzuca mnie na mieso i jajka !!! ble!!!!! jajko wyczuje z kilometra!!! mam tez lekkie pobolewania brzucha i ciagniecia do pachwiny.
jutro zrobie test... trzymajcie kciuki i ciesze sie ze napisalam... jakos mi lzejzita123, halwaya, pasazerka, magda sz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżeli chodzi o paznokcie maluje odżywka co do włosów czytałam ze farby bez amoniaku są ok i ja zamierzam na następnej wizycie zapytać się co i jak bo pod koniec kwietnia mamy wesele a 3 maja komunię mojej chrzesnicy a już na odrosty nie mogę patrzeć
-
Pasażerka ja malowałam w 1 trym włosy henną- ale nic mi nie wzięło bo tak się wzmocniły. W 2 trym malowałam farbą bez amoniaku- pianka schwarzkopfa kolor brąz- wyszedł naturalny blond... teraz kupiłam ciemny brąz. Jak malujesz włosy z amoniakiem to przy otwartym oknie i może lepiej żeby ktoś pomalował żeby było szybciej. Ale ogólnie można malować i to w 2 trym.
A paznokcie to malowałam zwykłym lakierem w 1 trym, miałam szpony i piękne paznokcie jak nigdy. W 17 tyg zrobiłam hybrydę i żałuję bo męczyłam się z godzinę zdejmując ją po 3 tyg. Aceton nie dawał rady i musiałam część zdrapać. Teraz mam tak zniszczone że masakra.
-
aa więcej hybrydy w ciąży nie robię bo do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci- lekarze obserwują czy nie sinieją ani nie żółkną paznokcie w trakcie i po. a hybrydę ciężko się ściąga, przed ciążą chwila w acetonie i pięknie szło a teraz to myślałam że razem z paznokciem zejdzie..
18 kwietniówek już się wypakowało a jeszcze kwietnia nie ma, juz 3 majówki a gdzie to maja... także lepiej z tym nie ryzykować. -
To widocznie miałaś inny lakier hybrydowy mocniejszy, najlepiej spilowac top i dopiero odmaczac w acetonie wtedy zejdzie
Dziewczyny mam pytanie co do śluzu.. Jestem już po owulacji.. Tak myślę bo testy robiłam i wskazały w 11 dniu cyklu czyli w zeszły poniedziałek a dzisiaj mam Przezroczysty sluz jak kurze białko i niby mówi o owulacji..wiec nie wiem co myśleć..https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Koleżanka tak miała tyle że w dłuugim cyklu- ona miała cykle takie 50 dniowe... no i raz miała taki płodny myślała że to owulacja, a 2 tyg pozniej znowu. no i zaszła w ciążę ale kiedy? tego nie wie nikt. Basia mimo wszystko spróbuj z mężem trzeba każdą szansę wykorzystać. Ja rzadko kiedy widziałam śluz płodny u siebie, ale tym razem za którym się udało śluz był idealny, rozciągał się na kilkanaście cm! także byłam pewna że to jest to. Mimo że ovu wskazał mi owulacje kilka dni wcześniej. A jak temperaturka?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny