X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green zdjęcie cudne :)

u mnie dziewczyny nic nowego, zrobiłam test w piątek-negatywny, powtórzyłam dzisiaj wynik taki sam, więc nie idę jutro na betę, czekam cierpliwie na @, która chyba zapomniała o moim istnieniu.

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przygladalas się mocno ;-) czy pod kątem nie ma cienia kreski :-)

zita123 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Basia nie było nawet cienia kreski.

Jestem pozytywnie nastawiona na kolejny miesiąc :)

• megidoo Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej staraczki.
    śledzę was juz chyba od 6 miesiecy i wasze historie bardzo pomagaja mi w oczekiwaniu na zajscie w ciaze.
    Dodam ze staram sie juz prawie rok.

dzis zdecydowalam sie napisac poniewaz leze izdycham. mam dzis 33 dzien cyklu. w owulacje byly starania a ja od kilku dni poprostu nie mam sil do normalnego funkcjonowania. temp mam od kilku dni powyzej 37' ,do tego boli mnie glowa,mam zawroty i jestem mega oslabiona.do tego stopnia ze nie mam sily wstac z lozka. dodam ze w tym miesiacu sobie odpuscilismy wiare ze moge zajsc bo trafilam do szpitala tuz po owulacji z zapaleniem blednika i to zabralo wszystkie nasze mysli. z tym ze nie sadzilam ze moge zajsc w ciaze po takiej traumie ..szpitale leki itp. a teraz te objawy. sama nie wiem co myslec.

dodam ze nie bola mnie piersi az tak znacznie jak zawsze przed @ . czuje ze sa wrazliwsze ale bez szalu. aaa i totalnie odrzuca mnie na mieso i jajka !!! ble!!!!! jajko wyczuje z kilometra!!! mam tez lekkie pobolewania brzucha i ciagniecia do pachwiny.

jutro zrobie test... trzymajcie kciuki i ciesze sie ze napisalam... jakos mi lzej :)

zita123, halwaya, pasazerka, magda sz lubią tę wiadomość

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megidoo czy wspomagasz się jakimiś tabletkami/lekami?

daj znać jaki będzie wynik testu :) trzymam kciuki :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megidoo trzymamy kciuki:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszymi objawami było mega węch na produkty trzymam kciuki za test ;-)

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megidoo... no ciekawie się to zapowiada :) czekamy na wieści :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak z innej beczki... co myślicie i jak robicie...

chodzi mi o malowanie paznokci i włosów w pierwszym i dalszych trymestrach ciąży.

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Loullu Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o włosy- ja czytałam, żeby w 1 trymestrze się wstrzymać- mam zamiar zapytać gin na nastepnej wizycie.

f2w3s65gie60bgdx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o paznokcie maluje odżywka co do włosów czytałam ze farby bez amoniaku są ok i ja zamierzam na następnej wizycie zapytać się co i jak bo pod koniec kwietnia mamy wesele a 3 maja komunię mojej chrzesnicy a już na odrosty nie mogę patrzeć :-P

• magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasażerka ja malowałam w 1 trym włosy henną- ale nic mi nie wzięło bo tak się wzmocniły. W 2 trym malowałam farbą bez amoniaku- pianka schwarzkopfa kolor brąz- wyszedł naturalny blond... teraz kupiłam ciemny brąz. Jak malujesz włosy z amoniakiem to przy otwartym oknie i może lepiej żeby ktoś pomalował żeby było szybciej. Ale ogólnie można malować i to w 2 trym.
    A paznokcie to malowałam zwykłym lakierem w 1 trym, miałam szpony i piękne paznokcie jak nigdy. W 17 tyg zrobiłam hybrydę i żałuję bo męczyłam się z godzinę zdejmując ją po 3 tyg. Aceton nie dawał rady i musiałam część zdrapać. Teraz mam tak zniszczone że masakra.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa więcej hybrydy w ciąży nie robię bo do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci- lekarze obserwują czy nie sinieją ani nie żółkną paznokcie w trakcie i po. a hybrydę ciężko się ściąga, przed ciążą chwila w acetonie i pięknie szło a teraz to myślałam że razem z paznokciem zejdzie..
    18 kwietniówek już się wypakowało a jeszcze kwietnia nie ma, juz 3 majówki a gdzie to maja... także lepiej z tym nie ryzykować.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widocznie miałaś inny lakier hybrydowy mocniejszy, najlepiej spilowac top i dopiero odmaczac w acetonie wtedy zejdzie ;-)

Dziewczyny mam pytanie co do śluzu.. Jestem już po owulacji.. Tak myślę bo testy robiłam i wskazały w 11 dniu cyklu czyli w zeszły poniedziałek a dzisiaj mam Przezroczysty sluz jak kurze białko i niby mówi o owulacji..wiec nie wiem co myśleć..

• magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka tak miała tyle że w dłuugim cyklu- ona miała cykle takie 50 dniowe... no i raz miała taki płodny myślała że to owulacja, a 2 tyg pozniej znowu. no i zaszła w ciążę ale kiedy? tego nie wie nikt. Basia mimo wszystko spróbuj z mężem :) trzeba każdą szansę wykorzystać. Ja rzadko kiedy widziałam śluz płodny u siebie, ale tym razem za którym się udało śluz był idealny, rozciągał się na kilkanaście cm! także byłam pewna że to jest to. Mimo że ovu wskazał mi owulacje kilka dni wcześniej. A jak temperaturka?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja znow wymiotuje... od 2 dni nie jadlam nic... staram sie pic wode ale ehh... wymiotuje zolcia, slina, woda... dramat

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36,6 zmierzylam z rana normalnie? . Zrobię test owulacyjny sprawdzę. Dzięki!

• magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mierz teraz kilka dni o tej samej porze, najlepiej w pochwie albo w buzi. jak bedzie tendencja wzrostowa to znak ze owulacja. Prowadzisz taki dzienniczek obserwacji? warto bo mozna wylapac kiedy to

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 31 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green maleństwo boskie :-) moje było ostatnio strasznie ospałe, więc jutro znowu mam usg... W ubiegłym tygodniu babelek mierzył 5,9 cm:-)

xnw4skjojykgrumx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz patrzę na Twój suwaczek i jej jak jesteś już daleko :)

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ