X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • megidoo Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekam kilka dni i jak sie nic nie zmieni to powtórzę...ale chyba w cuda juz nie wierze... moze jednak nie mi to dane... nie mowiac juz ze jak zobaczyłam kolejny miesiac jedna kreske to sie poryczalam... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 18:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megidoo zrób badanie krwi będziesz miała wszystko jasne i będzie jajko niespodzianka na nadchodzące święta ;-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megidoo idź na bete. Ja też widziałam cień cienia drugiej kreski pod kątem haha i beta potwierdziła a za dwa dni i test już wyszedł pozytywny

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green jak się czujecie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lepiej. Juz nie wymiotuje. Wczorajsze wyniki badan lekarz skomentowal "no i widac, ze pani na glodzie" - ketony 150. Ale juz jem, juz pije, juz ok. Dzisiaj mam miec usg, ale ten szpitalny sprzet taki sobie, wiec mam nadzieje, ze cos bedzie widac. Bo ostatnio w sobote przez brzuch na usg nie bylo jeszcze widac. No zobaczymy. Martwie sie o malenstwo. Ponoc mialam mega odwodniony organizm. Bo te wyniki badan moczu, to byly robione po jednej kroplowce, wiec nawet nie chce myslec, jakie bylyby przed (no ale nie moglam sie wysikac, wiec musieli podac plyny).

• ciasteczkowa Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Śledzę Wasze wpisy od jakiegoś czasu. Jestem w 8 tc. Pierwsze objawy ciąży : bóle brzucha jak na @, BRAK bólu w piersiach! (zawsze przed@ okropnie bolały, a tym razem nic-co dało mi do myślenia), pobudki bladym świtem, bóle w dole pleców, katar, wypijanie 3l wody dziennie a co za tym idzie częste wizyty w toalecie. Na teście ledwie widoczna druga kreska dwa dni po spodziewanej@ ;)
    Ostatnia wizyta u gina 2 tyg temu - widzielismy bijace serduszko. Najblizsza wizyta dopiero 9 kwietnia. I troche zaczynam swirowac.. Mdlosci wczesniej mialam calodniowe. Od kilku dni sa na przemian raz z rana , innym razem nasilaja sie na wieczor.. Piersi wydają mi się mniej nabrzmiałe. Poprzednią ciążę straciłam w 10tc. Maleństwo nie rosło od 6t i nic się nie dało zrobić.
    A Wy jak macie z tymi objawami ? Też macie lepsze i gorsze dni ? Glupie pytanie, wiadomo , że tak :D

uwo9rjjg6hgcnqj9.png
  • anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green trzymaj się :* i dużooooo zdrówka dla Was !!

Ja dalej czekam na @ już 3 dni po terminie. test robiłam 4 dni temu i negatywny. Może i bym się nakręcała i cieszyła. ALe zastanawia mnie obniżona tempereatura. Dodam, że mam straszny ból pleców:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak juz bardzo chciałam zajść w ciążę to ostatnie 2 miesiączki mialam z przerwą co 40dni, ciągle na tescie jedna kreska aż się podłamałam i zrezygnowałam aż tu nagle @ nie przyszła po raz kolejny w terminie, pokłóciłam sie z szefową, pojechalam zaraz po pracy po test (co by zrobić na złość szefowej:D)i niespodzianka: 2 kreseczki :) Dodam że tydzień wczesniej również robiłam test i wyszedł negatywny tak więc polecam spokój i cierpliwe czekanie :) Powodzenia !!

Ps: pierwsze objawy ciąży: wahania nastroju, senność o 21 i pobudka o 6 rano. Tkliwe piersi, bół brzucha, brak @ :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:22

• ciasteczkowa Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka2712 : skoro juz 3 dni po terminie to leć po test! ;) Mi wyszedl dopiero 2 dni po a Ty jak piszesz, robilas test dzien przed :) Trzymam kciuki!

uwo9rjjg6hgcnqj9.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Anka zrób test będziesz wiedziała co i jak, może będzie niespodzianka na święta:)
    Ja wczoraj dostałam @ (40dc)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 13:26

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w domu juz - choc formalnie dalej w szpitalu. Jednak na tej zasadzie, ze jakby cos, to w kazdej chwili mam jechac do szpitala. Jesli do jutrzejszego popoludnia bedzie ok, to mam zabrac tylko wypis.
    Mialam usg robione, maluszek rosnie, a ma juz 6 cm :-) macha raczkami i nozkami :-) ogolnie wszystko ok. Powtorzyli mi jeszcze prenatalne i wyszlo, ze:
    Przeziernosc 1 mm, kosc nosowa obecna, dwie rece, dwie nogi, oczodoly wszystko git :-)

Anka2712 - trzymam mocno kciuki. Zrob test jeszcze raz :-)

Zita123 - eh ta nieszczesna @. Mam nadzieje, ze to ostatnia w tym roku :) Powodzenia i trzymam kciuki :)

zita123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green cieszę się że z maleństwem wszystko dobrze:) a Ty uważaj na siebie i trochę pojedz sobie w te święta :):)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała wytrzymać że zrobieniem testu do przewidywanego dnia @ czyli do niedzieli tylko nie wiem czy starczy mi silnej woli :-P a zaczynam się trochę cieszyć bo piersi bolą mnie jakby mi ktoś je w imadle ściskał :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • ciasteczkowa Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej poczekaj :D A jesli w niedziele nie bedzie dwoch kresek to zrob znowu w poniedzialek ;) Trzymam kciuki! ;)

uwo9rjjg6hgcnqj9.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green cieszę się, że już jesteście w domku :)
    ja też mam nadzieję, że to ostatnia @, wcale nie będę za nią tęskniła :)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta w domku, widzisz Green wszystko jest dobrze!:)

A ja... czekam z testem, strasznie boli mnie podbrzusze jak na @, więc pewnie niebawem przyjdzie, dlatego boje sie testować:(

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka mnie na okres bardzo bolało i byłam w ciąży ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka2712 - ja bylam pewna, ze dostane okresu, a go nie dostalam;) mialam wszystkie objawy, jak na @, ale ona nie przyszla :) wiec nie trac nadziei i testuj ;)

Dziewczynki, jesli ktoras z Was cierpi tak, jak ja, na niepowsciagliwe wymioty ciezarnych, to mam rozwiazanie. Niestety farmakologiczne, jednak wg lekarzy w szpitalu, jest to najbezpieczniejszy lek z dostepnych, uwaga, uspokajajacych. Lek to hydroksyzyna. Dostalam go dzisiaj na recepcie razem z wypisem ze szpitala. Pomaga. Bo raz dwa postawil mnie na nogi. Mam brac przed najwiekszymi nudnosciami max 2xdziennie (w szpitalu bralam 3xdziennie, ale bylam pod stala kontrola).

olcia88 lubi tę wiadomość

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test negatywny... a @ dalej nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka2712 wrote:
    test negatywny... a @ dalej nie ma.
    :(

Ale póki nie ma @, to jest nadzieja. Dalej trzymam mocno kciuki :*
    Kochana, nie martw się, będzie dobrze :*

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ