X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Są są są :-) upragnione dwie kreseczki :-) lepszego prezentu na zajączka nie mogliśmy sobie wydarzyć :-) a wam wszystkim na te święta życzę dużo szczęścia, radości, spokoju i wielu pięknych chwil :-) trzymam za was wszystkie kciuki ;-)

Cudowna wiadomość :) rewelacja :) bardzo się cieszę i gratuluję :)
    Oby więcej takich wiadomości :)

• ciasteczkowa Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również gratuluję! :D Wszystkim dziewczynom zdrowych i spokojnych świąt ;) Mokrego Dyngusa ! :D

uwo9rjjg6hgcnqj9.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek gratulacje!!!!!!!:D Aż miło przeczytać:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do gratulacji super, Totoro teraz kolej na taką wiadomość od Ciebie ;-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel dzięki;D Bardzo chętnie, ale w tym cyklu totalnie odpuściłam, od wtorku codziennie stwierdzałam, że dzis to chyba mam owulację, bo codziennie miałam podobne do niej objawyxD Tymczasem staranka wypadły bardzo marnie, bo miałam kiepski tydzień i ogólnie chyba wcześninej okres będę miała (niż ostatnio - 35. dzień cyklu!), bo cały tydzień umieram, piersi są jak bomby zegarowe, żołądek nawala, libido na poziomie zero i wiele innych...xD Ale pozostawiam wszystko siłom wyższym, mam teraz tyyyleeee na głowie, że...:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Piszę tutaj po raz pierwszy, chociaż obserwuję forum od pewnego czasu:) Ciesze się z Waszych udanych prób i smucę z niepowodzeń. Z mężem staramy się o dzidziusia już od kilku miesięcy, na początku myśleliśmy, że jak będzie to super, jak nie to próbujemy dalej. Ale tak mijały miesiące a tu nic. Teraz od grudnia biorę luteinę, bo wyszło mi w badaniach,że mam progesteron niski. Ma Podobno zmniejszyć długość cykli, bo teraz mam 30 dniowe. Z tą luteiną to różnie jest, pierwsze dwa miesiące coś tam skracało ten cykl, potem niekoniecznie, a ostatni to miałam 17 dniowy, akurat jak mąż przyjechał na wolne to ja okresu dostałam....:( W tym cyklu odstawiłam luteinę, bo już sama nie wiedziałam jak ją brać. Powinnam @ dostać wczoraj, więc żyję cichą nadzieję, ale nie nastawiam się zbytnio, bo przytulaliśmy się z mężem kilka dni po @, a potem nic, bo wyjechał do pracy... Teraz w dniu spodziewanej miesiączki dostałam brunatnego plamienia i na razie cisza, a objawów miesiączki brak, nawet piersi mnie nie bolą, co graniczy z cudem.Pocieszam się, że mam 5 letniego synka, więc sprawa nie jest beznadziejna:)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny :-) teraz muszę się przyzwyczaić, że jest mnie dwoje :-) jutro i w czwartek lecę na betę zobaczyć jak przyrosty :-) a swoją drogą powiedzcie czy któraś zaobserwowała u siebie wychodzące żyły gdzieś oprócz piersi? Ja się wczoraj mega zdziwiłam bo mam ich pełno na udach a nie pamiętam czegoś takiego z pierwszej ciąży i o zgrozo zaczynają dokuczać trochę nudności :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam ale to widocznie każda ma inaczej.
    Elvi jeśli będziesz miała dwa dni takie plamienia a potem nic to raczej może być owulacja lub bardzo skromna miesiączka a w najlepszym wypadku ciąża ;-)

A ja mam problem z testami owuowulacyjnymi.. W 11 dniu cyklu pokazał pozytywny a od kilku dni jak zaczęłam robić to znowu mam testy pozytywne.. Czemu tak dziwnie?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś mam właśnie 21 dzień cyklu

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 nie mogę Ci podpowiedzieć nic na temat testów, bo też dopiero przymierzam się do ich stosowania. Raczej to nie powinna być owulacja, bo to już wychodzi mi dzisiaj
    33 dzień cyklu. Trzy dni temu dostałam plamienia brązowego, a od tamtego czasu nic, czekam na miesiączkę, nie nastawiam się na dzidziusia, aby się nie rozczarować. Większych objawów nie mam, żadnych bóli piersi, nudności, itp. Jedyne co mnie zastanawia to przelewanie się w żołądku i wzdęcia(okropności) :)

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek super wiadomosc na Swieta!!!!:)

Ja dalej bez @, zlapalo mnie przeziebienie i straszny bol plecow... A spac to bym mogla ciagle- a to u mnie bardzo dziwne. Testowac bede we wt jak nie przyjdzie @ bo to bedzie 14 dni od owulacji:)

• halwaya Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczął się 6tc - a objawów praktycznie żadnych.. kilka razy mnie lekko mdliło i kilka razy ból ciągnący w okolicy jajników (zwłaszcza prawego).

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka2712 trzymam kciuki żebyś i ty podzieliła się z nami radosną nowiną :-) ja też test robiłam 14 dni po owulacji i były wyraźne kreseczki :-) oby u ciebie było podobnie :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisiek bardzo się cieszę:) takie wiadomości bardzo pozytywnie wpływają na moje nastawienie :)

Anka2712 czekamy na dobre wieści od Ciebie :)

A u mnie nic nowego, w środę lecę do gin i tym razem nie dam się zbyć! :)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka jak tam? Testowalas?

Dziewczyny, pomozcie, bo mnie juz glowa od zastanawiania sie boli.
    Pisalam Wam, ze dali mi hydroksyzyne na wymioty i bardzo mi pomaga - zyje. Biore na maksymalne mdlosci, zeby nie wymiotowac, tylko wtedy. Wychodzi mi raz dziennie. Wczoraj np nie bralam wcale, ale dzis rano juz musialam.
    Czy lepiej jednak wymiotowac i sie meczyc? Ja wytrzymam, zacisne zeby i wytrzymam.. ale nie wiem co gorsze: czy odwodnienie i glodzenie sie (jak sa wymioty, to niestety nie przyjmuje nawet wody), czy branie jeden raz dziennie tego leku..? W necie duzo opinii... a wizyta u mojej prowadzacej dopiero w sobote.

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:) Green hydroksyzyne to silny lek, moja mama bierze go na migreny w ostateczności. Ale jak masz wizytę w sobotę dopiero to proponuje skoczyć do przychodni i zapytać się lekarza rodzinnego, nawet bez rejestracji. A może zaproponuje ci coś innego. Ja z pierwszym dzieckiem jak byłam w ciąży miałam straszną zgagę i się męczyłam niemiłosiernie a tu się po fakcie okazało, że mogłam spokojnie brać ranigast. Kto pyta nie błądzi, a może oszczędzisz sobie kochana cierpienia:)

A ja kolejny dzień bez okresu. Chyba poczekam kilka dni jeszcze z testem, bo już nie raz się rozczarowałam. Czasami to i 10 dni mi się spóźniała.... A powiedzcie mi czy jak podejrzewam ciążę to można brać na ewentualne podtrzymanie luteinę dopochwową?? Biorę też 2x dziennie inofolic. Lekarka bardzo polecała, choć jest strasznie drogi to kupiłam i biorę. Wszystko aby tylko był drugi dzidziuś:)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Anka jak tam? Testowalas?

Dziewczyny, pomozcie, bo mnie juz glowa od zastanawiania sie boli.
    Pisalam Wam, ze dali mi hydroksyzyne na wymioty i bardzo mi pomaga - zyje. Biore na maksymalne mdlosci, zeby nie wymiotowac, tylko wtedy. Wychodzi mi raz dziennie. Wczoraj np nie bralam wcale, ale dzis rano juz musialam.
    Czy lepiej jednak wymiotowac i sie meczyc? Ja wytrzymam, zacisne zeby i wytrzymam.. ale nie wiem co gorsze: czy odwodnienie i glodzenie sie (jak sa wymioty, to niestety nie przyjmuje nawet wody), czy branie jeden raz dziennie tego leku..? W necie duzo opinii... a wizyta u mojej prowadzacej dopiero w sobote.

Green ja się męczyłam do 15 tyg z wymiotami, wkrótce powinno być lepiej, może spróboj do wody dodawać kapsułkę z elektrolitami? Mi to bardzo pomagało, nawet jak wymiotowałam to miałam siłę iść do łazienki bo wcześniej to tylko leżałam z miską.. no i cytrynka do wody. Ja czułam dosłownie smak wody..nadal na samą myśl o żywcu, nałęczowiance itp podchodzi mi go gardła. Obecnie piję muszynę albo magnesie z wapniem i magnezem- ma dobry posmak. Ale cytryna działała cuda i nie wymiotowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 11:33

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem nowa u Was w wątku :)

Basiu pozytywny test owulacyjny może również oznaczać ciążę. Znam z ovufriend dziewczynę która właśnie w taki sposób dowiedziała się o ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 12:18

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ja mam bardzo slaby zoladek. Dyspepsja, refluks, hipersekrecja kwasu, nawracajace zapalenia. Jak zaczynaja sie wymioty, to ciezko je opanowac - zoladek wszystko zwraca. 4 dni bez wody i jedzenia, to mozecie wyobrazic sobie jak wygladalam. Uwierzcie mi, ze wyprobowalam juz chyba wszystkie sposoby;/ dzisiaj maz jedzie odebrac z apteki opaski akupresurowe na wymioty i nudnosci. Juz nawet czegos takiego probujemy. Nie chce brac tych lekow, ale musze funkcjonowac jakos :( a opadam z sil :(

Ten lek dostalam od ginekologow. Razem z czopkami Torecan, ktorych nie biore... Lekarz rodzinny "nie wiedzial co mozna zrobic" ...

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety przyszła @, więc zaczynam kolejny cykl. U mnie jest tym gorzej, że biorę luteinę na podniesienie progesteronu, bo jest niski. Dodatkowo męża nie ma, bo za granicą pracuje i przyjeżdża co 6 tygodni na 2 tygodnie. Masakra. W wakacje jadę do niego na całe dwa miesiące (pracuje w szkole), to zwiększymy starania:)

Powiedzcie mi tylko jedną rzecz. Miałam brunatne plamienia w przewidywanym dniu miesiączki, było to kilka dni temu. Czy liczyć tamten dzień jako pierwszy dzień cyklu, czy może dzień dzisiejszy. Jestem skołowana a chce uruchomić wszystkie możliwe drogi do zajścia w ciążę:) Luteina, testy owulacyjne, inofolic i nogi w górze:) :) Co jeszcze polecacie?? :)

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ