X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia bardzo Ci gratuluje:) Moja radość nie miałaby granic, gdybym miała 2 serduszka:) Mam jednego synka 5 latka, ale już mi instynkt macierzyński wariuje i chce mieć kolejne dzieciątko :) U mnie jest duża możliwość bliźniąt, bo mój mąż jest z bliźniaków i u niego w rodzinie są bliźnięta co pokolenie. U mnie mój chrzestny ma bliźniaczki. Ale mojego męża brat ma bliźnięta więc troszkę ta szansa się zmniejszyła:) A to było tak, że moja szwagierka jedno dziecko poroniła, a po kilku miesiącach zostało im wynagrodzone to bliźniętami. Normalnie cud:) Trzymam za was mocno kciuki i za siebie też:) Przecież w końcu zaskoczymy :)

green - biedna jesteś kochana. Kontroluj swoje samopoczucie i na pewno wszystko będzie dobrze:)

olcia88 lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green dziękuję:) Trzymaj się Kochana jakoś, mam nadzieję, że wreszcie miną Ci te wszystkie paskudne dolegliwości:*:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ogromne gratulacje :)

ja dzisiaj doznałam szoku bo w pracy na śniadanie jadłam wieloziarnistą bułkę z pieczoną szynka i kiełkami rzodkiewki a czułam smak naleśników z serem :P

Aga23 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Minnie skąd jesteś? jak z Wawy to mogę dać Ci namiar na mojego gina i monitoring cyklu (płaciłam 50zł za usg wiec żadne pieniądze.
    No niestety, z Łodzi. Gina mam niby dobrego, ogólnie polecanego, ale tak jak pisałam - terminy to koszmar. Będę na koniec kwietnia to postaram się wszystkiego dowiedzieć. Dzięki za chęć pomocy :)

Olcia gratulacje, cudnie że dwójka! :)

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na bete... 0,00 nie wiem czy nie za wcześnie bo to 25 dzień cyklu...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się pochwalić!! :D i jest mój prezent na święta. Dwie krechy na teście, beta z krwi 3170. Jutro pierwsza wizyta u lekarza mam nadzieję że z maleństwem bedzie wszystko w porządku. ;) Jestem taaaka szczęśliwa!! :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 22:02

zita123, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia podwójne szczęście :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Dziewczyny muszę się pochwalić!! :D i jest mój prezent na święta. Dwie krechy na teście, beta z krwi 3170. Jutro pierwsza wizyta u lekarza mam nadzieję że z maleństwem bedzie wszystko w porządku. ;) Jestem taaaka szczęśliwa!! :D :D
    Nie za wczesnie? Nic nie zobaczysz i będziesz sie zamartwiać niepotrzebnie...kiedy miałaś ostatnio okres?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takiej becie zarodek powinien być widoczny :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję i trochę zazdroszczę :) na pewno wszystko będzie w porządku!

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela super :-) na usg pewnie za wiele nie bedzie widac, ale na pewno jak zobaczysz poprawne umiejscowienie pecherzyka, to odetchniesz :-) zarodek powinien tez byc juz widoczny :-)

Powiem tylko co u mnie wczoraj, bo znow pochwale dzien i sie skonczy jak ostatnio :P takze ja wczoraj wymiotowalam tylko 3 razy. Caly czas opaski sea band na nadgarstkach. Po 17 juz nic nie pilam, nawet wody, bo nie chcialam prowokowac kolejnych wymiotow. Meczyl mnie zoladek, bardzo, ale jakos zasnelam. Przez noc wypilam caly kubek wody z cukrem (takie cos jak glukoza) i tez obylo sie bez wymiotow dalszych. Dzis rano wzielam hydroksyzyne, zeby losu nie kusic. I zobaczymy.

Basia - szkoda :( trzymam kciuki za kolejny cykl. Uda sie, zobaczysz !

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green biedactwo trzymam kciuki niech wszystkie te dolegliwości odejdą jak najszybciej!!!

• Maj Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak .. przez cały czas praktycznie przez tydzień czułam jakbym miała cały czas mokro .. co chwilę biegałam do łazienki bo myślałam że to @ . I była to taka wodnista wydzielina . Potem miałam bóle jak na okres .. później to co nie zjadłam to obrazu biegałam do łazienki . Po prostu ze takppowiem się wypróżnić.. :) następnie spać nie mogłam przez bóle głowy a w pracy wytrzymać nie mogłam bo byłam przez to senna i najlepsze to ze uwielbiałam jeść wszystko z cebula a wtedy jak zjadłam coś z nią to było mi nie dobrze .. o wg zrobiłam badania na progestrron i był bardzo wysoki i wtedy po czekałam chwile i benc .. dwie kreski .. i to na tyle ..

Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

dawno nie pisałam. U nas w porządku - rośniemy - i ja i Brzuszkowy. Ma 6 cm, dwie ręce i dwie nogi, kość nosową i przezierność karkową 1.6.

Dziś zaczęła martwić mnie jedna rzecz. Około 2 cm od pępka po prawej stronie od przebudzenia czuję kłucie, jakby skurcz. Nie promieniuje w żadną stronę, jest to punktowy ból/ skurcz. Brałam Nospę Forte i... nic. Nie mogę wręcz się wyprostować. Oprócz tego nic innego mi nie doskwiera... Co to może być?

magda sz lubi tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj dobrze - zjadałam cały garnek krupniku :D pyzy, pierogi o kochane, czego to ja nie jadłam ;)))) dzisiaj też jem, jem, jem - póki mogę:D Opasek z rąk nie zdejmuję :P leków nie biorę :P wczoraj jedynie na wieczór wzięłam, bo coś mnie muliło za bardzo. Ale ogólnie jest dobrze;)

Pasazerka, mnie właśnie też coś dzisiaj pobolewało, ale z lewej, miałam wrażenie, że jajnik. Też taki punktowy ból. Ale był delikatny i chwilowy.

Jutro będę u gina na badaniu, to zapytam o te bóle. O ile mi z głowy nie wyleci. Mam wizytę na 10. Ale bez usg. W każdym razie trzymajcie kciuki, aby było wszystko dobrze :)

Madzisek lubi tę wiadomość

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Green że dobrze się czujesz! :)
    jedz ile wlezie bo po takim okresie wymiotów pewnie schudłaś niemiłosiernie. :)

Będę wdzięczna jak nie zapomnisz zapytać. I trzymam mocno kciuki!

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka, ale już Ci przeszło, czy dalej Cię boli?
    Zapisałam do kalendarza do mojej listy pytań, więc nie zapomnę :)

Wiesz co nie schudłam dużo, bo w sumie nawadniali mnie kroplówkami, coś tam jadłam, leżałam większość czasu, a dziecko tak, czy siak rośnie. Mimo, że na wadze 46-47 kg, to w spodniach guziczka już nie zapinam, bo trochę mi ciasno :)

Jutro po wizycie własnie jedziemy kupić jakieś leginsy ciążowe i luźniejsze ciuchy. Więc dam Ci znać dopiero gdzieś koło 13-14. Chyba, że mi już pakiet internetu w telefonie się odnowił :P Bo jak leżałam w szpitalu, to 'wytraciłam':PP

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się u Was działo :) A jak ciągle w pracy na nadgodzinach i nawet nie miałam jak napisać :)
    u mnie bez zmian :) robiłam test w środe dalej negatywny. Dziś jest48 dzien cyklu, masakra jakas...

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeszło, jak się minutkę zdrzemnęłam. Ale przed tym poczułam się mega fatalnie.... zawroty głowy, na zmianę wybuchy gorąca i zimna, wypieki na twarzy i nagłe osłabienie. Zmierzyłam ciśnienie - 133/73, temperatura 36,9 C. Ledwo zjadłam, wciąż jest mi po prostu słabo. Ale tamto przeszło - to ważne.

Green, mimo wszystko proszę jeśli możesz zapytaj, tak na wszelki wypadek.

I strasznie Ci zazdroszczę Twojej wagi. Ja przed ciążą bardzo dużo schudłam - z 61 na 49 kg. I czułam się fantastycznie. Żeby nie było - był to efekt mega treningów i zdrowego, wege jedzenia. Wszyscy mówili, że wyglądam strasznie chudo...

Teraz ważę 59 kg, wciąż jestem szczupła ale z pełniejszym brzuszkiem, policzkami i... cyckami! Co jak co, ale już noszę D! :) Jednak nie uprawiam już sportu, nie biegam i troszkę odłożyło się tu i tam. Ale Brzuszkowy najważniejszy - zawsze po ciąży można zgubić :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka, wazne, ze przeszlo. Zapytam o takie bole, mam nadzieje, ze to po prostu wszystko rosnie i dlatego.
    Wiesz co, szczerze mowiac, to nie ma czego zazdroscic. Bo te moje problemy z zoladkiem, to sa wlasnie z odchudzania. Jak mialam 16-17 lat bardzo sie odchudzalam. Do tego stopnia, ze wyladowalam w szpitalu. Pozniej jakies 2 lata diety lekkostrawnej i jakos wyszlam z tego, ale refluks, zapalenie zoladka, hipersekrecja kwasu - to zostalo. Dobrze, ze sie skonczylo tak, a nie inaczej... Wazylam wtedy jakies 44 kg. Teraz niewiele wiecej, ale przynajmniej nie wygladam jak szkielet. No i w koncu mam cycki!!;) I w koncu nosze B ;p a juz niedlugo pewnie C, bo rosnie;p brzuszek mam taki, jak po duzym obiedzie z deserem ;p

Ja chodzilam na aerobik 3 razy w tyg przez 3 lata, dokladnie rok temu przestalam cwiczyc, bo mi krawcowa przed slubem zabronila, bo juz sie nie dalo zmniejszac sukni. Teraz w ciazy tez nie cwicze - nawet nie mialam do tej pory kiedy niestety. Ale miesnie brzucha przez wymioty mam ladnie wycwiczone ;p

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ