X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek jest już całkiem spory, zwiększa się na wieczór, całkiem malutki jest z rana. Ja do tej pory nosiłam B... teraz D <olaboga> !!!! Nie jestem miłośniczką wielkich cycków :D więc liczę, że po porodzie będą jak przed ciążą :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na wieczor mam wiekszy brzuszek ;p a biust zawsze chcialam miec ;p wiec sie teraz ciesze :p

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zero jakichkolwiek objawów ciąży :( ani piersi nie bolą (nigdy mnie przed okresem nie bolą, a czytam że przy ciąży dużo dziewczyn odczuwa ból), ani niczego czym bym sobie w sumie mogła powkręcać ciążę ;) tylko od wczoraj czasem takie dziwne ciągnięcie w dole brzucha, no ale to pewnie na @ - tyle że termin dopiero w poniedziałek.
    Żal, bo kolejny cykl chyba będziemy musieli odpuścić - męża nie będzie akurat ten tydzień, kiedy powinniśmy się starać, potem się przeprowadzamy i pewnie nic z tego.

Za to na koniec kwietnia wizyta u gina, może przynajmniej zaczniemy działać w kierunku przebadania mnie dokładnie.

A Wy, dziewczyny, nie narzekajcie na cycki - będą sexy mamy ;)

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minnie nic jeszcze nie jest stracone, ja z pierwszym dzieckiem nie miałam na początku żadnych objawów, jedynie spóźniająca się miesiączka. Teraz tez jestem z tych starających się, ale dopiero mam początek kolejnego cyklu, poprzedni niestety porażka.

A tak w ogóle zmiany w życiu, przeprowadzki itp. często tak nas aprobują i dezorganizują nam życie, że może w cyklu się wszystko poprzestawiać i akurat się uda :)

Chociaż życzę Ci, aby teraz się udało i dawaj znać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka pytałam gina o bóle - u mnie wyszło, że macica jest nisko, ale szyjka zamknięta i na razie obserwujemy. Kontrola za 2 tygodnie i mam brać nospę, magnez i dostałam już witaminy na 2 trymestr.

Takie bóle o dużym nasileniu należy zgłaszać do lekarza. Ja miałam lekkie i chwilowe, więc u Ciebie pewnie coś innego może być. Jednak na Twoim miejscu skonsultowałabym to z lekarzem. Pani mi powiedziała, że jeśli pojawi się skurczowy ból, lub jakikolwiek, ale nieco intensywniejszy, to w miarę możliwości mam się położyć i odpoczywać. Ogólnie mam zalecenie prowadzenia oszczędnego trybu życia. Ale mnie nic nie boli, jedynie wczoraj.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :):) piszę do Was, jako do doświadczonych koleżanek. Czy któraś z Was miała cykle 29-30 dniowe? i po jakim czasie test wyszedł Wam pozytywny? Dzisiaj mija 11 dni od owulacji, zrobiłam z ciekawości test i póki co nic :(( myślicie tak jak ja że już nie ma szans na drugą kreseczkę??

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena - a miałaś już termin spodziewanej @? Jeśli nie, poczekaj i zrób wtedy test. Wcześniej może po prostu nie wyjść z racji za niskiego stężenia hormonu :)

Elvi, bardzo byśmy chcieli, żeby się udało, ale już się wolę nie nastawiać bo potem jest tylko gorzej. Chociaż wiadomo, że od poniedziałku będę latać do łazienki co godz. i sprawdzać, czy @ już jest ;)

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ ma przyjść 16 kwietnia, czyli za 5 dni. Ale bardzo bolą mnie piersi od tygodnia, na dekoldzie i piersiach mam bardzo widoczne niebieskie żyłki, które aż zachodzą na brodawki, mam duże pragnienie w nocy czasem budzę się tylko napić, w dzień tak samo, czuje się zmęczona ale nie aż tak senna, aczkolwiek tłumacze sobie to pracą. No i mam duży apetyt ostatnio. A zapomniałam napisać ze kilka dni po stosunku bardzo bolało mnie podbrzusze.. Czułam takie kłucie. A temperatura ciała utrzymuj się zawsze pod wieczór ok 36,8-37,0.

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj do @, przed spodziewanym terminem testy często wychodzą negatywne mimo ciąży, zresztą nawet w dniu @ test może być negatywny, wszystko zależy od poziomu hormonu.
    Trzymam kciuki, żeby się udało!

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję :( minnie_ nie dziękuję żeby nie zapeszyć, ale boję się że tym razem nic z tego :( okaże się za kilka dni :)))

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie_ ma rację. Poczekaj do terminu @. Mi przy cyklach 28 dniowy 10 dni po owulacji też wyszedł negatywny test a już w 14 były piękne dwie kreseczki :-D powodzenia :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę :( :)))) tez bym już chciała wiedzieć cokolwiek. Ale zrobię tak jak radzicie dziewczyny, poczekam te 5 dni jeszcze i może wtedy.. :) dzięki za wsparcie :*

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Zazdroszczę :( :)))) tez bym już chciała wiedzieć cokolwiek. Ale zrobię tak jak radzicie dziewczyny, poczekam te 5 dni jeszcze i może wtedy.. :) dzięki za wsparcie :*[/QUOTE

Pierwszym objawem chociaż jeszcze wtedy nie skojarzyłam tego z ciążą było ogromne uczucie pragnienia jak nigdy w nocy musiałam mieć butelkę wody przy sobie później niebieskie żyłki na piersiach także trzymam kciuki!!!

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też nigdy nie musiałam jakoś specjalnie pić w nocy. Zdarzało mi się tylko jak wypiłam piwko lub dwa kiedys to wtedy suszylo, a teraz nagle budzę się w nocy i muszę zrobić chociaż łyk herbaty wody lub soku:) może to dobry objaw! Trzymajcie dziewczyny kciuki. A piersi bolą, a czasem np teraz tak zakłuje. I mam czasem wrażenie jakby mi coś stało w gardle, takie mulące uczucie. Ehh oby to było to na co tak bardzo czekam :)))

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie zobaczysz :-)

magdalena321 lubi tę wiadomość

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby to było to!
    Ja @ dopiero jutro, niestety ani żyłek na piersiach, ani pragnienia, za to mega trądzik na dekolcie i plecach (ale to niestety zaczęło mi się jakieś 0,5 roku po odstawieniu tabletek, w styczniu, i trwa - raz silniejszy, raz słabszy, ale jest, masakra). Ale i tak mam nadzieję, jak my wszystkie :)

• mamaMai Nowa

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 - ja też zrobiłam test 11 dpo i wyszedł mi negatywny. zrobiłam kolejny dopiero 14 dpo czyli w terminie miesiączki i dopiero była ledwie widoczna kreseczka. następnego dnia poszłam na bete i była 126 :)
    Nie martw się Kochana będzie dobrze :)

mamaMai
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Green!

od tamtej pory nic mi nie dolega, ale powiem o tym na następnej wizycie.
    magdalena321 wrote:
    Cześć dziewczyny :):) piszę do Was, jako do doświadczonych koleżanek. Czy któraś z Was miała cykle 29-30 dniowe? i po jakim czasie test wyszedł Wam pozytywny? Dzisiaj mija 11 dni od owulacji, zrobiłam z ciekawości test i póki co nic :(( myślicie tak jak ja że już nie ma szans na drugą kreseczkę??

Magdalena, ja miałam 30 - 32 cykle... Nie radzę robić wcześniej testów :D I mówię Ci to ze swojego doświadczenia :D Wcześniej robiłam nawet HCG i nic mi nie wyszło :) A inne objawy, takie jak między innymi żyłki na piersiach i ich meeeegaaaa bolesność pojawiły się dużo wcześniej, do tego ból podbrzusza, mega pragnienie i ogólne złe samopoczucie. 3 dni po spodziewanej @ zrobiłam test - piękne dwie krechy :) Także wcześniej nie ma co się denerwować, że nie wychodzi - nie opłaca się. Ja wydałam morze kasy na testy... i nic :) Po prostu wcześniejsze testowanie nie ma sensu, bo nic nie pokaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 12:29

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena-test to akurat sprawa indywidualna :) zależy kiedy doszło do zapłodnienia etc,mi np. przy cyklach 28 dniowych,teraz test pokazał dwie kreski w 23dc ,przy córce zaś w 26dc :)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam test, ale tak z ciekawości tylko czy może dziś coś się zmieni i zobaczyłam 2 kreseczki :)) z czego ta druga jest bardzo blada ale widać że jest :) kupiłam jeszcze 2 na jutro i kolejny dzień i będę testować dalej ;p nie chcę się nastawiać za bardzo od razu, tylko na spokojnie wszystko ale buzia mi się cieszy :)))))

Elvi, zita123, Madzisek, madu lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ