Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulację, dziewczyny fasolek, a tym którym się nie udało- trzymam kciuki za powodzenie!
co do ćwiczeń i spacerów, oj jak się dowiedziałam, że jestem w ciaży, postanowiłam, że będe się ruszac, potem przyszło mega zmęczenie połaczone z mdłościami i po prostu fizycznie nie dało rady. Od kąd lepiej się czuję, czyli od jakis 4 dni, staram się troszkę ćwiczyć, więcej wychodzę, więcej w domu robię a i tak momentami padam i mam słabsze godziny Ale trzymam kciuki magdalena, żebyś miała więcej energii ode mnie w tych pierwszych tygodniach21.10.2015 Leon -
No ja póki co jakichś strasznie uciążliwych objawów nie mam, pewnie wszystko przede mną jeszcze ale też postanowiłam ze jak tylko będę mogła to będe się jak najczęściej ruszać. Póki co pracuję i tam tez się trochę ruszam:) będzie dobrze madu, też trzymam kciuki za Ciebie, żeby tej energii przybywało jak najwięcej:)
-
Hej dziewczyny. Od wczoraj przegladam te forum bo nie wiem czy mam objawy ciazy (czego bardzo bym chciala) czy poprostu moja wyobraznia plata mi figle. Staramy sie dopiero jeden cykl dlatego trudno byloby mi uwierzyc ze udalo sie za pierwszym razem.
Z tego co zauwazylam mam kilka objawow ktorych nigdy wczesniej w zadnym cyklu nie doswiadczylam, dzisiaj bylby moj 26dc a juz od 4 dni mam bardzo dziwne bole w podrzuszu i klucie jajnikow, w dodatku od 2 dni czestomocz, nie pije wiecej niz zwykle a co jakas godzine musze isc siusiu bo az nie wyrzymuje. Te bole w podbrzuszu przypominaja troche te menstruacyjne ale sa lzejsze, dodam ze do tej pory bolalo mnie tylko i wylacznie w 1 i 2 dzien @ ktora powinnam dostac za 3 dni, od wczoraj mam tez taki bialo-kremowy gesty sluz i pobolewaja mnie plecy. Nie mierzylam temperatury ale czasami zdarza mi sie miewac takie dreszcze nawet pod cieplutka koldra. Ponadto w dzien owulacji mialam te same bole podbrzusza jakie mam od 4 dni a nie zdarzalo mi sie to nigdy. Przytulalismy sie 9,11 i 12 dc, 13dc mialam owulacje, cykle regularne co 28 dni.
Myslicie ze jest jakas szansa na ciaze czy poprostu za bardzo sie nakrecam? Mysle nad zrobieniem testu ale czekam do dnia spodziewanej @ zeby nie bylo watpliwosci ze za wczesnie zrobiony. -
nick nieaktualnyWydaje mi się, że na sikanie co chwilę, to za wcześnie:P a śluz to i u mnie się pojawił w dużych ilościach na początku, też miałam bóle jak na @ myślę, że jest szansa ale cierpliwie poczekaj do terminu @ i testuj
Mocno trzymam kciuki i nie rozumiem, dlaczego w pierwszym cyklu miałoby Wam się nie udać - wielu parom się to udaje, także oby i WamMartyna8888 lubi tę wiadomość
-
Z tym siusianiem to mam wrazenie prawie takie jak na zapalenie pecherza, czytalam gdzies ze tez sie tak moze zdarzyc przy wczesnej ciazy ze niektore nabawiaja sie zapalenia pecherza, dlatego dopisalam do tych moich "objawow".
Z tym zdziewieniem ze mogloby sie udac za pierwszymy razem to jest tak ze, podobnie jak moja mama mam tylozgiecie macicy a ona z tata starali sie o dziecko przez dlugie 2 lata i byly problemy, wiec zawsze byla gdzies taka podswiadomosc ze i ze mna nie bedzie latwo.
No nic, pozostaje czekac jeszcze te 3 dni na @, jesli sie nie pojawi to test a i z tym siusianiem trzeba zrobic porzadek jesli to jednak zapalenie.
Dziekuje za kciuki Oby pomoglymadu lubi tę wiadomość
-
Ja takie kłucie w podbrzuszu miałam kilka dni po stosunku, i kilka dni później ból piersi. Ale u mnie najdziwniejsza była podwyższona temperatura ciała do 37 stopni, bo wcześniej w żadnym cyklu tego nie miałam i bóle głowy. Albo raczej ćmiło mnie bardzo że aż czułam się czasem słabo. A może Martyna8888 spróbuj zmierzyc sobie też temperaturę ciała? Ja zrobiłam test w 25dc i wyszła bardzo blada druga kreska. Jak zrobiłam dzisiaj dla potwierdzenia to już są mocne dwie powiem szczerze, że ja też myślałam że nie wyjdzie nam za pierwszym razem bo wbrew pozorom nie jest to takie łatwe, a tu pierwszy cykl starań i jest byłam w szoku że tak szybko ale bardzo się cieszę, a z drugiej strony troszkę też boję ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję że będzie dobrze. Trzymam kciuki Martyna8888. Poczekaj do terminu @ tak jak radzi green, będzie chyba najpewniejszy wynik. Daj znać co i jak
Martyna8888, madu lubią tę wiadomość
-
Martyna, tez mam tylozgięcie, udało nam się za pierwszym razem, cykle tez mam 28 dniowe, tez bolały mnie plecy i też, bardzo często biegałam do toalety. Pierwszy test zrobilam chyba 2 dni przed @ i wyszła mega blada II kreska, w dzień @ tez nie była lepsza dopiero 3 dni po była wyraźna.
Także trzymam kciuki żeby za niedługo okazało się, że Wam się udałoMartyna8888 lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Pewnie ze dam magdalena321 a co do tej temperatury ciala to te Twoje 37 stopni to chodzi o temeperature ciala mierzona w pochwie czy pod pacha? Szkoda ze nie wzielam sie za te mierzenie temperatur wczesniej i regularnie zeby miec pelny obraz, pora dnia pewnie tez ma znaczenie, ale teraz cos dziwnego... przeczytalam Twojego posta i zmierzylam sobie poki co temperature pod pacha - 37,4 ! Z niedowierzaniem zmierzylam drugi raz i jest 37,5... Nie jestem chora, przeziebiona ani nic z tych rzeczy, czy ta temperatura mierzona pod pacha jest wiarygodna czy trzeba raczej mierzyc w pochwie?
-
Dziekuje madu pocieszylas mnie z tym tylozgieciem ze i z tym moze sie udac bez problemow, no nic czekam na dzien domniemanej @, jesli nie dostane to dzien pozniej mam urodziny i wtedy zrobie test, jesli zobacze 2 kreseczki to bylby to chyba najpiekniejszy prezent jaki moglabym sobie wymarzyc
-
nick nieaktualnyMartyna i ja mam tylozgiecie i udało nam się w 2 cyklu, co do ćwiczeń we czwartek mam wizytę i zapytam się o te ćwiczenia o basen bo jak na razie z basenem miałam się wstrzymać a na spacery chodzę o ile pogoda pozwala bo ostatnio zimno i padało wiec odpuscilam.
Martyna8888 lubi tę wiadomość
-
Martyna to jeszcze trochę Cię pocieszę, tydzień przed testem czułam sie jak bym się zaraz miała rozchorować, codziennie wieczór mierzyłam temeperaturę pod pacha i codziennie 37 z hakiem, ale chora nie byłam
Martyna8888 lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
No ja mierzylam pod pachą i codziennie 37 no to wydaje mi się ze to dobry znak Martyna8888 poczekaj jeszcze trochę i wszystko będzie jasne ja jakoś tydzień po owulacji czułam się tak jakbym miała być chora a wcale nie byłam, ani katar ani kaszel nic
madu, Martyna8888 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny Potwierdzacie na swoich przypadkach wiekszosc moich objawow Pochwale sie w sobote jak tam poszlo z testem, az nie moge sie doczekac A i gratuluje wam wszystkim i poki co zazdraszczam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 15:12
-
Dziewczyny mój progesteron to 3,5 tylko! Lekarka nie kazała brać duphaston kazała czekać do 40 dniA cyklu a mam teraz 31. Oczywiście jeśli miesiaczki nie dostane. Brałam clo więc powinnam już być po owulacji... Dziwne ktoś miał podobnie?https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
basia7777 wrote:Dziewczyny mój progesteron to 3,5 tylko! Lekarka nie kazała brać duphaston kazała czekać do 40 dniA cyklu a mam teraz 31. Oczywiście jeśli miesiaczki nie dostane. Brałam clo więc powinnam już być po owulacji... Dziwne ktoś miał podobnie?
Byłam dziewczyny ostatnio u gin i prl nadal w górnych granicach normy (481,40 mIU/l norma 496) tsh 3,03 (norma 4,2) dostałam norprolac, chciałam coś na zmiejszenie tsh, ale powiedziała, że jest ok i nie widzi takiej potrzeby. Teraz mam 14 dc robię testy owu, ale na razie negatywne.
-
Martyna8888 wrote:Hej dziewczyny. Od wczoraj przegladam te forum bo nie wiem czy mam objawy ciazy (czego bardzo bym chciala) czy poprostu moja wyobraznia plata mi figle. Staramy sie dopiero jeden cykl dlatego trudno byloby mi uwierzyc ze udalo sie za pierwszym razem.
Z tego co zauwazylam mam kilka objawow ktorych nigdy wczesniej w zadnym cyklu nie doswiadczylam, dzisiaj bylby moj 26dc a juz od 4 dni mam bardzo dziwne bole w podrzuszu i klucie jajnikow, w dodatku od 2 dni czestomocz, nie pije wiecej niz zwykle a co jakas godzine musze isc siusiu bo az nie wyrzymuje. Te bole w podbrzuszu przypominaja troche te menstruacyjne ale sa lzejsze, dodam ze do tej pory bolalo mnie tylko i wylacznie w 1 i 2 dzien @ ktora powinnam dostac za 3 dni, od wczoraj mam tez taki bialo-kremowy gesty sluz i pobolewaja mnie plecy. Nie mierzylam temperatury ale czasami zdarza mi sie miewac takie dreszcze nawet pod cieplutka koldra. Ponadto w dzien owulacji mialam te same bole podbrzusza jakie mam od 4 dni a nie zdarzalo mi sie to nigdy. Przytulalismy sie 9,11 i 12 dc, 13dc mialam owulacje, cykle regularne co 28 dni.
Myslicie ze jest jakas szansa na ciaze czy poprostu za bardzo sie nakrecam? Mysle nad zrobieniem testu ale czekam do dnia spodziewanej @ zeby nie bylo watpliwosci ze za wczesnie zrobiony.
Oczywiście, że jest szansa w pierwszym i nawet nieregularnym cyklu jestem żywym przykładem
Miałam identyczne objawy jak Ty dreszcze, uczucie zimna, kłucie podbrzusza... itd także... 3mam kciukiMartyna8888 lubi tę wiadomość